• 9.384.057 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.412.628)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Anatolia

Anatolia

Mijn excuus.

Kan gebeuren...

avatar van GFM

GFM

Misschien gezeur maar zijn er meer mensen met de mening dat de hele verhaallijn tussen Bruce Willis en zn chick veel te lang duurt en lang niet altijd boeiend is......daarom 4* want voor de rest vol met legendarische stukken

tims schreef:

Ok dan...

Als ik schrijf dat ik het een overgewaardeerde film vind...(rage-achtig verschijnsel) heb ik het niet over de klassering hier op moviemeter..maar in het algemeen.

Algemene zaken horen volgens mij juist eerder in het forum.

GFM schreef:

Is precies mijn mening, maar van andere elementen geniet ik zo erg dat Pulp Fiction z'n 5 sterren zeker vasthoudt.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

hij word vaak vergeleken met "reservoir dogs" terecht:zelfde regiseur.

maar ik vind niet dat je de dialogen kan vergelijken naar mijn mening zijn de dialogen in pulp fiction veel beter. maar toch vond ik reservoir dogs een betere film, want die film raakte me meer.

avatar van Tompie film

Tompie film

Volgens mij de beste Tarantino tot nu toe, het valt af te wachten of hij dit niveau nog ooit haalt of overstijgt. Plaats 4 in de top 250 alweer wat overdreven volgens mij, er zijn toch minstens een twintigtal films die hierboven mogen staan. Voor mij iets te populair om zo hoog te staan. Toch: *****

avatar van Da_mark

Da_mark

de mooiste tarentino die er is, veel beter als kill bill en hij is zo lekker vaag en vernieuwend...

avatar van eerdekes

eerdekes

hoe samuel l. jackson het zegt :

Cause i am the lord !!

superneig :d

avatar van Tompie film

Tompie film

Ik heb zo een zin om deze film nog eens te zien, ik denk dat ik hem vanavond nog eens huur.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Damn...dat mensen deze film beter vinden dan Return of the King, verbazingwekkend gewoon!

avatar van tims

tims

Is appels met peren vergelijken

John Doe

Appels lijken anders in de meeste kenmerken op peren van alle vruchten dus die uitdrukking kan je afschaffen. Het is alleen wel raar om een totaal andere film van een andere regisseur met een totaal andere cast inene als vergelijkingsmateriaal voor te dragen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Maar 1 appel + 1 peer maakt nog geen 2 appels. Of peren.

John Doe

Doe mij maar de uitdrukking 'gebakken peren vallen niet ver van de boom'.

avatar van eerdekes

eerdekes

ThaMovieVoter schreef:

Er zijn mensen die houden van fantasie films.

Maar er zijn ook mensen die houden van die meesterlijke dialogen van tarantino

avatar van PatrickL

PatrickL

ThaMovieVoter schreef:

Deze films zijn natuurlijk niet met elkaar te vergelijken. Persoonlijk vind ik het trouwens niet zo verbazingwekkend, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Jordy

Wanneer Butch Vicent doodschiet begint er iets heel irritant te piepen. Wat is dat?

avatar van Phooze

Phooze

Is dat een prijsvraag?

Jordy

Onder de goede inzendingen worden 2 halfjaarabonnementen op MusicMeter verloot.

avatar van jassonn

jassonn

Jordy schreef:

Onder de goede inzendingen worden 2 halfjaarabonnementen op MusicMeter verloot.

Hoe kun je nou weten wat de goede inzendingen zijn als je zelf het goede antwoord niet weet

avatar van SilverGun

SilverGun

avatar van Yak

Yak

SilverGun schreef:

Ik heb altijd gedacht dat het simpelweg een signaal was van die broodrooster.

Same. Als je trouwens heel goed luistert kun je dat geluid ook horen vanaf het appartement boven, als Butch weer buiten staat.

John Doe

Is het volgens mij ook, heerlijk 'verassende' broodrooster, waar kun je die kopen.

SilverGun schreef:

Ik heb altijd gedacht dat het simpelweg een signaal was van die broodrooster.

Ja? Wat een herrie komt er dan uit dat ding...

flipsen

Ik heb na mijn eerste twee verassend goeie Tarantino ervaring (kill bill 1 en 2) mij ook maar eens aan deze "klassieker" gewaagd. Maar ik vond het echt een beetje tegenvallen. Alles wat ik nou juist zo goed vond aan Kill Bill (vooral het eenvoudig, maar duidelijke en goed uitgewerkte verhaal en goed neergezette karakters, geen overbodige confrontaties) kon ik totaal niet terugvinden in Pulp Fiction. De helft van wat er gezegd wordt en gebeurt is naar mijn mening echt overbodig, het verhaal is niet boeiend, er zitten geen leuke karakters is, maar ja, dit was misschien ook wel de bedoeling, gezien de titel, maar ik vind het helemaal niks, het doet me niks.

2 sterren, absoluut niet meer.

avatar van JakkeLuchtgitaar

JakkeLuchtgitaar

flipsen schreef:

2 sterren, absoluut niet meer.

Er zitten geen leuke karakters in????????

Hebben wij dezelfde film gezien???

flipsen

Ja, der stond toch echt PULP FICTION op de doos van de videoband. Ja, ik was ook verbaasd toen ik de berichten hier op MovieMeter las en daarna de film zag, had er heel wat van verwacht, maar viel enorm tegen, kan der ook niks aan doen.

avatar van Take One

Take One

flipsen schreef:

...had er heel wat van verwacht, maar viel enorm tegen, kan der ook niks aan doen.

Ach ja, ieder z'n smaak. Maar moet zeggen dat ik moeite heb deze regel op te laten gaan in dit geval...

avatar van vache

vache

flipsen schreef:

Pulp Fiction is echt een goede film, maar ja als Jeepers Creepers al hoger bij je scoort, hoef ik natuurlijk geen serieuze beoordeling te verwachten.

flipsen

Nee Vache,jij stemt lekker, of een 5 of een 0.5 ....

Top lijsten manipulatie noem ik dat!