• 9.374.524 stemmen

Saturday Night Fever (1977)

Drama / Muziek | 118 minuten

Genre: Drama / Muziek

Geregisseerd door: John Badham

Met onder meer: John Travolta, Karen Lynn Gorney en Joseph Cali

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 13 april 1978

Plot Saturday Night Fever

"... Catch it!"

Tony is een ongeschoolde tiener uit Brooklyn. Het hoogtepunt van elke week is zijn bezoek aan de disco, waar hij de koning van de dansvloer is. Tony ontmoet Stephanie daar, en ze besluiten om samen te gaan dansen in een wedstrijd. Ze weet Tony's pogingen om haar te verleiden te weerstaan, aangezien ze grotere plannen heeft: verhuizen naar Manhattan. Langzaam raakt Tony ook gedesillusioneerd met zijn leven, en hij en Stephanie besluiten elkaar te helpen om een nieuwe start te maken.

avatar van Flexje

Flexje

he! is die scene in Pulp Fiction waar travolta met die vrouw gaat dansen een parodie op deze film?

avatar van Wouter

Een beetje een soort parodie op travolta en zijn dansperiode. Dan hebben we het over deze film, het vervolg 'Staying Alive' en 'Grease'. Maar in feite parodieerde 'Look, who's talking' dat al.....'

avatar van Flexje

Flexje

aha. tuurlijk grease heb je ook nog enzo. Hehe maar toen ik die boxshot van deze zag moest ik gelijk aan pulp fiction denken, daar zit denk ik een shot in wat er exact op lijkt.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

trek de broek wat hoger en zing me: hahaha Night fever, night fever.

avatar van Bwen

Bwen

Ach jeugdsentiment . Was toen toch wel een van DE films

avatar van Rascal

Rascal

Film uit mijn geboortejaar. Eigenlijk veel later pas (begin jaren '90) gezien. De muziek maakte de film voor wat ie was, want het verhaaltje zelf stelt bar weinig voor. Ik vond het leuk om te zien hoe men vroeger danste. De drama erom heen raakte me nie.

avatar van Mischa

Mischa

3,5*, maar dan vooral vanwege de muziek en Johns dansjes. De sociaal-maatschappelijke pretenties die de film toch wel heeft (problemen van de onderklasse e.d.) zijn slecht uitgewerkt, wat dat betreft is het allemaal nogal mager

avatar van Anatolia

Anatolia

De waardering valt me tegen hier. Vindt het wel een goede film.

Alleen jammer dat het een voedingsbodem is geworden voor wannabees als Carlo Boszhard en al die andere apen bij Cash & Carlo.

avatar van eerdekes

mr TB

tuurlijk

avatar van Appelmoes

Appelmoes

Stukje cult, jammer dat de film zo laag gewaardeerd wordt. Alleen die muziek al... Geweldig!

mr TB schreef:

tuurlijk

JA!

avatar van litjens999

litjens999

Appelmoes schreef:

HELEMAAL MEE EENS !!!!!!!!!!

Er is voor mij geen betere muziek als The Bee Gees ben al fan van ze sinds 1974

Deze Film krijgt van mij 5 *****

Stem dan OOK!!!!!

Deze film verdient die 5 van je!!

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Briljante filmmuziek van The Bee Gees en danspartijen van Travolta. Er zit ook meer verhaal in (en niet altijd even vrolijk) dan op eerste gezicht lijkt.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

John(y) Travolta op z'n best! Lekker foute film

3***

avatar van jvc760

jvc760

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje, namelijk

wie is het meisje (actrice) die in het begin van de film saturdaynight fever een pizza verkoopt aan john travolta

Ik zoek de naam van die actrice.

Kan iemand me hiermee helpen?

Dank je allemaal,

Jürgen

avatar van JoeCabot

JoeCabot

zou dat Ann Travolta, de zus van John Travolta, kunnen zijn?

avatar van mikoz

mikoz

Lekkere swingende film.

Leuke muziek van de Bee-Gees.

Echte feel good movie 3,5

mikey

Dit is niet het prototype van een feel good movie, toch?

SuperSideSwipe

Stuk minder dan Grease. Maargoed zou ze eigenlijk niet moeten vergelijken.

Best vermakeljik, met de vroegere hippe en swingende Travolta.

Lekkere muzie ook.

3,0

SuperSideSwipe schreef:

Stuk minder dan Grease.

Zelfs mijn grootje denkt hier anders over.

SuperSideSwipe

Ben eigenlijk nog nooit iemand tegengekomen die deze leuker vond, en heb het toch al met een hoop mensen over gehad.

mikey

Nou dat vind ik erg raar. Want ik heb precies het tegenovergestelde.

SuperSideSwipe

Als je kijkt naar het gemiddelde cijfer van Grease 3,16 is die ook een aardig stuk hoger dan deze film met 2,89

mikey

Ja dat krijg je als alle meisjes die film een 5 geven. Grease is kitsch kult en zal best een trouwe aanhang hebben.

SuperSideSwipe

Dus eigelijk zouden alleen mannen moeten mogen stemmen op deze film.. ik snap het

Maar begrijp wel wat je bedoelt, alleen denk ik dat beide films hier aan onderheven zijn.

Denk alleen dat Grease kwalitatief beter is, en leuker om naar te kijken. En daarom hogere ogen gooit.

avatar van Starry Night

Starry Night

Mamamamamamamamaaaaamaaaaaa, ik was verliefd op John Travooooltaaaa...!

Mijn tijd dus, deze film. Ben hem in die tijd gaan bekijken voor de disco en voor de muziek, EN omdat ik dus verliefd was op John Travolta. En kwam er jaren later toevallig achter, toen ik hem nog eens zag, dat het dus helemaal geen slechte film is. Beetje ondergewaardeerd door het imago. Veel minder pluche en plastic dan Grease, feitelijk. En de muziek, die blijft staan als een huis.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Het verhaal en de personages stellen bar weinig voor, maar wat is dat tijdsbeeld leuk!

Ook die muziek, echt ver voor mijn tijd, maar ontzettend leuk om te zien, die disco en die geweldige muziek van de Bee Gees.

Zoals ik al zei: personages en verhaal zijn matig. Verhaal bevat alle clichés over kansarme jongeren en de personages zijn inwisselbaar. Aardige film. 3*

(Grease is leuker!)