• 9.373.180 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.159.976)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van sydney

sydney

Little green bag, Stealers Wheel. Fantastische nummers. Mooie muziek bij het afsnijden van een oor. Ik had nooit kunnen denken dat ik dat ooit leuk zou vinden. Maar het is wel leuk. Afschuwelijk leuk dan. De hele film zit goed inelkaar, terwijl zich de film voor het grootste gedeelte maar op één plaats afspeelt. Normaliter is dat saai, maar het is geen moment saai in deze film. 4,5*

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Zojuist gezien; er zit niet echt zichtbare spanning (actiescenes) in de film, maar de wederzijdse verdachtmakingen maken het plot tot een topper. Het einde is even geniaal als simpel!

avatar van De Knip

De Knip

Hele sterke film, heb hem een half jaar geleden pas voor het eerst gezien. Was altijd nog iets van...die moet ik een keer zien. En gelukkig heb ik me geen minuut verveeld, echt heel goed.

****1/2

avatar van Jordy

Jordy

eind augustus:

Reservoir Dogs - 10th Anniversary Special Limited Edition

in 5 verschillende edities, ik heb de Mr. Brown versie besteld...

WoW, wat en film.

Heb hem gister voor het eerst gezien (erg laat ik weet het).

Ik had Pulp Fiction gezien vond ik goed, maar niet fantastisch en Jackie Brown vond ik echt helemaal nix aan, en From dusk Till dawn was wel stoer maar ook niet super.

Dus ik dacht, ik moet hier niet al te veel van verwachten, want het kan niet goed zijn.

Maar had ik het fout, dit is 1 van de beste films die ik ooit heb gezien.

De acteurs zijn SUPER.

Het dialoog aan het begin over fooi, is echt om je bij dood te lachen (vond trouwens wel dat Buscemi een punt had)

En Little Green Bag en dat liedje bij de oor sene zijn SUPER.

En dat je steeds die een beetje slome stem op de radio hoort, en liedjes aankondigt heel goed bedacht.

Nee, dit is Quentin Tarantino BESTE film tot nu toe.

EEN DIKKE 5 STERREN.

tovenaar

Ik heb zo'n idee dat Kill Bill daar ook niets aan gaat veranderen...

Macmanus

Ik hoop dat die goed word maar en zijn slechte berichten over gekomen, het kan dus net zoiets zijn als Jackie brown en daar vond ik dus nix aan.

tovenaar

Op de 1 of andere manier staat het hoge vrouwen-gehalte in de film me nog niet echt aan.......

Vrouwen die knokken... hmmm

Macmanus

Ik zet mijn stukje even bij kill bill anders snapt niemand meer welke film dit is.

vic

Het is wel het betere jat-werk. Hij is net een japanner, hij jat iets en maakt het vele malen beter

wie heeft iets gejat?

vic

de eindscene heeft hij gejat van een honkong film "city of fire" (1987) van Ringo lam met Chow Jun-fat

avatar van Sea

Sea

...die het weer gejat hebben van Sergio Leone...die het weer gejat heeft van Kurosawa...

vic

je bedoelt the good, the bad and the ugly. Nee vind ik niet echt dezelfde scene. bij city of fire is het precies dezelfde scene

avatar van aburefan

aburefan

dat is niet het enigste. hij heeft een hoop dingen gejat van japanse cultfilms die bijna niemand kent.

ook die nicknames enzo waren al eens eerder gebruikt.

avatar van Ramon K

Ramon K

De nicknames heeft Tarantino gejat uit 'The Taking of Pelham one two three' uit 1974, en dat is geen japanse film.

avatar van aburefan

aburefan

dat bedoelde ik ook eigenlijk los van die japanse films, want ik wist dat die nicknames van een niet-japanse film kwamen, ik kon alleen ff niet op de naam komen...

avatar van Jos2

Jos2

Voor de liefhebbers van affiches:

Maar liefst 6 verschillende affiches van deze film. Zie link

En dan kies jij de lelijkste....

avatar van Hobbes

Hobbes

maar wel de officiele

tovenaar

Ga gewoon voor 1tje die niet zo standaard is!

avatar van Jos2

Jos2

maar wel de officiele

Hangt ervan af wat je neemt. Toen de film uit kwam zeg je deze poster nergens...

avatar van FisherKing

FisherKing

ik herinner me de derde van onderen; Die met die rode boven en onderkant

Linda

voor mij de beste misdaad ooit.

kan zelfs the godfather niet tegenop!

en de bekende oor scene is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken

joepie , zondag op v8

avatar van gimli f

gimli f

Cool, dan maar opnemen denk ik.

Linda

Cool, dan maar opnemen denk ik.

zeker doen

avatar van Yak

Yak

Nog een keer kijken zou overkill worden. Ik heb deze film al veel te vaak gezien.

hoe meer hoe beter

avatar van NERD

NERD

hoe meer hoe beter

Ik had het na 1 keer al wel gezien

Ik had het na 1 keer al wel gezien

heb um pas 3 keer gezien maar

wil hem zeker nog vaker zien