• 9.375.045 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.223.364)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

avatar van Menni

Menni

Waarom zou je een dergelijk spel niet spelen? Magic is het meest geweldige spel dat ik ken (en ik ben best wel een behoorlijke spelletjesliefhebber) en dit soort uitstapjes naar andere werelden vind ik altijd op z'n minst grappig .

neo

Ik ben zelf niet zo gek op dit soort spelletjes. Ik dacht dat het met dit soort spellen was dat je steeds pakjes van 10 stuks kan kopen en dus ook dubbele kan krijgen toch? anders koop ik als het uitkomt misschien 2 pakjes voor de lol

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ja, je kan dubbele krijgen jah , maar dat is voor de gemiddelde Magic-speler geen punt. Het is zelf vaak fijn om van een bepaalde kaart (mits ie een beetje goed is) meer dan 1 te hebben.

Is dit kaartje trouwens gemaakt door een overijverige fan, of bestaat ie echt??

neo

Bestaat echt. Hier nog een paar kaarten:

trinity

agent smith

spoonboy

avatar van yosemite44

yosemite44

sorry hoor maar dat lijken me toch geen echte magic kaarten...

neo

They are cards from a Collectible Card Game (CCG) called Magic the Gathering, featuring Matrix Characters.

Dus geloof het of niet maar ze bestaan echt.

De prijs zal wel lekker hoog zijn, want ik heb weleens een blad gekocht waarin je een set ''normale'' kaarten van een bepaalde film kon bestellen en dat werd al snel rond de 100 euro.

avatar van Phooze

Phooze

Neo, sorry hoor, maar Wizards of the Coast zal dit soort kaarten nooit uitbrengen. Als ze dit nl. wel doen verzinnen ze er gelijk een apart spel voor

Ik ben al een tijd geleden gestopt met magic (1997) maar speel het nog wel eens online. 't Werd mij te commercieel...

Phooze schreef:

Als ze dit nl. wel doen verzinnen ze er gelijk een apart spel voor

maar dat hebben ze in dit geval dus niet gedaan

avatar van Phooze

Phooze

neo schreef:

maar dat hebben ze in dit geval dus niet gedaan

ok, ok, ze zijn inderdaad wel zo commercieel om het wel te doen.... maar dan denk ik dat het "foils" worden die niet op toernooien etc. gebruikt mogen worden en in een fun-set terecht komen..... maar voorlopig geloof ik er niks van en het begint aardig off-topic te worden

De kaarten zijn trouwens erg makkelijk te "photoshoppen"

avatar van Menni

Menni

Er zijn hele leuke programmaatjes om dit soort kaartjes zelf te maken en ik meen dat deze Matrix-varianten ooit in de Inquest (gamer-blad) hebben gestaan.. Ik maak ze zelf ook regelmatig, dus enkel een afbeelding duidt nog niet op een geheel ontwikkeld spel . Er is trouwens vast wel al een Matrix CCG?

neo

Ik zei ook niet dat er werkelijk een spel bestaat, maar die 4 kaarten stonden idd ook in dat blad en in ieder geval zijn die 4 kaarten wel echt gefabriceerd

avatar van Jordy

Jordy

Ik zal morgen wel even een topic maken voor de Magic ner... ehm.... enthousiastelingen

avatar van Jordy

Jordy

Net voor de 7e keer gekocht, dat kunnen jullie me vast niet nadoen

blijft een leuk verjaardagscadeau

avatar van FisherKing

FisherKing

Neo heeft me gechanteerd met herziening van The Matrix.

Dus na vele dreigementen toch mar herzien.

Is boeiende film die toch geen moment verveeld en vol met spanning zit. Ondanks het non-acteren van Reeves en het veelvuldig citeren uit andere sf-films (Total Recall bijvoorbeeld)

stijgt de film toch in aanzien. 4*

Vind het overigens geen top100 film maar dat is persoonlijk.

FisherKing schreef:

Neo heeft me gechanteerd met herziening van The Matrix.

Dus na vele dreigementen toch mar herzien.

Is boeiende film die toch geen moment verveeld en vol met spanning zit.

Zo weer eentje bekeerd, wie volgt?

avatar van wpstolk

wpstolk

Ik in ieder geval niet...

neo

Die redactie knakkers van de veronica gids toch:

Tactisch geprogrammeerd deze The Matrix. Donderdag 15 mei gaat The Matrix Reloaded in premiere. Zo kunnen alle fans nog even hun geheugen opfrissen en welingelicht de bioscoop in stappen voor de vervolgen.

avatar van Zavo

Zavo

Waar toch? Niet iedereen heeft the matrix 1 duizend keer gezien hoor.

neo

Ze spreken over ''fans'' en ik neem aan dat fans allang goed genoeg ingelicht zijn

avatar van Zavo

Zavo

Ok, het woordje 'fans' is dan misschien niet goed, had moeten zijn "voor de mensen die deel 2 willen zien en die geen fan zijn". Zo goed?

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

had niet beter gekund

neo

Haha en in sbs 6 advertenties leggen ze ook wel enorme moeilijke dillema's voor aan de lezer :

''Van wie is dat telefoongesprek waarmee de film begint?'' ''En nam Keanu Reeves nu de blauwe of de rode pil?''

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Eerlijk gezegd weet ik die tweede ook niet meer..:|

neo

ga dan maandag de film nog een keer kijken, kan je als fan welingelicht naar de bios gaan voor het vervolg

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Even een korte terugblik op het eerste deel:

narva77 schreef (maanden geleden):

Neo en zijn vrienden worden gevangen genomen door de Aliens die een gevecht leveren met de Langoliers op de zandplaneet Dune; de Tommyknockers redden Neo maar komen in een hinderlaag van het trio Voorhees/Krueger/Pinhead terecht. Gelukkig is er altijd wel een Luke Skywalker in de buurt die Neo ontzet van het kwaad. Maar dan komt Norman Bates die met zijn trouwe viervoeter Cujo onze held gevangen neemt en meeneemt naar de Mountains of Doom. Dan komt plotseling The Elphant Man die samen met de hobbits, dwergen, Aragorn en Boromir Neo en zijn vriendjes bevrijdt.

Oja en ze leefden nog lang en gelukkig

Ik had onlangs mijn stem verlaagt omdat er werd gezeurd en geflamed m.b.t. deze film.

Nu toch maar weer mijn stem verhoogd naar 4*, want zo slecht is The Matrix niet.

(Haal je niet teveel in je hoofd, Neo )

he een nieuwe variant in het bekeren

avatar van FisherKing

FisherKing

neo schreef:

he een nieuwe variant in het bekeren

Ach, goed voorbeeld, doet goed volgen

avatar van narva77

narva77 (crew films)

narva77 schreef:

(Haal je niet teveel in je hoofd, Neo )

Ho ho, geldt ook voor jou, FK

avatar van De Knip

De Knip

Nou, ik heb de Matrix nu eindelijk ff geheel gezien en ik vind hem toch beter dan ik dacht. Niet een superfilm, maar toch wel orgineel bedacht. 't Is alleen niet een film om nog een keer te zien, zo is het wel.

***1/2

avatar van haley01

haley01

zeg jongens, kun je geen echte commentaar geven, in plaats van te kletsen over verdomde magic-kaarten?

mens toch, zotten!

the matrix is een zéér goede film!5/5