Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
[quote]GinolaEHV schreef:
Als je niet hebt gezien dat hij meespeelt in Pulp Fiction, dan heb je echt een bril met sterkte -10 nodig...
[/quote
Ik heb geen bril nodig, nu heb ik Tarintino wel gezien.
desteven007
Wat ik niet snap is dat Butch John Travolta neerschiet en op het einde van de film buitenstapt in de koffieshop, ik snap wel dat de stukken door elkaar gegooid zijn. (flashbacks)
desteven007
En zijn kleren mogen gebruiken om aan te trekken, nou ja kleren
Jep inderdaad na de film herzien te hebben heb ik Tarintino gezien.
GinolaEHV
Je geeft zelf al min of meer het antwoord op je vraag. De filmscènes zijn niet chronologisch. Het einde van de film is derhalve niet het einde van het werkelijke verhaal.
scarabis
Jesus,
wat een film, wat een muziek, wat goed gespeeld.
Ting ting ting .... rillingen over me lijf.
Top.
Jep
apolicum
Jij geeft "Vita È Bella, La " en "Verlengd weekend" 4,5 als score en Pulp Fiction een 4. Pulp Fiction staat 2des in je top 10 en die andere 2 films staan er helemaal niét in?
Nu ja, iedereen doet ermee wat hij wil natuurlijk, maar erg logisch is et niet é
missl
ik vind dit geen briljante film, eigenlijk is het maar een dun verhaaltje. het zijn de dialogen die deze film dragen.
en travolta
desteven007
Ja maar je begrijpt het niet hé, La vita è bella en verlengd weekend, kan je helemaal niet vergelijken met deze film, trouwens je hoeft ook niet bij alle films een 5 of een 4,5 te geven hé.
Gek he dat hij het niet begrijpt? Iedereen die een film 4,5* geeft, vindt die film beter dan een andere film die hij of zij 4,0* geeft. Juist door het geven van sterren kun je films vergelijken voor je zelf. Eigenlijk zou Pulp fiction dus bij jou een hogere waardering moeten hebben, of die andere films een lagere. Maar goed het is verder jou keuze natuurlijk, maar het is maar even een tip
desteven007
Amai zo ver was ik ook al
desteven007
Ik heb hem een 4,5 gegeven nou goed ??
Man iedereen moet toch ook altijd commentaar geven bij wat je doet of zegt.
apolicum
Ik heb hem een 4,5 gegeven nou goed ??
Man iedereen moet toch ook altijd commentaar geven bij wat je doet of zegt.
Het viel me gewoon even op?
Maak je daar toch niet druk om man. Je doet met je punten wat je wil, het viel me gewoon even op dat er wat logica aan je top 10 ontbrak vergeleken met de scores die je aan verschillende films gaf, dat is al
picah.q
deze behoort zeker in mijn top 3, ik hou van tarantino's werk ^^, en hij blijft leuk, zelfs na de 3e keer,
Jabba
De film staat op nr. 1 in mijn top 10. En zal daar voorlopig wel eventjes blijven.
Alles klopt in deze film. Het verhaal, de dialogen, de muziek, de karakters.
Het blijft genieten, hoe vaak je hem ook bekijkt.
Travolta en Jackson spelen geweldig!
Hij krijgt van mij een welverdiende 5.
ockhausen
dit is zo standaard neergezet, dat het een geweldige film is. Alleen Quentin Tarantino kan dit.
Pastichio Rocker
De film is 14 jaar oud. In 1994 hadden veel mensen nog nooit zoiets gezien. 14 jaar later is het trucje natuurlijk al lang achterhaald, omdat na Pulp Fiction iedereen Tarantino wilde zijn. Dus standaard... Nah.
zwijgplicht
Heb dit meesterwerk inmiddels al 4 keer gezien, en ga hem zeker nog een paar keer kijken. uiteraard 5*
schaap140
Tja... wat kan ik er van zeggen, vond het vroeger echt een super slechte film waar ik niet van kon genieten, toen was ik klein, dacht dat het daar aan lag. dus heb ik laatst de film origineel gekocht en hem nog maals bekeken, kon beter die euro die die film koste in mijn zak gehouden hebben, totaal niet vermakelijk!
snap ook niet waarom hij zo hoog in te toprang staat, zal wel aan mij liggen... ik geef hem een 1... heb hem namelijk halverwege uitgezet.
wibro
Tsja, smaken verschillen. Film is dus niet aan jou besteed.
Maar ik vind wel dat als jij op een film gaat stemmen hem wel tot het einde gevolgd moet hebben. Zo kan ik ook wel een 1* geven voor de "Da Vinci Code" , die ik niet bekeken heb, alleen al omdat hij zo'n slechte recensie gekregen heeft.
apolicum
Tsja, smaken verschillen. Film is dus niet aan jou besteed.
Bwa, als iemand zegt dat hij een B-horrormovie heeft uitgezet na een halfuur en die een 0.5 geeft wegens barslecht, maalt niemand daarom, dus ik zie niet in waarom hij hier geen punten zou mogen geven? Elke film gelijk voor de wet
wibro
Voor mij is dit een principe kwestie.
Ik breng noóit mijn stem uit op een film die ik niet heb afgekeken, wat voor film het ook is.
En wat die opmerking over de B-horrormovie betreft;
Voor mij gaat deze vergelijking niet op. Pulp fiction is een klassieker, die al vele malen besproken is. En voor zo'n klassieker zou je toch wel even de moeite kunnen nemen om die af te kijken, alvorens je je stem uitbrengt.
schaap140
Voor mij is dit een principe kwestie.
En wat die opmerking over de B-horrormovie betreft;
Voor mij gaat deze vergelijking niet op. Pulp fiction is een klassieker, die al vele malen besproken is. En voor zo'n klassieker zou je toch wel even de moeite kunnen nemen om die af te kijken, alvoren je je stem uitbrengt.
Heb de film zeker wel een keer helemaal gezien maar dat was jaren geleden, toen vond ik hem slecht maar dacht dat het aan mij lag en toen ik hem in de winkel zag liggen wilde ik hem nog een keer zien. dus het is niet dat ik hem niet gezien heb, ik heb het opnieuw geprobeerd om hem te bekijken. een tweede kans zo zal ik het maar zeggen. nee dit zal dan wel geen film voor mij zijn.
misschien is een 1 ook wel iets te laag maar zal hem zeker niet meer geven dan een 1,5 het is michien mijn eigen indeling van de sterren. sommige films krijgen een 1,5 hier op moviemeter en die vind ik dan weer een 4ster waard, zo is iedereen verschillend in het geven van de sterren.
misschien dat ik ooit nog een keer de film erin gooi, heb hem nu iig mooi in de kast staan, en blijkbaar vind iedereen hem wel mooi dus dan staat het leuk natuurlijk als je er goeie titels bij hebt staan
desteven007
Tja iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk.
Ik vindt het een super film, maar om te zeggen dat het een klassieker is ....
Waarschijnlijk wel een van de beste films die Tarintino ooit gemaakt heeft. Als je naar de free record shop gaat zie je hem zo liggen. Weet je welke film ik nou echt eens een klassieker vind ? La Grande Vadrouille, dat is pas een meesterwerk en een klassieker. Hoewel ik Pulp Fiction ook een meesterwerk vind.
Leland Palmer
Ik vindt het een super film, maar om te zeggen dat het een klassieker is ....
Dat lijkt me een feit.
Dardan
Een persoonlijke klassieker misschien niet (is immers subjectief), maar dat de film algemeend erkend is met die status is wel een feit inderdaad -
Hoe kan je trouwens een film die je 4,5* gaf die status ontkennen? In jouw geval is tijd volgens mij op dat vlak een extra factor (ik zie je voorbeeld), wacht dan nog maar mooi 40 jaar
Dán spreken wij verder.
Jeauhan
Tarantino maakt de heerlijke koffie in de film.
Ja en dan bij een andere film mij bekritiseren op autoritair taalgebruik...
Jeauhan
Nou ja, als het niet duidelijk is geweest...
Mijn mening is dat ik de film niet zo goed vond.
En ik ben niet de enigste met die mening, er zijn meer dan 50 andere 0,5*.
Ik vond het verhaal gewoon slecht en kon het verhaal niet eens zo goed volgen.
Dat is waarom ik een 0,5* geef. Oké acteerprestaties, verfilming was wel goed, en dat is dan ook wel dan de enige reden dat ik mijn stem verhoog naar een 1,5* daar hebben jullie wel gelijk in.
Ik let alleen op het verhaal, de rest was goed. Vandaar 1.0* erbij
1,5* per verhaal dan maar....
gijs (-.-)
Tarantino maakt de heerlijke koffie in de film.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994