Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones en Sandahl Bergman
Releasedatum: 29 april 1982
Bekijk via Disney+
Plot Conan the Barbarian
"Thief. Warrior. Gladiator. King."
Wanneer zijn ouders vermoord worden door de slechte Thulsa Doom wordt Conan naar een slavenkamp gestuurd. Terwijl de jaren verstrijken wordt hij een krachtige man, en hij blijft vastberaden om de dood van zijn ouders te wreken. Hij ontdekt dat Thulsa Doom de leider is van een mysterieuze slangen-cult, en in zijn pogingen om hem te vinden maakt hij enkele krachtige vrienden en gevaarlijke vijanden.
Conan
The Wizard / Narrator
The Princess
Conan's Father
goongumpa
Gek dat mensen deze film saai vinden. Zelf heb ik elk moment genoten van deze übercamp. Brute, over-the-top actiescènes (Arnold die een gier doodbijt), kitscherige decors en kostuums, pseudo-filosofische monologen, bombastische, misplaatste muziek en vooral een van de meest bizarre en hilarische seksscènes uit de filmgeschiedenis (Zamora... Zamoraaa!). Geweldig!
Nephilim
Ben niet zo'n fan van het Fantasy genre maar Conan vond ik altijd wel tof(ook de boeken). Hij is in deze film anders dan de boeken maar dat maakt de film voor mij niet minder leuk.
Geen gezeik met elfen en dwergen maar stoere mannen en vrouwen in een hardere en daarom ook realistischer wereld dan wat Tolkien bijvoorbeeld beschreef.
Lekker rauw, bloederig, en ook broeierig. Zo zie ik mijn fantasy graag.
Het vervolg was overigens belabberd. Veel te veel over the top al was die prinses wel erg leuk om naar te kijken.
Al DeNiro
Lekker rauw, bloederig, en ook broeierig. Zo zie ik mijn fantasy graag.
Ik vind de fantasy-wereld van Conan eigenlijk ook interessanter, het speelt zich af in de zogenaamde hyborian age (de aarde van ongeveer 10.000 jaar terug). Behalve wat je net hebt opgenoemd, maakt dit gegeven de film ook realistischer.
Maar de wereld die Tolkien heeft geschapen is ook fantastisch en beter verfilmd.
Al DeNiro
Wordt tijd voor een remake....
Die er komt in 2011.
Ik ben benieuwd wie Conan gaat spelen.
Zou zelf voor The Rock gaan.
De rest is gewoon niet gespierd genoeg XD.
Zizzo
Nee.... nee niet mijn ding. totaal niet boeiend en heb hem niet afgekeken. Deed me niks, en lachwekkend slecht.
kalehein
Als je hem niet afgekeken hebt dan betekend je stem niet veel. Helemaal afkijken en hierna pas oordelen, zegt zoveel meer.
BoordAppel
Ik vrees dat RTL een gecensureerde versie uitzond, kan iemand dat bevestigen/ontkrachten? Ik vond het nogal tam allemaal.
Aapje81
Enige Arnie film die ik raar genoeg nog niet gezien had. Het was lang geleden dat ik weer eens een film op een commerciele zender had gekeken en dat ging toch wel zeer ten koste van de kijkervaring. Ik zal wel van een andere planeet zijn maar is het nu werkelijk nodig dat wannneer een niet onaantrekkelijke dame sensueel door mijn beeld kruipt dan ineens Johan Derksen en die Genee in mijn beeld moeten springen om aan te kondigen dat hun programma weer gaat beginnen. Zeer maar dan ook zeer storend.
Maar goed de film. Eerlijk gezegd was hij nogal verouderd. Uit sentimentele gevoelens geef ik hem een voldoende. Het is gewoon heerlijk om een waardeloos acterende Arnie weer eens te zien. En de bombast en kitchfactor is enorm hoog. Maar dat maakt de film heel erg schattig. Alleen Uwe Boll zou het waarschijnlijk in deze tijd nog presteren om iets vergelijkbaars te maken. Leuk voor tussendoor maar dan niet op RTL 7.
Zizzo
Ik vind dat ik na een uur gekeken te hebben genoeg gezien had om te oordelen dat ik dit geen goede film vond, hoe de film ook einigde.
van duijn
Ik heb hem gisteravond gezien en ik vond hem zo VERSCHRIKKELIJK slecht. Ik heb bijna nog nooit zo`n slechte film gezien met het genre actie/fantasie. Vond er echt werkelijk geen moer an. Dan krijg je eerst zo`n saai begin waarin het dorpje overvallen word en zijn vader en moeder gaan dood en blablabla.....
Het begin was sowieso erg saai. En de fantasie in de film slaat echt totaal nergens op!
wu-tang
om de 20 min reclame das pas erg geen films meer op rtl 7 voor mij bah
film was op zich nog wel redelijk , gewoon verstand op nul zetten
vooral eerst helft vond ik wel leuk later werd het iets minder !!
Lovely Boy
Het ziet er nu slecht uit maar krijg wel de indruk dat het in die tijd, wellicht faalde in zijn opzet, maar wel heel wat moest voorstellen. Mege grotescenes vooral ook op het einde bij de tempel. Het is mijn film ook niet en heb ook meer zitten lachen maar ergens heb ik de indruk dat het doen wel heel wat voorstelde maar dat kan aan mij liggen.
erik1677
was al zwaar fan van de stripreeks van conan.
En deze film sluit daar mooi bij aan.
Alleen miste ik toen wel een beetje de typische fantasy ellementen.
maar vindt hem vandaag de dag in zn rauwheid eigenlijk wel geweldig.
megaman
Die er komt in 2011.
Ik ben benieuwd wie Conan gaat spelen.
Zou zelf voor The Rock gaan.
De rest is gewoon niet gespierd genoeg XD.
Roland Kickinger
Lord Arogandor
Daar sluit ik mij volledig bij aan
kirk douglas
nou dit is in elk geval de film die ik het meest heb gezien.
arnold schwarzenegger zet hier zijn beste rol neer. ondanks hij de conan uit de strip niet ken evenaren,was hij destijds toch de beste keuze.
ook de vechtcenes waren geslaagd geen over de top heen en weer gespring wat je tegenwoordig nog wel eens ziet gewoon hard tegen hard.
james earl jones, ben davidson en arnolds oude vriend sven ole thorsen zetten een paar goede schurken neer
ook zijn sidekick is goed gecast en geen irritant ventje zoals doorgaans in dit soort films.ook zijn vriendin is uitstekend gekozen.
veruit de beste in zijn gerne.
ASman
Jason Momoa, een persoon die nog niet 1/3 van de spiermassa van Arnold in Conan heeft, gaat blijkbaar de rol van de barbaar op zich nemen.
Zucht...
symonvld
Is dit het deel waarin hij ook dronken is? Zo ja.
Hahaha ja klopt en dan slaat hij die kameel K.O

TinkerTex
Deze film is zo sfeervol dat het haast betoverd werkt. Dat wordt mede teweeg gebracht door het fantastische camerawerk, maar ook door de prachtige sets en de aankleding. Sword and sorcery-films uit die tijd komen vaak erg gedateerd over, maar daar heeft deze film minder last van.
Earl Jones als de slangenman speelt ook fantastisch. Hij weet zijn rol zo invulling te geven dat hij niet vervalt tot standaard fantasy-slechterik. Gezegd mag worden dat de bloederige gevechten een spektakel zijn om te zien, maar daar wordt niet de nadruk op gelegd. De film focust meer op de sfeer.
Spierbundel Schwarzenegger brak met deze film door. Hij doet waar hij goed in is: weinig worden; veel daden. De dialogen zijn goed te noemen, maar de makers hebben maar al te goed door dat je door minder te laten zeggen veel meer kunt zeggen.
Vinokourov
Geinige avonturenfilm in fantasiesfeer, geproduceerd door Dino de Laurentiis. Deze gast heeft toch altijd toffe sets voor elkaar weten te krijgen, die voor de juiste sfeer zorgen en dat doet ie hier ook. Arnold Schwarzenegger is lekker bezig met zijn zwaard, kortom vermakelijk genoeg.
dave
Sword and Sorcery dus. Het smaakt me wel.
De gevechten stellen weinig voor, maar de epische koorgezangen en de schijnbaar heroïsche opzet van het verhaal werken wel. Verder valt het decor eveneens goed mee. Alleszins geen amateuristisch schouwspel. Er zijn tal van scènes die me oprecht verrast hebben, en dat in positieve zin. En geef toe, hoe vaak heb je een kameel al eens een lel tegen zijn smoelwerk zien krijgen? Enige puntjes van kritiek gaan uit naar de verteller/tovenaar, die om de een of andere reden in Conan zijn meester herkent. Komt nogal ondoordacht over. En ook de uitwerking van de personages kon beter. De boogschutter was namelijk zonder meer een leuke toevoeging, maar graag had ik wat meer van hem gezien of gehoord.
Arnold past in het plaatje en weet ondanks zijn uitermate beperkte gedachtewisselingen toch overeind te blijven. Ik denk dat hij misschien aan vijf zinnen komt over een tijdspanne van een dik anderhalf uur. Gelukkig voert zijn torso veeleer het woord. De vrouwelijke acteur en de rest mogen er ook wezen, al zitten er doorgaans een niet onaanzienlijk aantal barsten en scheuren in hun acteerwerk.
3,50 (3,25)
Als groot liefhebber van Schwarzenegger films was het eigenlijk niet best dat ik zijn twee Conan films nog nooit had bekeken. Dus daar maak ik maar eens werk van.
Vooraf trok deze film me nooit zo door het lage gemiddelde en het plot dat me niet wist te prikkelen.
Helaas is het eindresultaat ook geen bijzondere film geworden. De aankleding van de film is op zich niet eens zo slecht, maar de film komt wel wat knullig en wat amateuristisch op me over. Die gevechten leken bijvoorbeeld nergens op, was best wel grappig om te zien hoe matig dat getoond werd. De eeuwig klinkende soundtrack werkte daar overigens ook niet erg aan mee. Op een gegeven moment had ik toch echt wel schoon genoeg van, maar die bombastische muziek hoor je gewoon tot het einde toe.
Pluspunten: Arnold Schwarzenegger ziet er imposanter uit dan ooit!
Wat een beer van een vent was hij toch in zijn topjaren zeg! Hij deed het ook in deze film niet slecht. Hij blijft een beperkt acteur, maar hij heeft wel de gave gehad bijna altijd goed passende rollen uit te zoeken waardoor hij veel kon verbloemen. In deze film spreekt hij ook bijna geen woord. Dat zal wel komen doordat hij denk ik op dat moment nog geen best Engels sprak.
Conan the Barbarian is niet echt slecht en weet best te vermaken. Al had de speeltijd in plaats van 2 uur ook wel terug naar anderhalf uur gemogen. Beste moment van de film was trouwens met Arnold die een kameel knock out sloeg
Jan W
Deze film voor het eerst gezien, bijna dertig jaar na verschijnen. Ik had altijd het idee dat deze film helemaal niks was: een houterige Arnie en een hoop onzin. Toch laatst meegenomen uit de 3 voor 6 euro bak bij Bart Smit, een special edition in 5.1 dolby surround. En ik moet bekennen dat ik deze film helemaal niet zo slecht vond. Behalve humor (de kameel!) zit er ook veel spektakel in. En een hoop bloed ook, iets wat ik niet verwachtte bij een film uit '82. De actie is OK, het acteren meestal redelijk (een paar wel erg kansarme boeven daargelaten) en ik vond zelfs Schwarzenegger het prima doen. De muziek is inderdaad over-the-top maar het past er ook wel weer bij.
Ik heb me prima vermaakt met deze film. 3,5*
Nephilim
Volgende week komt ie uit op Blu-ray. Ik kan niet wachten
Hou helemaal niet zo van fantasy (gezeur met elfen en dwergen doorgaans. cliche meuk), maar deze film kan ik keer op keer kijken. Heerlijk episch en lekker bruut.

Conan the Destroyer
1984