• 9.379.405 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.224.869)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

avatar van superbassie

superbassie

Zwaar overschatte film...

Wel origineel, maar hoort echt niet in de top 50 van beste films. Het verhaal had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

3* voor de effecten.

avatar van russell

russell

Heb hem nooit geheel gezien, en ik ga hem zeker bekijken, al is het alleen om die keanu reeves.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

superbassie schreef:

Zwaar overschatte film...

3* voor de effecten.

Ben het met je eens. Hou ook totaal niet van dit soort films. Toch 2 sterren, door de redelijke acteurprestaties en de goed uitgevoerde effecten.

avatar van Filminspecteur

Filminspecteur

leuke spannende film! 5 sterren

avatar van QuentinTarantino

QuentinTarantino

Topper,,, mijn personal favorite. Heb hem al ontelbaar keren gezien,,, (nou, vooruit, in de 20 keer denk ik) en hij blijft steengoed!

Het is dat 5 sterren het maximum is....

Ploppesteksel

Verhaal beter uitgewerkt worden ?

Dit is misschien wel één van de meest gecompliceerde films ooit ?

Verklaar dat eens..

avatar van serpico

serpico

Geloof me, er zijn veeeeel gecompliceerder films dan The Matrix. En dan nog, als een film gecompliceerd is, hoeft dat niet te betekenen dat het verhaal goed uitgewerkt is.

Ploppesteksel

Wat is er hier dan niet goed uitgewerkt was eigenlijk meer de vraag waarop ik antwoord wou zien

avatar van gersompie

gersompie

Werkelijk een prachtfilm. Het script is echt om te smullen!!

Kheb direct deel 2 er achteraan gekeken.

avatar van fieko

fieko

leuke film met een heel leuk spannend verloop

het hele idee achter het verhaal heel sterk

avatar van BennyBlanco

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

BennyBlanco schreef:

0.5 van mij, wat n shit film

Waarom vond je hem een shit film? Mag ik dat weten?

avatar van bertbert

bertbert

Goede SF film, en alle wizkids, het is en blijft science fiction. Als ik teveel zuip en ik moet de volgende dag vroeg mijn bed uit, dan is het echt wel the real world. 4 sterren voor het vermaak.

avatar van veron35

veron35

L. luchtloper schreef:

Waarom vond je hem een shit film? Mag ik dat weten?

Ik denk oa. Laurence Fishburne en die kong fu sene.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Zeker een goeie film, het verhaal is vrij origineel in de Amerikaanse markt. De inspiratie voor deze film hadden de gebroeders Wachowski in Japan gehaald, de mangafilms dus.

Het verhaal zit goed, de actiescenès zijn zeker niet minder maar de film had ook wat saaie momenten.

avatar van thedudesons

thedudesons

nog steeds 1 van de beste film's die er is gemaakt

avatar van Egyptix

Egyptix

matrix is en blijft een mooie film met en mooie gedachte achter het hoe en wat van de film

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Baggerfilm. Dat computer geneuzel, niet aan mij besteed. Het ziet er ook allemaal zo nep uit als ze zo ongeveer rondvliegen.

avatar van DragQueen

DragQueen

wat een originele en vernieuwende film. met name het verhaal, en de toegepaste technieken bij de gevechten. geweldig camerawerk, met een nogal groenige sfeer. dit past perfect bij de film. erg stijlvol allemaal. het acteerwerk is tevens erg goed. met name de personages van agent smith, morpheus en neo. heb deze film meerdere malen bekeken, om het verhaal helemaal te kunnen snappen. en met de keer kwam ik weer tot nieuwe ontdekkingen. de vervolgen zijn naar mijn mening een stuk minder, maar laat de magie van de eerste film onaangetast. als enige uit de trilogie, krijgt deze van mij de volle score. ik geef hem 5 verdiende sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

Meesterlijke film, verhaal is goed, acteerwerk is goed, special effects zijn goed. Die eindscène dat Neo die kogels ontwijkt hoe vaak is dat wel niet nagedaan in internetfilmpjes enz.?
Ook is dit gewoon de beste van de Trilogie.

Ik geef 'm 5 sterren.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Shinobi schreef:
Ook is dit gewoon de beste van de Trilogie.

Ik geef 'm 5 sterren.

jah, dat is zo, als je je op die manier bukt dan zegt men al snel 'matrix style' (bij ons toch....)
dit is idd de beste van de trilogie
gevolcht door deel 3 waarin het grote gevecht gebeurt
en het iets vervelendere deel 2 die wel de vetste gevechten bevat

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Wat een slechte film zeg..als er een gek mij achtervolgt met zon bril en zon outfit denk ik : Jezus dies Gek ..Deze film slaat nergens op computernerds film is dit..als je over slavernij wilt praten in de wereld lees dan de krant over China

Ploppesteksel

Volgens mij begrijp jij de film niet eens als je zegt dat dit een computernerdfilm is .

avatar van Minotaures

Minotaures

Waardeer deze film niet zo erg, maar dat komt omdat ik hem nooit zo goed heb gezien. Ik zal hem vast wel nog een keer herzien.

avatar van Lola3

Lola3

Minotaures schreef:

Hoe kan je hem dan niet waarderen?

avatar van killerman15

killerman15

geweldige film als je het mij vraagt, goede effecten goed verhaal enz...

4,5 *

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Ik kijk deze film alleen als ik slapeloosheid heb..

Want als ik deze film ga volgen val ik direct in slaap .

avatar van Minotaures

Minotaures

Lola3 schreef:

Hoe kan je hem dan niet waarderen?

Ik heb hem wel gezien, maar nog nooit echt goed kunnen volgen, het verwarde me zo erg.

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

Geweldige film! Mijn persoonlijke favoriet.

Zeer goed bedacht verhaal en ook prachtig uitgewerkt. Wat mij betreft klopt alles aan deze film. Alleen naarmate het verloop van de trilogie vond ik de film slapper worden (dus deel 2 vond ik minder en deel 3 nog minder).