• 9.380.100 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Zelfs de hele sfeer van de hele society druipt van het scherm af.

• 19752 berichten

De ouderen hebben er inderdaad alles aan gedaan om hun kinderen voor de gek te houden, maar ook die setting heb je na 1 keer wel gezien.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Even heel eerlijk: die begin scene met dat de dorpelingen aan tafel zaten en de camera vervolgens zich naar het bos richtte, was huiveringwekkend.

avatar van yeyo

yeyo

Deze film is in mijn ogen mislukt omdat Shyamalan duidelijk rond een redelijk interessant uitgangspunt een hele film heeft proberen te maken. Wat blijft er over? Een redelijk onbeduidend werkje. Al het zogezegd enge en sfeervolle wordt volledig om zeep geholpen door de anti-climax.

avatar van sonyjh

sonyjh

yeyo schreef:

Deze film is in mijn ogen mislukt omdat Shyamalan duidelijk rond een redelijk interessant uitgangspunt een hele film heeft proberen te maken. /spoiler]

Tja, dat deed ie met the sixth sense ook, en dat maakte die film juist zo goed.

Ik zelf vond dit zeker een goede film, heb hem vandaag voor de eerste keer gezien. Tot nu toe heb ik enkel:

-the sixth sense

-unbreakable

-the village

-signs

-lady in the water

gezien van shyamalan.

Lady in the water en the village heb ik pas achteraf gezien door de slechte kritieken. Maar tot nu toe stelde geen 1 van zijn films mij teleur.

The village had een zeer goed gecreëerde sfeer, de muziek was top, acteurs waren goed, verhaal was goed genoeg.

avatar van SgtP

SgtP

De meest beroerde film die ik gezien heb.

Val bij films niet snel in slaap maar bij deze had ik het na een kleine 30 minuten toch wel zwaar om mn aandacht vast te houden.

Verhaal sloeg nergens op.

avatar van Q Jones

Q Jones

sonyjh schreef:

Tja, dat deed ie met the sixth sense ook, en dat maakte die film juist zo goed.

-the sixth sense

-unbreakable

-the village

-signs

-lady in the water

gezien van shyamalan.

lady in the Water vond ik ook best goed, ik snap de negatieve reacties daar ook eigenlijk niet bij

• 19752 berichten

Nou ik vind dat de meeste mensen best goed uitleggen hier waarom ze niet alle films van Shyamalan goed waarderen.

Vaak komen zijn films heel erg traag op gang. Niet iedereen is daar van gediend en wil af en toe wel iets spannends zien of iets opmerkelijks. Alleen suspence om de suspence zonder daar ook daadwerkelijk iets bij te laten zien wordt gewoon niet door iedereen gewaardeerd.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja dat klopt deze film vond ik zelf ook minder, maar LITW vond ik opzich wel heel aardig maar dat was meer een sprookje

avatar van rep_robert

moviemafketel schreef:

Ik denk dat dit 1 van de grootste hate it or love it regisseurs is van de laatste tijd. Ik persoonlijk houd van die slome opbouw, geweldige sfeeropbouw en die climax die toch wel vaak weet te verrassen(alleen in the Happening vond ik hem ook niet al te).

Snap de "haters" ook wel, het moet je wel liggen.

• 19752 berichten

Ja, maar ik ben geen echte hater eigenlijk. Ik heb echt genoten van The Sixth Sense en Unbreakable. Daar gebeurde eigenlijk ook wel iets meer in, waardoor mijn aandacht er beter bij bleef denk ik. Ik ben het namelijk op zich helemaal eens met de ideeën van Shyamalan, maar de uitwerking kan gewoon spannender. Dan zou het zelfs 1 van lieveling regisseurs kunnen zijn.

• 2062 stemmen

Duizelig van alle wendingen, maar erg knap gedaan allemaal. Onvoorspelbaar en origineel. De lage waardering hier snap ik totaal niet. Het lijkt wel of iedereen weer tegelijk de Maas in springt, want aan het verhaal kan het niet liggen.

avatar van Laoslander

Laoslander

Dat filmcritici niet mals waren voor The Village is eigenlijk onbegrijpelijk. En zelfs als je weigert je te laten meeslepen, kan je niet om de kracht van deze prent heen. Cinema is gemaakt om ons te betoveren, en Shyamalan is de ultieme illusionist. De beschuldigingen in de pers, dat deze thriller zijn publiek manipuleert en misleidt, zijn juist. Alleen is dat precies wat moet gebeuren in de bioscoop. Het publiek begeesteren, compleet in de ban laten raken van een meesterlijk verteld verhaal, alles laten vergeten, en het hart bijna twee uur een versnelling hoger laten werken. Dát is pas regisseren!

• 19752 berichten

Dat is misschien bij de 1e keer dat je The Village ziet.

De kracht van die spanningsopbouw is bij herziening vreselijk saai te noemen. Je weet namelijk dat de het bij de opbouw blijft en verder nergens meer echt eng/spannend wordt.

Weet dus niet hoe vaak jullie de film nu hebben gezien.

Ik heb echt weer een punt moeten verlagen. Viel nu echt bijna letterlijk in slaap. De muziek is wel erg mooi en dat blijft ook zo.

avatar van ibendb

ibendb

Heb deze net gezien op tv.
kmoet zeggen: toffe film, maar af en toe wat langdradig.
ik was op sommige momenten echt wel bang.
allee, niet voor de film, maar wel omdat mijn kat naast mij lag en die keek steeds naar buiten. ik kijk ook eens naar buiten, en mijn broer staat daar!! ik schrok natuurlijk!

ik vond het engste gedeelte Wanneer Ivy in het bos stond en plots daar zo'n wezen stond! wist wel naa een tijdje dat het Noah was!

Al bij al, een goede film!
3***

P.S Ik ergerde mij wel een beetje aan het einde!

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Hmm, er was veel meer mogelijk met dit verhaal. Het was allemaal veel te voorspelbaar. Ik wist alles al zo goed als zeker voordat het uitkwam. De film is ook allemaal nogal traag en saai. Er gebeurt werkelijk niets. Misschien als je het verhaal niet direct door hebt dat deze film wel mysterieus kan lijken, maar als je een beetje logisch nadenkt is het allemaal erg voorspelbaar en bijgevolg ook totaal niet meer boeiend.
Er zijn me trouwens ook nogal veel 'eigenaardigheiden' opgevallen zoals: 'Hoe komt die put daar? Omdat ze die nodig hebben voor het verhaal?' en 'Hoe weet ze welke kant van de weg ze op moet'? en 'Waarom hebben ze in hemelsnaam daar een kostuum verstopt? Omdat ze die nodig hebben voor het verhaal?'.

Het acteerwerk is semi: niet top, maar ook niet slecht. De decors zijn eveneens semi, niet zoveel speciaals aan.

Alles tesamen levert dit een middelmatige film op, die wel meevalt voor 2 keer te bekijken maar zeker het herkijken niet waard is.

moviemafketel schreef:

Dat is misschien bij de 1e keer dat je The Village ziet.

Weet dus niet hoe vaak jullie de film nu hebben gezien.

Je vond hem dus slecht, maar ging hem toch nog maar een keer kijken. Volgens mij vindt je hem stiekem wel leuk. Je mag best uit de kast komen hoor.

Trouwens beoordeling louter op herziening vind ik sowieso een slecht verhaal.

Deze film is verrassend en erg goed. Dat zal bij herziening niet veranderen.

• 19752 berichten

Die snap ik niet. Een film kan toch elke keer wat in kracht afnemen?

En juist het "verrassende" bij The Village kun je natuurlijk een 2e keer niet meer verrassend noemen. Je weet het plot immers al en dan is er verder weinig die deze film nog genietbaar maakt. Shyamalan leeft van zijn eind-climax.

TrickySmalls schreef:

Erg creepy inderdaad. Ik wist vanaf dat moment dat mijn nagels niet meer veilig waren.

moviemafketel schreef:

Die snap ik niet. Een film kan toch elke keer wat in kracht afnemen?

Onzin. Alle films zijn bij herziening niet meer verrassend in de zin zoals jij bedoeld. Het concept an sich blijft verrassend. Daar veranderd herziening niets aan.

• 19752 berichten

Heel veel films zijn bij herziening nog schitterend, maar films die naar een plotwending of climax toe werken vind ik in ieder geval bij herziening een stuk minder spannend. Juist bij dat soort films zit je de 1e keer echt met open mond te kijken bij de aftiteling. Zo van "he dat ik daar niet aan gedacht heb". En bij de 2e keer weet je uiteraard precies waar bepaalde scenes op slaan en hoe het eindigt. Dit maakt het stukken saaier. Ben echt benieuwd of je eerlijk kan zeggen dat je deze film na 5 keer of zo nog even spannend kan vinden.

• 2062 stemmen

Het is logisch dat het dan niet meer even spannend is. Maar zo beoordeel je geen films. Originaliteit is belangrijk bij een beoordeling en dan zijn eerste indrukken belangrijker dan herzieningen.

avatar van Laoslander

Laoslander

moviemafketel schreef:

Dat is misschien bij de 1e keer dat je The Village ziet. .

Dit is de 4de keer

avatar van Safira

Safira

Vanavond voor het eerst gezien. Ik vond het maar matig allemaal. Niet erg onderhoudend en weinig spanning, terwijl er naar mijn idee veel meer met zo'n verhaal kan worden gedaan. Vond de plotwending ook helemaal niet verrassend. Verbaas me over het aantal positieve reacties hier. Had ik er dan gewoon teveel van verwacht?

Nou ja, het kon mij in ieder geval niet zo boeien.

avatar van sveneras

sveneras

Gister deze film herzien en in tegendeel tot het merendeel hier vond ik de film prachtig. Een heerlijk 'creepy' sfeertje, goede drama, acteerprestaties en best minimalistisch gefilmd. Ook heel filmisch waren de shots van het wachthuisje en het moment dat Ivy in de bossen opeens in een veld vol rode bloemen staat. Voor mensen die een echte horror verwachten valt 'The Village' misschien tegen maar voor mij is de film een lust voor het oog en de subtiele spanningsopbouw slaat bij mij er goed aan.

avatar van dudebag

dudebag

Ik snap niet waarom deze film hier de hemel in word geprezen. Ik vond de film saai, op geen enkel moment spannend en er zat nou niet echt iets nieuws aan de film. Jammer dat er reclame voor de film werd gemaakt alsof het een thriller is, want ik heb het gevoel dat de film veel meer naar een drama toeleunt. Als drama zou ik het 2 sterren geven, als thriller 1.

avatar van Delphi

Delphi

Prachtige film, ik snap niet waarom het gemiddelde zo laag is hier.

avatar van mrcharly

mrcharly

De film voor de tweede maal gezien na 3 jaar en de film boeide me meer dan de eerste maal door zijn goede acteerprestaties en prachtig camerawerk. Ik liet me onderdompelen in de geheimzinnige sfeer.

avatar van huVILEub

huVILEub

dudebag schreef:

Ik snap niet waarom deze film hier de hemel in word geprezen.

Inderdaad, met een gemiddelde van 2,80* wordt je de hemel ingeprezen

dudebag schreef:

Als drama zou ik het 2 sterren geven, als thriller 1.

En wat als drama/thriller?

avatar van Pafnes

Pafnes

Deze film viel mij zwaar tegen.

Slecht verhaal met vreemd einde.

Hij was op geen enkel moment spannend maar juist ronduit saai!