• 9.378.093 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Mariana Garcia Guerrero

Daniel Sanchez

Victor Fuentes

Naomi Watts schreef:

Dan Domino ook links laten liggen, op technisch vlak hetzelde laken een pak.

Hhm oke, bedankt voor de tip .

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lijkt me duidelijk dat deze film een voldoende waard is,al was het maar vanwege de inventieve montage en edits van Scott. Maar ook Washington speelt voorbeeldig de rol van de getergde man die op wraak uit is. Prima film, ergens te vergelijken met Blood Diamond.

avatar van Fatsa

Fatsa

İk hou van Denzel..dit is een geweldige film..erg sterk verhaal en geweldig geacteerd..echte aanrader voor een spannende avond

orbit schreef:

De "inventieve" montage verpest hier juist de film. De vergelijking met Blood Diamond zie ik trouwens totaal niet, maar misschien kun je dat uitleggen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Spetie schreef:

In Blood Diamond zit ook een neger.

Spetie schreef:

Oneens, ik heb zo sterk mijn twijfels dat je het in een andere film wel had kunnen appreciëren. Ik denk dat Scott's hippe editing en filtertjes niks voor jou zijn. Is het probleem bij velen.

Naomi Watts schreef:

Dat valt wel mee, maar in deze film is het gewoon heel erg. Ik vind bijvoorbeeld de scene tussen heden en verleden in Deja Vu erg goed gemaakt. Sowieso ziet het hele satelietgebeuren in Enemy of the State er ook prima uit en is fijn gefilmd. Is beiden trouwens ook heel anders dan Man on Fire evenals het verhaal natuurlijk, dus ik snap niet zo goed waarom je dan gelijk alle films van de man over een kam zou moeten scheren.

Naomi Watts

Wie scheert heel zijn oeuvre dan over één kam?

Enemy is technisch niet te vergelijken met zijn afgelopen werk. Het lijkt me toch overduidelijk dat zijn films sinds Man on Fire echt een evolutie doorgemaakt hebben. DeJa Vu was dat ook in het eerste uur maar zakte daarna wel weer in. Domino is dan wel weer de overtreffende trap van Man On Fire.

avatar van Fatsa

Fatsa

Pastichio Rocker schreef:

In Blood Diamond zit ook een neger.

Wat bedoel je hier precies mee???

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Fatsa schreef:

Wat bedoel je hier precies mee???

Dat er zowel in Blood Diamond als Man On Fire een neger zit?

Naomi Watts schreef:

Wie scheert heel zijn oeuvre dan over één kam?

Oke misschien niet het hele ouvre, maar ik heb dus al meer films van de man gezien, waarin hij dat soort technische trucjes uithaalt, die me veel beter bevielen zoals Deja Vu.

Je bedoelt hier dus geen film van Scott mee?

Spetie schreef:

Begrijpelijk hoor, in Enemy en Spy Game is het minder aanwezig.

Je bedoelt hier dus geen film van Scott mee?

Nee gewoon in het algemeen. Ik denk dat je bij de groep hoort die van zijn Man On Fire stijl gewoon koppijn krijgt .

avatar van Thiadure

Thiadure

Denzel is subliem in deze film , hij speelt zo overtuigend.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Had de film gekocht en ging er eens lekker voor zitten..............wat bleek, ik had hem al gezien ha ha. Maar dat is bij deze film geen probleem, ik heb hem gewoon uitgekeken. Het blijft een zeer goeie film met geweldige acteurs (Denzel W. en de geweldige Dakota Fanning) petje af voor die meid.

avatar van netschaap

netschaap

Mads Smikkelsen schreef:

Ik begrijp dat je je niet meer herinnert dat je deze film gezien hebt, want dat is nu net het probleem van deze film: hij is weinig memorabel.

Hoewel hij ook niet persé slecht is, begrijp ik dan ook zijn hoge score niet heel goed.

Buiten een opmerkelijke en best geslaagde verandering in sfeer ongeveer halfweg de film, kon hij mij niet volledig boeien. Ik vind het verhaal een beetje eentonig en wat te lineair en mogelijk zelfs een beetje te simpel om de kijker de hele tijd geïnteresseerd te houden. De geweldscènes vond ik er eerlijk gezegd ook nogal over - maar dit alles neemt niet weg dat de acteerprestaties er mogen zijn en dat de film zeker en vast enkele goed uitgewerkte en geslaagde scenes bevat.

Ik vind dit een geweldige film.

Alleen kan iemand mij het einde uitleggen. Ik snap niet waarom de hoofdpersoon zich opoffert - als hij die criminele familie uitlevert en daar zelf het meisje voor terugkrijgt, is er toch gewoon sprake van een goede ruil?

Ik snap niet waarom hij én die familie vrij laat, én zichzelf overgeeft aan de vijand...

Naomi Watts

Is tekenend voor zijn band met Pita. Hij geeft zijn leven voor de hare. Voor hem was dat juist een hele goede ruil, beter kon niet zelfs.

Naomi Watts schreef:

Hij had zijn leven niet hoeven geven... Hij had haar terug kunnen eisen in ruil voor die familie die hij achter de hand had... Dat was een goede ruil, 1-1. Nu is het voor mijn gevoel zeg maar 2-1, not a fair trade

Naomi Watts

Dan hebben ze geen garantie, hij kan ze alsnog aanpakken als hij Pita weer terug had.

Voor de kijker voelt dat inderdaad niet zo maar Creasy vond juist dat hij meer terug kreeg dan hij gaf. Vergeet niet hoe zelfvernietigend hij leefde (zijn drankprobleem).

avatar van J-S

J-S

Vanavond voor ongeveer de 4de keer weer kijken. Ik krijg geen genoeg van deze film, denzel washington speelt geniaal. Super film

avatar van Gert P

Gert P

J-S schreef:

Gezellig 10 minuten film en 6 minuten reklame.

avatar van Hereistom

Hereistom

Tjonge, dat ik deze film nog niet eerder had gezien.

Maar ik heb genoten nou ja in hoeverre je kan genieten van zo'n harde film, maar het was wel een goede film.

Denzel Washington is gewoon een perfecte acteur die hier ook weer een mooie prestatie neerzet.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Gert P schreef:

Gezellig 10 minuten film en 6 minuten reklame.

Dan moet je de film opnemen. Dan kan je zo de reclame door spoelen.

avatar van wwelover

wwelover

Erg genoten van deze film. Een zeer sterke thriller, waarin ook geweldig geacteerd word. Het verhaal is eigenlijk redelijk simpel, en niet echt vernieuwend, maar de style waarop het is gedaan slaat goed aan bij mij en denk al helemaal bij de popcorn film liefhebbers. Het is een harde film, die af en toe wat ver gaat, maar dat mag ook wel eens. De muziek vulde de film goed aan. Vooral de relatie tussen Denzel en Dakota vond ik mooi in beeld gebracht, al vond ik dat Denzel wel erg snel 'toch' bevriend met haar werd. Maar voor de rest is dat erg leuk om te zien, hoe zij eigenlijk verliefd wordt op de grote Beer Denzel.

En ja het acteerwerk is gewoon van zeer hoog niveau. Zoals bijna altijd speelt Denzel Washington een hele goede rol, al is het wel een soort rol die hij vrij vaak heeft. Maar dat past ook wel bij hem. Al ziet hij er niet uit als een 'actie' held. Marc Anthony was wel redelijk, heb niet zoveel met hem eigenlijk. Rahda Mitchell speelt ook voortreffelijke rol. En ja Christopher Walken is gewoon weer op dreef in zijn leuke bijrol. Maar de grootste ster is toch wel Dakota Fanning, ben altijd wel een fan van haar, maar in deze film is ze wel heel erg goed. Echt een meid met een geweldige toekomst voor zich.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Perry Vermeulen schreef:

Ik ben het helemaal met Perry eens. Dat einde raakt echt kant nog wal. Hij had zijn leven niet hoeven geven, hele slechte onderhandelaar die Denzel: 'Oke wij het meisje terug jullie je broer....O en anders mag je mij er zelf ook nog wel bij hebben.' Ach, dat de hoofdpersoon volgens het script uiteindelijk dood moest past goed bij het geforceerde, emotionele aspect van deze film. (Dit zie je ook nog eens mijlenver van te voren aankomen, net als de rest van de plotwendingen). Alleen is het zo wel onbegrijpelijk uitgewerkt. Creasy kwam juist uit een diep dal en had door het meisje het licht van het leven weer gezien. Erg onlogisch dus om dan zo je leven weg te geven.

Voor de rest: super storend dat camerawerk en al die andere trucjes die Scott maar wil blijven gebruiken tijdens zijn films. Waarom in godsnaam? Voegt echt niets toe aan mijn kijkervaring. Integendeel.. Voor de rest heb ik mij gestoord aan dat meisje dat voor mij veel te wijs en geforceerd acteert, erg irritant. Beetje in dezelfde lijn als dat pestventje Freddie Highmore (August Rush, Chocolate Factory) maar dat terzijde. Ook is de film nog eens zeer voorspelbaar.
Blijft over: een goed spelende Denzel Washington en een toch wel lekker simpel wegkijkend en vermakend verhaal.

avatar van The Last

The Last

Ik had van Tony Scott nog niets gezien van na 1998, dus leek het mij op een vrije zaterdagavond een geschikt moment om deze eens te aanschouwen op tv. Ik was er al een tijdje benieuwd naar dus het kwam allemaal goed uit.

De visuele stijl is hate it or love it, maar Scott komt toch wel met een erg innovatieve manier van filmen en editing aanzetten in Hollywood. Erg gaaf gedaan met die filters en muziek, het werkt vooral uiterst effectief in de flashbacks/flashforwards en denkbeelden van Creasy. De aanloop naar de one man show van Denzel duurt wat lang, het verhaal stelt natuurlijk weinig voor en toegegeven, Dakota Fanning acteert enorm bijdehand voor een 10-jarige, maar zodra het erop aankomt gaat het wel helemaal los. De goede acteurs (op non-acteur Anthony en de onnodige Rourke na) dragen verder ook hun steentje bij aan de film.

Aangename verrassing. Ben nu wel zeer benieuwd naar Domino en i.m.m. Deja Vu van Scott. Eerst dvdtje maar eens aanschaffen. 4,0*

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Nogal pompeuze en sentimentele prent, maar eigenlijk werkt het wel. 'k Ben niet echt een fan van Scotts hyperkinetische stijl, maar slecht kan ik Man On Fire op visueel vlak zeker niet noemen.

Ook de acteurs, hoewel pure Hollywood, wisten me mee te slepen: Denzel is overtuigend als beschadigde ziel en zelfs de schattige Dakota Fanning doet het goed.

Aardig filmpje, niet meer maar zeker ook niet minder.

avatar van T.A.

T.A.

Creasy... I love you

...I love you Creasy

sniksnik

Het is idd puur hollywood, wat mij snel kan vervelen.

Toch moet ik bekennen dat ik me goed vermaakt heb.

En dat is toch mijn graadmeter.

avatar van wibro

wibro

Heb deze film vanavond bekeken alleen maar omdat hij op nr 106 in de top 250 stond. Ik verwachtte er dus helemaal niks van en ik had ook al een 2,0* in mijn gedachte. Dat ik er achteraf flink naast zat komt niet door het verhaal; dat vond ik zo voorspelbaar als wat en ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

Dat deze film voor mij toch boven het gemiddelde uitkomt ligt voor de volle 100% aan het geweldige montage- en camerawerk. Dat vond ik echt subliem. Visueel vond ik dit een film om echt van te genieten. Ik neem het voorspelbare en oninteressante plot dit keer daarom ook maar voor lief.

avatar van shannen128

shannen128

Echt een hele goed film!

Het begin met Denzel en Pita vond ik echt subliem,

daarna vond ik sommige stukken wel wat langdradig, maar ondanks dat toch een topfilm!