• 9.375.883 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.408.830)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Gattopardo schreef:

Hoe kan je nu in godsnaam zeggen dat iets geen jatten is maar inspireren als je de bewuste film(s) niet eens hebt gezien .

Ga eerst eens kijken zou ik zeggen, en hou het vooral niet alleen bij deze Godard.

Verdiep je eens in het ouvre van de beste man, probeer zelf eens te ontdekken wat anderen bedoelen.

En kijk dan eens of je nog steeds denkt zoals nu.

Ik weet van Tarantino dat hij uit respect van zijn inspirators wel eens letterlijk dingen uit hun films overneemt en er zijn eigen twist aan geeft.

Is voor mij "je laten inspireren door ", en dat is nu eenmaal zijn ding.

Maar je hebt gelijk, ik moet eerst eens gaan kijken.

avatar van Gattopardo

Gattopardo

judgepaddy schreef:

Is voor mij "je laten inspireren door ", en dat is nu eenmaal zijn ding.

Maar je hebt gelijk, ik moet eerst eens gaan kijken.

Dat is ook zo, en daar is in feite ook niets mis mee.

Ik ken eigenlijk weinig regisseurs die dit soort dingen niet doen.

Maar er is natuurlijk wel degelijk een verschil tussen jatten en je laten inspireren.

Ik vind dat Tarantino het allebei doet.

Veel plezier bij het kijken van Godard films.

Als je wat tips wil dan kan je me altijd een privé-mailtje sturen.

Yo, Thnx!

Komt goed

avatar van Zizzo

Zizzo

tja, wat moet ik hier nou nog van zeggen.....superb. 4.5

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Nog eens herzien en hij is me stukken beter bevallen deze keer. Inderdaad fantastische dialogen waarbij je soms goed kan lachen. Verveelt nergens door de topsfeer, dialogen en het goede acteerwerk.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

hellblazer93 schreef:

Ik kan je alleen maar aanraden om een nog een keertje te kijken. Je zult zien dat de film je blijft bevallen.

Zeker de vaak niets zeggende dialogen zijn fantastisch.

Ook de bijrol van Tarantino zelf is grappig.

avatar van Hannes791

Hannes791

Tarantino is en blijft echt een briljante filmmaker. Tot mijn eigen schande zag ik deze film pas nu voor het eerst.

avatar van Hankieh

Hankieh

Om 1 of andere stomme reden heb ik deze film nooit helemaal af gekeken.

Volgens mij heb ik het begin ook nog nooit gezien.

Misschien dat ik deze binnenkort huur

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Hankieh schreef:

Om 1 of andere stomme reden heb ik deze film nooit helemaal af gekeken.

Volgens mij heb ik het begin ook nog nooit gezien.

Misschien dat ik deze binnenkort huur

Koop hem dan meteen, deze film kun je tegenwoordig kopen voor 1 of 2 euro bij bijna elke dvd winkel. De film kopen kost in dit geval dus minder, dan de film huren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Wat moet er gejat zijn dan van deze film? kan iemand me dat uitleggen?

fappie schreef:

Wat moet er gejat zijn dan van deze film? kan iemand me dat uitleggen?

Waarschijnlijk de versie van Ezechiel 25:17... Toch?

avatar van Zinema

Hemelbewoner schreef:

Misschien moet je daarvoor eerst terugkeren op aarde. Fijn trouwens dat je Requiem For A Dream ook zo kut vindt. Weet ik gelijk hoe jouw brein werkt..

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Hemelbewoner schreef:

Dit is 1 van de zeldzame momenten in mijn leven dat ik me niet eens kan inbeelden hoe de gedachten van iemand werken die deze film goed vinden. ik sta echt voor een raadsel, regelrechte kutfilm met totaal 5minuten aan droge humor. rest is kut en zonde van je tijd.

Gulp Fiction van de Dutch Gayporn Industry gekeken? Da's één pagina verder.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hemelbewoner schreef:

Joh, dat heb ik nou bij Braveheart en 300!

Hemelbewoner schreef:

Wat dacht je van geweldige cast, super muziek en perfecte dialogen en verhaalvertelling?

avatar van Stephan

Stephan

Mwah... de verhaalvertelling is ronduit rommelig en de acteurs schmieren erop los. Een uiterst irritante Tarantino in een (zelfs voor hem) te grote rol.

Nee, ik vind het buiten wat memorabele momentjes als film ronduit zwak.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Welke acteurs schmieren er op los?

Zinema schreef:

Requiem kan je hier wel een beetje mee vergelijken inderdaad, dus zo raar is dat niet, pulp en requim hebben allebei een nieuwe ''twist'' die je nog nooit hebt gezien.

muziek, ja inderdaad goed, acteerwerk ook goed, manier van vertellen revolutionair.

raakvlak of gevoel dat ik erbij krijg. 0 komma nop, deze site is om je mening te geven, die geef ik, gelieve geen denegrerende opmerkingen jegens mij, zou je omgekeerd ook niet gepast vinden.

kritiek, dat mag altijd natuurlijk.

Ik had aan het eind van deze film zoiets van... oke, ik had beter aardappels kunnen gaan schillen...

maarja

best mooi die diversiteit van mensen.

leidsehoodie schreef:

Gulp Fiction van de Dutch Gayporn Industry gekeken? Da's één pagina verder.

Zegt wat meer over jezelf dan over mij.

Pastichio Rocker schreef:

Joh, dat heb ik nou bij Braveheart en 300!

daarom worden er dus gelukkig niet alleenmaar bravehearts en pulp fictions gemaakt. wel grappig dat je je herkent in het gevoel.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Hemelbewoner schreef:

Geweldig dat iemand in staat is tot zo'n opmerking door het geven van een mening. Zegt wat meer over jezelf dan over mij.

? Ik hoop dat je snapt dat dat een grap was en dat je met "zegt meer over jezelf" doelt op mijn feilloze gevoel voor humor

Hemelbewoner schreef:

kritiek, dat mag altijd natuurlijk.

maarja

best mooi die diversiteit van mensen.

Goed punt, maar als je die 3 punten al goed vind, dan is 0,5* toch wat laag misschien..?

judgepaddy

Wederom een discussie die het sop van de kool niet waard is.

Een slecht onderbouwde provocatie waar iedereen dan over valt.

Hierover het laatste woord gesproken hebbende verlaag ik PF tot een 4 omdat ik de "hippe" dingetjes in deze films nu wel gezien heb (dialogen, muziek, setting e.d.)

Wat dan voor mij overblijft is een redelijk goeie film met een origineel verhaal lijn.

avatar van GuruNL

GuruNL

Mijn absolute number one film!!!

5*****

avatar van JacoBaco

JacoBaco

judgepaddy schreef:

Wederom een discussie die het sop van de kool niet waard is.

Een slecht onderbouwde provocatie waar iedereen dan over valt.

Het gaat er toch vooral om wat voor impact de film had toen je hem voor het eerst keek. Nu zeg je, ik heb het nu wel gezien omtrent die hippe dingetjes enz... , maar omdat je nu jaren later vindt dat de film niet meer zo origineel is, verlaag je je cijfer. Beetje raar wat mij betreft. Het zou anders zijn als je de film dit jaar pas voor het eerst hebt gezien.

Je mag ten alle tijden verlagen of verhogen natuurlijk, maar ik vind jouw redenen een beetje krom.

Toevallig zat ik vorige week Terminator 2 te kijken en ik zag dat de special effects toch iets minder goed zijn dan dat ik mij herinnerde, maar om mijn cijfer dan meteen maar te verlagen, nee.

avatar van Timtim

Timtim

Deze is en blijft gewoon zo goed. Prachtige dialogen en onvergetelijke acteerprestaties.

Deze film nu al zeker 5 keer gezien en nooit echt een minpuntje gevonden dat heel erg opvalt. een van de weinige films die echt een 5 waard is.

JacoBaco schreef:

Het gaat er toch vooral om wat voor impact de film had toen je hem voor het eerst keek. Nu zeg je, ik heb het nu wel gezien omtrent die hippe dingetjes enz... , maar omdat je nu jaren later vindt dat de film niet meer zo origineel is, verlaag je je cijfer. Beetje raar wat mij betreft. Het zou anders zijn als je de film dit jaar pas voor het eerste hebt gezien.

Je hebt gelijk. Ik verhoog hem weer! (Geintje)

Maar serieus.

Bij deze film zijn die hippe dingetjes een beetje uitgewerkt bij mij. Mensen die op feestjes dat dansje gaan nadoen of dingen uit de film gaan quoten. Dat is bij ons al een tijd lang Not Done meer.

Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld The Big Lebowski, vooral tijdens het bowlen

En hoewel ik bijvoorbeeld Al Green of Dusty Springfield heel goed vind heb ik soundtrack als geheel nu ook wel gehoord.

In mijn top tien staan de films die ik keer op keer kan kijken, en waar ik tot in de kleinste subtiliteiten alles wil absorberen.

Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders en ik begrijp op zich ook wel dat mensen dat met deze film hebben, zolang ze mij daar maar niet mee lastig vallen op feestjes

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Waar ga jij dit weekend uit?

Lol, Ik moet werken.