• 9.373.588 stemmen

X-Men (2000)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Alternatieve titel: X-Men 1.5

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Releasedatum: 28 september 2000

Plot X-Men

"Trust a few. Fear the rest."

Mutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.

Charles Xavier / Professor X

Raven Darkholme / Mystique

Victor Creed / Sabretooth

avatar van bohica

bohica

Patrick Stewart is gewoon xavier, dat stond al vast voor deze film gedraait werd, en de eerste keer dat wolverine zijn klauwen laat zien, je hoort de "snikt" gewoon, geweldig

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Redelijke actiefilm en leuk om de xmen eens van vlees en bloed te zien. Alleen waar was Wolverine zijn masker (grappig dat ze daar nog even op terugkomen)? Kvond het in deel 2 allemaal ietsje spectaculairder. 3 sterren

avatar van Wouter

bohica schreef:

Je hoort de wat?

Anyway, best aardige onzin. Drie sterren.

avatar van Mischa

Mischa

[quote]Wouter schreef:

Je hoort de wat?

quote]

'Geluid' (tekst, dus) die in de Marvel-comics wordt gebruikt wanneer Wolverine zijn klauwen tevoorschijn tovert.

avatar van Da_mark

Da_mark

kutfilm, niks meer aan toe te voegen

BoordAppel

Ik ga een halfje hoger. Fascinerende personages die redelijk goed zijn uitgewerkt. Ze hadden alleen Storm er beter uit kunnen laten want die voegt echt niets toe aan het verhaal. De special effects komen op enkele na ook goed uit de verf en zorgen voor een vermakelijke film. Ook de humor vond ik leuk, vooral de rivaliteit tussen Wolverine en Cyclops.

Erg sterke beginscene trouwens ook, zou zo in een aflevering van The X-Files passen.

avatar van Verita

Verita

Ik vond de film niet zo goed.

Moeilijk te zeggen wat ik er nou precies niet goed aan vond, misschien komt het omdat de meeste scénes die spectaculair moesten zijn, gewoon niet goed in beeld gebracht werden. Zo zorgde de meeste scénes voor een niet bevredigende afsluiting. Waar ik me ook aan ergerde was dat Wolverine de rest steeds zat af te zeiken, zo krijg je het idee dat de makers van de film het ook belachelijk vonden hoe die mensen zich kleedde.

Het acteren, de special effects, de humor en de verhaallijn die op één of andere manier gewoon nét goed bleek te zijn waren de (enigste) pluspunten. En hierdoor werd de film ook nog best vermakelijk ook.

Ik geef hem 3 sterren.

Mister_Pink

vooral de rivaliteit tussen Wolverine en Cyclops.

Rivalen in wat?

Aardig oke film. Hier en daar heb ik last van irritante cliches en het de film is hier en daar wel erg belachelijk.

3,5 sterren

Mister_Pink schreef:

Rivalen in wat?

In het leven. Ze mogen elkaar niet echt weet je.

Mister_Pink

Wolverine zat gewoon te bitchen tegen mister perfect. Cyclops ging er verder niet op in. Echte rivaliteit is er niet echt te bekennen.

avatar van Phoenix

Phoenix

Verita schreef:

Da's nou eenmaal zijn karakter. Er wordt notabene nog gezegd dat hij een bepaalde "charme" heeft. Ik blijf bij mijn 4 sterren, de film staat nog steeds erg goed. Vooral de truukjes van Mystique blijven erg doordacht.

Cyclops was anders behoorlijk pissed off toen zijn motor was gejat.

avatar van La dormeuse

La dormeuse

Leuke film, niet iets wat zal blijven hangen, maar ik heb me niet verveeld. special effects waren wel goed. Ik vind wel dat er een beetje teveel in deze film gepropt is. ik denk dat ze met de inhoud van deze film wel 2 goede films hadden kunnen maken. Wolverine komt -1- in contact met de 'goede' mutanten en -2- hij redt Rogue ook nog

Mister_Pink schreef:

Het blijft rivaliteit. Wil nog niet zeggen dat ze meteen vijanden zijn.

avatar van Yak

Yak

Logan: There's someone here.

Cyclops: Where?

Logan: I don't know. Keep your eye open.

BoordAppel schreef:

Het blijft rivaliteit. Wil nog niet zeggen dat ze meteen vijanden zijn.

Dat zeg ik niet. Rivaliteit is competitie. Nergens te bekennen.

BoordAppel

Hoe wil je het dan noemen? Het is gewoon rivaliteit, niet zeuren.

Mister_Pink

Wolfje mag Cyclops niet en dat laat hij blijken. ik zie niet dat Cyclops daar in meegaat, of iets terug doet. Lijkt me duidelijk.

avatar van John Doe

John Doe

BoordAppel schreef:
Ook de humor vond ik leuk, vooral de rivaliteit tussen Wolverine en Cyclops.
Wolverine: Whoa! It's me. Cyclops: Prove it. Wolverine: Ok..You're a dick. Cyclops: Okay. Dat vond ik de enige echt leuke, maar hun rivaliteit was wel goed uitgebeeld ja.
Zeker, daar dacht ik ook meteen aan.

Verder was de film onovertuigend. Van de tekenfilmserie had ik erg goede herinneringen, maar wat ik net gezien heb haalde daar onvoldoende van op. 2 en een halve ster.

avatar van Diesel

Diesel

De tekenfilmserie is geniaal.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Goede film die ik steeds weer opnieuw kan kijken

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Ben normaal geen liefhebber van het genre maar toch heb ik me prima vermaakt tijdens het bekijken van deze film. Vooral de special effects zijn dik in orde.

avatar van its my life

its my life

Vooral de special effects zijn dik in orde. en er wordt goed acteerd

avatar van mikey

mikey

Ik vond het maar een dom idee om een film te maken over een superhelden TEAM. dat je er een film maakt over 1 spierbundel, kan ik me nog iets bij voorstellen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik vind het een geweldig idee en een geweldige comic trouwens. Al mogen ze van mij wel een spin off maken van Wolverine.

avatar van mikey

mikey

Wie?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Maakt mij niet uit wie hoor, als de Spin Off er maar komt

avatar van TheOne

TheOne

Van de volgende characters komt er een spin-off aan:

Storm

Wolverine

Magneto

avatar van miak

miak

eerst moet x3 nog komen, ej theone...

btw. ik heb hem net en gezien en hij is zo gaaf!

Ik vind het verhaal heel mooi. De ralatie tussen mutant en mens is goed uitgewerkt, alleen de relaties onderling niet zo erg goed.

avatar van Leno

Leno

Maar weer eens bekeken en het blijft een prima film. Sterk aan de film is de motivatie en achtergrond van Magneto, de "bad guy", en het karakter Wolverine, wat pas in deel 2 echt goed wordt uitgebouwd.
Wat ontbreekt is een echt grote en spectaculaire actiescene de scenes in de sneeuw en op het station zijn simpelweg te kort.

avatar van gotti

Best aardig, maar ik ken tig betere stripverfilmingen.