Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Tha-Joker
Helemaal niet het is gewoon mijn mening, ik heb het over vermaak en niet over een rating, veder schrijf ik ook "vooral".
Als iets vermakelijk is hoeft het niet persé goed te zijn (wederom mijn mening uiteraard). Ik heb me aardig (gemiddeld) vermaakt maar om dit nu te bestempelen als meesterwerk gaat me wat ver.
'Vooral' betekent 'meestal' toch 'een grotere meerderheid'. Hoe je deze film vond (vermakelijk/niet vermakelijk) drukt zich toch uit in de Rating of niet?
Kite2007
Verhaal is voorspelbaar, maar goed had je anders verwacht. In 3d gekeken en een lekkere goeie wegkijker. Ik zou hem zeker ook zonder 3d kunnen kijken!
Miss Sway
Dat is dus nogal voorbarig. Terwijl hij 3D en animatie er beter uit heeft laten zien wil het toch niet zeggen dat deze film zo'n succes is doordat hij in het verleden ook al succesvolle films heeft gemaakt, en niet vanwege de 3D.
Ik heb er trouwens wel een halfje afgehaald gisteren. Een paar maanden verder, en ik begin telkens terug te denken aan het welhaast manipulatieve karakter van de platte personages. Die opbouw van de Na'Vi alleen al. Ze zijn aan de ene kant qua uiterlijk een soort kat-achtig (katten zijn herkenbaar voor mensen), daarnaast die grote levendige 'goede' ogen (let maar eens op in films hoe de goede karakters altijd grote ogen hebben, en de slechte kleine oogjes), en het heeft ook nog iets menselijks om de 'love-story' vorm te kunnen geven.
De bad-guy wordt de hele film door onderstreept en is helemaal zo plat als een dubbeltje.
Verder valt me steeds meer op hoeveel deze film het patroon van Titanic weet te volgen. Hoofdpersoon komt per ongeluk in een situatie terecht, ontmoet een meisje van een andere klasse/ras, worden verliefd, onmogelijke liefde bla bla, ramp verpest het zooitje, maar geeft wel het ultieme zetje in de liefde. Dat ik nog wel een voldoende geef is omdat het zo mooi en flitsend gemaakt is en verder allemaal wel goed is uitgewerkt. Maar de film is echt verrekte manipulatief, The Green Mile verbleekt er zowat bij.
Ik ben het volledig met je eens.
Overigens valt het me op dat wanneer iemand hier (avatar) een negatieve mening plaatst, deze telkens ter discussie worden geroepen. Niet iedereen kan toch dezelfde ervaring hebben.
chevy93
Kinderen tussen 9-16? Klinklare onzin.
Morgen in de videotheek. En over een week geloof ik in de winkel. Ik ben benieuwd!
Phantasm
Geweldige film, kijkt lekker weg, mooie plaatjes, heb me er geen moment mee verveelt.
erik1677
Heb deze film een hele tijd eigenlijk genegeerd, want de media was er zo vol van.
Ik dacht eigenlijk bij mezelf, dit kan alleen maar tegenvallen.
maar het tegendeel is waar, wat een fantastische film.
heb echt met mn mond los zitten kijken.
Ik kom nu op 4 sterren uit, maar kan wel wezen dat dat er in de toekomst meer worden.
Riddierid
Kevin13
Whahaaaa
Waarom staat deze film niet in de toplijst? kan iemand me dat even vertellen?
Omdat alleen top films terecht komen in een toplijst...(!)
Q Jones
Ik vond deze film wel leuk, en ik snap de ophef er ook wel over. maar om eerlijk te zijn is de film qua inhoud gewoon bagger slecht het verhaal is zo simpel en al vaker vertelt.
Dat maakt trouwens voor deze film niet veel uit want het gaat om de special effects en om een nieuwe wereld in beeld te brengen, en dat is zeker goed gelukt.
Maar kom op jongens dit is toch niet de beste film ever ik bedoel ik ken veel betere films.
Is het iemand op gevallen dat Worthington eigenlijk niet echt past als stoere soldaat en niet zo goed acteerd of ben ik weer de enige die dat vind
dEUS
Tijdje terug in de cinema gezien. Ik kan niet ontkennen dat het er allemaal erg fraai uitziet, maar verder vond ik de film toch niet zo geweldig. Het verhaal was eigenlijk echt zwak en van spanning was er ook totaal geen sprake: de afloop van zowat elke actiescène was makkelijk te voorspellen. Had er echt meer van verwacht.
_manga_
een film moet 2 jaar oud zijn
- 1931 stemmen
Wie beweert dat dan..? Voor zover ik heb gezien zijn het er heel weinig..
- 1931 stemmen
En dat wil wat zeggen..? Ik zou mijn nummer 1 in me top 10 bij lange na niet plaatsen op nr 1 top 250..
Besides, tuurlijk zullen er mensen zijn die het wel de beste film ever vinden, maar van de mensen hier die onderbouwen wordt het nauwelijks uitgekraamd..
panjoe
Ik ben het met je eens dat een persoonlijke favoriet niet direct de beste film ever hoeft te zijn, maar je snapt dat dat voor veel mensen niet ver uit elkaar ligt... Dus dat wil zeker wel wát zeggen.
En naar mijn mening zegt het gegeven dat juist de mensen die dat roepen het niet goed kunnen onderbouwen ook wat over het niveau van die mensen (en zo indirect ook over Avatar). Ik weet dat ik hierbij ook een paar niet legitieme logicasprongetjes maakt maar dit is wel de eerste gedachte die mij opkwam en dat is niet zonder reden lijkt me
lagaiske
Ook ik volg me hierbij.
Het verhaal is net iets te simpel om baanbrekend te zijn.
Maar de CGI maakt natuurlijk alles ruimschoots goed!
*Thijs*
ja maar niet de 3D ervaring die je eigenlijk moet hebben zoals bijvoorbeeld in Disneyland wel het geval is bij dat space gedoe (zelf ook niet gezien maar daar draait het dachtik toch wel om...). Want als we eerlijk zijn is dat toch de 3D ervaring en de bedoeling van die 3D. Nuja het zou voormij zoizo geen meerwaarde zijn hoor, maar vind het vreemd dat mensen met zoveel lof spreken over de 3D als deze opgenoemde zaken er niet eens inzitten...
Ben het totaal met je eens. Disneyland en zelfs de Efteling (Pandadroom) hebben nog een betere 3D. Ben destijds nog eens weggeblazen in Disney World tijdens een stukje "Birds" van Alfred Hitchcock in 3D
Avatar 3D voegt naar mijn mening dan ook maar weinig toe aan de film.
mcdaktari
qua 3D voegt het weinig toe ja dat klopt maar het geheel is wel mooi, of wil jij soms zeggen dat je 5 sterren voor het verhaal geeft?
dat lijkt me ook onwaarschijnlijk
MovieHolic
Slim......
Beviel prima.. niks geen last van gehad.
MovieHolic
Ik geef de film inderdaad 4 sterren, op entertainment waarde. Maar top 250? Nee, niet echt. Daarvoor is de film inhoudelijk veel te vlak, en is het verhaal niet origineel genoeg.
Érg leuk, maar niet memorabel genoeg voor mij om de film een top 250 notering te geven. Maargoed, ik ga daar natuurlijk niet over (en eigenlijk horen we het hier niet eens te bespreken
Dan had je die bril ook op moeten houden..
Dat had dus niks met die bril te maken -_-'
Ik vond het 3D zo tegenvallen dat ik hem net zo goed zonder bril kon kijken... en had er niks geen probs mee.
Q Jones
Wie beweert dat dan..? Voor zover ik heb gezien zijn het er heel weinig..
- 1931 stemmen
True, net als velen anderen die er 'wel' verstand van hebben ook 5* stemmen. Betekent verder niet dat ik het de beste film vind..
Tha-Joker
Ik ga deze zo bestellen op bol, natuurlijk op Blu-ray. Voor maar 19 euro incl verzendkosten
Miss Sway
Sorry hoor, dat begrijp ik even niet. Je vindt Avater niet de beste film die je gezien hebt maar geeft wel een cijfer welke aangeeft dat je het één van de beste films vind.
Je geeft toch een cijfer naar hoe je de film hebt ervaren lijkt me. Het geven van het hoogste cijfer voor een film die je niet als één van de beste ervaart, vind ik een vreemde manier van beoordelen. Maar goed, dat is mijn mening.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful