Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
deTuinman
in feiten goed gefilmd.maar vind de film niet bijzonder goed.jackie brown is de beste film van tarantino.
maar waarom een 1?
maar waarom een 1?
omdat 0,5 te weinig is.
confucius
Een ode aan sadisme! Tarantino heeft wel - nadien - betere films op zijn kerfstok. Deze is er, naar mijn mening, erover. Maar wat ik wél aan deze Tarantino vind is zijn aanpak, dat was nieuw, en spectaculair en over de rand van het fatsoen en nog veel maar 'ennen.'
Een "mooie" film is het niet, spannend was het wel. 'Genieten' lijkt mij niet het juiste woord maar toch 'genoot' ik van deze actie / misdaadfilm. (tja, knoop die zin maar aan elkaar!). Laat ik het op 'gemengde gevoelens' houden.
Confucius junior (die ook al de zestig is gepasseerd) ziet het zo:
"Verdriet wordt gemeten met de maat van een dode." 3 pentagrams.
omdat 0,5 te weinig is.
best zonde, je kijkt kennelijk zoveel films, terwijl je niet eens kritisch kan zijn
Reservoir Dogs
De film is steeds een beetje het zelfde,en zeker niet vernieuwend.
Een beetje het zelfde als wat?
Pastichio Rocker
Steeds dezelfde acteurs, en dat 90 minuten lang. Bah.
Jordaeh
De film is steeds een beetje het zelfde,en zeker niet vernieuwend.
Tja, toen deze film destijds uitkwam waren films in de stijl als Reservoir Dogs ook zo overhyped hé.
Timothyvdmeer
Zo'n goede misdaad film van Quentin T. Net zoals Pulp Fiction!
Harvey Keitel speelt ontzettend goed!
Zeker 5*. waard!
deTuinman
Relativeren kan meneer idd niet zo best.
Poppe
Geweldige film, met fantastische dialogen en perfecte muziek. Al zeker 15 x gezien...
mr. white
Tja, ik vind het een klassieker in zijn soort en een must voor de filmliefhebbers. Kijken dus en genieten van het plezier dat de acteurs zichtbaar hebben gehad bij het maken van de film.
Pastichio Rocker
Grappig, ik zag net bij toeval dat er niet alleen een link wordt gelegd naar True Romance (Alabama) maar ook naar Natural Born Killers (Scagnetti).
Beiden gebaseerd op scripts van dhr. Tarantino.
Lexcoaster
Een film die grotendeels overkomt als een goed geacteerd toneelstuk, gezien de briljante dialogen en het feit dat een groot deel van de film zich op 1 plek afspeelt. Er zit veel verborgen humor in de dialogen, die toch echt een glimlach op je gezicht brengen. Het bloederige geweld vermaakt, al is de scene dat er iemands oor wordt afgesneden niet echt prettig. Toch een erg vermakelijke film die getuigd van goed regiewerk. Tarantino op z'n best. 4*
Quaternion
geweldige film
alleen al vanwege die lange gesprekken over fooi enzo
echt hilarisch
Tonypulp
Ben al tijdje aan het proberen meer soorten films te kijken, voorheen bleef het vooral bij horror, nadat ik anime heb geprobeerd, wat heel goed was bevallen, wou ik ook wel eens wat misdaad films kijken, toen ik zag dat deze op tv kwam, heb ik hem maar bekeken.
Ben niet bekend met het genre, en kan dus niet vergelijken met andere, maar wat ik heb gezien was erg goed.
Geestig, goed geacteerd, boeiende en sterke dialogen, met goede muziek en regie, top!
Don MN
Mr. Pink: He seems okay now, but he was crazy in the store.
Mr. White: This is what he was doing.
[mimics randomly shooting innocent bystanders]
Mr. White: Bam. Bam. Bam. Bam.
Mr. Blonde: Yeah, bam, bam, bam, bam, bam. I told 'em not to touch the alarm - they touched it. If they hadn't done what I told 'em not to do, they'd still be alive.
Mr. White: [clapping] My fucking hero.
Mr. Blonde: [taking a bow] Thanks.
Mr. White: That's your excuse for going on a kill-crazy rampage?
Mr. Blonde: I don't like alarms, Mr. White.
Dit stukje is zo ontzettend goed. Harvey Keitel vind ik geweldig met zijn unieke uitbarstingen en natuurlijk Michael Madsen als sadistische idioot is erg overtuigend.
99 minuten kwaliteit.
pampelonne
gisteren gezien.
ik "begreep" de film niet.
al dat geweld en bloed is ook niet mijn ding.
ik snap niet dat dze film ook nog eens een hoge notering heeft in de top 250 (?)
ik zie het briljante in de dialogen ook niet...en ik heb toch echt wel verstand van cinematografische hoogstandjes.
0.5 *
gisteren gezien.
ik "begreep" de film niet.
al dat geweld en bloed is ook niet mijn ding.
0.5 *
De film heeft naar mijn mening een bizar hoge score op deze site.
de film is zogenaamd fantastisch gedaan.maar het is bijna alleen maar geweld en een hoop dom gedoe over niks.
88Fabian
ik mag zeggen dat ik deze film niks aan vind en heb ook gezegd waarom.
Beetje zoals jouw berichten hier op MM
Juist die lage punten die hier gegeven worden zijn echt belachelijk
en de reden ervan ook.
88Fabian
ik heb zat films hoge punten gegeven.dus dat is niet het probleem.
Tonypulp
Maar ik heb gewoon een hekel aan mensen die een goede film afkraken, niet omdat iedereen hem goed hoeft te vinden, helemaal niet zelfs! maar onderbouw dat dan goed.
En niet van, hij is slecht, want ik vind dat zo..daar heeft niemand iets aan.
Zie ik vaak, een regelmatig kom ik fabian dan tegen in zo'n situatie
Kevin13
De film heeft naar mijn mening een bizar hoge score op deze site.
??
verklaar

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film