• 9.377.553 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Bélon schreef:

Helemaal niet het is gewoon mijn mening, ik heb het over vermaak en niet over een rating, veder schrijf ik ook "vooral".

Als iets vermakelijk is hoeft het niet persé goed te zijn (wederom mijn mening uiteraard). Ik heb me aardig (gemiddeld) vermaakt maar om dit nu te bestempelen als meesterwerk gaat me wat ver.

'Vooral' betekent 'meestal' toch 'een grotere meerderheid'. Hoe je deze film vond (vermakelijk/niet vermakelijk) drukt zich toch uit in de Rating of niet?

avatar van Kite2007

Kite2007

Verhaal is voorspelbaar, maar goed had je anders verwacht. In 3d gekeken en een lekkere goeie wegkijker. Ik zou hem zeker ook zonder 3d kunnen kijken!

Montorsi schreef:
Dat is dus nogal voorbarig. Terwijl hij 3D en animatie er beter uit heeft laten zien wil het toch niet zeggen dat deze film zo'n succes is doordat hij in het verleden ook al succesvolle films heeft gemaakt, en niet vanwege de 3D.

Ik heb er trouwens wel een halfje afgehaald gisteren. Een paar maanden verder, en ik begin telkens terug te denken aan het welhaast manipulatieve karakter van de platte personages. Die opbouw van de Na'Vi alleen al. Ze zijn aan de ene kant qua uiterlijk een soort kat-achtig (katten zijn herkenbaar voor mensen), daarnaast die grote levendige 'goede' ogen (let maar eens op in films hoe de goede karakters altijd grote ogen hebben, en de slechte kleine oogjes), en het heeft ook nog iets menselijks om de 'love-story' vorm te kunnen geven.

De bad-guy wordt de hele film door onderstreept en is helemaal zo plat als een dubbeltje.

Verder valt me steeds meer op hoeveel deze film het patroon van Titanic weet te volgen. Hoofdpersoon komt per ongeluk in een situatie terecht, ontmoet een meisje van een andere klasse/ras, worden verliefd, onmogelijke liefde bla bla, ramp verpest het zooitje, maar geeft wel het ultieme zetje in de liefde. Dat ik nog wel een voldoende geef is omdat het zo mooi en flitsend gemaakt is en verder allemaal wel goed is uitgewerkt. Maar de film is echt verrekte manipulatief, The Green Mile verbleekt er zowat bij.

Ik ben het volledig met je eens.

Overigens valt het me op dat wanneer iemand hier (avatar) een negatieve mening plaatst, deze telkens ter discussie worden geroepen. Niet iedereen kan toch dezelfde ervaring hebben.

avatar van chevy93

chevy93

planet_of_death schreef:

Kinderen tussen 9-16? Klinklare onzin.

Inderdaad, op je 16e is hij ook al niet leuk meer.

Morgen in de videotheek. En over een week geloof ik in de winkel. Ik ben benieuwd!

avatar van Phantasm

Phantasm

Geweldige film, kijkt lekker weg, mooie plaatjes, heb me er geen moment mee verveelt.

avatar van erik1677

erik1677

Heb deze film een hele tijd eigenlijk genegeerd, want de media was er zo vol van.

Ik dacht eigenlijk bij mezelf, dit kan alleen maar tegenvallen.

maar het tegendeel is waar, wat een fantastische film.

heb echt met mn mond los zitten kijken.

Ik kom nu op 4 sterren uit, maar kan wel wezen dat dat er in de toekomst meer worden.

avatar van Riddierid

Riddierid

avatar van Kevin13

Kevin13

De top 250: de films met de hoogste waardering op MovieMeter. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een film minstens 250 stemmen ontvangen hebben. Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

chevy93 schreef:

Inderdaad, op je 16e is hij ook al niet leuk meer.

Whahaaaa

Riddierid schreef:

Waarom staat deze film niet in de toplijst? kan iemand me dat even vertellen?

Omdat alleen top films terecht komen in een toplijst...(!)

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik vond deze film wel leuk, en ik snap de ophef er ook wel over. maar om eerlijk te zijn is de film qua inhoud gewoon bagger slecht het verhaal is zo simpel en al vaker vertelt.

Dat maakt trouwens voor deze film niet veel uit want het gaat om de special effects en om een nieuwe wereld in beeld te brengen, en dat is zeker goed gelukt.

Maar kom op jongens dit is toch niet de beste film ever ik bedoel ik ken veel betere films.

Is het iemand op gevallen dat Worthington eigenlijk niet echt past als stoere soldaat en niet zo goed acteerd of ben ik weer de enige die dat vind

avatar van dEUS

dEUS

Tijdje terug in de cinema gezien. Ik kan niet ontkennen dat het er allemaal erg fraai uitziet, maar verder vond ik de film toch niet zo geweldig. Het verhaal was eigenlijk echt zwak en van spanning was er ook totaal geen sprake: de afloop van zowat elke actiescène was makkelijk te voorspellen. Had er echt meer van verwacht.

avatar van _manga_

_manga_

Riddierid schreef:

een film moet 2 jaar oud zijn

Q Jones schreef:

Wie beweert dat dan..? Voor zover ik heb gezien zijn het er heel weinig..

avatar van panjoe

panjoe

Ik tel zo 115 1e plekken tussen de statistieken .

• 1931 stemmen

En dat wil wat zeggen..? Ik zou mijn nummer 1 in me top 10 bij lange na niet plaatsen op nr 1 top 250..

Besides, tuurlijk zullen er mensen zijn die het wel de beste film ever vinden, maar van de mensen hier die onderbouwen wordt het nauwelijks uitgekraamd..

avatar van panjoe

panjoe

Ik ben het met je eens dat een persoonlijke favoriet niet direct de beste film ever hoeft te zijn, maar je snapt dat dat voor veel mensen niet ver uit elkaar ligt... Dus dat wil zeker wel wát zeggen.

En naar mijn mening zegt het gegeven dat juist de mensen die dat roepen het niet goed kunnen onderbouwen ook wat over het niveau van die mensen (en zo indirect ook over Avatar). Ik weet dat ik hierbij ook een paar niet legitieme logicasprongetjes maakt maar dit is wel de eerste gedachte die mij opkwam en dat is niet zonder reden lijkt me .

• 1931 stemmen

ehm.. oke, maar je wijkt inderdaad erg af.

avatar van lagaiske

lagaiske

Ook ik volg me hierbij.

Het verhaal is net iets te simpel om baanbrekend te zijn.

Maar de CGI maakt natuurlijk alles ruimschoots goed!

avatar van *Thijs*

*Thijs*

louisvf schreef:

ja maar niet de 3D ervaring die je eigenlijk moet hebben zoals bijvoorbeeld in Disneyland wel het geval is bij dat space gedoe (zelf ook niet gezien maar daar draait het dachtik toch wel om...). Want als we eerlijk zijn is dat toch de 3D ervaring en de bedoeling van die 3D. Nuja het zou voormij zoizo geen meerwaarde zijn hoor, maar vind het vreemd dat mensen met zoveel lof spreken over de 3D als deze opgenoemde zaken er niet eens inzitten...

Ben het totaal met je eens. Disneyland en zelfs de Efteling (Pandadroom) hebben nog een betere 3D. Ben destijds nog eens weggeblazen in Disney World tijdens een stukje "Birds" van Alfred Hitchcock in 3D

Avatar 3D voegt naar mijn mening dan ook maar weinig toe aan de film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

qua 3D voegt het weinig toe ja dat klopt maar het geheel is wel mooi, of wil jij soms zeggen dat je 5 sterren voor het verhaal geeft?

dat lijkt me ook onwaarschijnlijk

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Reinbo schreef:

Slim......

Beviel prima.. niks geen last van gehad.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Lexcoaster schreef:

Ik geef de film inderdaad 4 sterren, op entertainment waarde. Maar top 250? Nee, niet echt. Daarvoor is de film inhoudelijk veel te vlak, en is het verhaal niet origineel genoeg.

Érg leuk, maar niet memorabel genoeg voor mij om de film een top 250 notering te geven. Maargoed, ik ga daar natuurlijk niet over (en eigenlijk horen we het hier niet eens te bespreken ).

Dan had je die bril ook op moeten houden..

Dat had dus niks met die bril te maken -_-'

Ik vond het 3D zo tegenvallen dat ik hem net zo goed zonder bril kon kijken... en had er niks geen probs mee.

avatar van Q Jones

Q Jones

DonOswaldo schreef:

Wie beweert dat dan..? Voor zover ik heb gezien zijn het er heel weinig..

sommige recenten beweren dat en hij staat ook al vrij hoog in de IMDB top 250 ik denk ook dat komt omdat veel mensen normaal geen films kijken maar doordat deze film zo bekend is en veel mensen hem hebben gezien en dan gelijk hoge punten gaan geven terwijl ze er eigenlijk geen verstand van hebben. Jij geeft de film ook 5 sterren of is dat voor de hoge entertainment waarde

MovieHolic schreef:

Beviel prima.. niks geen last van gehad.

Heb je buitenaardse ogen..?

Q Jones schreef:

True, net als velen anderen die er 'wel' verstand van hebben ook 5* stemmen. Betekent verder niet dat ik het de beste film vind..

Tha-Joker

Ik ga deze zo bestellen op bol, natuurlijk op Blu-ray. Voor maar 19 euro incl verzendkosten

avatar van rensiemetal

rensiemetal

Fascinerende film die de hele tijd blijft boeien.

DonOswaldo schreef:

Sorry hoor, dat begrijp ik even niet. Je vindt Avater niet de beste film die je gezien hebt maar geeft wel een cijfer welke aangeeft dat je het één van de beste films vind.

Je geeft toch een cijfer naar hoe je de film hebt ervaren lijkt me. Het geven van het hoogste cijfer voor een film die je niet als één van de beste ervaart, vind ik een vreemde manier van beoordelen. Maar goed, dat is mijn mening.

avatar van hoek

hoek

Heerlijke film,goed verhaal en spannende momenten.topper