Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
dutchtuga
Feit is dat tijdens die 30 jaar dit al lang zou zijn "uitgevonden", met of zonder CH.
Wat ik zeg dus. Zo hoeven een Citizen Kane, Halloween, Psycho e.d. ook niet meer gewaardeerd te worden om hun invloed op anderen. Beetje flauw.
Ondergronds
Het heeft anders ruim 21 jaar geduurd voordat de makers van tBWP ermee kwamen en die geven aan hierdoor geïnspireerd te zijn geweest, dus zo zeker ben ik niet van jou stelling.
Sorry, maar in mijn ogen kan elk iets of wat originele regisseur op dit idee komen.
Al bewijzen je cijfers bijna het tegendeel.
Max en Joep
Eli Roth noemde CH volgens mij 1 van de grootste horrorfilms allertijden?
@Ondergronds: nou, hij heeft anders heel lang gewoon bij de Free Record gelegen hoor
Ondergronds
Eli Roth noemde CH volgens mij 1 van de grootste horrorfilms allertijden?
Ah, wist ik niet.
Nu, misschien zie ik hem binnenkort wel in één van die tweedehandswinkeltjes.
Achteraf wel, maar het waren een stel tieners uit de middle of nowhere die ermee kwamen. Geïnspireerd door deze film, dus nogmaals zo zeker ben ik niet van je statement. Achteraf lijkt alles makkelijk.
Ondergronds
Dan mogen bepaalde hoogvliegers van regisseurs zich toch wel schamen.
Nu, zelf ben ik wel enorm fan van dit soort films. Maar kom, ik geef me gewonnen. Jullie hebben een punt.
xangadix
Opmerkelijk trouwens dat niemand iets zegt over de stock footage waarin mensen (waartussen op een gegeven moment een kind) worden afgeknald...
Max en Joep
mensen zijn toch niet zielig!
dieren, DIE zijn zielig
(moet ineens aan Hans Teeuwen denken:
En daarom vind ik ALLE dieren klootzakken!!)

Als het kind ECHT was afgeknald en ze daarna nog een tijdje met het ontzielde lichaam voor de camera hadden lopen spelen,hadden we er heus wel iets van gezegd.
Mochizuki Rokuro
Even iets anders: de poster is ineens aangepast (vanavond). Of vergis ik me nu?
Drs. DAJA
Jammer dat je een argument aanhaalt wat eenvoudig met het cliché van "het ei van Columbus" onderuit te trappen valt.
Drs. DAJA
Klopt hij heeft Deodato daarom zelfs een (erg leuke) cameo laten spelen in Hostel: Part II
E2K
dankzij het internet is deze film haast niets meer:
je kan plaatjes en zelfs filmpjes zien van mensen die elkaar, vermoorden, neerschieten, martelen, slachten en daarnaast nog gruwelijker dan het in deze film neergezet is. Het shockeffect van de film is dan ook compleet verdwenen. Hetgeen wat overblijft is naar mijn idee te weinig voor een film...
Pastichio Rocker
Je plaatst het in de verkeerde context. Je moet niet kijken naar hoe de film nu is, maar hoe de film was op het moment dat deze uitkwam. En voor die tijd dat er nog helemaal geen internet was en men was aangewezen op kranten en wat men op televisie liet zien was dit een visionaire film.
Ik ga toch ook niet roepen dat de special effects van Metropolis (1927) ontzettend kut zijn omdat we nu geweldige CGI hebben? Als je zo naar films kijkt kun je beter een andere hobby zoeken.
dankzij het internet is deze film haast niets meer:
Dat valt wel mee hoor. 1,5 uur achter elkaar kijken heeft veel meer impact dan wat losse youtubeflarden. Bovendien mis je bij die beelden vaak de context, waardoor ze minder impact hebben.
stephan73
Even iets anders: de poster is ineens aangepast (vanavond). Of vergis ik me nu?
Er stond inderdaad opeens de Amerikaanse poster. Heb meteen weer een Italiaanse geplaatst!
Wat een rare redenatie.
Het is geen redenatie.
(kenners op dit vlak?)
Mochizuki Rokuro
Halcyon
Die Hard,Willis
Net trouwens in de winkel (Van Leest) een wel erg goedkoop uitziende dvd van CH zien liggen. Leek erg op een bootleg.
Pastichio Rocker
Bij de Boudisque (snik) hadden ze altijd wel een paar versies staan, waaronder een special edition en een remastered versie.
Die Hard,Willis
xangadix
Bij de 'The Last Road To Hell' fragmenten is dat dus weldegelijk zo!
Nielojram
Pff.... vanavond gekeken..
vreemde film.. kan hem nog niet plaatsen..
Vwb het dierenleed, iedereen die vlees eet, moet niet zo hypocriet doen.
( ja, ik eet ook vlees)

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo