• 9.376.876 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Awake78

Awake78

Ach hij dekt zichzelf tenminste nog in en ik vind het best nog een mooi stukje ook. Altijd nog beter dan dat ie zegt:' leuke film, 5*'.

Begrijpelijk dat je niet al het (soms) oeverloze gezwam van de afgelopen 250 pagina's gaat doorlezen toch .

avatar van Ro_mien

Ro_mien

Schitterende, waanzinnige film !!!

Heb hem net in 3D in Metropolis gezien.

Heb wel schrik dat ik hem niet meer zo leuk ga vinden thuis op dvd, want het hele 3D effect maakt de film echt wel af.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Visueel is deze film een van de mooiste dingen die ik heb gezien, adembenemend! (wel in 3D zien natuurlijk!)

De avatars zijn wat mij betreft een feest om naar te kijken qua lijf en souplesse en de "natuur" en haar wezens zijn waarlijk sprookjesachtig mooi. Het verhaal vond ik blijvend boeiend, tikje spiritueel, heel soms wat sentimenteel.

Zeker een aanrader!

avatar van Gabbere

Gabbere

Lekker wegkijkfilm met zeer goede SFX. Net veel meer. Misschien verandert dat als ik het op bluray kijk

avatar van tadnecty

tadnecty

Na het zien van de film met een paar vrienden kan ik begrijpen waarom sommige mensen depressief worden na het zien er van. Die wereld is zó mooi in elkaar gezet en is zo kleurrijk, dat je als je de bioscoop uitloopt afvraagt waarom de aarde er niet zo mooi uitzag.

Gelukkig voor die mensen komt er waarschijnlijk een vervolg.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hm. Ik was juist eerder blij dat de aarde er over het algemeen niet zo kitscherig uitziet als Pandora. Zo'n kleurrijke wereld gaat na verloop van tijd toch wel een beetje pijn aan je ogen doen, zou je bijna zeggen.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Lexcoaster schreef:

Ondanks dat ik de film erg vermakelijk vind, vind ik deze film niet top-250 waardig. Heel veel kwaliteitsfilms staan er nu niet in, die plaats hebben gemaakt voor Hollywood blockbusters. Hoe vermakelijk deze film ook is, hij is mij niet memorabel genoeg voor een top-250 notering. Als hij deze extreem hoge waardering behoud zie ik dat helaas wel gebeuren.

Maar toch gaf je 4*, hoger dan de film met de laagste beoordeling in de top-250 O.o

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Triple G schreef:

Niet mee eens. Het verhaal is de essentie in een boek en daar zelf de beelden bij te verzinnen. Film heeft juist de kracht een visuele pracht neer te kunnen zetten zonder een briljant verhaal te hoeven vertellen. De combinatie zorgt echter voor de perfecte film. Wat deze dus niet is. Maar de beelden kunnen wel een aangenaam gevoel geven als je van 't type houdt en enigszins gevoelig bent voor sentimenteel gedoe zonder al te veel diepgang zoals Avatar laat zien. Daar is deze film uitstekend in geslaagd. Niet meer en niet minder. Een documentaire gaat juist om het verhaal met de realistische beelden daarbij. Wel es een documentaire gezien met mooie of indrukwekkende beelden zonder interessant verhaal? Ik niet.

De woorden van Triple G zijn de woorden die ik al tijden zoek in deze discussie, big fat AMEN!

avatar van huVILEub

huVILEub

Er is een verschil tussen persoonlijke mening en gemiddelde mening. Als iemand persoonlijk een top 250 zal opstellen zou die bestaan uit vooral 5 en 4,5 sterren films. Maar aangezien iedereen stemt is 4 uitzonderlijk hoog.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

avatar van panjoe

panjoe

Triple G schreef:

Okee, maar het verhaal van Avatar had dus voor elk willekeurig verhaal in dezelfde setting ingewisseld kunnen worden. Dat vind ik dus erg jammer aangezien ik bij films graag "in het verhaal wil zitten".

panjoe schreef:

Nee, tuurlijk kan het niet voor elk willekeurig verhaal ingewisseld worden, krijg je een heel andere film. En ik wil bij films graag ''in de film zitten'', en daar hoeft het geen briljant verhaal voor te zijn..

avatar van louisvf

louisvf

huVILEub schreef:

Hehe, even duidelijk maken dat hiet niet is omdat het overgrote publiek/media iets goed vind dat het daarom ook daadwerkelijk zo is...! Zeggen dat Avatar omwille van die reden goed is is dan ook belachelijk! Hehe, Hitler was ook geliefd bij de meerderheid van zijn volk... veel mensen in België kijken en vinden Witse ook goed, veel mensen in Nederland kijken naar de mol! Is het daarom goed? Het is maar wat de maatschappij je aanbied en in hoevere je erin meeloopt... Jammer dat dit het tegenwoordig is! Overigens is de meerderheid van de/een maatschappij dan ook geen filmkenner...! Het is inderdaad vreemd/uitzonderlijk hoog maar daarom nog niet terecht...! En trouwens de meesten die hier een 5 geven zijn -21 jaar! Wil nu geen kritiek geven op de jongere jeugd maar meningen en smaken veranderen...!

louisvf schreef:

Dus.. als je deze film goed vind ben je geen filmkenner, wil je zeggen..?

avatar van louisvf

louisvf

Zeg ik niet! Maar het grote deel niet nee, kan ook niet! Noem mezelf ook geen filmkenner hoor, niemand moet dit van zijn eigen zeggen, al kan je wel je best doen... !

avatar van Don MN

Don MN

Tonypulp schreef:

Earth?

Eerlijk toegeven, al vind ik het verhaal daarvan best interessant, schoot Earth ook snel door mijn hoofd. Zal vooral aan die overheersende schitterende parade van beelden liggen, waar Avatar ook het beste uit de voeten komt.

avatar van Triple G

Triple G

Tonypulp schreef:

Earth?

Het is maar hoe je 't bekijkt. Earth is niet zonder verhaal. Het vertelt het verhaal van onze eigen planeet.

Triple G schreef:

En Avatar vertelt het verhaal van een 'andere planeet'..

avatar van wilfred0107

wilfred0107

2x in de bios gezien:) echt een top film... alleen niet teveel over het verhaal gaan nadenken... want het lijkt nogal op pocahontas:P

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Triple G schreef:

Het verteld ook wel een verhaal, maar het is lang niet zo belangrijk als de beelden. Verhaal gaat haast volledig langs je heen....Avatar is daar niets anders in eigenlijk

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het verhaal is gewoon hap slik weg. Had wel iets beter gekunt, hoor. James zat wel te zaniken dat het verhaal niet goed zou worden maar dat het zo minimaal werd had ik niet verwacht. Desondanks heb ik me er niet aan gestoord.

avatar van Sami

Sami

de uitspraak: "als iemand op iets waardevols zit maak hem dan je vijand en pak wat je wilt deed me denken aan de amerikanen die irak tot vijand hadden uitgeroepen zonder bewijs en pakte wat ze wilde nlolie.

film was prachtig.......hoop dat dit het begin was van veel meer.

het einde deed me vermoeden dat er nog een deel gaat komen.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Flinter dun verhaaltje maar inderdaad, de 3d versie is visueel overweldigend. Alhoewel ik moet zeggen dat ik er na een uur of anderhalf al wel wat verzadigd raakte.

De thuis afgespeelde 2d versie, was niet veel waard > werd er niet warm of koud van en kreeg nog meer het pocahontas gevoel. Leuk dus voor een keer in 3d op groot scherm, maar daar laat ik het bij.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Stephanovic schreef:

Ik geef de film inderdaad 4 sterren, op entertainment waarde. Maar top 250? Nee, niet echt. Daarvoor is de film inhoudelijk veel te vlak, en is het verhaal niet origineel genoeg.

Érg leuk, maar niet memorabel genoeg voor mij om de film een top 250 notering te geven. Maargoed, ik ga daar natuurlijk niet over (en eigenlijk horen we het hier niet eens te bespreken ).

MovieHolic schreef:

Hij viel me tegen. Ik heb m in 3D gezien en ook dat viel me tegen, ik heb voor het overgrote deel zonder die bril zitten kijken

Dan had je die bril ook op moeten houden..

avatar van Mariami

Mariami

Miss Sway schreef:

De thuis afgespeelde 2d versie

Hoe heb je die dan in je bezit, vraag ik mij zo af...

avatar van hangoverdude

hangoverdude

Deze film heeft me helemaal weggeblazen,niet zozeer om de actie of de spanning maar om de schoonheid van de hele film.

Alles is tot in de puntjes uitgewerkt,dus ik was heel blij toen ik de film voor het eerst had gezien.

Ik vond het geklaag over de 3D versie zwaar overdreven.

Ik had geen last,maar ik vond het wel een min-punt dat het er niet echt uit sprong.

avatar van bollepeer

bollepeer

ongelooflijk wat een film zeg. zo mooi gemaakt allemaal, verhaal super. gewoon een briljante film. je kunt eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe goed deze film is. hele dikke 5 *

avatar van Minotaures

Minotaures

Hier trouwens een trailer van Avatar II

Echt waar!

avatar van Blur

Blur

Het voorspelbare script maakt dat het uiteindelijk toch een gemiddelde film is. Technisch is de "volgende stap", maar dat maakt van Avatar niet automatisch een klassieker. In het verhaal zitten eeen paar aardige elementen (op verschillende manieren koppelen van 2 werelden), maar de basis van goed & kwaad, het redden van een wereld en een onmogelijke liefde is te uitgekauwd is te vaak beproefd. Ook van de actie was ik niet echt onder de indruk, omdat alle elementen al zo vaak eerder getoont zijn. Telkens blijft alleen de verbluffende techniek over, waardoor je geboeid blijkt kijken, de volle 2:30 uur. Het acteerwerk voldoed, maar is nergens bijzonder.

Wat mij echt tegenviel was de geluidsband, met muziek die te vaak klonk als een reincarnatie van de Titanic en ik werd nergens op een fraai seround effect getrakteerd.

Ik heb wel genoten van de 3-dimentionale landschappen en natuur,

avatar van Lkw

Lkw

Mariami schreef:

Hoe heb je die dan in je bezit, vraag ik mij zo af...

Is dat echt zo moeilijk te bedenken anno 2010?