Genre: Drama / Muziek
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 13 april 1978
Plot Saturday Night Fever
"... Catch it!"
Tony is een ongeschoolde tiener uit Brooklyn. Het hoogtepunt van elke week is zijn bezoek aan de disco, waar hij de koning van de dansvloer is. Tony ontmoet Stephanie daar, en ze besluiten om samen te gaan dansen in een wedstrijd. Ze weet Tony's pogingen om haar te verleiden te weerstaan, aangezien ze grotere plannen heeft: verhuizen naar Manhattan. Langzaam raakt Tony ook gedesillusioneerd met zijn leven, en hij en Stephanie besluiten elkaar te helpen om een nieuwe start te maken.
- Trailer (YouTube)
- Saturday Night Fever (MusicMeter)
Tony Manero
Paint Store Customer
Connie
Annette
Flexje
he! is die scene in Pulp Fiction waar travolta met die vrouw gaat dansen een parodie op deze film?
Een beetje een soort parodie op travolta en zijn dansperiode. Dan hebben we het over deze film, het vervolg 'Staying Alive' en 'Grease'. Maar in feite parodieerde 'Look, who's talking' dat al.....'
Flexje
aha. tuurlijk grease heb je ook nog enzo. Hehe maar toen ik die boxshot van deze zag moest ik gelijk aan pulp fiction denken, daar zit denk ik een shot in wat er exact op lijkt.
petey
- 1901 berichten
trek de broek wat hoger en zing me: hahaha Night fever, night fever.
Rascal
Film uit mijn geboortejaar. Eigenlijk veel later pas (begin jaren '90) gezien. De muziek maakte de film voor wat ie was, want het verhaaltje zelf stelt bar weinig voor. Ik vond het leuk om te zien hoe men vroeger danste. De drama erom heen raakte me nie.
Mischa
3,5*, maar dan vooral vanwege de muziek en Johns dansjes. De sociaal-maatschappelijke pretenties die de film toch wel heeft (problemen van de onderklasse e.d.) zijn slecht uitgewerkt, wat dat betreft is het allemaal nogal mager
Anatolia
De waardering valt me tegen hier. Vindt het wel een goede film.
Alleen jammer dat het een voedingsbodem is geworden voor wannabees als Carlo Boszhard en al die andere apen bij Cash & Carlo.
Briljante film over een jongen uit de verfwinkel die regeert in de disco. 4.5
Appelmoes
Stukje cult, jammer dat de film zo laag gewaardeerd wordt. Alleen die muziek al... Geweldig!
litjens999
HELEMAAL MEE EENS !!!!!!!!!!
Er is voor mij geen betere muziek als The Bee Gees ben al fan van ze sinds 1974
Deze Film krijgt van mij 5 *****
Dynamovie
Briljante filmmuziek van The Bee Gees en danspartijen van Travolta. Er zit ook meer verhaal in (en niet altijd even vrolijk) dan op eerste gezicht lijkt.
JoeCabot
John(y) Travolta op z'n best! Lekker foute film
3***
jvc760
Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje, namelijk
wie is het meisje (actrice) die in het begin van de film saturdaynight fever een pizza verkoopt aan john travolta
Ik zoek de naam van die actrice.
Kan iemand me hiermee helpen?
Dank je allemaal,
Jürgen
JoeCabot
zou dat Ann Travolta, de zus van John Travolta, kunnen zijn?
mikoz
Lekkere swingende film.
Leuke muziek van de Bee-Gees.
Echte feel good movie 3,5
SuperSideSwipe
Stuk minder dan Grease. Maargoed zou ze eigenlijk niet moeten vergelijken.
Best vermakeljik, met de vroegere hippe en swingende Travolta.
Lekkere muzie ook.
3,0
Stuk minder dan Grease.
SuperSideSwipe
Ben eigenlijk nog nooit iemand tegengekomen die deze leuker vond, en heb het toch al met een hoop mensen over gehad.
mikey
Nou dat vind ik erg raar. Want ik heb precies het tegenovergestelde.
SuperSideSwipe
Als je kijkt naar het gemiddelde cijfer van Grease 3,16 is die ook een aardig stuk hoger dan deze film met 2,89
mikey
Ja dat krijg je als alle meisjes die film een 5 geven.
Grease is kitsch kult en zal best een trouwe aanhang hebben.
SuperSideSwipe
Dus eigelijk zouden alleen mannen moeten mogen stemmen op deze film.. ik snap het
Maar begrijp wel wat je bedoelt, alleen denk ik dat beide films hier aan onderheven zijn.
Denk alleen dat Grease kwalitatief beter is, en leuker om naar te kijken. En daarom hogere ogen gooit.
Starry Night
Mamamamamamamamaaaaamaaaaaa, ik was verliefd op John Travooooltaaaa...!
Mijn tijd dus, deze film. Ben hem in die tijd gaan bekijken voor de disco en voor de muziek, EN omdat ik dus verliefd was op John Travolta. En kwam er jaren later toevallig achter, toen ik hem nog eens zag, dat het dus helemaal geen slechte film is. Beetje ondergewaardeerd door het imago. Veel minder pluche en plastic dan Grease, feitelijk. En de muziek, die blijft staan als een huis.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Het verhaal en de personages stellen bar weinig voor, maar wat is dat tijdsbeeld leuk!
Ook die muziek, echt ver voor mijn tijd, maar ontzettend leuk om te zien, die disco en die geweldige muziek van de Bee Gees.
Zoals ik al zei: personages en verhaal zijn matig. Verhaal bevat alle clichés over kansarme jongeren en de personages zijn inwisselbaar. Aardige film. 3*
(Grease is leuker!)

Staying Alive
1983

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Wanderers
Drama, 1979

Io La Conoscevo Bene
Drama, 1965
dancing master dance performancefemale lovermusicaldisco