I, Robot (2004)
Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood
Releasedatum: 5 augustus 2004
Plot I, Robot
"One man saw it coming"
In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.
Del Spooner
Baldez
Chin
Chin
BoordAppel
Ik vond het er eigenlijk ook best aardig uitzien maar ik ken het originele verhaal verder niet, dat kan er ook iets mee te maken hebben.
Moviestar
Films waaraan ik moest denken terwijl ik naar de trailer zat te kijken:
Minority Report, Jumanji, The Recruit en Bicentennial Man.
Maar in tegenstelling tot deze vier films lijkt deze film me echt niets aan de trailer te zien, ik denk dat sowieso met 1 van de vier films een leukere avond zal hebben als met I Robot.
(titel vind ik tot nog toe ook nog nergens op slaan)
En de robots zien er echt niet uit, dan vond ik Williams in Bicentennial Man er beter uitzien als robot
audia8w12
Wat nu weer dan? Slechte film, plastic robots?
Kweet et niet helemaal zeker hoor, maar is de matrix niet een beetje nep dan?!!! Als je dit nep vind in ieder geval. En daar rijd geen Audi Rsq in. Dit word gewoon weer een topfilm, zoals vele anderen. Will Smith kan ook aardig acteren hoor,..
VaaG
Films waaraan ik moest denken terwijl ik naar de trailer zat te kijken:
Minority Report, Jumanji, The Recruit en Bicentennial Man.
In welk opzicht vind jij deze film op Jumanji lijken?
En The Recruit? Alleen omdat de hoofdrol een politieagent is
Nee, ik dacht meteen aan The Second Renaissance Part 1 & 2 uit The Animatrix, zoals Zombie McGruder al zei
neo
Naast Renaissance moest ik ook nog denken aan een stukje uit de plot: paranoïde agent (Smith)
Jordy
ik dacht meteen aan The Second Renaissance Part 1 & 2 uit The Animatrix
Die natuurlijk weer erg door I, Robot geïnspireerd waren...
dodge_this
jo dit moet ik zien, soort a la blade runner gemengt met minority report enz. wreed man
aryan
Ik zag het vandaag voor het eerst bij MTV en ook ik dacht gelijk aan de Animatrix. En ff gegoogled:
Er zijn meerdere mensen met dezelfde gedachte, hopelijk zal de regiseur er iets over zeggen
neo
Over dat zal Proyas het dus echt niet gaan hebben, over Ashimov daarentegen...
Zelva
over Ashimov daarentegen...
Laat het hem daar alsjeblieft niet over hebben. Dat zou rampzalig zijn.
Esteban
Lol, jep, I Robot hoort helemaal thuis in dát rijtje. Jammer dat 'n slechte als The Matrix er in staat

Esteban
Take the blue pill en bemerk de spot
Take the red pill and ... okay, just take the blue pill!
neo
''I think you need to unplug man'' want deze humor gaat wel erg ver
MWX
ik zag die trailer en moest gelijk denken aan twee afleveringen van the animatrix. het leek daar nammelijk zeer verdacht veel op. maargoed beter goed gegapt dan slecht bedacht nietwaar?
V
Ik ook, was bij Shownieuws. Zag er vooral spectaculair uit en belooft een echte blockbuster te worden. Hopelijk blijft Proyas trouw aan zijn roots!

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Sciencefiction-thriller 'I, Robot' van regisseur Alex Proyas vanavond te zien op televisie

The Matrix

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
zelfmoordkunstmatige intelligentieman vs machinechicago, illinoisdetectivegebaseerd op boekgrootouder kleinkind relatieheldhomicidetoekomsthologramlawdystopiepolitiemoordrobot as menaceauto ongelukrobotgrootmoeder3droboticshumanoid robottalking robotself-driving carhomicide investigation 2030si, robotrobot companionold robotnew robot loose adaptation