Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
dutchtuga
Jammer dat een film zo erg teruggebracht kan worden naar zwart of wit, om enkele details, die overigens nergens verheerlijkt worden. Had je argumenten aangehaald waarmee je onderbouwt dat je de film ook op audiovisueel vlak waardeloos vond, had ik er 100% vrede mee gehad.
Verder eens met Halcyon. Cannibal Holocaust geldt als een voorbeeld voor tig filmmakers. Deodato heeft hiermee dus feitelijk een meerwaarde gebracht aan de filmwereld.
Zie ook:
Bij de 'The Last Road To Hell' fragmenten is dat dus weldegelijk zo!
Dus ze hebben ook een kind geslacht voor deze film?
Nou als dat zou is: Boe!
Vreemd dat je daar niemand over hoort en de regisseur is vrij gesproken....
Halcyon
Die footage van Last Road to Hell is niet in "geregisseerd" maar "geregistreerd". Onderwerp van het filmpje zijn executies in Nigeria volgens IMDb. Deodato wou met het gebruiken van deze sequentie een parallel trekken met de mondo-films.
Ralf81
Vandaag de film eindelijk gezien. Moest toch even wachten op een moment waarop mijn vriendin van huis was
Ik moet zeggen dat het dierenleed, ondanks dat het natuurlijk nooit valt goed te praten, niet zo schokkend was als ik had verwacht. De dieren worden duidelijk voor (film)voedsel gedood, hetzij op een sadistische wijze. Toch zijn ze vrijwel meteen dood, wat toch wel een opluchting voor me was. Erg triest is wel dat de dood van de dieren niet gewoon in scène is gezet zoals de andere moorden. Terecht dat Deodato hier zijn excuses voor heeft gemaakt.
Verder is de film onnodig (te) hard, maar is het toch een bijzondere en indrukwekkende kijkervaring. Deodato deed duidelijk zijn best de kijker zoveel mogelijk ingewanden voor te schotelen.
Cannibal Holocaust is niet een film die ik een voldoende kan geven, maar hij verdient toch wel wat meer dan een minimale beoordeling. De film biedt meer dan alleen maar zieke beelden, zoals bijvoorbeeld in Martyrs en Frontière(s) het geval is om het shockeffect te creëren.
akira124
Ik wist niet dat de dieren werkelijk voor deze film gedood werden.
Alleen daarom verdiend deze film al een 0,5. Verder onnozel geacteerd (zal de opmerking wel komen dat het al een oude film is, maar er zijn ook films van die tijd waarin wel goed geacteerd werd).
Prudh

Die Hard,Willis
De score is veels te laag, jammer dan mensen dit gaan kijken om te kijken of er 'echt dieren gedood worden' en dan een 0,5 er tegen aan flikkeren. Ik ben een groot dierenliefhebber maar dat wil niet zeggen dat je oogkleppen op moet zetten en niet kijken naar de rest van dit meesterwerk.
Pastichio Rocker
Als je mij eens zou willen vertellen wat van deze film een meesterwerk maakt?
Misschien moet je de 49 pagina's eens doorbladeren, dan kom je er wellicht zelf achter.
Max en Joep
of eens op google zoeken.
dit mag wel gezien worden als 1 van de meest invloedrijke, grootste horrorfilms aller tijden denk ik zo?
Als je mij eens zou willen vertellen wat van deze film een meesterwerk maakt?
Grof misschien, niet goor en invloedrijk valt ook wel mee. Psycho en Halloween zijn vele malen invloedrijker. En pure grofheid maakt geen meesterwerk.
Ik reageerde op M&J.
Jouw motivatie is een stuk beter, de film heeft inderdaad een bijzondere sfeer en een sterke soundtrack.
apolicum
de film heeft inderdaad een bijzondere sfeer en een sterke soundtrack.
Ironisch? of vanwaar de 0.5..? als er iéts goed is aan de film, lijkt een 0.5 wel érg weinig
wibro
Ik zag deze film (DVD UK import) bij Van Leest liggen voor slechts € 5,00 inclusief de film "House on the Edge of the Park", eveneens van Deodato.
Hoewel ik C.H. bij mijn eerste kijkbeurt totaal niet kon waarderen, heb ik de DVD toch maar meegenomen. Misschien dat ik hem bij herziening toch nog enigszins kan waarderen. Je weet maar nooit.
Die Hard,Willis
Is dat die dvd die erg op een bootleg lijkt ?
Binnenkort ga ik trouwens de mooie Ultrabit versie aan mijn CH collectie toevoegen:
dutchtuga
Cannibal Holocaust met het eveneens uitstekende House on the Edge of the Park voor maar 5 euro samen? Prima koop wibro!
wibro
Het is een DVD die is uitgebracht ter gelegenheid van de 25e verjaardag van deze film. Op de cover staat een doodskop en bovenaan de tekst "Vipco's Vaults of Horror".
Reinbo is gewoon eigenwijs
Ik heb gewoon een zwak voor schildpadden.
Mochizuki Rokuro
Ik heb gewoon een zwak voor schildpadden.
Die is zeker begonnen toen Zappa op dit album samenwerkte met leden van The Turtles
akira124
De sfeer van deze film? Welke sfeer, de film is zo onsamenhangend dat de sfeer amper opgebouwd kan worden. Als jij het acteren in deze film goed vind, dan kunnen wij beter geen discussie voeren.
Verder las ik dat dit de grondlegger van de horrorfilm was, ik denk dat jullie niet verder kijken dan dat jullie neus lang is.
Mochizuki Rokuro
Verder las ik dat dit de grondlegger van de horrorfilm was,
Vertel op, waar staat dat?
Die Hard,Willis
Onsamenhanged ? Leg dat maar eens uit, de film barst van de sfeer. Kijk maar eens de scene waar de vrouw op een paal gespietst is.. Als je daar geen sfeer inziet. De grondlegger van de horrorfilm, dan mag je me laten zien. Het is mischien de grondlegger van het Italiaanse Cannibal genre, maar als je deze al niet goed vind dan vraag ik mij af waarom je gaat kijken naar de grondlegger van de kannibalen films.
akira124
Deze film leek me in de 1ste instantie de moeite, hij is me tegengevallen, smaken verschillen nou eenmaal........
Tegengevallen? Je geef de minst mogelijke score. Ik neem aan dat je de film rampzalig slecht vond.
Voor de fans. Dit is een aanrader:

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo