• 9.380.130 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot I, Robot

"One man saw it coming"

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

avatar van AHWA

AHWA

Aardige actiefilm. Vond Will Smith niet eens zo 'ik kan de wereld aan' overkomen. Die vrouw hadden ze echter door een andere actrice moeten laten spelen. Die had de uitstraling van een strijkplank.

Scenes met Sonny waren idd de beste. Gelukkig ontplofte op het einde niet de hele boel, zoals het meestal doet in hersenloze actiefilms.

Ik hou het voorlopig op 3*

avatar van P.G.

P.G.

Inderdaad, die Bridget Moynahan is echt een irritante trut in deze film. Ze denkt het altijd beter te weten en heeft overal een antwoord op.

Voor de rest is het een prima actiefilm met prachtige effecten en een goed acterende Will Smith.

avatar van Doom

Doom

P.G. schreef:

en uiteraard het goede toch wel onverwachte einde... althans ik vond hem onverwacht.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Al jaren ben ik een groot liefhebber van de boeken van Isaac Asimov. Behalve een getalenteerd wetenschapper was hij ook een opmerkelijk schrijver van SF-verhalen/boeken. En dus was ik erg benieuwd naar de manier waarop I, Robot zich zou laten vertalen naar mijn tweede passie: film.

Hoewel de verhalen van Asimov doorgaans niet zo aktie-gericht zijn, misstaat de wijze waarop Proyas dit boek tot een aktiefilm heeft getransformeerd absoluut niet. Met iemand als Will Smith in de hoofdrol kun je je geen buil vallen en als dan ook de SFX prima voor elkaar zijn, dan heb je een film die (in zijn genre) zeker de moeite waard is.

avatar van iggi

iggi

leuke film en will smith heeft een mooie rol.

avatar van Scratt

Scratt

Totaal geen fan van het genre maar het is nog een Geloofwaardig verhaal voor SF film

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeer verrasend goede film. Waarin eigenlijk toch die robot de show steelt.

Prachtigde special effects. En goed acteerwerk van Smith, maken dit tot een topper.

4,0

Zeer goeie film, vol actie en special effects. De film heeft een erg goed verhaal, en word ook erg goed in de film uitgewerkt. Ik heb me zekers vermaakt bij deze film. Ook goed camera werk trouwens. 4,5 * sterren !!!

avatar van soom

soom

Will Smith speelt een goede rol. na deze film was ik wel benieuwd naar Hitch, en weer speelde hij een goede rol. Hij kan actie en romantiek aan.

Supergoede spannende film.

avatar van Gehenna

Gehenna

Werkelijk een fantastische film die me van begin tot einde heeft geboeid. De CGI vond ik van supergoede kwaliteit echt indrukwekkend om te zien. Will Smith vond ik in deze film weer helemaal in z'n element 4*

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Goeie popcornfilm met lekkere actie en coole camerabewegingen

avatar van bartsch

bartsch

idd, popcorn film is het wel.

Will Smith verpest (mijn inziens, ik heb 6 degrees of separation niet gezien...) vaak een film, maar ik vond 'm in deze film niet slecht. het verhaal zit ook redelijk in elkaar. Ik vind het nog een leuke film geworden!

avatar van criticus_g

criticus_g

leuke film en daaar blijft het ook bij...het is gewoon een normaal standaard film...met veel futeristic gedoe...

avatar van Doom

Doom

Film herzien vandaag en meteen met een halve ster verhoogd want het is gewoon een goede actie film.

Het verhaal is geen moment saai, je moet goed opletten om het einde te kunnen snappen. Het was ook nog eens een goed onverwachts einde wat ik zelf persoonlijk niet zag aankomen toen ik de film voor het eerst keek.

Sonny is natuurlijk het hoogte punt van de hele film, geweldig die robot. Will Smith acteerde goed, Bridget Moynahan had een redelijk goede rol als smart ass.

Gewoon een film waar het ook om het verhaal gaat, geen hersenloze actie, maar ook gewoon een beetje de logica zien te vinden want die zet er echt wel in met die drie wetten van een robot.

Effecten mochten er verder ook wezen dus het is terrecht een 4* geworden.

avatar van otherfool

otherfool

Prima actiefilm met een te tolereren Smith. Scoort op alle punten (actie, verhaal, spanning) een voldoende, en dat is meer dan waar ik vooraf op durfde hopen.

3,5*.

avatar van Cor1965

Cor1965

leuke film, de boeken van isaac asimov zijn overigens ook de moeite waard.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

aardig filmpje, met zoals al eerder gemeld mooi gemaakte robots erin. Smith is wel op zijn plaats in films als deze, hij zal het niet gauw verpesten. toch zie ik hem liever in een wat minder serieuze rol. dat past gewoon beter bij zijn uitstraling. op een zeker moment, tegen het einde, kon de film mij niet meer zo boeien als in het begin. en dat is dan dan wel weer een slecht teken. daarom maar drie sterren.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Deze film was toch wel aangenaam te genieten. Het verhaal is wel wat voorspelbaar; maar ik vond toch dat will smith redelijk goed acteerde. Hét grote pluspunt zijn natuurlijk de vele effects die erin zitten.

avatar van scoly

scoly

Goede film, echt leuk om naar te kijken

avatar van Marcsdvds

Marcsdvds

Leuke film, krijg 3,5 * van mij.

avatar van Waku

Waku

Teleurstellende film.

De special effects zijn dusdanig over the top dat het

de interesse wegneemt. De massale invasie in een groot gebouw is daar een voorbeeld van.

De hi tech film kon me niet echt boeien en dat kwam mede door het niet overtuigen van Will Smith

avatar van seth gecko

seth gecko

ammusante sf-actiefilm dat Asimov's verhaal enkel gebruikt als schaamlapje voor blockbusterfun.

er zit genoeg vaart in de prent,Smith is zeker genietbaar in een rol die zich dan ook leent voor waar hij goed in is,de wisecrackende actieheld uithangen,hoewel hij ditmaal toch een iets donkerder kantje aan hem heeft dan in een bad boys of independance day.

Proyas brengt alles erg zwierig in beeld..soms wat overdreven slomogebruik maar dat maakt hij dan weer goed met wervelend camerawerk,vooral in de finale.

t'is geen grootse cinema..het blijft oppervlakkig vertier..maar amusant..dat zeker.

3,5

avatar van Mug

Mug

Een film die grossiert in verschrikkelijke special effects (met uitzondering van de robots gelukkig, die zagen er dan weer prachtig uit). Het leek te vaak op een computerspelletje. Verschrikkelijke side-kicks (de schone dame + het jongetje 'dat niet zo goed kan schelden') en 1 grote reclame-spot voor Audi en natuurlijk de 2004 collectie van Converse All Stars schoenen. Dat het zo nu en dan in beeld moet van de sponsors, ok, maar er ook nog grappen over gaan maken... Dat leidt mijn aandacht af. 2 sterren voor het aardig verhaaltje en de mooie robots.

avatar van Jasp

Jasp

Zoals seth gecko zegt, lekker oppervlakkig vertier, wel es leuk op z'n tijd.

Maar ook zo als Mug zegt, gigantisch veel sluikreclame (niet eens meer 'sluik' ) stoorde me enorm.

Will Smith doet waar ie goed in is...maar meer ook niet.

3* voor de fun.

avatar van code9

code9

Aangezien ik graag naar SF films kijk en zo'n beetje alles van Asimov gelezen heb was ik erg benieuwd naar I,Robot. Wat een teleurstelling. Ongeloofwaardigheid troef, wat betreft de overtrokken special effects, een aantal stunts maar ook wat betreft Will Smith, die in bijv. Men In Black veel beter op dreef was. Net zoals in Independence Day vind ik hem ook in I,Robot veel te veel een uit de kluiten gewassen tiener spelen. Mooie decors, dat wel. Ook de robots zien er prima uit. Toch is dit veel te mager voor zo'n pretentieuze film.

Al met al een flink tegenvallende SF-film met een verhaal waar je maar niet echt bij betrokken raakt.

avatar van Anakin01

Anakin01

Een van de weinige films waar Will me niet irriteerde.

Vond de acteerprestaties oké, het plot viel me tegen, toen ik de film nog niet gezien had, maar uiteindelijk komt het er allemaal wel goed uit.

Enorm goede Visual effects! Goede SF-Film.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Oersaai. Waardeloze sript. Ongeloofwaardig verhaal. Een irritante Will Smith.

0,5

avatar van daanos;

daanos;

interessante film... de film was ook goed te doen!

3.5 *

avatar van janssen16

janssen16

ik vond het een leuke film, ook wel goed bedacht, goed geacteerd maar er zaten wel paar "neppe" stukken in de film. even goed vermakelijk *4.0

avatar van Moo

Moo

Geweldige film.Het hele verhaal zit goed in elkaar en Will Smith was weer eens erg goed.Actie is verder top. In 1 Woord geweldig