• 9.378.480 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

psycholamp schreef:

Nee, dat is waar. Hij wordt eerst onthoofd en dan pas uit elkaar getrokken. Maar dat is niet erg, want dat vinden schildpadden juist leuk.

Dat uit elkaar trekken? Daar merkt ie niks van.

Het doden an sich gebeurde niet vreselijker dan bij miljoenen andere beesten iedere dag in de wereld.

rose

Net of dat goed te praten valt.

avatar van djelle

djelle

Ik denk dat die dierenleed-discussie bij deze prent hier nooit zal ophouden.

avatar van bisse

bisse

[quote]Halcyon schreef:

Nee, Ik denk dat wanneer jij bijvoorbeeld gaat zitten zeuren over een jood die tijdens de jodenvervolging onterecht een bekeuring kreeg vergelijkbaar is met dit soort gezeur. Ja het is allebei fout en blabla maar waarom je focussen op een detail terwijl het leed aandoen van dieren masaal en structureel voorkomt. Als je iets wilt doen of zeggen over een misstand zeg dan iets over het echte probleem en blijf niet hangen of zeuren over een losstaand voorbeeld of voorval.

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Niet echt. Maar al het vlees bij je slager is dus zieliger dan die schilpad.

Wat een onzin zeg. Alsof al die dieren die je bij de albert heijn in stukjes ingesealt ziet liggen gefilmd zijn met het doel een weerzinwekkende scene te maken.

1.) Ze worden niet gefilmd.

2.) Het doel is ten behoeve van een primaire levensbehoefte van de mens, eten.

Punt twee kan je natuurlijk enigzins in twijfel trekken aangezien er veel meer manieren zijn om je in die behoefte te voorzien. Je kan mij hypocriet vinden maar ik vind het echt totaal niet hetzelfde...

Max en Joep

de schildpad uit de film en he tvarken voor in de AH weten beide niet waarom ze sterven.

Wouters punt is alleen dat de schildpad relatief humaan werd vermoord en er elke dag talloze dieren onder de meest walgelijke omstandigheden worden geslacht.

Daarom is het dier dat in de supermarkt eindigd slechter af dan die schildpad.

De REDEN interesseert het dier echt niet hoor.

Niet echt. Maar al het vlees bij je slager is dus zieliger dan die schilpad.

Wat bijelkaar geraapt vlees in een velletje gedouwd betreft, kan ik je wel in volgen. Maar verder zijn het toch allemaal trotse vleesjes bij de slager.

Niet echt. Maar al het vlees bij je slager is dus zieliger dan die schilpad.

Vind het allebei vresenlijk.

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Max en Joep schreef:

Daarom is het dier dat in de supermarkt eindigd slechter af dan die schildpad.

De REDEN interesseert het dier echt niet hoor.

Dus jij wilt beweren dat de dieren die bij de slager geslacht worden, eerst gemarteld worden? Jij beweert namelijk dat die het kutter hebben dan die schildpad. Ik kan je geloven als je zegt dat de bio-industrie ervoor zorgt dat de rest van het leven van die varkens etc. verotter is, maar ik blijf erbij dat het helemaal niet humaan is wat er met die schildpad is gebeurd...

Humaan volgens de Dikke van Dale;

hu·maan (bijvoeglijk naamwoord; humaner, humaanst; humaniteit)

1 welwillend

2 van de mens afkomstig

1 wel·wil·lend (bijvoeglijk naamwoord; welwillendheid)

goedgunstig, welgezind

Dat kan je het al helemaal niet noemen...

2 Het is niet menselijk om een dier te slachter voor exploitatie.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Het is allebei niet menselijk. Je kan jezelf niet respecteren als je dat van andere levensvormen ook niet kan.

rose

De mens steekt graag zijn kop in het zand als het gaat over dat lekkere stukje vlees dat op zijn of haar bord ligt. Ik snap wel wat Wouter bedoelde, maar vind het beide niet goed te praten.

Een dier heeft een hoop stres te verwerken voordat hij als lekker stukje worst of iets dergelijks in de winkel ligt. Een schildpad of een ander dier dat altijd vrij rondgelopen heeft ,heeft een beter leven gehad dan een dier dat gefokt wordt voor de consumptie. Wil niet zeggen dat dat dan ook goed te praten valt.

avatar van Dragon

Dragon

Uitgebreide (steeds terugkerende) discussie hieromtrent in dit topic.

Kooshiba schreef:

Meer dan die schilpad, ja

Jij beweert namelijk dat die het kutter hebben dan die schildpad.

Absoluut.

Kooshiba schreef:

1.) Ze worden niet gefilmd.

Wat maakt dat die beesten uit?

2.) Het doel is ten behoeve van een primaire levensbehoefte van de mens, eten.

De schilpad is ook opgegeten.

Onderhond schreef:

Bij een gewone slager? Allemaal minder fortuinlijk dan deze schildpad.

avatar van Halcyon

Halcyon

Wouter schreef:

Wat maakt dat die beesten uit?

De schilpad is ook opgegeten.

Maar het doel van de slachting was schokkende cinema.

Wouter schreef:

Bij een gewone slager? Allemaal minder fortuinlijk dan deze schildpad.

Reageer er anders nog even serieus op ook

Max en Joep

Waarom zou hij serieus reageren op iemand die debiele opmerkingen plaatst als "bij de slager liggen allemaal trotse vleesjes"

De schildpad uit de film wordt gedood door het door snijden van de keel.

Dat is vrij snel.

Het vlees dat jij bij de slager ziet liggen is afkomstig van paarden, koeien, kippen etc die onder de meest barre omstandigheden moeten leven en sterven.

Paarden waarvan bijv. de ogen worden in geslagen zodat de invoerrechten goedkoper zijn.

Biggen die onverdoofd worden gecastreerd, varkens die een leven lang hun kont niet kunnen keren en zo vet worden gemest dat ze soms zelfs knieeen breken etc.

Ik zag gisteren nog op TV dat vissen worden gevangen en dat de vissers met messen van alles uit ze verwijderen TERWIJL ze nog leven en daarna pleuren ze ze in een bak waar ze dan kunnen stikken.

De reden (voedsel, kleding of cinema) interesseert het dier geen hol.

Sterker nog:

ik denk dat een kip liever pijnloos sterft voor een film dan levend in een vermaler wordt gepleurd om 'nuttig' te zijn.

de reden (voedsel, kleding of cinema) interesseert het dier geen hol.

sterker nog:

ik denk dat een kip liever pijnloos sterft voor een film dan levend in een maler wordt gepleurd om 'nuttig' te zijn.

Spreek jezelf anders nog even tegen in twee regels

Volgens mij interesseert het het beest ook geen hol, mij ondertussen al helemaal niet meer. Zoals Dragon al zei, voor dit soort discussies bestaat een topic.

Spreek jezelf anders nog even tegen in twee regels

het kip verhaal was theoretisch.

iets dat je ook donders goed weet.

je hebt overduidelijk inhoudelijk niets zinnigs meer te melden

Dit is het topic dat gaat over Cannibal Holocaust. Over de film wordt al ettelijke posten lang niks zinnigs meer toegevoegd.

Maar toch mooi dat het empathisch vermogen van sommige mensen zich zover strekt dat ze zich in de theoretische leefwereld van de kip kunnen verplaatsen.

Ook enig idee of die beesten liever witte of wat bruinere eieren leggen, theoretisch gezien ?

je hebt overduidelijk inhoudelijk niets zinnigs meer te melden

laat ik het verder bij.

dat jij altijd toch nog net even de laatste post wilt hebben, da's verder jouw zaak.

Onderhond schreef:

Zoals Dragon al zei, voor dit soort discussies bestaat een topic.

avatar van Halcyon

Halcyon

Max en Joep schreef:

waarom zou hij serieus reageren op iemand die debiele opmerkingen plaatst als "bij de slager liggen allemaal trotse vleesjes"

de schildpad uit de film wordt gedood door het door snijden van de keel.

dat is vrij snel.

het vlees dat jij bij de slager ziet liggen is afkomstig van paarden, koeien, kippen etc die onder de meest barre omstandigheden moeten leven en sterven.

Paarden waarvan bijv de ogen worden in geslagen zodat de invoerrechten goedkoper zijn. Biggen die onverdoofd worden gecastreerd, varkens die een leven lang hun kont niet kunne nkeren en zo vet worden gemest dat ze soms zelfs knieeen breken etc.

Ik zag gisteren nog op tv dat vissen worden gevangen en dat de vissers met messen vanalles uit ze verwijderen TERWIJL ze nog leven en daarna pleuren ze ze in een bak waar ze dan kunne nstikken.

de reden (voedsel, kleding of cinema) interesseert het dier geen hol.

sterker nog:

Volledig mee eens eigenlijk, mooi omschreven ook.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

De film bereikt igg. waar ie voor gemaakt is. Shockeren, dat moet ik Deadato nageven. Verder is het best wel een but-film en het is zonde dat dieren hiervoor afgeslacht zijn. Of ze nu wel een leuk leven hadden of niet en op welke manier maakt me ook niet uit. Ik kijk daar gewoon niet zo graag naar, alhoewel ik mijn kop ook niet in het zand wil steken. Want ik wil best me er best van bewust wezen, waartoe sommige mensen in staat zijn. Deze film hoort daar ook bij. Ik zal 'm alleen niet voor de lol weer snel aanzetten.

Halcyon schreef:

Maar het doel van de slachting was schokkende cinema.

Dat maakt dat best weinig uit, denk ik.

Reageer er anders nog even serieus op ook

Hoe bedoel je?

Spreek jezelf anders nog even tegen in twee regels

Ik zie geen tegenspraak, maar een bevestiging. Bij het ene lijdt het dier, bij het andere niet.

Hij zegt in de eerste zin dat het het dier niet interesseert, in de twee zin zegt hij dat het dier het "liever zou hebben". Dan interesseert het het dier dus blijkbaar wel.

Verder was mijn "trotse vleesjes" opmerking alles behalve serieus bedoeld, maar blijkbaar kunnen mensen tegenwoordig serieus discussiëren over trotse vleesjes bij de beenhouwer.