Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Mitchel_M&M
Knap dat een film uit 1994 gemaakt is na 2003, 2009 en 2007.
Bedoelde eigenlijk dat ik eerst die films heb gekeken en daarna deze
Maar ik snap de verwarring wel.
Dh PING
Ik snap wel wat je bedoelt hoor. Ik vond het alleen grappig klinken, meestal spreek je over films die hij dan daarvoor heeft gemaakt zoals Reservoir Dogs en My Best Friend's Birthday.
Samallo_AFCA
Geweldige film, twijfel nog altijd tussen Pulp Fiction en The Godfather I & II als mijn favoriete film..
Heb deze al zo vaak gezien en hij verveeld gewoon nooit..!
Dh PING
Heb deze al zo vaak gezien en hij verveeld gewoon nooit..!
Dan zal ik denk ik toch wel The Godfather: Part II kiezen.
Aangrijpender en bovendien cinematografisch nog een stuk vlotter.
Maar Pulp Fiction blijft natuurlijk ook gewoon een meesterwerk op filmisch gebied.
Melvin Udall
Herzien na een jaar of 10. Nog steeds sterk, de verhaallijnen die samenkomen, het heen en weer springen in tijd en met krachtige vertolkingen van alle acteurs. Soundtrack blijft geweldig!
Flipman
Dan zal ik denk ik toch wel The Godfather: Part II kiezen.
Aangrijpender en bovendien cinematografisch nog een stuk vlotter.
? The Godfather: Part I of Pulp Fiction?
Frank Slade
Briljant, wat een gave dialogen. Perfecte casting, bizar verhaal en geweldige soundtrack. Kortom een must see Meesterwerk. QT's beste film ever.
FilmProduction
Ik heb vandaag een filmbox van QT gekocht en daar staat op dat Pulp Fiction 95 minuten duurt, is er een verkorte versie van?
mar007
goeie vraag,ik heb de film al jaren in de kast staan en heb even gekeken en
inderdaad 95 minuten.
kan nooit kloppen toch?
schram101
Staat ook op mijn dvd hoes. Foutje uiteraard, film duurt gewoon 154 minuten zoals hier vermeld.
goeie vraag,ik heb de film al jaren in de kast staan en heb even gekeken en
inderdaad 95 minuten.
kan nooit kloppen toch?
Deze film duurt 154 minuten - -> 95 min is gewoon een tikfout van de filmdistributies.
Dh PING
Hoezo? Je weet toch ondertussen wel, als je de film al jaren in huis hebt, dat de film ook gewoon een speellengte heeft van 2 en een half uur?
mar007
ja weet ik, daardoor raakte ik ook in de war, had nooit naar de speelduur gekeken op de hoes.
ik dacht even ben ik nu gek of hoe zit dat...
no big deal verder hoor.
Dh PING
ik dacht even ben ik nu gek of hoe zit dat...
no big deal verder hoor.
Oke, komt wel vaker voor dat de speelduur onjuist wordt genoteerd bij de dvd. Ik had het laatst ook met de film Lady In The Water - -> maar bij die film was het ongunstig, want dat hield ik niet uit.
0Sandor0
hm, ben gestopt na 10 minuten, wordt veel te veel in gepraat.
Kan'k beter een boek lezen.
Dh PING
Hoe kan je een film beoordelen als je alleen de eerste 10 minuten hebt gezien? Hoogstens dat het niet je cup of tea is.
Rogyros
Precies, ik snap dan ook niet dat je tot een bepaalde stem kunt komen. Je hebt geen idee waar de film over gaat als je slechts tien minuten hebt gezien. Sandor is het kennelijk wel gelukt.
0Sandor0
Ik ken de film al lang en weet waar hij over gaat en hoe goed andere mensen hem vinden.
Het is echter totaal mijn genre niet, ....vandaar dat ik hem een 3 geef, na 10 minuten kijkplezier.
Flipman
Ja, of van naam, dus. Enerzijds vind ik het onzin om te stemmen als je alleen de eerste tien minuten bekijkt maar anderzijds vind ik een zes dan nog een wonderbaarlijk hoog cijfer.
FilmProduction
Ondanks dat ik het een prima film vond en ik het duo travolta en Jackson echt goed vond moet ik toch zeggen dat hij niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed, ik vind trouwens ook dat er iets meer travolta en Jackson n hadmmogen komen( dan bedoel ik met name Jackson want travolta kwam er nog wel dikwijls in voor) en iets minder willis. Verder vond ik het een prima film en moet ik mij maar eens gaan verdiepen in Tarantino's werkstukken, daarom heb ik laatst ook de Tarantino filmbox aangeschaft.
Virus of Life
Eindelijk Pulp Fiction gezien.
Meesterlijke film met als persoonlijk hoogtepunt ]toen Butch dat ninjazwaard vasthad.[/spoiler Briljant!
baasbas17
ik had errug veel goeds over deze film gehoord en denk dat ik hem daarom automatisch leuker ben gaan vinden, maar dit is sowiezo een geweldige film. je moet hem nog wel een paar keer kijken voor je alles snapt. maar dat maakt een film soms nog leuker. voor het stukje over nederland vond ik geniaal ''they fucking drown them in that shit''
Flipman
In één keer had ik 'm wel door. En ik vind het tof dat je hem 'automatisch leuker' bent gaan vinden wegens de goeie berichten die je vernomen had, soms valt een film voor mij in zo'n geval ietwat tegen
Black Math
Dit blijft toch Tarantino's beste, jammer dat het hierna per film minder werd. Ik weet nog hoe ik onder de indruk was toen ik deze film voor het eerst zag. De muziek, de dialogen, de vreemde wendingen. Ik denk dat de beste beschrijving van deze film van Hans Teeuwen is, die opmerkte dat de truc die hier de hele tijd toegepast wordt is dat filmchliché op filmcliché wordt gestapeld, waardoor het aanvoelt alsof je in een auto zit die flink overhelt in een bocht, en dan ineens wordt het stuur omgegooid omdat er iets totaal onverwachts gebeurt. Genoeg van dat soort scenes aan te wijzen. Daarnaast blijft het slappe geouwehoer over mayonaise en voetmassages afgewisseld door een schietpartij opmerkelijk en vermakelijk. Dat laatste valt ook te zeggen over diverse oneliners die behoorlijk memorabel zijn. Ik ken er in ieder geval genoeg uit mijn hoofd.
De film zit vol met coole personages. Niet eens het coolste personages, maar ik blijf het geniaal vinden dat Travolta is gecast, en dat hij ook nog eens met z'n dikke reet moet gaan dansen. Heerlijk ironisch met zijn dansfilms toen hij nog jong was.in het achterhoofd. Ook aardige rol van Tarantino zelf. Opmerkelijk, mans acteerprestaties lijken net zo hard achteruit te gaan als zijn films, maar hier doet hij het prima als toch enigszins sukkelachtig persoon. Maar de coolste rol is toch (zij het nipt omdat de rest niet veel onderdoet) van Samuel L. Jackson. De man blijft toch altijd een imponerende uitstraling hebben.
Ik noemde het al even, maar ook de soundtrack is bijzonder. Ik zou niet snel dit soort muziek op zetten, maar wel erg bepalend voor de sfeer op een zeer positieve wijze. En ook vaak gewoon erg vet, alleen al de openingsliedjes. Ook hier opmerkelijk dat de soundtracks bij latere films alleen maar nietszeggender lijken te worden.
Uiteindelijk is de film miet helemaal perfect, want enigszins aan de lange kant, en er zitten ook wel wat saaiere gedeelten in, met name de scène van Bruce Willis met z'n Franse vrouwtje. Daarom niet het maximum. 4,5*.
vanlok
Jaren terug met tegenzin bekeken op mijn toen nog 10'' tv
Verhaal trok me niet aan en de poster ook niet eerlijk gezegd, heb het ook alleen maar gekocht omdat het zo hoog staat op MM.
God wat heb ik me vergist zeg, voor mij is dit nu na een jaar of 5 nog steeds een onovertroffen film.
Humor, Acteerwerk, Plot alles valt zo perfect in elkaar dat ik hem nu al tientallen keren heb gezien, oa in de bios
Tarantino is voor mij ook samen met Kitano een van de beste regisseurs die rondlopen.
movieonly
De casting voor deze film is geniaal met John Travolta die op dat moment game over was en hooguit in wat b- films speelde.
Geniaal stuk vakwerk van de grootmeester Tarantino.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994