Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
swollenaer68
Ik bedoel dat een film even goed moet zijn op PC dan op groot scherm in een 3D-zaal.
wat een flauwekul, grow up. Dat is echt onzin. Totaal een ander effect, en blijkbaar kun jij dat niet beoordelen. Omdat je het niet hebt meegemaakt. Waar hebben we het over dan? Als je dan perse zo'n uitgesproken mening hebt, ga dan gewoon in de bioscoop kijken.
swollenaer68
wat een misbaksel! ik had al niet zulke hoge verwachtingen maar bah zo slecht had ik hem niet ingeschat. de film zat vol met clichés en slechte dialogen. daarnaast viel de animatie me ook vies tegen. de avatar's leken dan wel erg goed op de acteurs maar er zat zo verschrikkelijk weinig expressie in de gezichten dat ik op momenten het gevoel had dat ik naar een videogame aan het kijken was. daarnaast was er ook veel essentiële informatie weggelaten (volgens mij met het idee dat we het ons vast wel zouden kunnen indenken) en zat er weer daarvoor in de plaats veel onzinnige informatie. ook kon ik heel slecht tegen het gruwelijk lelijk en kitscherige lettertype van de ondertitels op het moment dat er in de ''Na'vi taal' werd gesproken. 3D effect was ok/goed, hetzelfde bij het acteerwerk (de mensen tenminste, door de slechte animatie kan ik het acteerwerk van de Na'vi's niet beoordelen). complimentjes voor de mooie plantjes, de Na'vi taal en de piepkleine details die de karakters van personages tenminste nog een beetje uitdiepte, maar nee van mij zou die de oscar niet krijgen.
Als het niet je stijl is , waarom dan toch kijken? En ben je in de bioscoop geweest?
Ik denk het laatste.
Niet als je thuis een 3D Imax zaaltje hebt.
Voor mij moet een film even schitterend zijn als ik hem binnen een paar maanden bekijk op TV op een zelfgebrandde DVD dan toen ik hem weken geleden in de bioscoop zag.
Nou, dan vallen er vast een hoop af.
Waarom denk je dat groot beeld tv's zo populair zijn? Als het niets uitmaakte zou iedereen toch gewoon een 20 inch tvtje kopen.....
Nog wel even stemmen.
Door alle opwinding gewoon vergeten mijn stem te plaatsen!
Bij deze gebeurt....dank!
@FatMike
Heb je verhaal met een glimlach zitten lezen, heerlijk geschreven! Jouw ervaring van Avatar komt heel erg dicht in de buurt van hoe ik in de bioscoopzaal zat. Zo herkenbaar.
Ik moest het gewoon even kwijt en mag ook wel een keer tussen al die extreem positieve stukjes. En gelukkig ben ik dus niet de enige!
- 1976 stemmen
Jawel, maar ik heb met lensen gewoon minder problemen.
TriplaR
(....)
Hoewel ik het er niet helemaal mee eens bij en de film voor mij nog wel iets meer waard was dan een halve ster, vond ik het een waar genot jouw gemotoriseerde niets-ontziende afkraking van deze film te lezen
TriplaR
Ik denk het laatste.
Sinds wanneer bestaan er 3D computers?
.. aangezien de persoon die jij quote aangeeft dat het 3D effect ok/goed was
Nixon17
Je zou er bijna een film van kunnen maken: "Ik moet geen bril, dat is te min voor mij, ik wil lenzen en anders ga ik een slechte recensie schrijven." of misschien is "De dikke verwende nederlander" een betere titel maar goed...
Ik vond de film erg netjes. Mooie effecten. Leuk verhaal al was de basis nogal voorspelbaar. In het slot toch nog even lekker knallen wat wat mij betreft toch net ff te lang mee werd gewacht. Acteerwerk viel hier en daar tegen maar al met al toch een van de betere films die ik heb gezien. Toch verwacht ik dat in de toekomst deze film niet echt een topper wordt aangezien de film het vooral moest hebben van de prachtige animaties en niet zozeer van het verhaal.
WoTeX
Ik heb de film gisteren gezien. Eerst dacht ik dat het niet mijn soort film zou zijn, maar ik was toch heel benieuwd. Dit kwam vooral door alle goede verhalen die ik erover gelezen heb.
Voordat ik naar de film ging, heb ik hier ook naar meningen gekeken waarbij ik ook een aantal heel negatieve beoordelingen tegen kwam (waaronder die van FatMike). Maar aangezien de film hier heel hoog scoort, had ik al het idee dat FatMike gewoon een beetje een zeurpiet was, die het gewoon leuk vindt om een andere mening te hebben dan de rest. Want het kan natuurlijk nooit zo zijn dat een film die een 8,5 op IMDB scoort, beoordeeld word met een halve ster... Dan doe je het er gewoon om, want dat zou betekenen dat er totaal niks goed is aan de film... En waarom zouden anderen er dan 4 of 5 sterren voor geven?
Maar in ieder geval, back to the point, ging ik zonder heel veel verwachtingen naar de bioscoop. Ik had niet veel verwachtingen, omdat ik bang was dat de film tegen zou vallen. Niks is minder waar. Ik heb echt genoten van de film en hij had van mij ook nog wel langer mogen duren. Eerst wordt het verhaal mooi opgebouwd, waarna op het eind een stuk flinke actie komt. Ik vind het niet de beste film ooit, maar het is absoluut de beste film die ik de laatste jaren heb gezien. Erg goede animaties en een heel origineel verhaal. De muziek was af-en-toe niet echt mijn smaak, maar dat paste dan wel weer bij de film.
Al met al een erg mooie film die absoluut meer dan een halve ster waard is.
ewalk
Ik vraag me af of de film ook geen Scientology invloeden heeft. Ik kwam op het idee nadat ik gisteren een poging had gewaagd om BAttlefield Earth eens proberen uit te kijken. Was me niet gelukt overigens. Maar ik heb nog eens opgezocht waar die Scientology voor staat: "Het centrale geloof van Scientology is dat een persoon een onsterfelijk spiritueel wezen (thetan) is die een gedachte en een lichaam bezit, en dat de persoon fundamenteel goed is. Het leven dat men zou moeten leiden is één van voortdurend geestelijk en ethisch onderwijs, voorlichting en verbetering, zodat hij/zij gelukkig kan zijn en uiteindelijke redding bereikt. Het concept van de onstoffelijke ziel (thetan) dat binnen scientology gehanteerd wordt leidt tot acceptatie van vorige levens. " Komt volgens mij erg overeen met wat de hoofdrolspeler overkomt? Is Cameron ook van de Scientology kerk?
Nomak
Ik heb de film gisteren gezien.
Ik geloof niet veel van jouw verhaaltje. FatMike heeft zijn negatieve bericht hier pas gisterenavond om 23:58 uur neergezet.
merijn82
- 1931 berichten
Oei!!! Zie dat maar eens recht te lullen WoTeX! Viel mij ook op inderdaad..
AGE-411
Nou, dan vallen er vast een hoop af.
Ik vind dat een film evenwaardig moet zijn op TV dan als je hem in de bioscoop ziet.
Waarom brengen ze anders DVD's uit?
Geeneen film uit mijn top10 heb ik in de bioscoop gezien... Dus daar ligt het zeker niet aan.
AGE-411
Leer lezen vooraleer te oordelen.
Ik denk het laatste.
Dus we moeten allemaal in onze hokjes blijven en nooit iets buiten onze stijl kijken of iets proberen wat ons genre niet is?
Over bullshit gesproken!
angel-eyes18
Moralistisch? Cameron heeft hulp gekregen van hulp van Groen Links en de Partij voor de dieren! Ik noemde het eerder al een verstikkende deken, maar dat viel achteraf wel mee. Ik ben echt gaan nadenken over planten en dieren en heb bewust grindtegels besteld voor in de achtertuin! De bomen die al jaren in de weg stonden heb ik met veel geweld verwijderd en het gras gaat er ook uit! Ook heb ik de afgelopen avonden met 3 pannen tegelijk op het vuur flink wat hamburgers gebakken. Uiteraard heb ik de beesten,
tijdens het graaien in de koeling bij de plaatselijke supermarkt, bedankt voor hun opoffering. Een hoop mensen keken me daarbij nogal vreemd aan en heb ze de film Avatar meteen aangeraden.
Als ik zo je laatste gedeelte leest van je tirade (
) moet ik je waarschuwen..het schijnt dat er piepels zijn die voor de trein zijn gesprongen na het zien van deze in mijn ogen magistrale film....
heb je geen zin om de film nog een x te zien?...mijn tuin heeft ook een grondige opknapbeurt nodig.
wibro
Eindelijk gezien. Ik had vrij reizen vandaag, ik heb de trein genomen naar Utrecht en daar in Rembrandt in 3D deze film mogen aanschouwen. Aanvankelijk had ik van de film niets verwacht en dat is ook redelijk uitgekomen. Wat ik mij na afloop vooral afvroeg is waarom mensen deze film vooral om het 3D gebeuren zo geweldig vinden. Goed, in het begin was het allemaal best mooi, Pandora zag er best mooi uit maar op een gegeven moment raakte ik op al die mooie plaatjes gewoon uitgekeken. Ik was blij dat het op een gegeven moment pauze was, want ik heb mij de eerste helft stierlijk zitten te vervelen en het verhaal dat stelde tot zo ver werkelijk helemaal niets voor. Na de pauze werd het allemaal wat beter, het werd meer een actiefilm maar ondanks al die mooie special effects en veldslagen had het verhaal een diepgang als van een roeiboot. De hele film liet mij daarom met een ontzettend leeg gevoel achter. De mooie plaatjes in 3D konden daar niets aan veranderen. Ik zal deze film daarom ook nooit meer gaan herzien.
Driello
Een buitenkansje. Eindelijk weer eens naar een bioscoop kunnen gaan na bijna een jaar. (Vriendin bezocht in Lusaka). Buitenkansje draaide uit op een deceptie. Ik doel dan op de film en niet het gezelschap......
Avatar was voor mij een kruising tussen de matrix (leven in twee werelden, Jurasic park (ontdekking van vreemde dieren en planten) en de eerste de beste Hollywood-blockbuster-oorlogsfilm.
Geen verrassing, geen spanning, geen ontroering, geen bijzonder acteerwerk en zeer vlakke en irritante hoofdrollen. Kortom: een film met veel potentie die helaas totaal niet werd waargemaakt. Voor de special effects dan nog 2 punten.
Waarom brengen ze anders DVD's uit?
Nou dan zou je toch je nummer twee eens op het grote witte doek moeten zien...
En dat ze het op dvd uitbrengen doen ze volgens mij omdat ze er geld mee kunnen verdienen, maar ik kan me vergissen....
Ben je eigenlijk ooit wel eens naar de bioscoop geweest? Ik krijg namelijk het idee van niet als ik je zo lees. Ik kijk zelf al jaren geen films meer op tv, vind er geen bal aan op het kleine kastje. Geluid en beeld komt erg slecht tot zijn recht op dat medium. IMO.
Madecineman (moderator films)
Is Cameron ook van de Scientology kerk?
Nee, zeker niet. Cameron zit in wetenschappelijke commissies van de NASA die keihard verworpen zouden worden door de scientology kerk...
Maar op zich zie je dat idee van een planeet als een groot levend bewustzijn vaker terug in SF verhalen. Ik denk dat Cameron meer inspiratie heeft gehaald voor de Na'vi uit de oorspronkelijk inheemse bewoners van Noord Amerika.
MoviefreakRob
Vanmiddag opnieuw naar Avatar gegaan... maar nu in 3D gekeken!
En ik moet zeggen.. ongelovelijk, het is nog mooier!
Je ziet de gezichten van de Navi's kristalhelder, dan in 2D.
Ook vooral in Cinemac in Ede is het 3D effect mooi.
Ik heb mijn recensie al eerder gegeven, dus ik hou het natuurlijk nog steeds bij een dikke 5.0!
Op naar deel 2, (die volgens Cameron misschien gaat komen).
Ik vraag me trouwens wel af, ofdat ie netzo mooi word.
Of het Gaia principe.
Eigenlijk is Avatar hiervan: Il paese del sesso selvaggio (1972) - imdb.com gejat. Lees de plotomschrijving er maar eens op na.
A photographer, John Bradley, is ambushed by a tribe while on a photo assignment in the Burmese rain forest. The tribe treats him viciously and uses him as a slave. The chief's daughter, Mayara, takes a liking to him, and her mother, who was a missionary child and speaks English, helps him escape. He encounters the fiancé of Mayara during his escape and kills him. He is captured again afterward, but Mayara chooses him as her next groom. He then decides to live with the tribe, protecting them and providing wisdom against modern dangers and a cannibal tribe they're at war with.
Film Fan
Ik ben er achter, de film is op DVD in 2D, Natuurlijk even kleurenvol als de 3D in de bios maar je mist toch wat.
AGE-411
Nou dan zou je toch je nummer twee eens op het grote witte doek moeten zien...
Ik ga iedere maand wel eens naar de bioscoop.
Wnr spelen ze apocalypse now nog es? Die wil ik wel es zien idd.
Meeste films zie ik op bed met popcorn in de hand. Vrijdagavond zo. Alles donker in een gezellig kamertje.
En op het einde van het bed: een grote TV.
Ik bedoel dat een film in elke omstandigheid goed moet zijn. Met of zonder 3D. Op ieder moment van de dag, en op elke plaats.
Vind ik onzin. Hangt immers van veel factoren af. Met name je stemming is van groot belang op de kijkervaring. Maar in een donkere kamer met een grote tv is een stp in de goede richting. Komt als een stuk dichter bij de ervaring die je in de bios hebt.
Maar om nu te verwachten dat een film op tv tijdens een kinderpartijtje een even hoge waardering oplevert, als in de bios of in het donker op tv, is geen reële wens.
ewalk
hm, een kannibalenfilm? zou wel grappig zijn. Ben benieuwd naar de directorscut van Avatar, volgens mij komt daar ook sex in voor. Weet niet of we daar blij mee moeten zijn.
wibro
Nou, de voorstelling in de Rembrandt bioscoop in Utrecht vanmorgen leek ook wel op een kinderpartijtje. Nog nooit zoveel popcorn etende kinderen gezien, maar volgens mij genoten ze wel van Avatar, want het was verder muisstil.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful