• 9.379.683 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot I, Robot

"One man saw it coming"

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

avatar van Dutchero

Dutchero

battleboy schreef:

ben het helemaal met je eens

er is meer negatief op deze site dan positief

het enigste wat je leest is iedereen die het maar beter lijkt te weten en proberen de film af te zijken

Tja als iemand 13 keer achter elkaar hetzelfde cijfer geeft, een 10, dan kan ik niet aannemen dat hij verschil in kwaliteit ziet tussen films. Sterker nog, van de 42 films die hij gezien heeft zijn er volgens hem 38 perfect en 4 voor 100% mislukt. Wel mooi trouwens, dat als je 13 films ziet dat ze allemaal helemaal perfect zijn.

avatar van kimmie131195

kimmie131195

zzzoooooooohh cooool zeg !

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Ik vond het 1 grote en lange reclame boodschap. Tuurlijk snap ik dat tegenwoordig gesponsord moeten worden, maar om nou op elke schoen en logo in te gaan zoomen. Bullsh*t.

Los daarvan is het een lekkere popcorn film, die zonder al te veel moeite wegkijkt.

avatar van markq1

markq1

Goede Science-Fiction film zal hem zeker nog een keer gaan bekijken

avatar van skysouthpark

skysouthpark

hmm krijg wel zin in deze film. komt vanavond

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Stoere Sci-fi, die niet echt dicht bij het boek blijft, maar dat maakt me niet zoveel uit.

Heb me een goede 2 uur vermaakt.

De actiescenes waar ook dik in orde en Smith acteerde ok.

Pastichio Rocker

Ik ga deze vanavond maar eens bekijken, want het leek me toendertijd helemaal niks, en een fan van Will Smith ben ik ook niet. Maar ik zag dat de film wel is geregisseerd door Alex Proyas, de man die ons het briljante Dark City gaf. I'll be back.

avatar van john kruger

john kruger

prima vermaak hoor! 4*

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Leuk om 'm weer eens een keertje te zien. Sonny rules!

Pastichio Rocker

Vermakelijk filmpje, maar meer ook niet. Had toch wel wat beters verwacht van meneer Proyas. Stoorde me ontzettend aan alle sluikreclame die in de film zat: Audi, JVC, All-stars, Fed-Ex, Converse, Ovaltine, Prudential, Augusta etc. Vooral toen die Chief of Police nog 'mooie schoenen' tegen Will Smith zei in dat cafe. Ik heb die schoenen vervolgens nog een paar keer vol in beeld gezien. En die dr. Calvin, wat deed zij eigenlijk in de film behalve mooi wezen? Nou heb ik het boek niet gelezen (heb 'm wel staan trouwens, maar moet er nog steeds eens in beginnen) maar ze schijnen het verhaal flink verneukt te hebben. Nee meneer Proyas, hopelijk is uw volgende film wat beter.

avatar van Saldek

Saldek

Ben niet zo'n fan van overteched films. Vaak kan ik me mateloos ergeren aan overgefantaseerde futuristisch mind-gemanipuleerde verhalen waarvan het tech-effect het beeld van de toekomst lijkt te claimen. Zo 'overdone' als mijn woordgebruik in deze vind ik vaak ook de film. Maar deze vond ik toch erg vermakelijk moe 'k toegeven.

Leuk moralistisch realiteitsgehalte ook: de mooie aspecten van

h-tech en de gevaren in beeld gebracht. Wellicht wat overtrokken allemaal, maar dat we de technologische ontwikkelingen uiteindelijk zullen moeten omarmen lijkt onvermijdelijk. Lekker fillumpie. 3,5 *

avatar van Allepinie

Allepinie

Dan zie je I, Robot weer eens een keer, en dan vraag je je af: Hadden ze bij I am Legend niet een beetje van dezelfde animatietechniek kunnen gebruiken? Ik vind I, Robot geweldig gemaakt. Leuk van het begin tot het eind. Echte Will Smith rol.

4* van mij.

avatar van Baggerman

Baggerman

Nou, inderdaad!

Sorry, maar wát een hopeloze k-met-peren-film!

Waarom niet gewoon een Asimov-verhaal verfilmen als je een film over robots wil maken??? Dan heb je in ieder geval nog een goed verhaal met een goed plot! Nu is het (uit Asimov-verhalen-gejatte-)plot zo dun dat het zich achter een grasspriet kan verschuilen!

Handig dat die slechte robots rood kleuren (waarom ook altijd: 'slecht' --> rood en 'goed' --> blauw??? Rood = kleur communisme????). Handig ook dat Will Smith's karakter nèt een bionische arm heeft!

De overkill aan computerbeelden moet alles goedmaken en dat doet het voor velen blijkbaar ook nog gezien de waarderingen hier??

Will Smith blijft toch incidenteel leuk en redt de film voor mij van de minimale waardering.....

avatar van LittleBox

LittleBox

Pastichio Rocker schreef:

Mee eens, maar aan de andere kant kan ik me goed voorstellen dat het voor de ontwerpers van Audi smullen is om even écht te spelen met ontwerpen. M.i. behoorlijk geslaagd! Voor het overige een vrij aardige actiefilm. Niet heel erg bijzonder qua verhaal, special effects waren prima. En over tot de orde van de dag.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Eigenlijk een hele slechte film... Het verhaal is vrij zwak (en doet een vrij zielige poging - vooral omdat t verder niet uitgewerkt is - om ethische, morele vraagstukken aan de kaak te stellen), de acteerprestaties verre van optimaal, zwakke one-liners, teveel reclame, te weinig spectaculaire actie(beelden) voor een actiefilm, een te onlogische/vergezochtte ontknoping, etc. laten we het erop houden dat de film verre van sterk is. Vooral de balans drama/actie was zwak.

Maar tegelijkertijd heb ik de film met plezier afgekeken. Ondanks alle cliches, de overdaad aan reclame, de triestacterende vriendin van will smith etc. vond ik de film toch vrij vermakelijk. Sommige oneliners zijn namelijk wel leuk (ongeveer 1 op de 3..), de special effects zijn dik in orde, de (robot-racistische) persoon van will smith is vrij interessant in de film, en let's face it, het verhaal had ook veel slechter gekund. Bovendien kende de film een aantal mooie scenes (zoals de robot aanval op Will Smith in zijn auto op de snelweg - "u krijgt nu een auto ongeluk") en goede maar weer clichematige decors.

De film zal nooit in mijn favorieten komen en is de moeite van het kopen niet waard, maar op zich wel een redelijke actiefilm voor op een zondag avond. Stel alleen niet te hoge eisen en houd je een clichematige actiefilm voor...3*

P.S. de auto van Smith is wel koning

Pastichio Rocker

Ik vond de reden dat Smith een hekel aan robots had de terugkerende droom over het auto-ongeluk en dat de robot hem i.p.v. het meisje redde ook een beetje slap en vergezocht.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken en was wel een vermakelijke film moet ik zeggen. Er werd goed geacteerd door Smith, goede special effects en die bijrolletje van Shia vond ik ook wel lachen.

Verhaal was misschien iets te ver gezocht, maar daar moet je niet teveel op letten.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van skysouthpark

skysouthpark

Pastichio Rocker schreef:

maar als je na gaat denken. de reden dat hij een hekel had aan robots is niet helemaal door dat meisje. hij vertrouwde ze gewoon niet omdat ze geen gevoel hebben, de reden dat ze hem redden in plaats van het meisje. tog wel raar, want ik zou zeggen: ben blij dat je leeft.

goede film, heb hem gisteren gekeken. ik vind het geen geweldig script en ook geen geweldig acteerwerk, maar het kan er mee door.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Op sommige momenten lijkt Will Smith werkelijk te kunnen acteren.

Helaas worden die momenten overspoeld door Will Smith de over-acteur, die wat mij betreft de figuur Del Spooner te stoer neer

wil zetten en daarbij maar al te graag wil laten zien hoe hard ie

voor de film getraind heeft.

Tijdens de rustigere momenten in de film ziet alles er heel aardig uit, maar wanneer we ons bevinden in de verhitte aktiescenes,

worden we meteen weer geconfronteerd met het feit dat we

ons niet begeven in een futuristische wereld, maar in een slecht

computerspel. Denk aan de scene in de tunnel, de vernietiging vanLanning's huis en het verlossende eind van de film.

De mensheid is in gevaar en Will "The prince of Bell Air"Smith

moet ons redden.....?

Weltrustuh...........

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Typisch een film waarbij het maar draait om 1 ding: visueel spektakel.

Echter, de special effects (m.u.v. de robots) lijken een stuk ouder dan het bouwjaar van de film zelf.

Al met al een prima wegkijker waar je vooral niet bij na moet denken.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Eerst had ik meer verwacht van de film, hoewel toen ik hem keek was 't verhaal niet meer dan redelijk.

Acteerprestaties redelijk: Will Smith doet het goed in deze film.

Verhaal: redelijk

Effecten: goed

avatar van ILDIB

ILDIB

Ondanks de prachtige effects die soms ook wel erg nep zijn) een matte film. Kijken waard maar daar blijft het bij..

avatar van Dutchero

Dutchero

Pff als ik naar reclamespotjes wil kijken kijk ik wel gewoon naar de tv, ipv naar een dvd. Dit kan je geen sluipreclame meer noemen. Voor de rest oppervlakkige film; op zn tijd best leuk.

avatar van BlueSword

BlueSword

was wel aardige actie film niet echt vervelend om te kijken..

avatar van Lad

Lad

Twijfelde tussen 3,5 sterren of 4 sterren. Koos voor het laatste.

Goede film.

avatar van Lad

Lad

Ik verander naderhand mijn cijfer naar 3,5 sterren.

Goede film.

avatar van -13-

-13-

heerlijke film toch? prima geschikt voor TV, of ik er in de bios naartoe zou gaan zou ik niet weten (daarmee bedoel ik nadat ik al wist hoe hij zou gaan). er is een bepaald niveau in deze film, er zit humor in, met Will Smith vaak natuurlijk. en ook een soort serieuze sfeer. kortom een erg goede weergave van onze wereld ALS hij ook echt door robots overgenomen zou worden, waardoor je in deze film inleven niet moeilijk meer gaat.

3,5 Starz

avatar van s d r

s d r

Leuk verhaal, maar matig acteerwerk. Zowel Will Smith als die vrouw komen regelmatig irritant over.

avatar van AGE-411

AGE-411

Deze is vandaag toch op TV?

Waarom staat ie niet int TVoverzicht?

avatar van martinovitch

martinovitch

Gisteren avond op kanaal 2 gezien. kvond het wel een leuke en actievolle film. Alleen de effects waren soms beetje overdreven maar dat stoorde niet.