Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vanaf zaterdag 4 april in 2 bioscopen
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
JorritS
Die dansscène is gaaf, echt lachwekkend
Klopt, lachen
lowhusky
Klopt, lachen
Ik vond er niet heel veel aan helaas
Mijn favoriete scene is met Marvin in de auto
fabbyke
Ik vond er niet heel veel aan helaas
Mijn favoriete scene is met Marvin in de auto
Nee, de dans scene vind ik ook juist een van de minste scenes, ik heb het meeste gelachen met het gedeelte bij Tarantino
XanaX
Een zeer gewaardeerde film die met recht hooggewaardeerd wordt hier, prima film met ongekende dialogen en masterlijke Quote's. Topfilm 4,5 *
jayytjee
een meesterwerk dit van tarantino... de dialogen waren goed en de quote's waren nog masterlijker... john travolta en samuel L. Jackson acteerde de sterren van de hemel !
dit is natuurlijk 5 * waard en de mooiste scene is met marvin in auto en wat daarop volgt, schitterend !!!!
Hagele
Hele film is gewoon top, maar een scene die ik weet te waarderen is die met Butch en Marcellus bij die Hilly-billy's.. Heerlijk!
luukg
Gave film, in het begin dacht ik echt van "damn wat is dit?". Ik snapte er weinig van maar vanaf het moment dat butch en marcellus worden vast gehouden in die muziek winkel wordt het echt vet, en het einde in het eethuis is ook gewoon prachtig!.
Alle stukjes zijn toch nog op zijn plaats gevallen en deze film geef ik een 4.5*
tukker1966
Gisteravond nog maar eens gezien...
Verhoog m'n stem van 4 naar 4,5..
Werkelijk alles klopt in deze film.
Super gewoon, normaal stop ik elke 30 minuten om even een sigaretje buiten te roken.
Film weer van begin tot eind zonder pauze en dus peukie gekeken.
Koetje-2006
Ook ik verhoog bij deze mijn stem van 4 naar 5.
Acteerwerk is 100% (en da's veel)
Typetjes zijn subliem en de humor is perfect geplaatst!!
Lord Flashheart
Aardig filmpje; stukken beter dan het overige broddelwerk van Tarantino waar ik me doorheen heb geworsteld. Het verhaal bleef in ieder geval boeien, ook al was het constante gevloek en overvloedige bloed irritant. Jammer dat Tarantino niet de moeite heeft genomen de scenes in de juiste chronologische volgorde te zetten, maar desondanks was het goed te volgen. 3.5* voor dit luchtige vermaak, al is me het komische aan deze film een beetje ontgaan.
Koetje-2006
Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?
Ik ben de film nu overigens al 3 keer op rij gekeken (3 avonden achter elkaar) en hij blijft so awsome.
Vooral de scenes met Vega en Mia Wallace zijn echt geslepen diamanten.!
Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?

Hij kon zich de volgorde niet meer herinneren...
Lord Flashheart
Denk je dat Tarantino perongeluk de stukken in verkeerde volgorde heeft gezet?
Nee, natuurlijk niet wijsneus. Volgens Wikipedia: "The film, in keeping with most other Tarantino works, runs in nonlinear order, a storytelling technique which became highly trendy among independent filmmakers during the 1990s, in large part due to the popularity of Pulp Fiction."
Van mij hoeft dat dus niet. Het voegt helemaal niets toe en is alleen maar irritant.
ddk
Lord flashheart, gij hebt geen diepgang
. Je klinkt als een huismoeder die alleen het geweld van de film in foute context zet ("dat heeft zo'n jongen toch niet nodig?"
). Het verhaal is PERFECT, de onchronologische volgorde maakt de film juist stukken interessanter, voor degenen die niet gefrustreerd raken als half 4 niet na half 3 komt (dat getuigd in mijn opinie eerder dat je iq niet op peil is...). Daarbij is dit een van de eerste films geweest met die techniek en kun je het dus ook geen cliché noemen. Acteerwerk is top, vooral samuel blinkt uit (ligt et aan mij of kan die gast gewoon beter acteren als ie 1 keer per minuut fuck mag zeggen?
). 5*** (omdat 6*** er niet is)
rens_1993
ik had hem een tijdje geleden gekocht en ik vind hem maar saai
kan niet snappen dat mensen zo hoog stemmen op de film. en best ingewikkeld verhaal, pas op het eind van de film snapte ik het verhaal
2,5 stereen
Misschien over 3 jaar nog eens kijken rens
dave
dit is de enige film die ik als perfect beschouw
elk woord, elke beweging is zoals het moet zijn.
meer woorden zijn er niet nodig
alleen sterren: 5
Loes26
Deze film heb ik ooit een keer gehuurd en heb 'm na 10 minuten weer afgezet, omdat ik 'm niet kon volgen. Snapte er echt geen hout van! Totdat Reservoir Dogs en Kill Bill van Tarantino uitkwamen. Op aandringen van mijn vriend heb ik de film toch nog eens bekeken en daarna weer en weer.... Nu vind het het ook 1 van zijn beste films! Vooral de scene in de kamer waar ze die jongens onder schot houden! 4,5 *
Rancid
Lord flashheart, gij hebt geen diepgang
). 5*** (omdat 6*** er niet is)
Helemaal mee eens, de chronologie in dit meesterwerk is juist één van de sterkste punten die ik ooit in een film heb aangetroffen. En al die scene's, ach ik kan maar beter op houden want ik krijg bijna tranen in mn ogen van ontroering, zo geniaal en grappig... De scene's in het eethuis, Thurman's overdosis gesnoven heroïne (understatement) waarna Vincent haar naar die drugshippie (killing zoë) brengt, de scene's met bruce willis, dat stuk bij die billies, de onovertroffen maar zovaak nagemaakte dansscene, christoffer walken met het horloge, die jonge gasten die onder vuur worden gehouden en die ene die doodgeschoten wordt, Mr Wolf etc etc, MEESTERLIJK gewoon! En dan vergeet ik nog bijna het taalgebruik: geniaal juist, al dat gevloek. Deze film is eigenlijk haast de enige reden dat ik Samuel L. Jackson geweldig vind, maar zo spelen in een film als Pulp Fiction, dan kan je bij mij niet meer kapot. Hetzelfde geldt voor John Travolta.
In interviews etc vind ik Tarantino nooit zo bijzonder, maar als je ziet dat deze oerhumoristische film van zijn hand komt, zal ik hem altijd bewonderen.
Inderdaad jammer dat je niet hoger kunt gaan dan 5* want deze film is de beste ooit gemaakt en zou daarom meer moeten kunnen krijgen.
Charles Manson
dit is nu echt zo'n film die ik de eerste keer heel goed vond maar na een paar keer (3, 4) echt niet meer kan zien.
Was leuk, maar behoudt voor mij op de langere termijn toch niet z;n status.
Een gevoel dat ik met een film van bijv Kubrick niet heb.
Hierin toont zich dan wellicht toch het feit dat Tarantino goed is maar geen grote meester.
Rancid
Ik ben blij dat je nu eindelijk hebt kunnen genieten van Pulp Fiction, maar ik moet toch even je opmerking over Reservoir Dogs corrigeren. Reservoir Dogs was er namelijk al 2 jaar eerder dan Pulp Fiction.
pin-up
Zij is echt sexy in deze film.
Erg leuke film..erg knap hoe een film je kan boeien met bijna alleen maar stomzinnige conversaties. Heb ook Reservoir Dogs gezien. Ook grappig, maar niet zo goed als deze.
PollyPeachum
Vonden jullie deze film nou echt goed of was het meer een hype. Oké, er wordt geweldig geacteerd, maar allemachtig wat een scenes!
kiriyama
JA!!! ik vind hem echt goed en heb hem vorig jaar pas voor de 1e keer gezien.
Flipman
Onder -volgens mij vooral jonge- filmliefhebbers blijft deze film een hype.
En het is het waard.
Hierover ben ik het dan weer volstrekt met je eens

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994