I, Robot (2004)
Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood
Releasedatum: 5 augustus 2004
Plot I, Robot
"One man saw it coming"
In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.
Del Spooner
Baldez
Chin
Chin
Kisje
Hij speeld niet alleen maar in comedy's en sinds wanneer hoor je in een thriller te lachen?!

Ik zie Smith liever spelen in een komedie dan in een thriller. Dat wou ik daarmee duidelijk maken......
Tun-89
Thomas83
Leuk filmpje om eens te kijken. Geen film met een hoog herkijk-gehalte, maar ik heb me prima vermaakt. De film is op geen enkel punt echt zwak, en het futuristische plot is best aardig en prima uitgewerkt. Wel verveelde ik me af en toe wat en raakte ik de aandacht bij de film enigszins kwijt. De special-effects zagen er aardig uit.
Ank.eE
Ik ben het wel met Thomas eens, het is een leuke film om te kijken, maar niet voor de tweede keer... Ik geef ook een 2,5 *
dragje
Ik weiger deze film te zien.
Ik heb vroeger met veel plezier de wereldberoemde verhalen van Asimov gelezen. "Caves of Steel", "I Robot", en natuurlijk niet te vergeten "The Foundation" reeks. Ik laat niet een filmversie van I Robot, waarvan ik alleen de trailer van heb gezien dat voor mij boekdelen spreekt, de hele oeuvre van één van de beste science fiction schrijvers die ooit heeft bestaan in 115 minuten om zeep helpen.
finalman
Ik weiger deze film te zien.
een zonde... ikzelf ben vb geen echte fan van The Matrix-trilogie, of Blade Runner, enz maar I Robot met n goeie Will Smith is best heel te pruimen. Smith acteert echt bloedserieus in die film, en niet met z'n droge humor zoals in Bel-Air of Bad Boys.
Jammer dat je weigert hem te bekijken
Galantje0012
ik vond het een zeer goede film! blijft altijd boeien, is vrij goed geacteerd, zit stoer ineen, goed verhaal en goede actie.
Ché Cliché
Ik vond het wel redelijk. Simpel verhaaltje, af en toe wat matige special effects, maar lekkere actie. Makkelijk wegkijkend. Niet hoogstaand, niet vervelend. Een voldoende met 3 sterren.
Musicer
Ik vond 'm maar saai en Will Smith vond ik niet goed acteren, maar dat heb ik wel vaker met hem...
Voorspellend einde.
peterx43
Een 5. Prachtige science fiction. En ook een verhaal over menselijkheid en vrienschap. Heel goed.
thedudesons
had er erg veel van verwacht, maar viel me toch een beetje tegen. het verhaal vond ik minder, verder zag de film er keigaaf uit...
ExXxtreme
Echt een goede film, ik hou ervan als er niet gewoon actie is maar als er eerst nog een inleiding is waarin de personages en de wereld worden voorgesteld. Dat is waarscheinlijk ook de rede waarom ik zo van sf films hou aangezien hierin een hele nieuwe wereld gekreërt wordt, die uitgelecht wordt. Zo ken je de personages ook beter en leeft je je ook meer in in de film.
4.5 sterren
ExXxtreme
Haha, leuke site, moet je zijn andere topic eens lezen.
zwartexlola
Ja inderdaad, liever smith in 'n comedie.
Maar in deze film speelde hij zeker niet slecht.
Actie alom.
Adammeh
Prachtige Science-Fiction film! Kan me nog herinneren dat ik m in de bioscoop ging kijken en hij was helemaal vol xD
Usual Suspect
Ondanks de prachtige special-effects, de ruimschoots aanwezige actie en de prima hoofdrol van Smith heeft deze film me niet over de gehele lengte weten te boeien.
Misschien dat het komt door het redelijk standaard uitgewerkt verhaaltje, of het cliche einde.
3***
DragQueen
Prima science fiction/thriller, met niet echt zwakke punten. het verhaal is degelijk, maar best voorspelbaar. maar het acteerwerk van will smith, die goed in zijn rol zit, en de klasse special effects maken dit tot een degelijke film. de actie is volop aanwezig, waardoor de film tot goed kijkvoer dient. 3,5 sterren.
Filmfreaker
Leuke actie/sciencefiction/thriller. Mooie actie en een goed verhaal voor een sciencefictionfilm. Ook wel spannend.
Mooi gemaakt 4,0 sterren.
kaydegreef
Had deze film toch iets leuker verwacht...maar is toch nog spannend genoeg voor 4*
Wassup !
Bij momenten is de actie te snijden, maar voor de rest was de film nou ook weer niet zo special. Gewoon een film met veel actie die goed is uitgewerkt. Will Smith had ik wel al beter zien acteren, maar voor de rest was het een relaxt filmpje. Cijfer: 3***!
jumpstylemovie
leuke film moet goede moementen.
ook het acteerwerk viel me mee.
3.5***
Kooshiba
Aardige over the top scifi fillempje. Wel leuk om een gezien te hebben maar meer ook niet.
tommykonijn
Aardige Film van Will Smith een acteur die ik eigenlijk niet zo Goed ken nog maar als hij in iedere Film speelt zoals hierin dan zal het wel een Goede acteur zijn denk ik maar over de Film zelf vond ik ook het Verhaal wel mooi in elkaar gezet.
peruaansefilm
zeer goede film hij mag wel vaker in films spelen is erg jammer die om de gemiddelde 1 of 2 jaar in 1 of 2 films maakt/ speelt maar ok! Ik stem voor betere commentaren hier zo algemeen op deze site zijn dat wel filmliefhebbers ??? Ik houd het al 5 maanden bijna alle films bij en lees de commentaren..
Pastichio Rocker
Zoals die van jou?
Je mag je wel eens wat dieper ingaan op het feit waarom je precies zo'n hoge score geeft. Dat je het een goeie film vindt staat al vast natuurlijk, en dat Will Smith maar 1 of 2 films maakt in 2 jaar heeft helemaal niks met deze film te maken.
battleboy
ben het helemaal met je eens
er is meer negatief op deze site dan positief
het enigste wat je leest is iedereen die het maar beter lijkt te weten en proberen de film af te zijken
ML Webdesign
Wel een leuke film, maar heb lang gedacht dat het een kinderfilm was!
greatest
echt een leuke film, mooie verhaal.
dit is de 2e keer dat k deze film kijk.
nog steeds een top film(btw die jongen die altijd over dames praat tegen spoon is die mannetje van transformers)
will smith is gewoon een top acteur als je het van hier bekijk.
Een 4*
M.Goodkat
Owja, Will Smith kiest films die bij hem passen
niet van die films die zomaar kaskrakers zijn.
Ik vond het supergoeie film
Shia was ook enorm grappig voor die twee momenten.
Ik lach mij ook in een deuk met "Aaaastjoe!!! Djeez, i'm allergic to bullshit"
xD
Owja, bij deze film moet je niet zo hard bij denkenn, maar toch vermakkelijk en snelle actie
3,5

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Sciencefiction-thriller 'I, Robot' van regisseur Alex Proyas vanavond te zien op televisie

The Matrix

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
zelfmoordkunstmatige intelligentieman vs machinechicago, illinoisdetectivegebaseerd op boekgrootouder kleinkind relatieheldhomicidetoekomsthologramlawdystopiepolitiemoordrobot as menaceauto ongelukrobotgrootmoeder3droboticshumanoid robottalking robotself-driving carhomicide investigation 2030si, robotrobot companionold robotnew robot loose adaptation