• 9.382.747 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

• 11926 berichten

Kunnen we alsjeblieft eindelijk ophouden met deze discussie...

avatar van apolicum

apolicum

Nomak schreef:

Dus jij kan echt genieten van deze film?

Jij bent ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is voor de filmwereld?

Durf jij met je 5* voor deze film te zeggen dat deze film ongeveer perfect is?

Ik heb deze film gezien zonder het besef dat de dieren écht werden gedood. Ja, ik heb genoten van deze film! Het gaf me een vies gevoel... "genoten" dus in de zin van "de film dééd me iets, ik zat er de dag nadien nog mee in m'n hoofd"

Vandaar 4 punten.

Achteraf gelezen dat échte dieren werden gedood voor deze film. Daarom mijn score herzien en minder punten geven?? Staat echt los van de film zelf é :s Dus 4 punten blijven gewoon dik verdiend staan!

avatar van coldheaven

coldheaven

BlueJudaskiss schreef:

Kunnen we alsjeblieft eindelijk ophouden met deze discussie...

We? Als in wij behalve jij? Deze discussie is als de afstandsbediening en 'n tv programma; als je hem niet leuk vind, kijk je iets anders.

• 11926 berichten

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met deze mening. De hele discussie rond dierenleed is op eerdere pagina's al ruimschoots behandeld!

Nomak schreef:

Dus jij kan echt genieten van deze film?

Jij bent ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is voor de filmwereld?

Ja.

Durf jij met je 5* voor deze film te zeggen dat deze film ongeveer perfect is?

En jij met je 0,5 ster dat er niets goed is?

Het punt van coldheaven neem ik hier niet serieus.

Dat is hetzelfde als verder kijken dan de chaos die Hitler heeft aangericht, en zeggen dat de man ook goede dingen heeft gebracht.

Misplaats en stupide vergelijk.

Godwin's Law: you loose.

Nomak schreef:

Dat valt in het niet bij het dierenleed dat hier gepromoot wordt.

Als je denkt dat deze film dierenleed promoot, snap je er wel héél weinig van....

Ralf81 schreef:

Ik ben het volledig eens met Nomak. Film moet niet ten koste gaan van het welzijn van dieren; je hoeft geen lijsttrekker van de PVDD te zijn om dit in te zien.

je kan je beter zorgen maken om het t welzijn van de kip dat jou kipfileetje van vanavond werd dan die van de dieren in deze film.

Pastichio Rocker schreef:

Waarschijnlijk heeft de helft van alle moraalridders hier de film nog nooit gezien, maar waaien net zoals de PVDA en Wouter Windvaan mee in de richting van degene die het hardste roept.

Moet deze onzin?

avatar van xangadix

xangadix

Ik ben vooral begaan met het lot van die spin met pootjes van chenilledraad, die op een gegeven moment op de rug van Ciardi geplakt zit.

avatar van Nomak

Nomak

Wouter schreef:

En jij met je 0,5 ster dat er niets goed is?

Wouter schreef:

Misplaats en stupide vergelijk.

Godwin's Law: you loose.

Was een prima vergelijking. Blijkbaar kan je die niet weerleggen en noem je hem misplaatst en stupide en haal je er maar Godwin's Law bij.

avatar van xangadix

xangadix

En nou we toch op politiek gebied bezig zijn: ik zou willen voorstellen om Marianne Thieme in zo'n Clockwork Orange opstelling tig keer naar deze film te laten kijken: "I was cured all right!"

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Behoorlijk verontrustende film en daarmee zeer geslaagd. Cannibal Holocaust is beangstigend door haar intense en slimme gebruik van gore en laat zien dat zelfs de meest provocerende smerigheid in functie kan staan van het verhaal. Voldoende reden om een mijlpaal te zijn in de horrorgeschiedenis naast het feit dat dit naar mijn weten de eerste film is waarin het principe van de huis-en-tuin camera zo wordt gebruikt (iets wat op het moment toch gezien mag worden als een revolutie).

Kan eigenlijk wel stellen oprecht geschockeerd te zijn door deze film.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

BlueJudaskiss schreef:

Inderdaad, je kan ook gewoon terugbladeren om anderen zijn/haar mening te zien.

Verder vliegen me hier wat argumenten en vergelijkingen door de lucht...

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ja!

Verklaar jezelf zou ik zeggen, noem de punten waarmee je tot een 0,5* bent gekomen. Meer dan dierenleed heb ik nog niet gelezen.

Drs. DAJA schreef:

Peeping Tom was eerder.

Die Hard,Willis schreef:

Inderdaad, je kan ook gewoon terugbladeren om anderen zijn/haar mening te zien.

Verder vliegen me hier wat argumenten en vergelijkingen door de lucht...

En dan te bedenken dat ik Partij voor de Dieren stem .

avatar van ASman

ASman

Dierenleed, dierenleed,... het is mischien wel erg ,maar kijk eens over dit heen en je zal zien dat deze film revolutionair is. Beoordeel hem hierop.

Al die mensen die al eeuwen weten dat deze film dierenleed bevat, maar hem dan toch gaan bekijken om de film vervolgens precies daarop af te rekenen !

Wanneer gaan al die Davidsfondsleden nu eens eindelijk niet steeds opnieuw en opnieuw diezelfde discussie aankaarten en , goed wetende dat deze film dierenleed bevat en zich er bewust van dat ze hierdoor de film niet objectief kunnen en zullen beoordelen, gewoonweg een ander en minder hard filmpje opzetten.

Nogmaals : .

Ja!

Nonsens. Technisch is deze film bijvoorbeeld geniaal op bepaalde vlakken. Niet voor niets noemde Sergio Leone het een meesterwerk. Je halve ster is een emotionele, net als die vijf sterren waar je tegen ageerde.

Wouter schreef:

Kom zeg. Genocide vergelijken met het doden van een paar beesten (op een diervriendelijkere manier dan dagelijks op grote schaal gebeurt in de vleesindustrie).

Beetje relativering graag.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zonder Cannibal Holocaust geen Blair Witch Project, Last Broadcast, Cloverfield en Diary Of The Dead.

En als horrorfilm ook zeer geslaagd, aangezien Deadato werd beschuldigd van moord en kannibalisme op zijn crew en voor de rechtbank moest bewijzen dat de acteurs nog in leven waren.

Wat dat betreft is het een geniale en invloedrijke film.

Toch wil ik even dieper ingaan op wat Wouter zegt. Gebruiken we niet allemaal emotie om tot een cijfer te komen? Het probleem hier is dat de film wordt afgekraakt en bezoedeld om een verkeerde reden, die in feite niks met de film zelf van doen heeft, maar des te meer vanwege het dierenleed.

En zoals ik al eerder zei hebben die dieren ook gewoon gediend als voedsel voor de crew. Hoe denk je dat dieren in de bio-industrie worden afgemaakt?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Pastichio Rocker schreef:

Dat is natuurlijk ook niet waar. Er was altijd wel iemand gekomen met iets dergelijks. Voordat ik de film zag kende ik de film niet als invloed op de titels die jij noemt, maar alleen de schandaal verhalen. Jammer, want dat maakt het wel interessant.

helaas heb ik mijn exemplaar geruild met Mug, want zoals Drs. DAJA het beschrijft is het precies mijn beleving: geweest toen ik m keek en nu nog. Ik ben wat gewend, maar de film raakte toch wel wat essentiële elementen en nodigt behoorlijk uit in enige kritische reflectie (op jezelf, op de wereld en op de film zelf).

Ga een herkijk regelen en een verhoging is zeker niet uitgesloten.

Mochizuki Rokuro schreef:

Dan heb je niet opgelet. Zeker toen Blair Witch uitkwam werd het heel vaak aangehaald.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Vooral omdat Blair Witch nagenoeg hetzelfde verhaal heeft, alleen hebben ze de kannibalen vervangen voor een onzichtbare heks.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Audiovisueel vond je dit niks?

Pastichio Rocker schreef:

Daar hadden we dan op Cloverfield na weinig aan gemist. En dat we dankzij deze film TBWP hebben gekregen is nu niet bepaald een pré te noemen.

Pastichio Rocker schreef:

Beetje vergezocht, men zou er zo wel opgekomen (dank je Max en Joep ) zijn hoor!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zo redenerend, hoeft er geen waarde meer gegeven te worden aan invloed of inspiratie van films.

Ondergronds

Feit is dat tijdens die 30 jaar dit al lang zou zijn "uitgevonden", met of zonder CH.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

graag gedaan

ik blijf deze hypocriete ranzige film toch een geweldidige film belevenis vinden

Max en Joep schreef:

graag gedaan

Kan ik goed geloven, heb deze helaas nog niet gezien. Waar vind je zo'n film eigenlijk? Lijkt me niet zo één die je in de rekken van Media Markt ofzo ziet liggen.

Ondergronds schreef:

Het heeft anders bijna 20 jaar geduurd voordat de makers van TBWP ermee kwamen en die geven aan hierdoor geïnspireerd te zijn geweest, dus zo zeker ben ik niet van jou stelling.