• 9.378.051 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Victor Fuentes

avatar van Jackson07

Jackson07

Nomak schreef:

Volgens mij is het heiligschennis als je veronderstelt dat er iets beter kan zijn dan God.

Volgens mij bedoeld hij: hij was goed, maar hij had nog beter gekund!!! Gewoon een typfout, hij had het over de film

avatar van yazzminex3

yazzminex3

love die filmm!

avatar van g_unitboy

g_unitboy

zalige film , minder einde

avatar van yazzminex3

yazzminex3

Echt een goede film maar het einde is niet zo goed

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Het einde vond ik juist wel mooi.

avatar van deTuinman

deTuinman

Geen speciale film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Waarom is het einde slecht?.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

zeer spannende en meeslepende thriller

Denzel Washington is echt goed bezig geweest in deze film

avatar van Foal

Foal

Tja, wat kan ik nog toevoegen aan Denzel Washington, die gast is gewoon een held, 1 van mijn favo acteurs. Echt, heb zoveel films gezien van hem, en elke rol die hij vervult speelt hij gewoon zo overtuigend goed. Het einde vindt ik één van de mooiste scenes die er is, en dan die muziek er bij. En ik maar janken zeg! Geweldig, 1 van mijn favo films.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Persoonlijke aanvallen en offtopic gezeur verwijderd.

avatar van ®Tc

®Tc

Denzal Washington begint zich meer en meer tot mijn lijstje 'favoriete acteurs' te werken. In Deja Vu vond ik hem al heel sterk. Onlangs in American Gangster geweldig en in deze Man on Fire is hij ook weer subliem. Heel naturel en hard overkomend.

Tony Scott laat me ook deze keer weer niet in de steek. Visueel zijn de actiescenes perfect. Een kleine choas met snelle montage, zo zie ik ze graag.

Wat me wel een klein beetje stoorde was het cliché verhaal. Je zag het van mijlen ver aankomen dat ze ontvoerd ging worden. en ze helemaal niet dood was. Met cliché verhalen heb ik doorgaans geen problemen maar hier had ik het beter gevonden moest Pita gewoon dood zijn. Pluspunt aan het verhaal is de opbouw in de relatia tussen Washington zijn personage en Pita. Goed weergegeven en verteld.

****

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Mooi comment TC.

Is ook 1 van mijn favoriete films trouwens.

Staat nog steeds in m`n persoonlijke top 10.

Een dijk van een film....ietwat traagjes in `t begin, maar dat is de aanloop naar vette ruwe actie.

En daar hou ik wel van.

Nog steeds een dikke 5.

avatar van Timecop

Timecop

Een grote KICK deze film, fantastisch!

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Fantastische film dit. Zowel als drama, als actie. Goed geacteerd en mooie muziek. Soms misschien iets te rommelig gefilmd, maar dat had ook wel wat. Toch is er iets wat ik niet helemaal begrijp.

Die Samuel Ramos heeft de schulden van zijn vader geërfd. Ook erfde hij die advocaat. Maar als hij geen geld had, hoe zit dat dan met het bewust laten ontvoeren van zijn dochter? Dreigde die advocaat daarmee? Of had hij toch wel geld? Of kon Ramos hier zelfs aan verdienen?

Waarschijnlijk zit ik in de verkeerde hoek te denken. Graag reactie van iemand. Alvast dank.

avatar van Heartless

Heartless

Gewoonweg een geweldige film met alles erop en eraan. Emotie, spanning, gewoon alles!

De hele film zit vol met goede scenes!

Het meisje speelt ook zeer goed!

Zoek je een film die je een 'wow' gevoel achterlaat, met actie, een niet ingewikkeld verhaal en boordevol emotie? Dan is dit een must see! Vooral het einde is prachtig!

Dit is 1 van mijn favoriete films!

Hij krijgt dus ook een 5* van mij.

avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six schreef:

Heerlijk film! Wel wat overgedramatiseerd met de wraakactie op het einde, maar dat maakte me weinig.

Washinton zet een fantastische rol neer als een stille en wat norse beveiliger die langzaam aan een mooie band ontwikkelt met Pita, die trouwens uitstekende geacteerd wordt door de talentvolle Fanning.

Het is best emotioneel als ze wordt ontvoerd maar je weet dat Washington dit wel recht zal zetten. En hoe! De film gaat langzaam aan over van thriller naar actiefilm om weer te eindigen als thriller. Uitstekend gedaan als je het mij vraagt. De sterke drama elementen erbij maken een perfecte mix, al had het iets minder gemogen soms.

Ik heb me bijzonder vermaak met deze sterke film. Misschien dat een doorgewinterde thrillerfan al wel door had hoe het in elkaar stak, maar mij verraste het gelukkig wel wat.

Het was enkele jaren terug dat ik deze film had gezien en aangezien ik een tijd geleden voor een mooi prijsje de film had gekocht vond ik het vanavond eens tijd voor een herkijkbeurt. Benieuwd of de film nog altijd zo goed was als ik in gedachte had.

Het antwoord is simpel, duidelijk een ja.

De film is gewoon op bijna elk vlak geweldig. Je mag de film eigenlijk in 2 delen breken. Het 1e deel laat zien hoe Washington geintroduceerd wordt als bodyguard en het meisje leert kennen en het 2e deel is de kidnap plus de wraakactie achter de daders aan.

Beiden delen hebben hun charme. Ik ben geen grote Dakota Fanning fan, ze is toen een beetje overhyped, maar ze kan zeker acteren en zette de rol van lief, onschuldig meisje goed neer. Washington was in zijn rol als gebroken man die bodyguard wordt ook heel sterk. Sowieso een geweldige acteur, bijna elke film met hem was wel de moeite. Hij straalt wat cools uit. Na de introductie en de opbouw van hun band breekt dus het 2e deel aan, het actiegedeelte dus.

En mensen, wat is dat deel gaaf! Alle remmen gaan los, Washington speelt niemand in de klopjacht op de daders. De fim bevat enkele sterke dialogen en de geweldscene's in de jacht zijn rauw en hard. Heerlijk om te zien en ik denk ook dat iedereen op dat moment symphatie voor zijn actie's heeft. Ik heb zelf een groot zwak voor een goed uitgewerkte wraakfilm en dit mag je toch wel 1 van de beste noemen.

Wel vond ik het einde niet al te origineel. Als je dit soort films een beetje kent dan had je de twist wel aan kunnen zien komen met het meisje. Niet dat dat erg was, maar het was ook niet vernieuwend. En owja, het moment met de fax en het papier wat op was vond ik wel erg matig want zo simpel had ie zijn aanwijzing nooit kunnen krijgen lijkt me...

De film is sowieso niet vernieuwend maar dat was ook nooit de bedoeling. De bedoeling was een sterke thriller met veel sfeer en op zijn tijd de nodige actie neer te zetten en dat is meer dan gelukt.

Ik blijf bij de 4*

avatar van Day-V

Day-V

Staat nog steeds in mijn top 10

Gert P

Had hem vanavond opstaan maar met 5 minuten weer uitgezet.

Later nog maar eens een poging wagen.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

Gert P schreef:

Had hem vanavond opstaan maar met 5 minuten weer uitgezet.

Later nog maar eens een poging wagen.

? wat was er slecht aan die 5 min?

avatar van mikey

mikey

Extreme toestanden van de kwaadaardige regisseur Scott. Extreem geweld wordt toegepast terwijl ik soms dacht of denzel niet eerst alle bewijzen moest hebben voordat je met een bazooka aan de slag gaat. En hoe kom je aan een bazooka anyway? En waar was walken opeens gebleven? Verder de broodnodige 'indringende' en sentimentele beelden. Flisten van normaal kleurgebruik naar negatief. en zo

Ik moest weer even denken aan the good, bad, ugly die negatieve reakties kreeg nav de martelscene, maar die is vergeleken met deze scene als een wandeling door een lentebos.

Wansmakelijke geweldsoffensief a la Italian Exploitation! Goedgekeurd door tarantino, en wie ben ik om dat tegen te spreken?

rocky I.S schreef:

? wat was er slecht aan die 5 min?

Groene kleuren, bibberende beelden, snel switchen van de camera dat je er gek van wordt.

Heb deze film al lang en 1 keer gezien, qua verhaal best aardig maar verder!

Genoeg?

avatar van theworldisyours

theworldisyours

erg goeie film de band tussen denzel en het meisje prachtig, de acteerprestaties zijn uitstekend. het einde is ook echt mooi.

avatar van Criticism

Criticism

Zeer overgewaardeerd hier. De cameravoering vond ik zeer vervelend, alle stijlmiddelen die door Tony Scott in deze film uit de kast worden gehaald zijn naar mijn men ing redelijk irritant. Ook Dakota Fanning liet weer even zien waarom ik zo'n hekel aan haar heb. Dat vervelende kind acteert net alsof ze al 40 jaar ervaring achter de rug heeft, zeer vervelend. Ook het drama dat in deze film naar voren komt is niet subtiel of aandoenlijk, maar gewoon overdreven zoetsappig. Een pluspuntje van deze film zijn de wraakmethodes, die wel redelijk amusant waren. .

avatar van mikey

mikey

Deze film is wellicht ook alleen interessant voor de gerichte wansmaak- jagers/kijkers. Ik heb het idee dat deze film expres erg slecht (goed) is gemaakt.

avatar van Treinneger

Treinneger

Wat heeft die kerel met andermans vingers?

Ik vond het echt een vette film!

En ik snap niet wat mensen tegen het einde hebben.

Het einde is gewoon waarheid, en de waarheid is hard =p

Treinneger schreef:

Wat heeft die kerel met andermans vingers?

Ik vond het echt een vette film!

En ik snap niet wat mensen tegen het einde hebben.

Het einde is gewoon waarheid, en de waarheid is hard =p

Oh, je was er bij?

Maar hoe kan je dan nog schrijven?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Criticism schreef:

Toch een handelsmerk van Scott, vooral in zijn laatste films. Eén van de redenen waarom hij mijn favoriete hollywood regisseur is.

Impliceert ze nergens, je klaagzang bewijst maar weer hoe goed ze het eigenlijk doet. Ze is volwassener dan haar leeftijd doet vermoeden maar wat daar nou verkeerd aan is. Beetje zielig dit soort haatbetuigingen.

Het moet je liggen ja dat soort huil-of-ik-schiet eindes.

avatar van Spetie

Man on Fire is een vreselijk gedrocht van een film zou ik haast willen stellen. Ik vind de films van Scott meestal aardig vermakelijk en Washington doet het meestal ook wel aardig, maar dit is echt helemaal niks. Allereerst is daar het enorm beroerde camerawerk, bijna alle actiescènes worden snel, schokkerig en vooral heel onduidelijk gefilmd, iets wat ik enorm storend vind bij deze film. Het maakt dat de film lastig te volgen is en haalde bij mij gelijk alle vorm van spanning voor zover die er al was weg.
Verder heb ik in deze film niets met het personage dat Washington speelt. Ik krijg totaal geen respect voor alle gruwelijke moorden die hij pleegt. Verder was het enorm "verrassend", niet dus, dat Dakota Fanning nog leeft. Daarnaast is Fanning's rol ook vrij ongeloofwaardig. Als een meisje van een jaar of acht tegen haar vader op dominante wijze zegt dat ze met hem wil praten, dan moet er wel iets met het script mis zijn. Daarnaast vond ik de film ook nog eens veel te lang. Positief puntje is er voor Walken die het wel aardig doet, maar verder kan ik weinig positiefs aan deze film opnoemen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ah, toch nog iemand die ook ziet wat voor een prul het is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dan Domino ook links laten liggen, op technisch vlak hetzelde laken een pak.