• 9.375.349 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.408.490)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jammer, want ik wilde vanavond alvast mijn Jackrabbit Slim's Twist Contest dans gaan voorbereiden.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Whehehe

Was ik bang voor

avatar van fameuse

fameuse

Ik heb net pas deze film gezien. Stond al een tijdje op het lijstje, maar trok me telkens niet genoeg aan om 'em daadwerkelijk op te zetten. Nu toch maar gedaan, en wat blijkt? Topfilm.

Ik ben niet bekend met de films van Tarantino, en dat verklaart misschien ook wel dat ik had verwacht dat Pulp Fiction een en al actie en bloed zou zijn. Tot mijn verbazing zit de film vol met geweldige dialogen en prachtige humor.

Ik heb genoten, al denk ik dat ik de film nog eens moet zien om het nog beter te begrijpen. Ben in ieder geval aangenaam verrast.

avatar van Joakiem

Joakiem

TOP TOP TOP TOP!!!!

Een absolute uitblinker...KIJKEN!!1

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Geweldig dit! laatst nog gezien. Magnifiek hoe Tarantino dat doet.

Goed veel actie, flink wat bloed en zeer goed acteerwerk.

Kortom een aanrader

avatar van sei cilindri

sei cilindri

gewoon gaan zien deze film , Tarantino's meestserwerk !

Een van de zeer weinige Oscar winnende films die de moeite waard is want normaal betekent een Oscar voor mij = flutfilm !

avatar van chevy93

chevy93

Toch maar even gedownload ( ) en nu maar even kijken

avatar van sfeermeneer

sfeermeneer

klassieker .Ook na de 5de x kijken

avatar van blaze2006

blaze2006

Gister voor het eerst Pulp Fiction gezien, maar één ding snap ik niet.

In zijn appartement schiet hij vervolgens Vincent (John Travolta) dood.

In een andere verhaallijn zien we dat Vincent die jongen per ongeluk doodschiet en Wallace de Wolf inschakelt om hun probleem op te lossen. Uiteindelijk wassen ze zichzelf en dragen ze nieuwe kleren. Een korte broek en een simpele t-shirt. Nu ergens aan het begin van de film zien we Butch geld aannemen van Wallace en die vertelt hem in de 5e ronde neer te gaan. Op dat moment komen Vincent en Jules binnen met dezelfde kleren die t-shirt en korte broek.

De twee komen dus binnen voordat Butch de deal sluit met Wallace. Doordat Butch zich niet aan de deal houdt en op de vlucht gaat schiet hij Vincent in zijn appartement dood wanneer hij zijn horloge gaat ophalen. Maar kan dit nou in hemelsnaam daarvoor afspelen? Vincent zou dan toch dood moeten zijn?

Ik hoop dat jullie het nog begrijpen
Ik kan best iets over het hoofd hebben gezien, maar ik zou graag weten wat want ik snap hier niks van

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Omdat het niet in chronologische volgorde is, lijkt het soms niet te kloppen.

Dat gedoe met het Horloge is in principe het laatste verhaaltje.
En in dat laatste verhaaltje gaat Vincent pas dood.

avatar van Don MN

Don MN

Het laatste dat gebeurd is wanneer Willis met z'n Franse vriendin wegrijdt op de chopper.

3. Wanneer Butch (Bruce Willis) zijn afspraak met Wallace niet nakomt en de bokswedstrijd wint vlucht hij met ze vriendin. Als blijkt dat hij zijn horloge is vergeten gaat hij terug naar zijn appartement om het op te halen. In zijn appartement schiet hij vervolgens Vincent (John Travolta) dood.

1. In een andere verhaallijn zien we dat Vincent die jongen per ongeluk doodschiet en Wallace de Wolf inschakelt om hun probleem op te lossen. Uiteindelijk wassen ze zichzelf en dragen ze nieuwe kleren. Een korte broek en een simpele t-shirt. 2. Nu ergens aan het begin van de film zien we Butch geld aannemen van Wallace en die vertelt hem in de 5e ronde neer te gaan. Op dat moment komen Vincent en Jules binnen met dezelfde kleren die t-shirt en korte broek.

2. De twee komen dus binnen voordat Butch de deal sluit met Wallace. 3. Doordat Butch zich niet aan de deal houdt en op de vlucht gaat schiet hij Vincent in zijn appartement dood wanneer hij zijn horloge gaat ophalen. Maar kan dit nou in hemelsnaam daarvoor afspelen? Vincent zou dan toch dood moeten zijn?

Ik weet niet of deze simpele manier van nummeren misschien wat duidelijkheid voor jou schept.

avatar van wu-tang

wu-tang

zonder twijvel de beste in zijn genre !!

wu-tang schreef:

zonder twijvel de beste in zijn genre !!

Omdat misdaad één van de beste genres is.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Hoop nonsens verwijderd. Houdt het bij de film en laat ernstige ziektes buiten de deur dat is wel zo prettig voor iedereen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

sei cilindri schreef:

gewoon gaan zien deze film , Tarantino's meestserwerk !

ok... leg uit ?

fappie schreef:

ok... leg uit ?

Hij...houdt niet van die brave Hollywood-films die altijd oscars winnen?

avatar van ®Tc

®Tc

Enige oscar die Pulp Fiction heeft weggekaapt is voor origineel script. En daar zitten nu niet altijd brave Hollywood-films bij. Denk maar aan Little Miss Sunshine, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, American Beauty, Fargo,...

AddictedToMovies

Daar heb je gelijk in. Dan weet ik ook niet wat ie bedoelt

avatar van clockwork72

clockwork72

Aparte maar erg goede film. flink wat actie en bloed ik hou hier wel van. Ik kocht de special edition en daar zaten ook nog Kaarten bij van de film zelf echt top.

avatar van Nisping

Nisping

Fantastisch meesterwerk van Tarantino.

avatar van Freakshow79

Freakshow79

TARANTINO OP ZN BEST!!!!!!

Vreemde, onnavolgbare film die je minstens 2 keer moet zien voordat je het verhaal begrijpt.

De dialogen zijn van de bovenste plank, superb.

En dan nog de cameo met de meester zelf. ROFLMFAO.

TOPPER

avatar van Yehudit

Yehudit

Ik heb 'm geloof ik minstens 50 keer gezien en hij verveelt nooit.

Ontzettend goed, ik heb geen minpunten kunnen vinden. Vincent Vega, Jules Winnfield, Butch, Mia en Marcellus Wallace, allemaal stuk voor stuk geweldige karakters, meesterlijke dialogen, veel vaart, veel actie.

Als je deze nog nooit hebt gezien, heb je nog niks gezien.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

VETSTE FILLUM OOIT! 5*

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Pastichio Rocker schreef:

VETSTE FILLUM OOIT! 5*

Ze zouden een kopie van hun ID moeten vragen aan zulke types! Meteen bannen!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Tijd geleden dat ik de film heb gezien, voor nu 3,5 *,

binnenkort maar even herzien.

avatar van Aapje81

Aapje81

Eerste uur is bijzonder sterk. Dialogen zijn geweldig en het acteerwerk is uitstekend. Vanaf het moment dat het deel met Bruce Willis begint zakt voor mij de film behoorlijk in. Gelukkig herpakt alles zich weer op het einde.

avatar van Martine de Vries

Martine de Vries

Reservoir Dogs schreef:

Ze zouden een kopie van hun ID moeten vragen aan zulke types! Meteen bannen!

Beetje rare reactie.......

Ik vind hem ook erg goed, moet ik nu ook een ID aanvragen???????

Vind het zo briljant dat de volgorde niet klopt.

En vind Bruce Willis zo sexy in deze film.......kwijl.....

avatar van pauperclown

pauperclown

Een geniale film, zeker in mijn top 3 !! Goede acteurs, zeer goede muziek en een briljant verhaal. iedere keer als ik hem kijk zie ik nieuwe dingen en de clue, die weten maar verschrikkelijk weinig mensen. mensen die roepen dat ze hem honderd keer zagen en hem helemaal kennen kunnen veel vragen niet beantwoorden, zoals : waarom heeft Marcelles Walles een pleister in zijn nek? Wat zit er in het koffertje etc... als je die zaken niet weet heb je nog niet alles begrepen en is WEER kijken de moeite waard

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Martine de Vries schreef:

Vind het zo briljant dat de volgorde niet klopt.

En vind Bruce Willis zo sexy in deze film.......kwijl.....

Aan zo'n reacties hebben wij niets op MM.

avatar van IcU

IcU