Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
swollenaer68
Wat heeft dat ermee te maken?
vind je Wall E beter dan avatar?
Grapje zeker.
en Gladiator buiten de top 100? Wat moet ik ermee? Belachelijk. Uiteraard mijn mening. Maar wel een duidelijke.
laundromat
Ben ik al officieel de enige die deze film níet gezien heeft? Volgens mij werkt een 3D bril niet bij mij....heb de gok dan ook niet genomen. Huren dan maar...
ewalk
Sommige mensen worden misselijk van zo'n bril.
dropjerob
Avatar is in een woord geweldig! Het verhaal is flinterdun, maar de special effects zijn spectaculair.
Het 3D kijken wordt een hele ervaring.
Ik zal niet teveel verklappen, je moet het beleven!
Aantal sterren: *****
JacoBaco
Sommige mensen worden misselijk van zo'n bril.
Omdat het zo'n lelijke bril is.
Valt mee. De brillen die Must See had waren op zich best wel modieus
. Best wel cool eigenlijk.
angel-eyes18
@JacoBaco
das toch een real 3d bril?....
schijnt het beste 3d te zijn op dit moment...
ewalk
Die had ik ook! Zo lelijk is die toch niet? Het is beter dan die rood groene kartonnen ondingen?
laundromat
Ik zie geen diepte! Dus zo'n bril werkte niet toen ik nog wat jonger was (vorige eeuw ofzo). Ga zo wel een tenniswedstrijd spelen, en dat zonder diepte...komt het daardoor dat ik niet vaak win?
nickteters
Een top film. geweldige film. Titanic alleen dan op een andere planeet
Home Cinema
Als je weet dat er ruim 500 miljoen dollar is uitgetrokken om deze film te maken dan kan je er donder op zeggen dat mensen er kritisch naar gaan kijken en dat is ook precies wat ik heb gedaan. Ik vraag mezelf af waar die 500 miljoen dollar aan besteed is want ik zie dat echt nergens terug in de film. Niet aan het goede uitgewerkte verhaal , niet aan de topcast want Sigourney Weaver is de bij vrijwel iedereen bekende acteur maar geen topactrice, in mijn ogen zelfs niet aan fascinerende special effects want zo veel beter dan in andere "special effects" films waren die niet. Van de vechtscene op het laatst tussen de door de kolonel bediende robot en de dinosaurus zakte zelfs mijn broek af, waardeloos was dat !!!.
Nee, het eerste waar ik aan moest denken toen ik de film af had gekeken was dat dit weer de zoveelste "overhypte" film was van de laatste tijden. Leuk om gezien te hebben want ik ken geen vergelijkbare films, maar daar blijft het bij mij bij !.
- 2005 stemmen
Ze mogen wel alvast een 3D-top 250 gaan maken, want deze film hoort niet tussen al die topfilms te staan. Ik weet dat het nog 2 jaar duurt, maar ik ben er nu al voor
Black Math
Als er een 3D-top 250 moet komen, dan zou er ook een kleur-top 250 moeten komen om onderscheid te maken met zwartwit films, want die zijn ondergesneeuwd door de kleurenfilms. En zo overschaduwen geluidsfilms de stomme films, dus daar moet ook een speciale lijst voor komen en zo kan je wel doorgaan bij elke revolutie op filmgebied. Lijkt me dus niet al te zinnig.
swollenaer68
Heb je de film in de bioscoop gezien of was het een download?
Deel dat bedrag ook maar door 2 Home cinema. Er is natuurlijk ook heel veel geld in reclamecampagnes gestoken.
OliverDogg
er staan anders nog genoeg zwart-wit films in de top 250 hoor...
Black Math
En zo zullen er ook genoeg 2D films in de top 250 blijven staan.
- 2005 stemmen
Je begrijpt me verkeerd. Deze film moet het van de 3D effecten hebben. Zwart-wit-films, die in de top 250 staan, moeten het van het verhaal hebben. Dat bedoelde ik. Raging Bull vind ik geweldig.
Black Math
Ik ben het met je eens dat het verhaal nou niet bepaald super is, maar ik geloof dat er hier genoeg mensen anders over denken. Op het moment dat 3D ingeburgerd raakt, zal Avatar de 3D bonus kwijtraken en wellicht dat de film dan uit de top 250 valt, maar het zou me niets verbazen als de film in de ogen van de meeste mensen genoeg inhoud heeft om nog steeds een goede rating te houden.
Dat zou kunnen
angel-eyes18
Hij zou nu op dit moment op een 11 plaats binnenkomen....
Denk je dat deze film dan nog 239 plaatsen naar beneden dondert als de 3D bonus er afgaat?...maja..je weet maar nooit
nognooit
vind je Wall E beter dan avatar?
Grapje zeker.
Wall E heb ik nog niet helemaal gezien, maar wat ik er van weet en heb gezien vond ik het een stuk boeiender dan Avatar.
AGE-411
Heb je de film in de bioscoop gezien of was het een download?
Mag daar een verschil tussen zitten?
AGE-411
Hij zou nu op dit moment op een 11 plaats binnenkomen....
Uit de IMDB-toplijst zal iewel tuimelen.
Zie maar naar titanic: ooit nog op nr1. Na 3 jaar viel ie er uit, en nu maar een 7,3* meer

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful