Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
jordandejong
Dat begrijp ik ook wel, maar ik hoef het gewoon niet te zien. Terwijl de rest van de film goed is. Daarom zoek ik de geknipte versie.
Maximilian
Ik denk niet dat er 'geknipte' versies in de omloop zijn (hooguit fanmade), laat staan Nederlandse versies dus.
yeyo
Jawel hoor, er bestaat wel degelijk een dvd waar je in het menu "without animal cruelty" kunt kiezen. Maar dat is alleszins geen Nederlandse uitgave.
Peake
De dubbeldvd van Grindhouse heeft inderdaad deze optie en is ook verreweg de beste dvd die van deze knap gemaakte shocker in omloop is met veel interessante extra's.
theREALthing
Geknipte versie , kijk dan helemaal niet naar de film, want wat je ziet is echt het aapje dat onthoofd word. maar ook de penis die afgesneden word is echt. alleen in het begin zijn acteurs bv die vrouw die word verkracht bij het water is nep. maar wat ze laten zien aan gevonden material is echt , die vrouw op de paal ook die werd gespiest omdat ze ontmaagd werd door die kut amerikanen,daarom is er zoveel comotie geweest over deze film, en de persoon die deze films gevonden heeft kreeg 250,000 dollar voor die filmfragmenten. . de ingewanden die gegeten werden waren ook echt . kijk link hier onder
Die Hard,Willis
Geknipte versie , kijk dan helemaal niet naar de film, want wat je ziet is echt het aapje dat onthoofd word. maar ook de penis die afgesneden word is echt. alleen in het begin zijn acteurs bv die vrouw die wordverkracht bij het water is nep. maar wat ze laten zien aan gevonden material is echt , die vrouw op de paal ook die werd gespiest omdat ze ontmaagd werd door die kut amerikanen,daarom is er zoveel comotie geweest over deze film, en de persoon die deze films gevonden heeft kreeg 250,000 dollar voor die filmfragmenten. . de ingewanden die gegeten werden waren ook echt . kijk link hier onder
Cannibal Holocaust----The one that goes all the way!!!! - cannibalholocaust.net
Als je goed kijkt zie je dat de gevonden footage bij het verhaal van de film hoort. Buiten de echte dieren is er niets echt aan hoor. De vrouw op de spies etc. is allemaal nep, ze zat bovenop een stuk paal, het andere lichte deel werd in haar mond gestoken om zo gedurende korte scenes te filmen. Heb je de film zelf gezien ?
yeyo
Hahaha dat iemand dit vandaag de dag nog gelooft, hoe naiëf. Deodato zou lachen.
movie acteurs
Als dit sowieso echt was geweest zat Deodato zeker een paar jaar in de bak. Deodato is vrijgesproken omdat hij heeft bewezen dat alles in plaats van dat van de dieren nep is.
jordandejong
Cannibal Holocaust----The one that goes all the way!!!! - cannibalholocaust.net
Dat tweede deel is ook gewoon nep hoor. Jij denkt dus dat je een halve snuf film heb zitten kijken, ik moet eerlijk toegeven dat ik het toen ik de film zag ook dacht, maar Deoadato heeft in de rechtzaal bewezen dat al zijn acteurs nog leven.
en dat kut Amerikanen in jou zin hoeft nou ook weer niet gezegd worden. Ik heb zelf de Amerikaanse nationaliteit.
DonLeone
ja idd, niemand moet hier beginnen schelden
de hele film is fake, behalve de dieren die gedood werden
echter blijf ik toch nog zowel met verbazing afkeer als intrige terugdenken aan de scène waar een vrouw verkracht wordt met een steen... was dat echt? was dat fake? blijft boeiend om over na te denken
AGE-411
Yeah sure
God bestaat echt, Roswell is echt, Elvis leeft echt, WTC is ineengestoken door Bush, Mexicaanse griep is gemaakt door de NWO, en in 2012 vergaat de wereld echt!?
theREALthing
OF IK DE FILM ZELF GEZIENHEB, ??? wat is dat voor domme vraag. tuurlijk hebik hem gezien anders weet ik toch niet wat er in gebeurd is, jeetje nog meer van die domme vragen misschien
DonLeone
dit is één van mijn favo checktopics op www.moviemeter.nl
ik ben altijd benieuwd wat voor forbidden stuff men terugvindt in Cannibal Holocaust
yeyo
Jij komt hier verkondigen dat Cannibal Holocaust 100% echt is en dan verwijt je iemand ervan omdat hij zich afvraagt of je de film wel degelijk hebt gezien?
Kiros
Voor de mensen met sopcast: Hij begint zojuist op het kanaal MOVIE AND VIDEO. 85307. HOT.
dinhus
Wegens de populairiteit op youtube kon ik mezelf er niet van weerhouden om deze film te zien, als die zelfs verboden is in meer dan 50 landen!?
Tsja, ik begrijp nu vanwaar de aantal berichten op deze film en een redelijke puntenscore voor z'n genre. Eindeloze discussies zijn te voeren over deze film.
Onnodige dierenleed..
waar was de schildpad scène voor nodig? Erg jammer trouwens zo'n beest kan 100 jaar oud zijn, en moet nu ten koste van een flop doodgaan?
Maargoed, zo'n tegenstander ben ik hier ook weer niet van. Lang leven survival of the fittest, wil niet zeggen dat we de dieren moeten misbruiken. En zeker voor zoiets niet.
Het einde is wel erg plotseling en onverwachts.. Vooral onduidelijk.. wat gebeurd er met hem? daarnaast vind ik de: beeuwww, beeuuww, beeuuww- Soundtrack echt geniaal en irritant. Zelf kan ik 'm al redelijk goed nadoen, maarja.. 1980 hè..
Dacht 't even niet, ik beoordeel deze film hoe ik 'm kijk en hoe ik 'm ervoor. Geen bonuspuntjes voor 't tijdperk of de situatie waarin die is gemaakt. Film was niet echt goeie entertainment en soms redelijk boeiend.
yeyo
Weer maar eens een fenomenale soundtrack die je de grond in boort.

Geen bonuspuntjes voor 't tijdperk of de situatie waarin die is gemaakt.
Het feit dat Deodato destijds heeft moeten uitleggen hoe die scène met het meisje op de paal in zijn werking ging om vervolging te voorkomen, vind ik toch redelijk frappant.
Die soundtrack, geniaal
Meer herinner ik me niet van de film, is al weer aardig wat jaren geleden dat ik hem zag..
H1DD3
Die soundtrack, geniaal
Het verloop, wellicht...
Zoiets kun je zelf toch hopelijk ook wel bedenken
Bottleneck
Moet lang geleden zijn jeroentjuhh, als je de film nu ziet vergeet je als het goed is enkele beelden noooit meer
Gelijk heb je, iig.
Na gister Cannibal ferox gezien te hebben (Stond blijkbaar op m'n pc) was ik helemaal klaar om deze ook maar weer eens op te zoeken. Nu is het me duidelijk dat ferox inderdaad zwaar meelift op wat CH teweeg probeerd te brengen (en dat lukt).
De spanning en sfeer die hier gecreeërd word is beter dan in ferox, het gevoel van de jungle word beter overgebracht. De gore is waar de film natuurlijk z'n beroemdheid aan heeft te danken, je ziet ook wel waarom, wat er hier word uitgehaald is erg ziek, maar daar kijk ik het natuurlijk wel voor!
Dit brengt wel 1 zwaar minpunt met zich mee; het dierenleed, de schildpad en het varkentje maakte haast woede in me los, ook hier vind ik het onbegrijpelijk hoe iemand zoiets op z'n geweten wilt hebben, vooral als het doeleinde een film is..
Daarnaast is de score, hoe goed die in ferox ook was, hier wel echt een stuk beter, die soundtrack brengt een sfeer met zich mee, dat is briljant gewoon.
Voorderest zijn het gelijkwaardige films maar deze punten waarop ferox het goed doet doet deze dat ook en soms dus beter. 4* dan ook!
Nephilim
Blijft 1 van mijn favoriete horror films. Buten dat dit een goeie horror is verdient de film ook als niet-genre film behoorlijk wat credit. 1 van de eerste films die de handheld POV gebruikte, leuke maatschappelijke message(beschaafde mens is de ware savage egoïsme etc.).
Ja hij is brutal en misschien te extreem voor sommigen, maar toffe film.

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo