• 9.380.252 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot I, Robot

"One man saw it coming"

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

avatar van $ilver

$ilver

Vond het een goeie film. Goed verhaal, en mooi verfilmd. De robotten vond ik erg strak gemaakt. Ik twijfel tussen een 3, en een 3,5.

avatar van Bosvelt

Bosvelt

Was een goede film!

avatar van dvd-man

dvd-man

$ilver schreef:

Hier ben ik het mee eens !

3.5 sterren..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De robots waren inderdaad mooi, maar de rest vond ik nogal gewoontjes, niets bijzonders ofzo. En Will als serieuze man bevalt me niet, en het verhaal probeert futuristisch over te komen, maar het is allemaal té ingewikkeld om het nog simpel te houden (snapt iemand me?). iemand die dood gaat en berichten achter heeft gelaten om zo zijn eigen dood op te lossen, of in dit geval de mensheid te redden is wel goed, maar Alex pakt het gewoon verkeerd aan
Een 2

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Eindelijk weer een simpel sf film zonder allerlij matrix achtige tafrelen (niet dat dat een slechte film i.t.d.) I, robot is zeker een vande beter will smith films (en nu gelukkig zonder dat de heer smith er zonodig een of ander klote liedje over mag schrijven.)

Een lekker simpel verhaal met mooie effecten en een leuk einde.

avatar van 196321

196321

Een goed film die mij tot aan het eind kon boeien.

De special effects vond ik ook goed.

avatar van sju

sju

T_fuckin_montana schreef:

Een lekker simpel verhaal met mooie effecten en een leuk einde.

Will Smith die hangend in de lucht in bullittime-slowmotion kogels afvuurt is geen Matrix??

avatar van donkie

donkie

sommige mensen zouden hem wel leuk vinden, maar ik vond het geen spektakel!

avatar van Flipman

Flipman

sju schreef:

Heeft inderdaad veel van The Matrix weg, die slomo-actie. Gelukkig laten die kogels niet zo'n weerstandspoor in de lucht achter, anders was het inderdaad echt na-aperij.

Tenminste, dat zeg ik nou wel, maar die kogels laten toch niet van die kringen achter?! Of herinner ik me dat verkeerd?

avatar van joey

joey

het was een super strakke film geef een 4

avatar van [Preketero]

[Preketero]

alweer zo'n leuke film met will smith, de robots waren mooi en het stuk waar will smith zoekt achter de robot die gewond was vond ik het best ! dat was wel leuk gevonden van Will. Mooie film dat volgens mij toch zeker 4 sterren waard is :d

avatar van Bigbazznizz

Bigbazznizz

Zeker wel een goede film, ik heb echt op het puntje van mijn stoel naar de actie scènes (tunnel)

Zitten kijken. Grafisch ook heel mooi. En zeer goed doordacht verhaal.

avatar van HiLL

HiLL

Prachtige special effects in een zeer matige film verder. Belabberd verhaal...

Will Smith als vanouds, leuke grapjes zo nu en dan. 3*

avatar van John Doe

John Doe

Ik heb de film juist na 2 minuten uitgezet, doordat alles er overduidelijk in geplakt was en ook belachelijk eruitzag en bewoog, dit was zo dramatisch, hier ga ik niet naar kijken.

avatar van HiLL

HiLL

John Doe schreef:

Tuurlijk het blijft (mooi) computerwerk

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Leuke actiefilm, na Daredevil en Van Helsing vroeg ik me af of ze nog gemaakt werden, blijkbaar wel.

Het verhaal hebben we wel vaker gezien maar het was allemaal best leuk uitgewerkt. Bovendien is Sonny een erg mooi personage. Goede voice acting (en acting lees ik op IMDb) ook voor hem. Acteerwerk was verder voldoende voor zo'n soort actiefilm. Alleen wel een beetje jammer dat er zo weinig van Cromwell in zit.

De actiescenes waren dik in orde en nog best origineel. Mooi camerawerk ook en de CGI ziet er puik uit, net als de vormgeving. De scene op de snelweg was het hoogtepunt. Helaas zaten er te veel slow motion scenes in en waren Smiths onliners bijna nooit leuk.

avatar van zoutzak

zoutzak

heel simpel vermaak door wat leuke effecten. maar ondanks dat de 'vorm' wel aardig was blijft er bar weinig over vanwege de slechte inhoud.

avatar van luuk1988

luuk1988

4 sterren de robots waren erg tof gemaakt en het science fiction gevoel zat er bij mij goed in 4 *

avatar van J.Bell

J.Bell

Naar de bios.. leuk...

I robot kijken, oke, leuk...

Robot, en nog een robot en meer robots...

Op het einde had ik het wel gehad met al die dingen.

Hij had niet langer moeten duren. Ik hou niet echt van dit soort "groots" aangepakte projecten.

3* omdat ik best wel een leuke avond heb gehad.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

3,5 sterren. Ik vond het een leuke film en er zaten behoorlijke scenes in. Sluikreclame van Audi was grappig...:D

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

je kunt het bijna geen sluik reclame meer noemen zo overduidelijk ghehehe (ik vind trouwens de lexus in minority report mooier) evenals de all stars schoenen die hij draagt.

avatar van veendiek

veendiek

heelle goei film

avatar van Youri

Youri

Spannende film uit de toekomst. Special effects waren mooi uit de computer gerold. Will Smith op zijn best in dit soort films, humor en actie.

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Super!

avatar van ericos

ericos

g0ede film!!! Spannend o0k...

En erg leuk gemaakt allemaal met die rob0ts...

misschien is het z0 wel over een tijdje...

avatar van olivier

olivier

Dit valt toch nog amper een "film" te noemen? Wat een intelligent scenario had kunnen opleveren, is een soort gameboyspelletje geworden. Will Smith (die overigens nog eens toont wat onaards slecht acteren betekent) lijkt zich te bevinden in een pc-spel. Hoogst bedroevend gewoonweg! Van scenario heeft men amper gehoord, van uitgewerkte dialogen nog minder. Dark City was nu ook niet het meesterwerk aller tijden, maar dat bezat tenminste nog een éigen sfeer, stijl, vormgeving én een interessant verhaal. "I, Robot" komt niet verder dan wat lauwe actiescènes en een bende ontzettend lelijk afgewerkte robots. *

avatar van james_cameron

Stijlvolle, prachtig ontworpen SF-film met veel uitstekende aktiescenes en sublieme special effects. Intrigerend script, veel vaart en met een leuke hoofdrol van Will Smith, die iets meer diepte toont dan gebruikelijk is in dergelijke blockbusters. Visualist Proyas stelt zich volledig in dienst van het grote budget, maar weet door slim camerawerk en montage de film toch een eigen stijl te geven. En de robots zijn erg mooi afgewerkt.

avatar van West

West

Verrassend mooie, stijlvolle actiefilm. Smith en Moynahan acteren goed en er is enige diepgang in het goede verhaal. ruim 3,5*

avatar van vamozz

vamozz

leuke film,veel actie..met veel effecten

ruime 3 sterren!

avatar van Rascal

Rascal

Sja ik had mijn bedenkingen toen ik Will achter een robot met een damestas zag rennen, maar later werd de film best goed 3***