• 9.378.931 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.059)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Officer Marvin Nash

avatar van desteven007

desteven007

JanVR schreef:

Zeer goede film, geweldige cast. Alle persoonlijkheden zijn goed uitgewertk. Steve Buscemi vond ik sterk in deze film. Dialoog is absoluut het sterke punt in Tarantino's films. Er waren grappige anekdotes die ze vertelden doorheen de film. Ik vind het wel teleurstellend dat er geen flashback was van de echte overval zelf. Ik denk als deze nu langer dan 90 min had geduurd dat hij zou hebben beginnen vervelen.

Ik had ook liever een flashback gezien van de overval.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zeker zo goed als Pulp Fiction.

avatar van chasinn

chasinn

Wat mij betreft nog beter dan pulp ficiton

Donkerwoud schreef:

Zeker zo goed als Pulp Fiction.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

chasinn schreef:

Wat mij betreft nog beter dan pulp ficiton

Jep, daar ben ik het stiekem wel mee eens.

avatar van Lee72

Lee72

Komt zeker voor in mijn top 10, echter onder Pulp Fiction. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Ook hier laat Tarantino zien hoe een film geschreven/geregisseerd dient te worden. Een voorbeeld voor velen dunkt me.

avatar van chasinn

chasinn

Het sterke aan deze film is dat er zonder een echte gebeurtenis de film toch negentig minuten lang boeiend blijft. We hebben immers geen overval gezien, geen actiescenes, alleen dialogen. Dus weer een meesterwerk van Tarantino

avatar van SpikeR

SpikeR

goede cast, goed verhaal, sterk staaltje acteerwerk

De manier waarop de film in elkaar zit is niet zo mijn ding

avatar van Devoo

Devoo

Deze film was heftig! Geweldige dialogen op het begin, en een zeer goed uitgediept verhaal. Eigelijk gebeurt er bitterweinig, maar toch is alles zo goed. Eén iets verstond ik niet, er werd gezegd dat Mr. Blue gedood werd door "de rat" Mr. Orange dus. Maar dat zie je toch nergens gebeuren? Ik zie Mr.Blue eigelijk nergens in de film, behalve die flashback stukjes. Of heb ik nu scheel gekeken?

avatar van Metalfist

Metalfist

Devoo schreef:

Geweldige film!

Mr. Bleu is die kerel die zo bijna kaal is en wat lang grijzig haar heeft.

Deze dus

Volgens mij werd er gezegd dat niemand wist wat er met Mr. Blue gebeurde.

Ben wel niet zeker.

avatar van normen93

normen93

goeie film, vaag einde

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Devoo schreef:

Geweldige film!

Als je goed had opgelet dan wist je nu dat Mr. Blue op het nippertje ontsnapt is en tacoverkoper is geworden in Mexico.

avatar van sedje

sedje

normen93 schreef:

goeie film, vaag einde

Dat is juist het leuke, de hele film is vaag niemand weet precies hoe de overval is gegaan dat moet je maar zelf bedenken, dat is juist het mooie aan de film, je krijgt niet alles mee.

ik vind het einde ook wel toepasselijk, een meesterwerk van Tarantino en een voorproefje van pulp fiction. 4.5*

Adrenal

Ik heb deze film vandaag gekocht in de Free Record shop voor 3 euro!! Dat kon ik niet laten liggen. Hij lag tussen allemaal redelijk slechte films die voor heel weinig weg mochten.

Met breedbeeldformaat en 5:1 Dolby geluid dus normaal gezien een prima dvd.

avatar van Metalfist

Metalfist

Wees daar maar zeker van

Adrenal

Ik vond het ook een beetje een vreemde film... Hij boeide me heel erg en de dialogen waren ook goed maar ik vond dat het einde een beetje plots en vreemd was en die scène dat Blonde die agent martelt vond ik wel ziek.
Moet hem nog eens zien voor een goed oordeel en een cijfer.

avatar van Bacon

Bacon

Adrenal schreef:

Met breedbeeldformaat en 5:1 Dolby geluid dus normaal gezien een prima dvd.

Zitten er ook Engelse subs bij op die dvd? Ik moet Reservoir Dogs nodig herzien namelijk.

Nee, alleen Nederlandse.

gaz

Waarom staan er op het plaatje van Reservoir Dogs de ene keer 5 mensen op en op een ander plaatje 6?

avatar van omar_91

omar_91

gaz schreef:

ik weet niet, maar weet er iemand hoe mr Pink heet in het echt

avatar van omar_91

omar_91

weet er iemand hoe de acteur mr pink heet?

Steve Buscemi

Weet iemand anders het?

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Ja

Op de plaatjes met 5 personen staan alleen degene die de roof echt uitvoeren (alle Mr.'s zeg maar)

Op de plaatjes met 6 personen staat Nice Guy Eddie er ook op.

Let maar op, bij de plaatjes met 6 personen staat er één op die niet in pak loopt, dat is Eddie.

En Mr . Blue dan? die staat er niet op

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

nickie14 schreef:
sorry hoor maar hoe kon je zien dat mr. blue ontsnapt was dan

Moet je de Extended Director's Cut maar kijken.

avatar van The Last

The Last

Huh, nooit gedacht dat die er was.

Dat is raar in Reservoir Dogs The Game word die dood geschoten

avatar van gotti

Nu is het spel niet de film wel?