• 9.376.609 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

avatar van AGE-411

AGE-411

Wat ik me afvraag:

Ergens in het eerste half uur zie je een kannibaal een blanke vrouw verkrachten en vermoorden. Van waar kwam die uit? Die was toch niet van de journalistenbende? Van waar kwam die dan wel?

avatar van Savatage

Savatage

AGE-411 schreef:

Wat ik me afvraag:

Dat was een vrouw van dezelfde kannibalenstam. Je hebt wel gelijk dat ze meer weg heeft van een Amerikaanse qua uiterlijk.

avatar van kaztor

kaztor

Heb 'm zojuist gezien. Hele gezellige, leuke film voor de hele familie.

Met name de liefdesscenes zijn van zeer hoog en teder niveau.

Voor de kinderen zijn er ook nog enkele leuke beestjes te zien.

avatar van rickow

rickow

rete strakke film....

Heb me vermaakt...

Vond het geen Horror maar eerder Freaky....

Wel lache en toch best hard!!!

Hulde aan Kaztor:)

Nee maar wel goeie

avatar van rickow

rickow

Rare Kannibalen....

avatar van AmazingPP

AmazingPP

kaztor schreef:

Heb 'm zojuist gezien. Hele gezellige, leuke film voor de hele familie.

Met name de liefdesscenes zijn van zeer hoog en teder niveau.

Voor de kinderen zijn er ook nog enkele leuke beestjes te zien.

AmazingPP schreef:

haha, erg grappig inderdaad

avatar van Antonio19

Antonio19

hebt zo net die film gezien en het is behoorlijk heftig, sommige momenten waren echt niet om aan te zien, zo gruwelijk en dan moet je ook nog beseffen, dat het is waargebeurd , zulke horror films dat gebasseerd is op waargebeurde feiten, bekijk je wel met andere gedachten.

Waargebeurd...?

avatar van Brianna

Brianna

Ja hoor, het is weer zover dat ze een reameke willen maken. En notabene een remake van deze film. Ik vind dat je deze film in zn waarde moet laten. Hoe kan je deze film nou nog mooier en beter maken, daar is het de film niet voor. Laat m zoals hij is.

Cannibal Holocaust Remake Coming!

Relevant Entertainment is going to be remaking Cannibal Holocaust. Can you say WOW! ANOTHER REMAKE!. Seems as of late every movie is getting remade. While Umberto Lenzi began the Italian-made cycle of brutal Amazonian cannibal horrors with Il Paese del Sesso Selvaggio and effectively ended it with...

En btw, deze film is niet waargebeurd, het best wel een heftige indrukwekkende film, maar waargebeurd, nee, dat is ie niet. Wel zit er veel animal cruelty in, en dat moch ook nog in die tijd. Ook moest de filmmaker voor de rechter veschijnen met zn cast, omdat de ze dachten dat de cast niet meer leefden. Kan je nagaan hoe realischtisch deze film is. Maar kan je verzekeren dat het niet waargebeurd is. Alleen de scene's met dieren, die zijn echt, die worden echt in de film afgemaakt. Voor dit heeft trouwens de filmmaker ook nog voor de rechter moeten verschijnen.

Zeer smerig exploitatief werkje.

Opmerkelijk dat er pagina's lang gejankt wordt over diertjes die dood gemaakt worden, terwijl dat misschien nog wel het minst shockerende is uit de film.

Nog opmerkelijker is dat mensen er een serieuze maatschappijkritische draai aan gaan geven. Het lijkt mij nogal duidelijk dat het puur is gemaakt om zo ranzig mogelijke scenes in een film te proppen. Vooral verkrachtingen en inzoomen op damesslipjes was kennelijk nogal interessant voor de regisseur.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

kos schreef:

Ja, maar die slachtingen van de dieren zijn echt. Voor die scene met dat doodshoofdaapje zijn er twee van kant gemaakt moeten worden, voordat het shot gelukt was. De verkrachtingen en moorden, hoe realistisch ook, zijn niet echt. Lees hier meer over op imdb.com.

Dan nog, ik vind het vreemd dat je dat schokkender vind overkomen.

avatar van Reinbo

Kos vindt het inzomen op dames ondergoed nu eenmaal schokkender dan het uit elkaar trekken van een levende schildpad. Ieder zijn ding.

avatar van hinie

hinie

psycholamp schreef:

Ja, maar die slachtingen van de dieren zijn echt. Voor die scene met dat doodshoofdaapje zijn er twee van kant gemaakt moeten worden, voordat het shot gelukt was.quote]

Dat meen je niet?

Reinbo schreef:
Neuh, maar al die verkrachtingen op de meest lompe manieren of een hele stam die vanuit het niets zomaar even opgesloten en verbrand wordt en nog wat meer van dat soort fijne dingen zijn toch wat meer verontrustend.

avatar van niethie

niethie

Had ontzettend veel over deze film gehoord en wou hem al een hele lange tijd zien/kopen (vooral dankzij zijn beruchte status als een van de goorste films ter wereld) dus kocht ik hem een half jaartje geleden en ik kan niet zeggen dat ik niet geschokt was.
De film verteld natuurlijk een erg standaard verhaal en ziet er op sommige momenten behoorlijk cheap uit maar ik vond de film af en toe ontzettend realistisch overkomen ondanks sommige effecten en de moorden er best nep uitzien.
Zoals ik al zei vond ik het geweld in de film behoorlijk realistisch over komen en zat ik af en toe vol afschuw te kijken (en ik maar denken dat ik een hoop gewend was) en ook ik vond die scenes met die dieren erg ziek en onnodig en werkelijk niets toevoegen aan de film toe (ja een hoop verbazing en afschuw), ook de moorden en verkrachtingscenes zorgde af en toe dat ik vol haat ongeloof en verschrikking zat te kijken (het kwam op mij allemaal zo geloofwaarig over ondanks dat het er niet altijd even echt uitzag).
Ook vond ik de score van de film werkelijk geniaal en zorgde bij mij steeds voor kippenvel.
Kortom misschien neem ik het allemaal veels te serieus maar ik zeg gewoon wat ik denk en vind en hoe ik het ervaren heb, verder vond ik dit gewoon een goede film (hij viel niet tegen) een prachtige score, realistisch geweld, het is de film prima gelukt om mij te schokkeren, al met al een prima ietswat goedkope maar toch schokkerende b-film met een behoorlijke nasty touch. 3,5 sterren

Ps: Denk dat ik hem binnekort maar were eens ga kijken of hij nog steeds zo schokkend op me overkomt en ik hem nog wel leuk vind.

Ik vond de film super,blij dat de remake van komt.

avatar van Wouter

Ben bang dat die nooit meer zo schokkend mag zijn.

avatar van davincstyle

davincstyle

Ik hou voor horror, is dit een geschikte film voor mij ?> Kan iemand me een PM sturen waar ik deze film kan kijken / kopen ?

Halcyon

Ligt normaal overal te koop, gaande van winkels als Boudisque tot Free Record Shop.

avatar van FillumGek

FillumGek

Had hem gewoon bij Free Record Shop, al liep ik er toevallig tegenaan. En als je van horror houdt...tja...je hebt tig verschillende vormen van horror.

De film bevat een hoop animal cruelty en guts & gore. En het is weer een keer wat anders dan vampiers, zombies of geesten. Moeilijk om deze iemand aan te bevelen want dit is denk ik een echte hate-it-or-love-it-film.

Halcyon

Maar hij is sowieso essentieel, dus als echte horrorfanaat moet je hem minstens gezien hebben.

avatar van Wouter

Maar heel wat anders die ik nu op davincstyle's Recente stemmen zie staan.

Halcyon

Inderdaad, maar het een sluit het ander niet uit natuurlijk .

avatar van Traxas

Traxas

Voor de make-up effects omtrent wat ze allemaal met mensen doen een dikke 5. Ik lag achterover van de verbazingwekend realistische scenes. Voor het onnodig geweldadig gedrag op dieren: zwaar onder min. Jammer, ze hadden hier een heerlijke prent van kunnen maken als ze even hun creativiteit voor gore-effects ook hadden gebruikt voor enkele van die dieren-scenes. Ik hou van horror en gore maar juist omdat het nep is. Ik kan er niet van genieten als iets/iemand er echt onder lijdt.

avatar van bisse

bisse

Geniale, gedurfde en zeer vermakelijke exploitatiemovie.Ik vind overigensdat er maar veel wordt gezeurd over die dierenscenes hier.Beter voor een goeie film dan voor het eerste de beste nieuw shampoo merk denk ik dan. Waarom liggen zeuren over twee aapjes wanneer er op structurele wijze en op grote schaal overal ter wereld beesten worden gemarteld ten behoeve van massa productie. Beetje hypocriet vind ik dat.. Huilen om een dooie mus(tijdens domino d-day).

Reinbo schreef:

Er wordt geen levende schildpad uit elkaar getrokken.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wouter schreef:

Er wordt geen levende schildpad uit elkaar getrokken.

Nee, dat is waar. Hij wordt eerst onthoofd en dan pas uit elkaar getrokken. Maar dat is niet erg, want dat vinden schildpadden juist leuk.

bisse schreef:

Dus als er op structurele wijze mensen worden afgemaakt in de oorlog, mag ik rustig een paar ventjes gaan afknallen in m'n straat?