I, Robot (2004)
Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood
Releasedatum: 5 augustus 2004
Plot I, Robot
"One man saw it coming"
In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.
Del Spooner
Baldez
Chin
Chin
$ilver
Vond het een goeie film. Goed verhaal, en mooi verfilmd. De robotten vond ik erg strak gemaakt. Ik twijfel tussen een 3, en een 3,5.
dvd-man
Hier ben ik het mee eens
!
3.5 sterren..
Angrod_Pallanén
De robots waren inderdaad mooi, maar de rest vond ik nogal gewoontjes, niets bijzonders ofzo. En Will als serieuze man bevalt me niet, en het verhaal probeert futuristisch over te komen, maar het is allemaal té ingewikkeld om het nog simpel te houden (snapt iemand me?). iemand die dood gaat en berichten achter heeft gelaten om zo zijn eigen dood op te lossen, of in dit geval de mensheid te redden is wel goed, maar Alex pakt het gewoon verkeerd aan
Een 2
T_fuckin_montana
Eindelijk weer een simpel sf film zonder allerlij matrix achtige tafrelen (niet dat dat een slechte film i.t.d.) I, robot is zeker een vande beter will smith films (en nu gelukkig zonder dat de heer smith er zonodig een of ander klote liedje over mag schrijven.)
Een lekker simpel verhaal met mooie effecten en een leuk einde.
196321
Een goed film die mij tot aan het eind kon boeien.
De special effects vond ik ook goed.
sju
Een lekker simpel verhaal met mooie effecten en een leuk einde.
Will Smith die hangend in de lucht in bullittime-slowmotion kogels afvuurt is geen Matrix??
donkie
sommige mensen zouden hem wel leuk vinden, maar ik vond het geen spektakel!
Flipman
Heeft inderdaad veel van The Matrix weg, die slomo-actie. Gelukkig laten die kogels niet zo'n weerstandspoor in de lucht achter, anders was het inderdaad echt na-aperij.
Tenminste, dat zeg ik nou wel, maar die kogels laten toch niet van die kringen achter?! Of herinner ik me dat verkeerd?
[Preketero]
alweer zo'n leuke film met will smith, de robots waren mooi en het stuk waar will smith zoekt achter de robot die gewond was vond ik het best ! dat was wel leuk gevonden van Will. Mooie film dat volgens mij toch zeker 4 sterren waard is :d
Bigbazznizz
Zeker wel een goede film, ik heb echt op het puntje van mijn stoel naar de actie scènes (tunnel)
Zitten kijken. Grafisch ook heel mooi. En zeer goed doordacht verhaal.
HiLL
Prachtige special effects in een zeer matige film verder. Belabberd verhaal...
Will Smith als vanouds, leuke grapjes zo nu en dan. 3*
John Doe
Ik heb de film juist na 2 minuten uitgezet, doordat alles er overduidelijk in geplakt was en ook belachelijk eruitzag en bewoog, dit was zo dramatisch, hier ga ik niet naar kijken.
HiLL
Tuurlijk het blijft (mooi) computerwerk

BoordAppel
Leuke actiefilm, na Daredevil en Van Helsing vroeg ik me af of ze nog gemaakt werden, blijkbaar wel.
Het verhaal hebben we wel vaker gezien maar het was allemaal best leuk uitgewerkt. Bovendien is Sonny een erg mooi personage. Goede voice acting (en acting lees ik op IMDb) ook voor hem. Acteerwerk was verder voldoende voor zo'n soort actiefilm. Alleen wel een beetje jammer dat er zo weinig van Cromwell in zit.
De actiescenes waren dik in orde en nog best origineel. Mooi camerawerk ook en de CGI ziet er puik uit, net als de vormgeving. De scene op de snelweg was het hoogtepunt. Helaas zaten er te veel slow motion scenes in en waren Smiths onliners bijna nooit leuk.
zoutzak
heel simpel vermaak door wat leuke effecten. maar ondanks dat de 'vorm' wel aardig was blijft er bar weinig over vanwege de slechte inhoud.
luuk1988
4 sterren de robots waren erg tof gemaakt en het science fiction gevoel zat er bij mij goed in 4 *
J.Bell
Naar de bios.. leuk...
I robot kijken, oke, leuk...
Robot, en nog een robot en meer robots...
Op het einde had ik het wel gehad met al die dingen.
Hij had niet langer moeten duren. Ik hou niet echt van dit soort "groots" aangepakte projecten.
3* omdat ik best wel een leuke avond heb gehad.
us_raider
- 2034 berichten
3,5 sterren. Ik vond het een leuke film en er zaten behoorlijke scenes in. Sluikreclame van Audi was grappig...:D
SUPERSONIC
je kunt het bijna geen sluik reclame meer noemen zo overduidelijk ghehehe (ik vind trouwens de lexus in minority report mooier) evenals de all stars schoenen die hij draagt.
Youri
Spannende film uit de toekomst. Special effects waren mooi uit de computer gerold. Will Smith op zijn best in dit soort films, humor en actie.
ericos
g0ede film!!! Spannend o0k...
En erg leuk gemaakt allemaal met die rob0ts...
misschien is het z0 wel over een tijdje...
olivier
Dit valt toch nog amper een "film" te noemen? Wat een intelligent scenario had kunnen opleveren, is een soort gameboyspelletje geworden. Will Smith (die overigens nog eens toont wat onaards slecht acteren betekent) lijkt zich te bevinden in een pc-spel. Hoogst bedroevend gewoonweg! Van scenario heeft men amper gehoord, van uitgewerkte dialogen nog minder. Dark City was nu ook niet het meesterwerk aller tijden, maar dat bezat tenminste nog een éigen sfeer, stijl, vormgeving én een interessant verhaal. "I, Robot" komt niet verder dan wat lauwe actiescènes en een bende ontzettend lelijk afgewerkte robots. *
Stijlvolle, prachtig ontworpen SF-film met veel uitstekende aktiescenes en sublieme special effects. Intrigerend script, veel vaart en met een leuke hoofdrol van Will Smith, die iets meer diepte toont dan gebruikelijk is in dergelijke blockbusters. Visualist Proyas stelt zich volledig in dienst van het grote budget, maar weet door slim camerawerk en montage de film toch een eigen stijl te geven. En de robots zijn erg mooi afgewerkt.
West
Verrassend mooie, stijlvolle actiefilm. Smith en Moynahan acteren goed en er is enige diepgang in het goede verhaal. ruim 3,5*
vamozz
leuke film,veel actie..met veel effecten
ruime 3 sterren!
Rascal
Sja ik had mijn bedenkingen toen ik Will achter een robot met een damestas zag rennen, maar later werd de film best goed
3***

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Sciencefiction-thriller 'I, Robot' van regisseur Alex Proyas vanavond te zien op televisie

The Matrix

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
zelfmoordkunstmatige intelligentieman vs machinechicago, illinoisdetectivegebaseerd op boekgrootouder kleinkind relatieheldhomicidetoekomsthologramlawdystopiepolitiemoordrobot as menaceauto ongelukrobotgrootmoeder3droboticshumanoid robottalking robotself-driving carhomicide investigation 2030si, robotrobot companionold robotnew robot loose adaptation