Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
Ik heb het inderdaad over de 2009-versie
De versie uit 1988 hoef ik niet eens te zien.
robertus65
Ik heb deze film dan eindelijk uit nieuwsgierigheid bekeken en daarvoor nog lekker mijn maag vol gegeten, maar niet één keer braakneigingen gehad. Als film stelt het weinig voor, de eerste 40 minuten zijn gerust saai te noemen, daarna zijn er een paar scenes waar je misschien wel stil van word, maar ja als je naar Chirurgenwerk of medische mirakels zie je ook wel eens iets wat niet typisch NCRV is. En als je dit niet wilt zien, kijk je toch gewoon niet.
ilss1
Dit is gewoon echt een ranzige film naar mijn mening. Ik werd er in ieder geval wel misselijk van... Werd verder ook niet echt geboeid om te kijken, vond het gewoon een gore film!
FeX
Heb CH nog niet gezien, maar zou hem wel graag eens zien! Na alle positieve/negatieve kritieken over de film ben ik benieuwd naar m'n eigen mening!
PsYchoW
Ik vindt het ook een zeer goede film en zeker het kijken de moeite waard.
Vindt de verkrachtingsscene wel een beetje vrouw onvriendelijk
Vindt de verkrachtingsscene wel een beetje vrouw onvriendelijk

Ché Cliché
Het enige leuke (of mooie) aan de film vond ik de eindconclusie aan het eind.
Niet echt een boeiende film. Ten minste, voor deze tijd dan misschien. Waarschijnlijk keken de mensen in de jaren 80 heel anders tegen deze film aan. Maar in 2007 krijgt deze film niet meer dan 2 sterren. Niet waardeloos, maar zeker niet goed.
FillumGek
Afgelopen weekend herzien met twee vrienden. Eentje houdt net als mij ook van films en staat voor veel open. De ander is een mainstream kijker.
Verrassend genoeg vonden beiden de film goed. Van te voren zei ik nog dat er flink wat animal cruelty in beeld kwam maar ze wilden hem toch zien. Tot mijn verbazing vonden ze het allebei niet echt schokkend. In elk geval niet om te kotsen.
Maar ze vonden de film vooral goed ( net als ik) door de extreem realistische beelden en sfeer. Door de 'amateur'-camerabeelden, de acteurs en de 'special effects' die er ook aardig uitzien. En de manier waarop de docu-makers de 'kannibalen' behandelen en dan de slotzin: "Ik vraag me af wie de echte kannibalen zijn...." Ik vind, in tegenstelling tot velen, het juist een mooie film.
Wel jammer trouwens dat ze de soundtrack niet mooi vonden. Waar ik het juist veel vind bijdragen aan de sfeer vonden zij het een irritant, blij muziekje.
Ik verhoog mijn oordeel naar vier sterren!
Horrordude
Niet echt zo schokkend als veel mensen beweren, en al helemaal niet te vergelijken met The Blair Witch Project wat ook veel mensen zeggen.
mister blonde
newG
Niet kijken als je van dieren houdt.
inderdaad, vooral dat stuk met die schildpad was er ver over (of het nu echt was of fake -maar volgens mij 100% echt)
De film was in zen geheel wel goor, maar niet dat ik er braakneigingen van krijg (let wel: ik kan tegen veel
)De natuurbeelden waren allemaal echt knap en de kanibalenrituelen waren schitterend in beeld gebracht. De amateurbeelden geven een echte schitterende sfeer. Lang geleden dat ik deze film had gezien, maar de zopas afgelopen herziening dwingt me om toch 4* te geven.
Schitterende film en de naam "horrorklassieker" waardig.
Serseri
OMG wat een ranzige film was dit zeg... Ik heb hem op dvd gekocht nadat een vriendin randomly het naar me kwam brengen in de mediamarkt zo van "dit lijkt em wat voor jou" en toen in een opwelling gekocht.. Zelfde avond nog gekeken (tijdens het eten, heel slim) en de volgende dag gelijk, hup teruggebracht met asl excuus dat t voor een vriendin was maar "dat die het al zelf had gekocht". Ik weet nog dat ik na het kijken me ZO erg vies voelde. De scene waarin de reuzeschildpad wordt vermoord en opgegeten, de in scene gezette verkrachtingsscene en spietsscene waardoor t geheel verdacht veel op een snuff film gaat lijken. Nee, absoluut not my cup of coffee. Hier ben ik veels te chicken voor denk ik
DamnSexC
Ik heb de film zojuist gezien...
Ik vond het te erg voor woorden hoe de dieren werden afgeslacht, verder vond ik het een slechte film, met giga slechte acteerwerk...
ik geef hem 1,5 ster
Mr.Manson
Ik ben hem nu aan het kijken maar wat hiervoor al is gezegt wat er met die dieren wordt gedaan is echt te ziek.
Atacion
Zeer provocerende film. Het lijkt er in eerste instantie op dat de film enkel gemaakt is om te shockeren, toch heeft het een duidelijke boodschap, die aan het eind van de film duidelijk word (uitgesproken door Prof. Monroe). Het is geenszins een film die je graag en/of vaak opzet, gezien zijn gore en veelal misselijkmakende scenes. Toch is het een uitblinker in zijn genre, een heerlijke cultfilm. De muziek (Riz Ortolani) gecombineerd met de beelden zorgt ervoor dat de film een vreemd sfeertje meedraagt. Het enige minpunt zijn de echte dierslachtingen, die totaal onnodig en bruut zijn. Dit is een film voor mensen met een sterke maag!
Savatage
Wel knap dat iemand zo'n provocerende film in elkaar kan steken.
Ik snap niet wat iedereen zo vreselijk chockerend vind aan die schildpadscène. Er zaten toch gruwelijkere scènes in de film.
De muziek tijdens de film heeft wel een toegevoegde waarde voor de film.
mister blonde
Omdat er een dier geslacht werd om te eten? Lijkt me heel normaal.
Omdat het in beeld gebracht werd? Een slachting die in een film terug komt! Nou, nou.
Omdat het dierenleed voor entertainment is? Die mensen hebben de film niet goed gevolgd denk ik.
Kortom ik weet het ook niet.
Razorcut
Toch echt niet mijn cup of tea. Kon mij niet van het gevoel ontdoen dat dit vaak schokeren om te shokeren is, vb schildpadscène (vooral de manier waarop is gruwelijk), verkrachtingsscène en afbranding van dorp. Nu kan je inderdaad wel stellen dat men zich zo vragen gaat stellen bij het sensatiebeluste Westen, dat even de 'primitieven' gaat bestuderen op hun geheel eigen manier, maar subtiliteit kan de regisseur toch echt niet verweten worden! Iets te veel over de rand...
johnnie diepte
bij de schilpadscene ging het te ver. Eerst dacht ik wow mooie special effects;) maar toen ik door kreeg dat het echt was, heb ik de dvd eruit gehaald en opgeblazen..
Exploitation
Waarom zit toch iedereen zo te zeiken over deze film dat hij TE ver gaat?
Ik bedoel hij staat bekend als Shockerend, en als je dat van te voren weet en je eigenlijk weet dat je dat niet wil zien, waarom kijken mensen hem dan? uit nieuwsgierigheid en dan komen ze van een koude kermis terug... ik vind het goed dat eens een film wat realisme toont...
ik vind het goed dat eens een film wat realisme toont...
Dat is in de meeste gevallen de discussie ook niet. De discussie gaat er met name om of je ook dieren moet/mag doodmartelen voor een exploitatiefilm.
Doom
Absoluut niet!
Ik vind het niet kunnen.
Dat is dan ook de discussie niet. Die is, mag je het doden van dieren filmen? Zoals ook in bijvoorbeeld Apocalypse Now gebeurt.
P8rb
Ik vind de film opzich wel goed gemaakt, het is dan wel niet helemaal mijn smaak maar toch.. er zaten ook wel redelijk wat mooie locaties in de film, de soundtracks waren goed en de film kwam ook vrij realistisch over.
het was best origineel dus 3,0
het was interessant voor 1 keer maar een tweede keer hoef ik hem niet te zien hoor.

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo