• 9.372.303 stemmen

X-Men (2000)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 111 minuten ("X-Men 1.5")

Alternatieve titel: X-Men 1.5

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Releasedatum: 28 september 2000

Plot X-Men

"Trust a few. Fear the rest."

Mutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.

Charles Xavier / Professor X

Raven Darkholme / Mystique

Victor Creed / Sabretooth

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

jaaaaaaa.. dit is echt een heeele vette film.. vooral voor de fans van X-men en dan heb ik het met name over de comics.. de special effects zijn natuurlijk ook top.. maar het verhaal op zich is al erg interessant.. ook voor mij als "buitenstaander" ok iedereen weet natuurlijk wel wat van X-Men... maar je hoeft geen superfan te zijn om deze film te snappen.. deze film moet je gewoon gaan kijken.. ik ga zelf morgen ook maar weer een keer... 4 sterren........

Jordy

Erg goede film. Op het eerste gezicht is het gewoon een stoere actiefilm met mooie special-effects, maar waarom ik deze film vooral erg goed vind is het verhaal: de personages worden goed neergezet en het verhaal heeft redelijk wat diepgang. 4 sterren.

avatar van Etienne U

Etienne U

Best wel coole film zeker wel brute special effects enzo en ook leuk om die gaven eens een keer te zien die die gasten bezitten alleen erg jamer dat ze de origneele verhaal lijn niuet hebben aangehouden dat zuchde echt...DAMN wat minder maar ja dat komt ervan als je vanaf je 12de al x-men comics leest!!!! Maar voor buiten standers en SF fanaten zeker een film die je moetzien geloof mij maar en ja voor zelfs de fans is het eigenlijk wel gewoon supergaaf........nou ja toch maarb 3 steren anders 4 maar het verhaal zoog!!! Daar bedoel ik dan mee het week af van het origineel

avatar van iman

iman

DEZE FILM IS MEESTERLIJK!! GEWOON....LACHE VERHAAL EN de EFFECTS ZIJN....WOW......

avatar van dttom

dttom

Dit is een geweldige film. en je hoeft niet perse een fan te zijn van x-men ookal ben ik dat wel. Vet mooie actie een goed verhaalWAT WIL JE NOG MEER. Een echte aanrader maar hij mocht wel wat langer zijn. 4 sterren

avatar van Pjot77

Pjot77

Alhoewel ik niet echt een X-men fan ben, is dit een goeie film, met vette special effects. Vooral de acteurs passen goed in hun rol. Patrick Stewart lijkt gewoon echt Professor Xavier.

avatar van StuF

StuF

Inderdaad mocht de film wel wat langer duren. Ik vond hem wel goed, maar zat naast iemand die hem echt verschrikkelijk vond en dan ga je er toch anders tegenaankijken. Ik kan me zowel voorstellen dat iemand hem super vindt als dat iemand hem verschrikkelijk vindt. Ga er niet heen als je niet van science-fiction houdt!! Mazl. [email protected]

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

Voor een comicbook-verfilming is deze film echt top. Er zit tenminste een verhaal in en de special affects zijn ook erg goed. De film verveelde geen moment en vooral het begin van de film vond ik ijzersterk.

Ik wacht op het vervolg. Van mij krijgt deze film welverdiend 4 STERREN!!

avatar van metropolis

metropolis

Ja, goeie film....

Maar van mij mochten de vechtscenes wat leuker en langer zijn. Deze film had nog veel beter kunnen zijn...

avatar van Jerome-B

Jerome-B

In een woord geweldig! Ik vind de tekenfilm serie al leuk, maar dit is helemaal gaaf, ze hebben de personages echt goed neergezet en ze lijken zo uit de tekenfilm versie gestapt...mooie scenes en special effects, had niet veel beter gekunt, alleen jammer dat de film beetje kort duurt. Hier komt zeker een vervolg op. Krijgt 4,5 ster van mij.

avatar van azreal

azreal

Zeer spectaculaire film. De effecten zijn zeer goed en ook is er met het verhaal niks mis. Ik zit met smart op deel 2 (en 3,4 en 5) te wachten!!!!

avatar van Negativity

Negativity

Meesterlijk geacteerd door Hugh Jackman.

avatar van mslaros

mslaros

Goed!! Echt heerlijk om na te kijken... goed verhaal!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

ik wacht ook zeer zeker op deel 2,3,4,5,6,7,8 en 9 ))

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Overweldigende fx, maar veel meer was het ook niet. Het verhaal was ook niet echt bijzonder. De onderdrukten vechten terug en overwinnen. Hebben we dat al niet honderdduizend keer gezien?

Jordy

ja in WOII films, ik vond het redelijk knap en gedurfd (een beetje) dat ze die thema's voor een anders "herzenloze" film gebruikt hebben

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vind deze film heel spannend maar het verhaal is allesbehalve origineel.

Ik geef hem toch wel 4.5 ster. Omdat de acteurs en de special effects geweldig waren.

avatar van NERD

NERD

Goede film, alhoewel ik vergeleken met de cartoon-serie de actie een beete minder vindt (gevechten enzo). Maarja daar zou je ook weer op kunnen zeggen dat ze hun 'gaven' nog niet ontwikkeld hebben bla bla bla enzo.......

3,5 sterren (verwacht dat X2 hoger gaat scoren bij mij)

weet iemand trouwens hoeveel X-men films er geplant staan?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ze blijven ze maken totdat er geen winst meer in zit.

avatar van NERD

NERD

daar kan ik mee leven, als ze de actie maar steeds beter laten worden.

avatar van lorelei

lorelei

echt een hele goeie film. ik heb hem echt al zooo vaak gezien en hij blijft gewoon goed!

Ik hoop dat de andere x-men films net zo goed worden, of zelfs nog beter.

avatar van manic

manic

Ik vond deze verfilming van action-heroes eigenlijk net zo geslaagd als Spider-Man. Iets minder grappig misschien. Ken de strips overigens van beiden niet of slecht, maar wel de tekenfilms. Zou prettig zijn als cast dezelfde is bij deel 2.

Macmanus

He Hobbes wat maak je me nou, een 0,5 geven.

Macmanus

Huuuu je gaf eerst een 0.5 en nu een 4.0 vekeerde ingetypt ofzo.

avatar van Hobbes

Hobbes

ik drukte te vroeg

Macmanus

O gelukkig ik dacht al.:)

Jordy

de "What X-Men Character Are You?" discussie staat nu in het forum (filmgames)

avatar van Rascal

Rascal

Wow een jongensdroom kwam van me uit toen ik deze film in de bioscoop zag. Het was net wat ik er van verwachtte: Mega goed. Het wordt geloofwaardig gebracht in het hedendaagse Amerika en niks wordt te overdreven. Jackman is perfect gecast als Wolverine. Famke Janssen heeft echt vet mazzel. Ik kan niet wachten op X-2

avatar van BS

BS

zoals hierboven al gezegt wordt : Een erg goede film dat niet alleen vel actie geeft maar ook nog een verhaal verteld.

Goede special effecten,zeer goede cast,goed geacteerd,humor spanning en actie!

Vind het jammer dat de film een beetje traag op gang komt,maar dat is wel goed voor het verhaal en je krijgt goed de kans om iedereen te leren kennen.Geen groot nadeel dus!

De film is kwa opbouw/actie/humor enz goed te vergelijken met spiderman dan weet je al genoeg

3,5 ster

avatar van shayed