Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
JacoBaco
Jammer, want ik wilde vanavond alvast mijn Jackrabbit Slim's Twist Contest dans gaan voorbereiden.
fameuse
Ik heb net pas deze film gezien. Stond al een tijdje op het lijstje, maar trok me telkens niet genoeg aan om 'em daadwerkelijk op te zetten. Nu toch maar gedaan, en wat blijkt? Topfilm.
Ik ben niet bekend met de films van Tarantino, en dat verklaart misschien ook wel dat ik had verwacht dat Pulp Fiction een en al actie en bloed zou zijn. Tot mijn verbazing zit de film vol met geweldige dialogen en prachtige humor.
Ik heb genoten, al denk ik dat ik de film nog eens moet zien om het nog beter te begrijpen. Ben in ieder geval aangenaam verrast.
MovieHolic
Geweldig dit! laatst nog gezien. Magnifiek hoe Tarantino dat doet.
Goed veel actie, flink wat bloed en zeer goed acteerwerk.
Kortom een aanrader
sei cilindri
gewoon gaan zien deze film , Tarantino's meestserwerk !
Een van de zeer weinige Oscar winnende films die de moeite waard is want normaal betekent een Oscar voor mij = flutfilm !
blaze2006
Gister voor het eerst Pulp Fiction gezien, maar één ding snap ik niet.
In zijn appartement schiet hij vervolgens Vincent (John Travolta) dood.
In een andere verhaallijn zien we dat Vincent die jongen per ongeluk doodschiet en Wallace de Wolf inschakelt om hun probleem op te lossen. Uiteindelijk wassen ze zichzelf en dragen ze nieuwe kleren. Een korte broek en een simpele t-shirt. Nu ergens aan het begin van de film zien we Butch geld aannemen van Wallace en die vertelt hem in de 5e ronde neer te gaan. Op dat moment komen Vincent en Jules binnen met dezelfde kleren die t-shirt en korte broek.
De twee komen dus binnen voordat Butch de deal sluit met Wallace. Doordat Butch zich niet aan de deal houdt en op de vlucht gaat schiet hij Vincent in zijn appartement dood wanneer hij zijn horloge gaat ophalen. Maar kan dit nou in hemelsnaam daarvoor afspelen? Vincent zou dan toch dood moeten zijn?
Ik hoop dat jullie het nog begrijpen
Ik kan best iets over het hoofd hebben gezien, maar ik zou graag weten wat want ik snap hier niks van
JacoBaco
Omdat het niet in chronologische volgorde is, lijkt het soms niet te kloppen.
Dat gedoe met het Horloge is in principe het laatste verhaaltje.
En in dat laatste verhaaltje gaat Vincent pas dood.
Don MN
Het laatste dat gebeurd is wanneer Willis met z'n Franse vriendin wegrijdt op de chopper.
3. Wanneer Butch (Bruce Willis) zijn afspraak met Wallace niet nakomt en de bokswedstrijd wint vlucht hij met ze vriendin. Als blijkt dat hij zijn horloge is vergeten gaat hij terug naar zijn appartement om het op te halen. In zijn appartement schiet hij vervolgens Vincent (John Travolta) dood.
1. In een andere verhaallijn zien we dat Vincent die jongen per ongeluk doodschiet en Wallace de Wolf inschakelt om hun probleem op te lossen. Uiteindelijk wassen ze zichzelf en dragen ze nieuwe kleren. Een korte broek en een simpele t-shirt. 2. Nu ergens aan het begin van de film zien we Butch geld aannemen van Wallace en die vertelt hem in de 5e ronde neer te gaan. Op dat moment komen Vincent en Jules binnen met dezelfde kleren die t-shirt en korte broek.
2. De twee komen dus binnen voordat Butch de deal sluit met Wallace. 3. Doordat Butch zich niet aan de deal houdt en op de vlucht gaat schiet hij Vincent in zijn appartement dood wanneer hij zijn horloge gaat ophalen. Maar kan dit nou in hemelsnaam daarvoor afspelen? Vincent zou dan toch dood moeten zijn?
Ik weet niet of deze simpele manier van nummeren misschien wat duidelijkheid voor jou schept.
AddictedToMovies
Omdat misdaad één van de beste genres is.
Madecineman (moderator films)
Hoop nonsens verwijderd. Houdt het bij de film en laat ernstige ziektes buiten de deur dat is wel zo prettig voor iedereen.
fappie
- 2005 stemmen
gewoon gaan zien deze film , Tarantino's meestserwerk !
ok... leg uit
?
ok... leg uit
?
Hij...houdt niet van die brave Hollywood-films die altijd oscars winnen?
®Tc
Enige oscar die Pulp Fiction heeft weggekaapt is voor origineel script. En daar zitten nu niet altijd brave Hollywood-films bij. Denk maar aan Little Miss Sunshine, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, American Beauty, Fargo,...
AddictedToMovies
Daar heb je gelijk in. Dan weet ik ook niet wat ie bedoelt
clockwork72
Aparte maar erg goede film. flink wat actie en bloed ik hou hier wel van. Ik kocht de special edition en daar zaten ook nog Kaarten bij van de film zelf echt top.
Freakshow79
TARANTINO OP ZN BEST!!!!!!
Vreemde, onnavolgbare film die je minstens 2 keer moet zien voordat je het verhaal begrijpt.
De dialogen zijn van de bovenste plank, superb.
En dan nog de cameo met de meester zelf. ROFLMFAO.
TOPPER
Yehudit
Ik heb 'm geloof ik minstens 50 keer gezien en hij verveelt nooit.
Ontzettend goed, ik heb geen minpunten kunnen vinden. Vincent Vega, Jules Winnfield, Butch, Mia en Marcellus Wallace, allemaal stuk voor stuk geweldige karakters, meesterlijke dialogen, veel vaart, veel actie.
Als je deze nog nooit hebt gezien, heb je nog niks gezien.
Reservoir Dogs
VETSTE FILLUM OOIT! 5*
Ze zouden een kopie van hun ID moeten vragen aan zulke types! Meteen bannen!
Hakunamatafaka
Tijd geleden dat ik de film heb gezien, voor nu 3,5 *,
binnenkort maar even herzien.
Aapje81
Eerste uur is bijzonder sterk. Dialogen zijn geweldig en het acteerwerk is uitstekend. Vanaf het moment dat het deel met Bruce Willis begint zakt voor mij de film behoorlijk in. Gelukkig herpakt alles zich weer op het einde.
Martine de Vries
Ze zouden een kopie van hun ID moeten vragen aan zulke types! Meteen bannen!
Beetje rare reactie.......
Ik vind hem ook erg goed, moet ik nu ook een ID aanvragen???????
Vind het zo briljant dat de volgorde niet klopt.
En vind Bruce Willis zo sexy in deze film.......kwijl.....
pauperclown
Een geniale film, zeker in mijn top 3 !! Goede acteurs, zeer goede muziek en een briljant verhaal. iedere keer als ik hem kijk zie ik nieuwe dingen en de clue, die weten maar verschrikkelijk weinig mensen. mensen die roepen dat ze hem honderd keer zagen en hem helemaal kennen kunnen veel vragen niet beantwoorden, zoals : waarom heeft Marcelles Walles een pleister in zijn nek? Wat zit er in het koffertje etc... als je die zaken niet weet heb je nog niet alles begrepen en is WEER kijken de moeite waard
Reservoir Dogs
En vind Bruce Willis zo sexy in deze film.......kwijl.....
Aan zo'n reacties hebben wij niets op MM.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994