• 9.376.411 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.408.830)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Xen0n

Xen0n

Een hele goede film, op alle fronten. De humor kon ik door de film heen niet egt ervan inzien, maar er zaten zeker grappige dialogen in. Egt goed werd het voor mij toen je tijd kreeg te zien vanaf waar de film begint. Dan kun je alles op zijn plaats zetten en dat is waar deze film dan zo in uitblinkt.

Veel topacteurs, garant voor topprestaties.

avatar van chevy93

chevy93

Bottleneck schreef:

Toen ik hem voor het eerst zag, was ik meteen onder de indruk, ik denk dat je dat gelijk moet hebben, of niet. Ik ken zelfs iemand die er niets aan vindt wat voor mij onvoorstelbaar is

Ik vind niks aan the Godfather, ondanks dat het volgens velen de beste film ooit is... als mensen een film niet leuk vinden.. vinden ze hem niet leuk

avatar van chevy93

chevy93

orbit schreef:

Deze film een laag cijfer geven vanwege de reclames is echt godslastering!

Hij heeft een punt.. door de reclames gaat de spanning/thrill van de film er toch af.

Ik ken maar weinig films die blijven boeien, ondanks de reclames...

20 minuten film, 6,5 minuut reclame.. dat slaat toch nergens op?

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Al meerdere malen gezien, maar nog niet op gestemd zie ik.

Ik blijf erbij dat ik dit absoluut geen meesterwerk vind, verre van zelfs, maar toch stijgt hij boven de gemiddelde misdaadfilm uit.

Ik ben het wel eens met "Cole-" een aantal berichtjes hierboven.

Vanaf het moment dat Butch zijn horloge verliest begon ik de film pas echt leuk te vinden. Verder wel uitstekend acteerwerk van Travolta en Willis. Jackson ging me op een gegeven moment zelfs een beetje irriteren, al werkte hij ook een aantal keer goed op de lachspieren, zoals er wel meerdere grappige scenes inzitten. Toch ook een paar mindere gedeeltes, voorlopig 3,5*.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

chevy93 schreef:

Ja precies, dat heb ik bijv. met The Sixth Sense en A Clockward Orange, kunnen mij totaal niet boeien, schijnt ook vloeken in de kerk te zijn

avatar van Cole-

Cole-

orbit schreef:

Deze film een laag cijfer geven vanwege de reclames is echt godslastering!

ik geef ook geen 3* ipv 5* omdat er reclame tussen zat maar omdat hij me in het begin niet heeft kunnen boeien en dat met zulke hoge verwachtingen. en ik moet er bij zeggen dat misdaad totaal mijn genre niet is. (k heb daarom the Godfather's ook nog nooit gezien, maar ga ik wel doen) maar wellicht zal ik de genialiteit van de begin van de film wel zien als er geen afleiding en onderbrekingen zijn.

avatar van powerman

powerman

Meesterwerk van Quentin Tarantino, Pulp Fiction bevat 3 verschillende verhalen die kriskras door elkaar lopen.

De eerste gaat over de keiharde gangsters Vincent (John Travolta) en Jules (een onvergetelijke rol van Samuel L. Jackson) die een mysterieuze koffer te pakken moeten krijgen.

Het tweede verhaal gaat over bokser Butch (Bruce Willis) die tijdens een wedstrijd zijn tegenstander doodslaat waardoor hij moet vluchten voor de beruchte Marsellus, het derde verhaal gaat over Pumpkin (Tim Roth) en Honey Bunny (Amanda Plummer) die een restaurant willen overvallen.

Pulp Fiction is naar mijn mening een van de beste films ooit gemaakt, hij verveelt geen moment, heeft een goede cast en veel gewelddadige scenes. Prachtige vertolkingen van John Travolta, Uma Thurman en vooral Samuel L. Jackson.

Wel een beetje jammer dat Pulp Fiction zo genegeerd werd waardoor ze maar 1 van de 7 Oscars hadden ontvangen, ik vond dat in ieder geval Smuel L. Jackson zijn Oscar had moeten krijgen.

avatar van eva1986

eva1986

Ondanks de drie verhalen lijnen, zonder duidelijk begin en eind... (ofwel, eigenlijk gaat deze film nergens over...) Is dit een van de juweeltjes van de film industrie! En zeker de beste van Tarantino, als je het mij vraagt.

Hij houdt je aan de buis gekluisterd, maakt je aan het lachen en zet je aan het denken! Acteerwerk bijzonder goed, sets en kleding geweldig!

Echt een MUST SEE als je het mij vraagt!

avatar van MartiN_

MartiN_

God wat een heerlijke film, ik heb deze film tot het eind afgekeken (1:15 AM afgelopen) ondanks het feit dat ik om 6:00 weer de wekker kon ''afsnoozen''. Maar deze film moet je gewoon uitzien!

avatar van Strangelove72

Strangelove72

Schandalig van Veronica dat ze zo hebben zitten knippen in dit meesterwerk.

Ik vond het eerste reclameblok er al een beetje raar inknallen. Zo midden in een scene.

Maar na de reclame hadden ze er minstens 10 minuten (o.a. het stuk met Harvey Keitel als cleaner) eruit geknipt!!!

Ik heb meteen de film uitgezet. Wat een disrespect voor zowel de kijker als de film!

avatar van jorisker

jorisker

Dit blijft, hoe vaak je deze film ook kijkt, een geweldige film! De humor, gecombineerd met het acteerwerk en de sprongen in de tijd, alles klopt in deze film!

Wel ben ik het helemaal eens met Strangelove72, echt schandalig inderdaad, ik denk dat ik zelden zo vaak reclame heb gezien als in deze film. Ik denk dat ongeveer 1/3 reclame was. Ook dat ze er 10 minuten uit hebben geknipt snap ik niks van. Óf zend deze film goed uit, óf zend hem niet uit.

avatar van Roell15

Roell15

Film geleend en vond hem vanaf de eerste minuten al goed, een film met John Travolta en Samuel L Jackson kan al niet snel teleurstellen en dat deed deze ook niet. Dit moest een van de beste films zijn en in dat rijtje kan ik hem wel plaatsen. De humor is lagwekkend, lastig vond ik het nog wel met de vier verschillende verhalen maar later kwam dat wel terecht, dit is ook wel mooi gemaakt door regiseur Quentin Tarantino

Grote aanrader!

avatar van clockwork72

clockwork72

Net voor de 2e keer gezien en de film vloog weer voorbij.

De film duurt 2en half uur maar het leek wel alsof ie net een uurtje bezig was. De Gewedlidige Dialogen die perfect op elkaar aansluiten. Samual L Jackson speelt echt briljant in deze film.

De hele film gaat eigenlijk nergens over maar dat is nou juist zo briljant. Vooral dat eerste gedeelte met die Hamburgers geweldig gewoon. Na Reservour Dogs de beste Tarantino vindt ik.

avatar van GregNeck

GregNeck

Het probleem, maar tegelijkertijd ook de kracht van dit soort cultfilms, is dat naar mijn mening de dialogen onovertrefbaar zijn, maar het verhaal zelf minder is. De acteerprestaties zijn werkelijk perfect, de dialogen briljant, maar de inhoud van de film vind ik gewoon minder. Toch vind ik de film 4 sterren waard, want ik zit de hele film geboeid te kijken. Als je dat optelt met de acteerprestaties en dialogen is het inhoudelijke gedeelte een stuk minder belangrijk.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

GregNeck schreef:

Daar kan ik me toch wel in vinden, ik moet deze film eigenlijk nog is herkijken en een uiteindelijk oordeel vellen. Voor lange tijd is het m'n favoriete film geweest, maar ik heb hem nu maar wat plaatsjes gezakt.

avatar van lucas.bergmans

lucas.bergmans

Al jaren mijn favoriet. Tarantino krijgt het nog voor elkaar om een slakkenrace interessant te maken.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Eindelijk eens volledig gezien.
De verhaalstructuur zit bijzonder goed ineen. De drie verschillende hoofdstukken, die niet-chronologisch lopen en elkaar soms zelfs overlappen, zijn enorm goed gevonden. Dat geeft deze op het eerste zicht redelijk warrige film toch een bijzondere samenhang. (En het begin, dat in feite het einde is, daar hou ik ook wel van.)
Enkel het stuk met Butch, Marsellus en de gouden horloge vond ik er tussenuit springen, dat hadden ze er voor mijn part uit mogen schrappen. Voor de rest is alles prima aan deze film, af en toe een beetje teveel met z'n haren getrokken (Travolta die de neger 'per ongeluk' neerschiet in de auto...), maar dat wordt dan weer goedgemaakt door andere dingen. Travolta vond ik niet echt denderend, maar Jackson is schitterend en Harvey Keitel is echt ge-wel-dig als Winston Wolf ('We're not going to suck each other's dick quite yet.')
Echt wel een meevaller. Niet de beste film ooit, zoals sommigen beweren, maar toch wel heel goed.

avatar van nico22

nico22

Deze film is echt geweldig, Tarantino op zijn best.

Ondanks dat deze film best lang duurd verveeld hij geen moment.

avatar van tapilatu

tapilatu

super film....een film die ik later mijn klein kinderen(over een jaar of 50+) nog laat zien. Het evenwicht tussen dialogen, aktie, humor en drama is gewoon perfect!(al ben ik dan geen drama queen)aanrader voor de mensen die hem nog niet gezien hebben!

avatar van Joyy

Joyy

toch knap dat je met een flinterdun verhaaltje zon boeiende film kan maken, dankzij de dialogen, die ook nergens over gaan maar toch boeien

10 minuten weggeknipt?

is me niet opgevallen

avatar van tommykonijn

tommykonijn

jorisker schreef:

Toen Reservoir Dogs op RTL7 werd uitgezonden kwam opeens gewoon korte reclame, aangezien ik de film nog niet gezien had was het onduidelijk of de film nou was afgelopen of niet, dit bleek dus wel zo te zijn.. Maar er kwam geen eens korte aftiteling.

avatar van Nomak

Nomak

Een tijdje geleden zei ik dat Samuel L. Jackson in deze film echt Mr. Cool is. Hij is zelfs zo cool dat je zijn foto in het woordenboek ziet staan als je het woord "cool" opzoekt. En dat is inderdaad zo, wat een geweldig personage heeft hij hier toch.

Ik heb Pulp Fiction gisteren weer opnieuw gekeken en ik verbaasde me erover hoe goed de film eigenlijk is. Deze film lijkt met elke kijkbeurt beter te worden. Waar ik de vorige keer vooral de scènes met Samuel L. Jackson geweldig vond is dat nu natuurlijk niet anders. Maar het is nu wel zo dat ik de film in zijn geheel beter kan waarderen. Er zijn eigenlijk geen saaie stukken en ondanks de redelijk lange speelduur blijft het boeiend en heb je eigenlijk het idee dat je naar een film van anderhalf uur aan het kijken bent. Er gebeurt dan ook vanalles door de verschillende verhaallijnen waarvan de scènes door de regisseur vakkundig door mekaar worden gegooid. En als kijker kan je niet ontkennen dat alles gewoon klopt en mooi in mekaar past.
Ik heb niet vaak een probleem met dialogen in een film, en hier zeker niet. Net zoals bij Reservoir Dogs zitten er hier enkele erg mooie, grappige en memorabele dialogen in de film.

Over de acteerprestaties kan ik kort zijn. Hier wordt op hoog niveau geacteerd. Je kan eerlijk gezegd ook moeilijk anders verwachten als je naar die namen kijkt. Zoals eerder gezegd heb je een schitterende Samuel L. Jackson als Jules, mijn favoriete personage van de film. Maar dan is er natuurlijk ook nog John Travolta die ook enkele mooie scènes heeft in de rol van Vincent Vega. Harvey Keitel is ook zo een topacteur, hier neemt hij de rol van "The Wolf" voor zijn rekening, hij is de man die problemen oplost. Bruce Willis als de bokser Butch, Ving Rhames als Marsellus Wallace en Uma Thurman als diens vrouw Mia. Er is ook een bijrol voor Steve Buscemi die ik eerlijk gezegd niet herkend had in de film.
En zelfs Christopher Walken komt de film binnengevallen om een horloge af te geven aan de jonge Butch, en dan grijpt hij meteen de gelegenheid om er een verhaaltje bij te vertellen. Altijd geweldig die Christopher Walken.
Zoals wel vaker het geval is neemt regisseur Quentin Tarantino ook in deze film een rol voor zijn rekening. En dat doet hij natuurlijk uitstekend. Ik vind hem gewoon een prima acteur.
Er zijn nog wel wat namen die misschien een vermelding waard zijn, maar je merkt het al, met zo een cast kan het haast niet mis gaan.

Gewoon een uitstekende film van Quentin Tarantino die blijft stijgen in mijn achting. Ik ga mijn beoordeling dan ook alweer lichtjes verhogen.

avatar van Thom1994

Thom1994

Een erg goede film van Quentin Tarantino. Grappig, veel actie, en veel bloed. Met erg veel goede acteurs. Deze film is echt een aanrader voor de ( ik denk weinige ) mensen die deze film nog niet hebben gezien.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Quentin Tarantino's bekendste en ook zijn beste?

De vernieuwende filmmaker Quentin Tarantino die met zijn debuutfilm Reservoir Dogs zich op de kaart zette, bewijst hiermee dat hij geen eendagsvlieg was.

Al meteen is het raak; twee kleine dieven, met uitstekende rollen voor Amanda Plummer en vooral Tim Roth, in een restaurant voeren een leuk gesprek met uitstekende dialoog over overvallen. Dan komt een fantastisch nummer met de begincredits. Even later switcht de radio van nummer, en we zitten met twee gangsters in de auto. John Travolta en Samuel L. Jackson spelen hier zonder twijfel de beste rollen van hun carrière. Sam Jackson weet mij lang niet altijd te overtuigen maar is hier echt ongelofelijk cool, geweldig personage en perfect uitgespeeld. De heerlijke dialogen die ze voeren over Royale with Cheese en voetmassages zijn hilarisch, en dat terwijl ze zo even wat mensen komen schieten. Dat dubbele gevoel blijft eigenlijk de hele film zo, maar uiteindelijk overwint de (zwarte) humor. Wat kan Tarantino geweld geweldig grappig maken zeg!

De verhalen door elkaar werken erg goed, van de restaurantscene tot Jules en Vincent's ochtend tot Mia Wallace tot Butch's verhaal. Hoe alles door elkaar loopt, op een totaal onchronlogische wijze, is simpelweg briljant. Als de film voorbij gaat komen we langs vele zowat klassieke scenes zoals Ezechiel 25:17, de geweldige Twist Contest, de geschiedenis van het gouden horloge en nog veel meer. Er komen ook fantastische personages langsgevaren met als enkele uitschieters Harvey Keitel als The Wolf, Christopher Walken, die met zo'n 5 minuten dialoog toch zo'n prachtprestatie afleverd als Captain Koons, Ving Rhames als de baas Marsellus Wallace en Uma Thurman als Mia Wallace. Ook leuke korte bijrol van Quentin Tarantino zelf als Jimmy. Het verhaal van bokser Butch (Bruce Willis) was ook prima, maar het minst interessants van alle korte verhalen. De scene met de verkrachters was wel behoorlijk ziek zelfs. In de eindscene vond ik de film zelfs even mooi worden. ("The truth is, you're the weak.")

Tarantino's manier van filmen is hier niet zo heel bijzonder, maar alles ziet er keurig en stijlvol uit (ook door de gave pakken en kapsels). De film moet het vooral hebben van de geniale dialogen en de slimme verhaalstructuur. De muziek is ook een belangrijk punt in de film. Tarantino zorgt altijd erg zorgvuldig de muziek uit, en doet dat hier dan ook weer perfect. De geweldige surfmuziek en andere fantastische nummers zijn helemaal juist bij de film. Zoals ik al van velen zei, is hun acteerwerk top. Maar werkelijk alle acteurs spelen fenomenaal.

Wat maakt dit nou één van de beste films aller tijden? Dit is een unieke kijk op misdaad in Los Angeles, door bruut geweld te combineren met luchtige dialogen over hamburgers en veel humor, waardoor de controverse er goed in zit. Ook veel verschillende soorten misdaad/geweld wordt laten zien; de kruimeldiefjes, de echte gangsters, de baas, de doorgestoken kaart bij wedstrijden, zieke verkrachters en drugsgebruik, alles zit erin. De opzet van het verhaal, of eigenlijk meerdere misdaadverhalen door elkaar, de onchronlogische verhaalvertelling is fantastisch. De film bevat ook een enorme sterrencast waar bijna alle acteurs de rol van hun leven spelen en misschien wel de leukste en geniaalste dialogen. Met een prachtige score erbij heb je een waar meesterwerk.

Minotaures

Mijn verlaging van deze film naar een 3,5 zorgde ervoor dat het gemiddelde met 0,01 zakte.

avatar van Don MN

Don MN

Jij bent een boefje.

Waarom vind je de film nu geen meesterwerk meer?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

haha ach dat komt door een afronding, in werkelijkheid heb je een verlaging veroorzaakt van maar liefst 0,0002

Don MN schreef:

Jij bent een boefje.

Waarom vind je de film nu geen meesterwerk meer?

Ik vond hem eerst zo interessant dat ik hem vaak in 1x af kon kijken, maar als ik hem nu laat draaien, kijk ik 1 tot 3 scenes en dan stop ik hem omdat ik me dan snel verveel. Hij is nog wel goed, maar om hem nu echt top te vinden niet meer. Geld ook voor Shawshank Redemption.

Bottleneck schreef:

He, wat jammer nou!

Maar mooi dat 0,0002 een 0,01 wordt.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Minotaures schreef:

He, wat jammer nou!

Maar mooi dat 0,0002 een 0,01 wordt.

Waarom is dat mooi? Had je berekent welk cijfer je moest geven om deze film omlaag te halen of zo? Het lijkt wel alsof je expres een lager cijfer hebt gegeven met je ''He, wat jammer nou! ''.