• 9.410.973 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.424.140)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van JorritS

JorritS

matthijs_013 schreef:

Die dansscène is gaaf, echt lachwekkend

Klopt, lachen

fabbyke

lowhusky schreef:

Ik vond er niet heel veel aan helaas

Mijn favoriete scene is met Marvin in de auto

Nee, de dans scene vind ik ook juist een van de minste scenes, ik heb het meeste gelachen met het gedeelte bij Tarantino .

avatar van XanaX

XanaX

Een zeer gewaardeerde film die met recht hooggewaardeerd wordt hier, prima film met ongekende dialogen en masterlijke Quote's. Topfilm 4,5 *

avatar van jayytjee

jayytjee

een meesterwerk dit van tarantino... de dialogen waren goed en de quote's waren nog masterlijker... john travolta en samuel L. Jackson acteerde de sterren van de hemel !

dit is natuurlijk 5 * waard en de mooiste scene is met marvin in auto en wat daarop volgt, schitterend !!!!

avatar van Hagele

Hagele

Hele film is gewoon top, maar een scene die ik weet te waarderen is die met Butch en Marcellus bij die Hilly-billy's.. Heerlijk!

avatar van luukg

luukg

Gave film, in het begin dacht ik echt van "damn wat is dit?". Ik snapte er weinig van maar vanaf het moment dat butch en marcellus worden vast gehouden in die muziek winkel wordt het echt vet, en het einde in het eethuis is ook gewoon prachtig!.

Alle stukjes zijn toch nog op zijn plaats gevallen en deze film geef ik een 4.5*

avatar van tukker1966

tukker1966

Gisteravond nog maar eens gezien...

Verhoog m'n stem van 4 naar 4,5..

Werkelijk alles klopt in deze film.

Super gewoon, normaal stop ik elke 30 minuten om even een sigaretje buiten te roken.

Film weer van begin tot eind zonder pauze en dus peukie gekeken.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Ook ik verhoog bij deze mijn stem van 4 naar 5.

Acteerwerk is 100% (en da's veel)

Typetjes zijn subliem en de humor is perfect geplaatst!!

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

supergoed acteerwerk van iedereen...4*

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Aardig filmpje; stukken beter dan het overige broddelwerk van Tarantino waar ik me doorheen heb geworsteld. Het verhaal bleef in ieder geval boeien, ook al was het constante gevloek en overvloedige bloed irritant. Jammer dat Tarantino niet de moeite heeft genomen de scenes in de juiste chronologische volgorde te zetten, maar desondanks was het goed te volgen. 3.5* voor dit luchtige vermaak, al is me het komische aan deze film een beetje ontgaan.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?

Ik ben de film nu overigens al 3 keer op rij gekeken (3 avonden achter elkaar) en hij blijft so awsome.

Vooral de scenes met Vega en Mia Wallace zijn echt geslepen diamanten.!

Koetje-2006 schreef:

Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?

Hij kon zich de volgorde niet meer herinneren...

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Koetje-2006 schreef:

Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?

Nee, natuurlijk niet wijsneus. Volgens Wikipedia: "The film, in keeping with most other Tarantino works, runs in nonlinear order, a storytelling technique which became highly trendy among independent filmmakers during the 1990s, in large part due to the popularity of Pulp Fiction."

Van mij hoeft dat dus niet. Het voegt helemaal niets toe en is alleen maar irritant.

avatar van ddk

ddk

Lord flashheart, gij hebt geen diepgang . Je klinkt als een huismoeder die alleen het geweld van de film in foute context zet ("dat heeft zo'n jongen toch niet nodig?" ). Het verhaal is PERFECT, de onchronologische volgorde maakt de film juist stukken interessanter, voor degenen die niet gefrustreerd raken als half 4 niet na half 3 komt (dat getuigd in mijn opinie eerder dat je iq niet op peil is...). Daarbij is dit een van de eerste films geweest met die techniek en kun je het dus ook geen cliché noemen. Acteerwerk is top, vooral samuel blinkt uit (ligt et aan mij of kan die gast gewoon beter acteren als ie 1 keer per minuut fuck mag zeggen? ). 5*** (omdat 6*** er niet is)

avatar van rens_1993

rens_1993

ik had hem een tijdje geleden gekocht en ik vind hem maar saai

kan niet snappen dat mensen zo hoog stemmen op de film. en best ingewikkeld verhaal, pas op het eind van de film snapte ik het verhaal

2,5 stereen

Misschien over 3 jaar nog eens kijken rens

avatar van conway

conway

orbit schreef:

Misschien over 3 jaar nog eens kijken rens

avatar van dave

dave

dit is de enige film die ik als perfect beschouw

elk woord, elke beweging is zoals het moet zijn.

meer woorden zijn er niet nodig

alleen sterren: 5

avatar van Loes26

Loes26

Deze film heb ik ooit een keer gehuurd en heb 'm na 10 minuten weer afgezet, omdat ik 'm niet kon volgen. Snapte er echt geen hout van! Totdat Reservoir Dogs en Kill Bill van Tarantino uitkwamen. Op aandringen van mijn vriend heb ik de film toch nog eens bekeken en daarna weer en weer.... Nu vind het het ook 1 van zijn beste films! Vooral de scene in de kamer waar ze die jongens onder schot houden! 4,5 *

avatar van Rancid

Rancid

ddk schreef:

Helemaal mee eens, de chronologie in dit meesterwerk is juist één van de sterkste punten die ik ooit in een film heb aangetroffen. En al die scene's, ach ik kan maar beter op houden want ik krijg bijna tranen in mn ogen van ontroering, zo geniaal en grappig... De scene's in het eethuis, Thurman's overdosis gesnoven heroïne (understatement) waarna Vincent haar naar die drugshippie (killing zoë) brengt, de scene's met bruce willis, dat stuk bij die billies, de onovertroffen maar zovaak nagemaakte dansscene, christoffer walken met het horloge, die jonge gasten die onder vuur worden gehouden en die ene die doodgeschoten wordt, Mr Wolf etc etc, MEESTERLIJK gewoon! En dan vergeet ik nog bijna het taalgebruik: geniaal juist, al dat gevloek. Deze film is eigenlijk haast de enige reden dat ik Samuel L. Jackson geweldig vind, maar zo spelen in een film als Pulp Fiction, dan kan je bij mij niet meer kapot. Hetzelfde geldt voor John Travolta.

In interviews etc vind ik Tarantino nooit zo bijzonder, maar als je ziet dat deze oerhumoristische film van zijn hand komt, zal ik hem altijd bewonderen.

Inderdaad jammer dat je niet hoger kunt gaan dan 5* want deze film is de beste ooit gemaakt en zou daarom meer moeten kunnen krijgen.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

dit is nu echt zo'n film die ik de eerste keer heel goed vond maar na een paar keer (3, 4) echt niet meer kan zien.

Was leuk, maar behoudt voor mij op de langere termijn toch niet z;n status.

Een gevoel dat ik met een film van bijv Kubrick niet heb.

Hierin toont zich dan wellicht toch het feit dat Tarantino goed is maar geen grote meester.

avatar van Rancid

Rancid

Loes26 schreef:

Ik ben blij dat je nu eindelijk hebt kunnen genieten van Pulp Fiction, maar ik moet toch even je opmerking over Reservoir Dogs corrigeren. Reservoir Dogs was er namelijk al 2 jaar eerder dan Pulp Fiction.

avatar van pin-up

pin-up

Zij is echt sexy in deze film. Erg leuke film..erg knap hoe een film je kan boeien met bijna alleen maar stomzinnige conversaties. Heb ook Reservoir Dogs gezien. Ook grappig, maar niet zo goed als deze.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Vonden jullie deze film nou echt goed of was het meer een hype. Oké, er wordt geweldig geacteerd, maar allemachtig wat een scenes!

avatar van kiriyama

kiriyama

JA!!! ik vind hem echt goed en heb hem vorig jaar pas voor de 1e keer gezien.

avatar van TimD

TimD

Geweldige scenes.

avatar van Flipman

Flipman

PollyPeachum schreef:

Onder -volgens mij vooral jonge- filmliefhebbers blijft deze film een hype.

avatar van TimD

TimD

En het is het waard.

TimD schreef:

En het is het waard.

Hierover ben ik het dan weer volstrekt met je eens