• 9.373.175 stemmen

X-Men (2000)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Alternatieve titel: X-Men 1.5

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Releasedatum: 28 september 2000

Plot X-Men

"Trust a few. Fear the rest."

Mutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.

Charles Xavier / Professor X

Raven Darkholme / Mystique

Victor Creed / Sabretooth

avatar van Pkunk

Pkunk

Coole film, had alleen wat meer actie in gekund. ***

avatar van maximus

maximus

yep the movie is nice but not more than 3

stars

avatar van yarakhasan

yarakhasan

Ik had eigenlijk meer van de film verwacht

avatar van jedymaster

jedymaster

Patrick Stewart is the man!

avatar van Redlop

Redlop

Ik had ook meer verwacht. Zeker van de regisseur van The Usual Suspects.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

actie inderdaad te weinig, ben wel benieuwd naar deel 2...wie dan als badguy er in zitten!!

avatar van Sjan

Sjan

Samen met Blade en Spiderman een héle goeie comic-verfilming.

avatar van Elora Danan

Elora Danan

Vond Wolverine al geweldig maar Hugh heeft m compleet 3D gemaakt! Ik kan me wel vinden in het X-wereldje en de film doet niet af aan de comic. Actie is nooit de sterkste kant van X-men geweest (vind ik), maar juist wel de saamhorigheid van de X's en de relaties tussen de personages. Iets waar Claremont errug goed in is.

avatar van FeZ

FeZ

Goed uitgewerkte comic. Vooral de acteurs/actrices verbaasden me dat ze zo realistisch overkwamen en in vergelijking met de comic redelijk goed overeenkomen. Ik vindt het wel jammer dat ze zo weinig x-men er stopten; m'n persoonlijke favoriet Gambit ontbrak.

3,5 *

avatar van Jordy

Jordy

ze kunnen niet alles gelijk in deel 1 stoppen natuurlijk

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

een 3, what else can i say?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Was niet bekend met X-Men, de stripboeken nooit gelezen, de televisieserie(s) nooit gezien. De film nu wel gezien en daar ben ik erg aangenaam door verrast. Geweldige personages, met name Jackman's Wolverine is briljant. Geen gelikte superheld in onderbroek en cape of een vleermuispak, maar gewoon een ruige cynische vent met grote scherpe klauwen. That's more like it! Verder laat Singer een perfect sfeertje zien en werkt het verhaal goed uit. Enkel op het einde zakt de film een klein beetje in en komt het ietwat afgeraffeld over, maar verder is dit amusement ten top.

4,5 sterren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

goede film met een goede x men sfeer.

en lekker duister

gewoon 3 1/2 ster

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Vel een vet filmpje. Vooral Wolverine is stoer. Leuk dat Famke Jansen erin speelt

avatar van empirekees

empirekees

De verhaal lijntjes die door mekaar zijn geweven maken de film iets beter, en de spec. effects zagen er mooi uit, maar hij viel toch wat tegen, door wat te veel flauwekul maar daar was ik van te vooren al op bedacht, wel aardig...2,5*

avatar van Moviestar

Moviestar

Ik vond deze wel goed maar het is allemaal meer introductie van personages vind ik daarom vind ik deel 2 toch net iets beter omdat je daar iedereen al kent en de nieuwe personages die erbij komen behoeven niet zo'n grote introductie, als bijvoorbeeld Wolverine of Cyclops en de band tussen Magneto en Professor Xavier. daarom deze 3.5 en deel 2 toch 5

avatar van De Knip

De Knip

Ik vond dit maar een matige film. Voor mij is dit echt een film die ik nu al weer vergeten ben. In de film gebeurt er eigenlijk niet echt iets indrukwekkends, zeker niet het povere en vooral nietszeggend verhaaltje. Klinkt negatief, maar ik wacht maar ff met deel II te zien, denk ik.

Die Spidermanachtige boekjes vond ik vroeger ook maar flauwekul.

**1/2

avatar van mister blonde

mister blonde

ik vond er niet veel aan. de actie ziet er best ok uit, maar dat is het dan ook wel.

de film heeft de diepgang van een dakloze huismus. hij is niet spannend en door lang niet iedereen wordt goed geacteerd. dat hij geen diepgang heeft is op zich niet erg, maar deze film tracht heel nadrukkelijk diepgang te hebben. de dialogen hebben geen enkele toevoegende waarde, de rol van de professor in de rolstoel (what's his name) is behoorlijk belachelijk.

op alle fronten een gemiste kans, want die waren er zeker wel, of neem ik de film nu te serieus?

ik denk niet dat ik deel 2 ga zien. voor deze film 2 sterren, omdat sommige scenes er wel leuk uit zien.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Erg leuke film, maar ik ben nu eenmaal niet zo voor comicbook verfilmingen.

Maar toch viel deze film best mee, en wekte men intresse voor het x-men fenomeen toch een beetje op. Maar dat duurde toch niet zo lang, die intresse.

Leuke actiefilm, maar niet echt men genre. 3*

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Vermakelijke onzin. 2,5 *

avatar van *marjo*

*marjo*

bez lekker filmpje om naar te kijken. wolverine ziet er oke uit! nu ff deel 2 zien! ben ik nog benieuwder naar! hoop dat er wat meer actie in zit want dat vond ik bij dit deel nog wel beetje weinig vergeleken met de serie.

avatar van Wolverine

Cartoon!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Mijn verwachtingen lagen niet bijster hoog toen ik deze zag maar het is helemaal positief uitgedraait. X-men is een erg goede comicverfilming met prachtige special effects, de gepaste comicsfeer,een perfecte casting van de acteurs en erg mooie actie. Wolverine wordt met verve gespeeld door Jackman en ook de rest van de cast is dik ok. Je moet er natuurlijk wat van houden maar voor de superhelden(comic)fans is deze film zeker de moeite. X-men is wat aan de korte kant , het mocht gerust langer duren en dat gevoel krijg je niet vaak bij films. 4*

avatar van De GeuS

De GeuS

Uitstekende film; goed gecast en mooi geschoten.

Een diepgaand verhaal kun je niet verwachten aangezien het gebaseerd is op een stripverhaal.

Buiten dat is de film onderhoudend van begin tot eind; 4 sterren....

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Ik had hier ook geen hoge verwachtingen van en die kwamen dan ook uit. Het kan me echt niet boeien of de ene persoon met truukjes wint of een ander met iets andere truukjes. Vandaar dat de spanning erg voor mij erg ver te zoeken was. Special effects vond ik in tegenstelling tot anderen niet echt best. Als je zo overduidelijk kan zien dat het computergegenereerde beelden zijn, gaat het me irriteren.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Een goeie verfilming van de strip, alleen is de film iets aan de korte kant. De mooie effecten maakt deze film een lust voor het oog. Wat deze verfilming vooral zo goed maakt is de uitdieping van de personages zonder dat het echt saai wordt zoals dit bij The Hulk het geval was. Al met al een aardig filmpje.

3,5 ster

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Jack Sparrow schreef:

...alleen is de film iets aan de korte kant.

Eens. Gelukkig is het tweede deel een stuk langer.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Inderdaad

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Kwas zowiezo altijd al verliefd op de x-men tekenfilms. Deze film was naar mijn mening een heel goede verfilming van de animatiereeks.