The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Northernstar
De film gisteren in de bios bekeken. Kon wel boeien tot t eind, maar hij valt niet onder de thrillers vind ik. Meer onder 'drama'. De bioscoopzaal lag vaak dubbel waar het spannend moest zijn. 2 spannende momenten gezien en die waren wel formidabel, goed opgebouwde spanning!
Leuke film, als je niet niet al te hoge verwachtingen ervan hebt.
neo
De muziek van James Newton Howard is heel mooi. Niet zo geweldig als in de vorige films van Shyamalan maar toch zeker de moeite waard om regelmatig eens op te zetten (volgens mij hebben een aantal nummers een redelijk hoog schrikgehalte dus dat wordt weer leuk).
mellie
Nou nou wat een belachelijke, saaie film.
Zoveel ophef over de film, maar de spannendste stukken zaten in de voorstukjes die je zag op tv. Wat een goedkope, onbedachte film. Gewoon al het feit dat gewoon een jongen in zo'n carnavalspak zit en wat mensen ligt bang te maken, vond ik helemaal lachwekkend.
Nee ik ben nog net niet in slaap gevallen, want heb gewoon met stomme verbazing de film moeten afkijken. Ik geef geen cijfer, ja een 0.
Ramon K
Ik heb de film niet gezien en volgens mij heb je de spoiler van het jaar in je berichtje staan mellie. En dat bij een Shyamalan film (die toch meestal de kracht halen uit een immense twist/onthulling). Bedankt! Een paar watsen heb je zeker verdiend denk ik zo....
olivier
Een drama? Jààà die film wàs een drama! Zeldzaam slechte, gekunstelde, theatrale dialogen ("je bent net als een veulen voor mij"), vreselijke cadrages (let op de afgekapte hoofden bovenaan het beeld), de nog gruwelijkere anti-climax ("dat had je niet zien aankomen hè!?"), hilàrische (semiparodische) scènes (het 'monster' dat in de put valt, de 'bad color'-opmerkingen,..), het lachwekkende ontwerp van de 'monsters' (vindingrijke kruising tussen de kerstman en Alf!) en een donderende zedenpreek op het einde! Neen, the Village is absoluut een van de grootste desillusies die het filmjaar 2004 al heeft voortgebracht! De Shyamalan-formule is uitgewerkt!
Uma Oldman
Vanmiddag geweest, toch wel huiverinwekkend gemaakt! Ondanks alle positieve berichten hierboven krijgt de film van mij een 4,5!
Hà!
pjotr
Ondanks alle positieve berichten hierboven krijgt de film van mij een 4,5!
Huh...?
TVGids
Mooie film met sfeervolle beelden. De film is absoluut geen Thriller of Horror het is meer een historisch drama.Jammer dat het einde zo abrupt is. *** sterren
bioscoopstoelen
Zeker geen verschrikkelijk slechte film. Alleen ze moeten niet in het midden waar alles nog zo spannend lijkt al vertellen hoe de film gaat aflopen! Dit is echt waarschijnlijk de beste film met het slechtste plot die ik ooit heb gezien.
Teskuh17
Ik vond het ook een goede film.. niet als je een echte thriller verwacht.. ik werd steeds weer op het verkeerde been gezet.. dat maakte de film wel leuk.. de mensen begonnen inderdaad bij 2 schrik-momenten te lachen.. maar dat is meer om te laten merken dat je niet schrok, want iedereen schrok wel! sommige opmerkingen vond ik beetje melugh..: "Je bent net als een veulen voor mij".. ja.. zeg dan iets anders.. De wezens vond ik overigens ongeloofwaardig, maar werd later ook fijn goed uitgelegd.. film zat goed in mekaar,.. heb er met veel plezier naar gekeken.. 4,5
Freud
En dit de beste omschrijving die deze film verdient!
mellie
Even reageren op Ramon K. Aangezien jij de enige bent die dit een uitermate goede film vind, vind ik dat jij je ogen nog eens moet openmaken en nog een keer de film moet bezoeken.
Misschien dat je dan jezelf een paar watsen om die oren kan geven door het commentaar wat je geeft.
mellie
Maar goed Ramon K je had de film (nog) niet gezien, maar de climax moet je zelf maar gaan bekijken, wellicht zeg ik ook maar iets en klopt mijn spoiler niet!!
Veel kijkplezier!!
MaryCorleone
Als jij nou beter gaat lezen mellie en de berichten nog eens goed naleest zie je misschien ook dat er wel meer dan alleen Ramon K. de film goed vinden!!!
Ramon K
Ik heb de film NIET gezien. Ik wees je alleen op een mogelijke spoiler in je post. En mensen die spoileren krijgen watsen is het beleid hier.
Assà
Hele slechte triller, had er hoge verwatingen van maar helaas niets.
Ik ben ook van mening dat je deze film meer een drama kunt noemen. De trailer en reclame die ervoor gemaakt zijn, vind ik misleidend, je gaat er echt van uit dat het een goeje triller is, maar de 8€ die ik ervoor het uitgegeven is echt een belachelijk hoog bedrag, jammer dat je je geld niet terug kunt eisen als een film niet bevredigend is...
ehuurman
Zó slecht was de film helemaal niet. De vorige films van Shyamalan hadden natuurlijk een echt bovennatuurlijk/buitenaards tintje, en hier wordt dat tintje midden in de film weggehaald. Zijn mensen daar niet gewoon teleurgesteld over?
Het verhaal was aardig, de uitwerking ook. Geen meesterwerk, maar wel erg sfeervol.
jassonn
Ik vond hem beter dan ik verwacht had. De twist was wel een beetje flauw, maar ik vond het er daarna niet echt slechter op worden ofzo. Verders erg mooie beelden en zeer mooie muziek.
Wat ik me nog wel af vroeg is: Dat Security-bedrijf , hield die nou eigenlijk alleen de "buitenmuren" van het dorp in de gaten, of lag het dorp echt in zo'n natuurpark?
MaryCorleone
Het dorp ligt in een reservaat van 'opa Walker' (vader van Hurt)
jassonn
Ah bedankt MaryCorleone, en klopt het dat het einde/de clue van de film opnieuw opgenomen is omdat de eerste helemaal
een anticlimax zou zijn?Ben eigenlijk wel benieuwd hoe die zou zijn geweest.
Vera
Dit is dus echt de aller spannendste film die ik ooit heb gezien! Hij was echt steen goed en het verhaal was mooi en super spannend. Het hele publiek was in spanning haha!! Ja van mij krijgt ie 5*****
robertvanmourik
vera moet maar eens een andere film kijken dan alleen the village, want hij was echt super slecht, het verhaal was super slecht, want die wezens in het bos blijken helemaal niet te bestaan, maar dat is iemand uit het dorp, met een pak, echt zo stom, en er staat op deze pagina:
De film, die zich in het Pennsylvania van 1897 afspeelt, vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap.
MAAR ER KOMEN WEL PRACHTIGE NIEUWE AUTO`S IN VOOR-->JA HOOR
echt zonder van je geld
GerwinF
MAAR ER KOMEN WEL PRACHTIGE NIEUWE AUTO`S IN VOOR-->JA HOOR
Ja je kan moeilijk in de film omschrijving zetten dat het zich later afspeelt, dan is meteen het plot verraden
IamBernie
Waarom vinden zoveel mensen het flauw of stom dat de wezens uit het bos de ouderlingen zelf zijn? Gezien de context, namelijk dat de ouderlingen stadscontact willen vermijden, is dat toch gewoon een heerlijk goed verzonnen verhaal? Waar had je dan op gehoopt? Een of andere stomme monsters in het bos? DAT had voor mij juist een teleurstelling geweest. (Neem nou bijvoorbeeld het buitenaardse wezen uit The Signs)
Een van de hoogtepunten van de film vond ik dan ook dat Mr. Walker "het geheim" aan z'n dochter laat weten. Ik vond 't heerlijk verzonnen. En wat mij betreft heeft Meneer Shyamalan het weer prachtig voor elkaar gekregen de kijker te verrassen, net zoals hij dat deed in The Sixth Sense. De hele film is de "buitenwereld" een soort geheimzinnig iets voor de dorpelingen, terwijl het tegendeel waar is. Het dorp is een geheim voor de rest van de wereld.
Toen Mr. Walker van tevoren zijn dochter inlichtte over mannen die haar zouden opwachten, dacht ik "Huh? Ben wel benieuwd wie dat zouden kunnen zijn". En dan blijkt later gewoon dat dit een simpele patrouille gozer is, hehe. De scene met Kevin was eigenlijk ook wel geniaal.
"You live in THERE?"
Ik ben eerlijk gezegd toch wel een beetje verbaasd over de lage cijfers van sommige Shyamalan liefhebbers.
Wat een flauwekul zeg. Mooi gedraaid, maar een scenario van niks. Voorspelbaar, flauw en gimmicky. Een lege huls.
rieny
Ik snap echt niet dat er mensen zijn die dit een goede film vinden!!Er zit echt niets in slap verhaal geen spanning echt een pulpfilm had ook niet de indruk dat iemand hem in de bioscoop goed vond. Hoorde heel veel negatieve geluiden om mij heen en terecht 1 woord is goed voor deze film: PULP!!

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist