• 9.378.921 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.059)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

avatar van gaz

gaz

In de game

avatar van gotti

Beter lezen. De game is geen vervolg op de film of iets in die orde. Je kan het beter beschouwen als een tweede, nieuwe film.

avatar van dewulfda

dewulfda

super film!!!

gisteren nog eens bekeken en blijf erbij een meesterwerk!

de tussenstukjes zijn telkens ook heel knap, brengen hoog amusement waarde en laat de film in elkaar puzzelen.

mr blonde is schitterend gewoon

de volle 5*

Hankieh

ja hoor eindelijk heb ik deze film net gehuurd en ga hem kijken

keep you'll posted xD

geniale film dit
je ziet geen flikker van de overval zelf, het vluchten wel, je ziet dus een heel andere film dan dat je voorde tijd hele tijd over nadenkt
daar hou ik wel van
ook hoe de film in elkaar steekt, typisch leuke scènes zoals aan het begin over dat gelul aan die tafel waar ze met zijn allen zitten, zie je vaker in tarentino films en bevalt me zeker wel
ook dan als ze gaan beginnen, dan zie je ineens die gast met kogel in de buik terwijl die kerel naar het ontmoetingspunt rijd. niks gezien dus van de overval en je ziet delen terug in fragmenten die je even later ziet
geniaal steekt de film in elkaar en dingen zoals de overval die weg gelaten worden denk je totaal niet meer aan terwijl daar non-stop naar terug gewezen word (bijvoorbeeld die kerel die als een para waus de klanten overhoop schoot), op dat moment denk je niet 'nou wil ik ook weten hoe dat ging ook'
en weer een kleine rol van tarentino, vind het leuk dat hij zelf steeds in de film is te zien maar niet arrogant zelf de hoofdrol speelt

bovenal geniaal deze film, komt zeker in mijn top 10, maar niet op nr1, 4.5* voor deze film, waarom?
Ik merkte dat het zijn eerste film was aan het camera werk en (ja hoe noem je dat?)het beeld zelf soms wat oud/slecht lijkt (natuurlijk uit '92 maar toch...), en ik had niet het gevoel dat het film werk soms minder was met opzet zoals bijvoorbeeld in de grindhouse films

beste regisseur ooit!!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

AHWA schreef:

Hij vindt hem de beste regisseur die er ooit geweest is

Nee, de zin boven die laatste zin bedoel ik.

avatar van AHWA

AHWA

Pastichio Rocker schreef:

Nee, de zin boven die laatste zin bedoel ik.

Volgens mij vond hij de film af en toe visueel wat pover en denkt hij niet dat dit zoals in Grindhouse expres is gedaan.

Ik begrijp niks van die laatste zin.

ik zie nu ook dat ik hem beter opnieuw kan typen:P

done:P

visueel pover zal het idd wel zijn:P

avatar van BronxTale

BronxTale

steve buscemi is de man

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Niet echt mijn ding actiefilms. Ik hou het liever bij het horrorgenre. Toch heb ik deze actiefilm verplicht moeten zien met enkele kameraden die letterlijk een orgasme krijgen als ze de woorden "Scarface" of "The Godfather" horen. Ook bij deze film was het niet anders.

Nu, de dialogen waren echt goed. Maar het mag zo goed zijn als het mag zijn: het blijft wat ingestudeerde machopraat, waar te veel mensen onnodig in op gaan. Maar ja mijn mening dan.

Wat de film betreft. Leuke film om eens een keertje te zien, met een verhaal met dieptegang en enkele instinkers. Sommige dialogen en scenes leken eindeloos te duren, maar daar zullen weinigen het met me eens over zijn waarschijnlijk. Maar ja ik ben nu niet echt zo voor hoge pietenpraat en stoere borrelpraat.

Maar ja gisteren Carrie gezien met dezelfde vrienden en die vonden deze film dan weer erg langdradig en saai, terwijl ik op het puntje van mijn stoel zit. Ja, smaken hé.

Ben blij dat ik de film gezien heb en ja bekijk hem eens een keertje, zeker een betere in zijn genre. Maar zoals velen actiefilms te zwaar overroepen. Leuk voor een keertje te zien en dan mss binnen een jaar of 10 weer eens.

3,5

actiefilm?

Ja of misdaadfilm, als het kind maar ne naam heeft hé

avatar van Dirtyone

Dirtyone

Ik heb altijd heel sterk het gevoel dat een aantal mensen Tarantino geweldig vinden en dat iedereen dat maar volgt.

Ook deze film is niet meer dan een aardige film. Goede dialogen, maar er gebeurt maar barweinig als aanvulling op deze dialogen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Tsja, ik voel zo veel. Maar voor een aantal mensen zal dat misschien wel gelden ja. Bij een hoop andere films ook.

avatar van The Last

The Last

@Dirtyone: Dat heet smaakverschil.

BronxTale schreef:

steve buscemi is de man

Die is wellicht de enige pro.

Michael Madsen wouw eerst Mr Pink zijn.

Friday the 13 th schreef:

Welk kind
de film zelf.

avatar van NoSleep

NoSleep

Ik vond het een goede film, enigzins gewaagd door een aantal dingen weg te laten, maar dat maakte de film niet minder prettig. Spoiler >
Volgens mij ging het er trouwens niet echt om wie nou de 'echte' bad guy was, maar ging het er juist om dat het verschil tussen de twee werelden zo nihil was.

avatar van zicht

zicht

Dirtyone schreef:

maar er gebeurt maar barweinig

Als er van het weekend maar wat in de bar gebeurt, anders zou je maar een saai weekend gehad hebben .

avatar van Dirtyone

Dirtyone

zicht schreef:

Waar ik naar de bar ga, gebeurt in ieder geval meer dan in deze film

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

1e keer dat ik hem keek vondi k hem bomsaai.. maar 2e keer supervet kweetnie waarom:P die gesprekken zijn soms echt hilarisch.. en een goed verhaal.. ik vraag me alleen soms af of tarantino's verhalen niet beter gereggiseerd konden worden, zodat ze wat beter worden..

avatar van swouters

swouters

gaz schreef:

En Mr . Blue dan? die staat er niet op

einde regel 4 begin regel 5...

avatar van Ronnuz

Ronnuz

Vermakelijke film, waarbij Tarantino al liet zien over veel talent te beschikken. Het einde was wel iets te ver gezocht. Waarom zou Mr. White, Mr. Orange verdedigen, en hem verkiezen boven de baas die hij al langer kent, Joe? Wel een leuke plotwending; ik had niet verwacht dat ze allemaal, op Mr. Pink na, dood zouden gaan.

Ronnuz schreef:

Wie zegt dat Mr. Pink niet dood gaat? Je ziet het niet maar wat als hij de deur opentrekt en het volstaat met de cops en hij zijn pistol trekt

avatar van Ronnuz

Ronnuz

desteven007 schreef:

Ja, daar heb je gelijk in. Maar daar zul je als kijker toch nooit achterkomen.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

desteven007 schreef:

ik zeg dat, luister maar is heel goed.

avatar van gaz

gaz

swouters schreef:

einde regel 4 begin regel 5...

Bedoelde het DVD hoesje