Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones en Sandahl Bergman
Releasedatum: 29 april 1982
Bekijk via Disney+
Plot Conan the Barbarian
"Thief. Warrior. Gladiator. King."
Wanneer zijn ouders vermoord worden door de slechte Thulsa Doom wordt Conan naar een slavenkamp gestuurd. Terwijl de jaren verstrijken wordt hij een krachtige man, en hij blijft vastberaden om de dood van zijn ouders te wreken. Hij ontdekt dat Thulsa Doom de leider is van een mysterieuze slangen-cult, en in zijn pogingen om hem te vinden maakt hij enkele krachtige vrienden en gevaarlijke vijanden.
Conan
The Wizard / Narrator
The Princess
Conan's Father
Tim Burton
ik vond diot werkelijk één van de slechtste films ooit. Ten eerste vond ik het geen verhaal, en ten tweede heb ik een hekel aan Arnie, maar dat heeft niets met zijn films te maken.
metaledje
ik was vroeger al gek van arnold en deze film(samen met mijn zus)had hem ook gezien toen ik klein joggie was,meerdere malen op tv geweest,al die keren gezien,toen op dvd gekocht|(toen ie net op dvd uit was) en sinsdien ook meerdere male op dvd gezien,dus deze film verdien 5 sterren eigelijk daarvoor
maarja kwa oudheid en acteerwerk,geef ik hem toch maar een 4
Waku
Na lange tijd opnieuw eens gezien op DVD.
Toen(1982) imposant!
Nu lachwekkend.
Het houterige acteerwerk de vreselijke kitsche decors..
dutchtuga
Absoluut geen miskoop dit. Conan the Barbarian is geen meesterwerk en heeft zijn kwaaltjes, zoals een script dat niet echt lekker loopt, slap acteerwerk door velen (vond Jones wel erg sterk en arnie blijft z'n charmes houden), lachwekkende momenten (pijlslang?) en een soundtrack dat op momenten te bombastisch is. Deze kwaaltjes worden echter ruimschoots goedgemaakt door een aantal zeer sterke punten waar ik van heb lopen smullen. De aankleding en decors zijn bv een lust voor het oog, net als een aantal prachtig geschoten scenes (de onthoofding in het begin), maar wat mij het meeste deed genieten was de brutaliteit waarmee het geweld vaak werd gebracht. Passend bij zo'n type film en eindelijk iemand die het durfde veel bloed te laten stromen en ledematen te laten vliegen. Dit zorgt voor een aantal erg amusante vecht sequences en is duidelijk een meerwaarde voor deze film. De eindscene waar Jones wordt onthoofd vond ik de kers op de taart. Dit is pas entertainment. Weg met films als Kingdom of Heaven en dat soort onzin. 4*
IL-BE-BACK
conan the barbarian bevat alle igredienten wat een film zou verzieken.
Ik begrijp niet wat je bedoelt. (Los van je kreupele Nederlands)
Dat je Nederlands te wensen over laat.
Maar ook inhoudelijk snap ik je niet helemaal.
Bedoel je dat de film alle ingredienten heeft om een film slecht te maken, maar dat de film desondanks toch goed is?
Of bedoel je gewoon dat die elementen de film verzieken?
En welke elementen bedoel je, trouwens?
IL-BE-BACK
conan the barbarian is zeer slecht , ik vind het zelfs grappig om te zien, wat te denken van de kostuums, de decors, een paar hele flauwe scenes en een script die mij maar niet wil boeien. ( De film heeft alle ingredienten die een film slecht kan maken.)
Sinner
Geweldig film die absoluut bij mijn favorieten behoort. Dat er soms erg knullig wordt geacteerd (met name Mako en Gerry Lopez zij behoorlijk slecht) en het af en toe wel wat verouderd aandoet neemt niet weg dat nog steeds erg indrukwekkend is om te bekijken. De combinatie muziek en beeld werkt hier gewoon geweldig. Zo is de openings scene met de langzaam aanzwellend muziek van Basil Poledouris (zijn beste soundtrack naar mijn mening) en de visueel behoorlijk brutale slachtpartij nog steeds een van de beste introducties die je je kan wensen, en ook later in de film werkt de combinatie geweldig.
James Earl Jones is erg sterk en ook Schwarzenegger is perfect gecast. Mischien dan niet voor zijn acteer talent maar qua fysiek is hij toch wel de perfect Conan, en het blijft gewoon erg leuk om Arnie schedels te zien inbeuken en met zijn zwaard te staan zwaaien. Ook de decors zijn absoluut mooi om te zien - met de gigantische tempel trap en de Harem/grot vooraan.
Dus mischien wel een oudje, maar zeker nog de moeite om te bekijken, en absoluut voor Swords & Sorcery fans of fans van Schwarzenegger. 4.5.
killzone
Deze film is goed wanwege de acties scenes, maar qua verhaal kon het beter en Arnold moet neit heletijd zijn spierballen zien. Maar als je van oude actie films houdt moet je dit zeker gaan kijken. Goed uitgevoerde scenario van Oliver Stone!
Volgens Milius was het originele script van Stone wel heel erg psychedelisch.
Lord Flashheart
De muziek, de mooie landschappen en natuurlijk de rauwe sfeer doen het hem in deze film. Heerlijke zwaardgevechten, maar niet overdreven bloederig of ranzig. Schitterend acteerwerk van Arnold, die boven zichzelf uitstijgt. Daarom 4.5*
mikey
Volgens Milius was het originele script van Stone wel heel erg psychedelisch.
Jazzthieve
Eén van de meest sferistische films die ik ken, de muziek alleen al kan deze film vertellen. Zeer genietbaar met zeer mooie cinematografie, ok het is geen meesterwerk en dat probeert het ook niet te zijn, maar het best wel de moeite waard. Als je een hekel hebt aan fantasie (arme mensen zonder inbeeldings-of relativeringsvermogen) blijf dan weg van deze film.
tuureluur
conan is ondergewaardeerd prachtige film mooie muziek verhaal is van een boek wat overgens erg goed is. geen woorden meer nodig 4* het vervolg is helaas een stuk minder.
Jazzthieve
Verhaal is van een boek?? Welk boek mag dat dan wel zijn? Neen, het is oorspronkelijk een stripheld gecreëerd door Robert E. Howard.
Welja, is wel logisch dat je deze film als vrouw niet leuk vind, is eigenlijk zoals eerder gezegd geen vrouwvriendelijke film.
russell
Ik persoonlijk vond het een van de slechtste films die ik ooit gezien hebt.
Het verhaal, de decors en de acteurs vond ik heel slecht spelen ondanks het een oude film is. De film boeide me totaal niet en ik heb hem halverwege afgezet.
davez
Heerlijke film, erg veel sfeer, prachtige decors en kledij. Geweldige gevechten. Beetje creepy ook. 1 van de beste Arnie films
DragQueen
Goede actie/fantasy film, met ontzettend mooie decors, en leuke special effects voor die tijd. schwarzenegger speelt een goede rol, en zorgt voor de nodige actie, en toffe gevechten. de bijrollen zijn overigens ook best goed. het verhaal is gewoon goed te noemen. ook de bombastische soundtrack is erg passend. al met al een genietbare film, die erg sfeervol gefilmd is, en mij de hele rit vermaakt heeft. 4 sterren.
ikvoereendjes
Ja wat voor cijfer geef je nou voor zo'n film. Als je kijkt naar het acteerwerk, de neppe special effects, het magere verhaal en de zeer slecht uitgewerkte vechtscenes waar werkelijk geen klap raak is, kom ik uit op een 1*
Maar dit was in mijn jeugd voor mij beste film ooit gemaakt, nu velen jaren later is de beleving wat minder. (en ik had het gevoel dat ik naar een zwarte komedie zat te kijken)
Toch heb ik prima vermaakt dus qua entertainment gehalte toch zeker 4*, kom ik uit op een 2,5* gemiddeld.
Binnenkort Conan the Destroyer!
de kardinaal
Net weer gezien op tv en hij blijft gewoon heerlijk om naar te kijken.
Deze film was de trentsetter voor een hele hoop andere mindere films zoals The Beastmaster en(flauwe) Kull en een hele reeks andere prut. Dit bleef de beste in zijn soort en voor die tijd heel goed. Ik en mijn vrienden smulden er toen in ieder geval van toen hij uitkwam.4,5
tommykonijn
Arnold Schwarzenzegger (Batman & Robin) is echt een sterke coole gast hij is echt zo sterk als een Beer of een Leeuw ofzo nou ja in ieder geval .... deze film vond ik niet top maar wel meevallen om eens te bekijken als je niet weet wat je moet doen (stomweg/kortom : je vervelen
!)
***
ikvoereendjes
haha ja en toen hij een gier dood beet, een echte dierenvriend die Conan
cthulhu
Die kameel zit in Conan the destroyer, die ik wel slecht vind. Deze is echter geweldig ! Matig acteerwerk... het valt me niet eens op.
Ik ben wel bevooroordeelt, ik vind dit gewoon cool. Als je er niet van houd, zal deze film je aandacht niet lang vast houden vrees ik.
Let wel op de geweldig passende muziek !

Conan the Destroyer
1984

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma
Actie / Avontuur, 1972