• 9.378.659 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.751)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

• 1931 berichten

angel-eyes18 schreef:

ga dan naar bed....

kga poppstars kijke.....doei

Is dat de afspiegeling van het niveau van de gemiddelde Avatar-lover? Popstars kijken? In dat geval begint begint het kwartje te vallen!

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Maakt het nou veel uit of ik 'm ga kijken in IMAX (rotterdam) of alleen 3D?

Starmaster501 schreef:

Wow, hallo. Ik heb het erover dat wanneer hij op dvd uitkomt, of hij dan ook in 3D versie komt?

Zou mooi zijn, want de eerste 3D tv's zijn er ook al. Mede dankzij deze film zullen die wel flink gaan verkopen de komende jaren.

Nog wel met brilletje...

swollenaer68 schreef:

Waarom nou zo hypocriet? Dat vraag jij je helemaal niet af. Je vind het nu al slecht.

Bovendien is de vraag hypothetisch. Het is met 3D-foefje, dus beoordeel het dan ook als zodanig, zou ik zeggen.

Hoezo hypocriet? Volgens mij is er geen ziel op MM die Avatar niet mooi vindt. Ik was ook weggeblazen van de SFX! Toch vind ik het verhaal dusdanig eenvoudig dat ik Avatar niet een hoog cijfer kan geven. Ookal is de vraag hypothetisch, hij is ook wel relevant.. Wat blijft er staan van Avatar zonder de mooie SFX?

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

merijn82 schreef:

Wel...ik hou van muziek....daarom kijk ik popstars...ik heb ook een rijke fantasie...daarom vind ik AVATAR zo verschikkelijk goed..

Ik vind het erg voor je dat jij beide eigenschappen niet hebt

en begin nou niet dat je popstars niet goed vind,,,want ook dat is net als AVATAR een kwestie van smaak. klaar.

dag doei mazzel

Poppe schreef:

Ik zou mijn geld terugvragen als ik jou was, gezien je cijfer was het een totale mislukking. Jammer

angel-eyes18 schreef:

ik heb ook een rijke fantasie...daarom vind ik AVATAR zo verschikkelijk goed..

Eerder een gebrek aan fantasie als alles door middel van cgi uitgebeeld kan worden. Liever wat meer suggestie.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

dutchtuga schreef:

Mee eens. Voorgekauwde fantasie zoals een LotR of Avatar is best leuk om te zien, maar zegt zeker niet dat jezelf dan veel fantasie hebt. Eerder het tegenovergestelde denk ik, omdat alle fantasiekenmerken al op je bord voorgeschoteld wordt en je als filmkijker het moet nemen, zoals het is.

Subtiele fantasiefilms zoals die van Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Science of Sleep) vind ik zelf veel meer inspelen op het begrip fantasie, omdat daar de fantasiekenmerken minder prominent aanwezig zijn. De kijker wordt zelf ook uitgedaagd er iets (al dan niet fantasiegerelateerd) bij te bedenken.

swollenaer68 schreef:

Dan snap je mijn beredenering niet. Ik geef duidelijk aan de SFX prima te vinden. Wat mij tegenstaat van Avatar is het verhaal wat al meerdere keren gedaan is....

avatar van Reinbo

Geldt dan niet voor zoveel films? Gaat toch om de uitvoering..... Anders zou bij voorbaat elke remake, of Shaksepeare verfilming, etc. om dezelfde reden je ook tegenstaan.

Poppe schreef:

Dat is prima, moet je zelf weten natuurlijk. Maar dat had je van tevoren kunnen weten. Als het je alleen om het verhaal gaat, en dat gaat het anders geef je geen 2, dan hoef je niet te gaan kijken naar avatar, want de film moet het juist hebben van het visuele aspect. Je gaat me toch niet zeggen dat je niet wist wat je te wachten stond. Trouwens, wat ik totaal niet eens ben met jou en een paar andere criticasters, is dat het verhaal zo ontzettend slecht is. Niet heel bijzonder, maar om nou te zeggen dramatisch...nee. Ik geloof ook niet dat jij elke film beoordeelt op het verhaal. Waarom dan bij avatar het verhaal onevenredig mee laten wegen in je oordeel. Uiteraard moet je het zelf weten, maar dat noem ik dan heel, heel er g naief. Ga dan niet kijken.

dutchtuga schreef:

Ik denk niet jij je iets kunt voorstellen bij fantasie, als ik je reacties zo lees. Voor fantasy liefhebbers is dit gewoon smullen. Voor filmhuis liefhebbers is er helemaal niets aan en voor liefhebbers van scarface, casino, the godfather, Carlito's way etc,.....ander genre.....ook leuk. Ik hou er ook van. Maar niet alleen...

swollenaer68 schreef:

Nou als je alle verhalen van Cameron las/hoorde en je gaat dan naar Avatar. Dan kom je, behalve het visuele aspect behoorlijk bedrogen uit, dit is namelijk niet het epische verhaal voor mij dan, wat hij beloofde.. En dat je mij dan naief noemt, slaat nergens op. Want je mag best wat verwachten van een miljoenenproductie behalve mooie SFX..

schreef:

daarom doet ie het ook zo goed en 90% van de kijkers vind het ook prachtig. Was je misschien nog niet opgevallen? Ik neem aan de je vindt dat de meeste mensen geen smaak hebben? Ik weet dat voor sommige mensen alles wat commercieel en succesvol is, per definitie slecht is. Kan ik je daar ook onder scharen? Ik begrijp namelijk helemaal niets van je cijfergeving en ik noem het nog steeds naief. Je had blijkbaar geen enkel idee wat je te wachten stond. Het verbaast me echt.

Reinbo schreef:

Gaat toch om de uitvoering.

Precies en dat vind ik in dit geval zwaar tegenvallen.

swollenaer68 schreef:

Joh, en wie is er nou naief..

swollenaer68

Op deze manier kun je na een film van guy ritchie ook wel stoppen met kijken....die stijl kennen we nu wel.....wat overigens jammer zou zijn, want ik denk dat het leuk blijft....iedere keer weer.

avatar van Pulse

Pulse

Gisteravond (pas...) in de bioscoop gezien, in 3D uiteraard.

Visueel natuurlijk overdonderend, verhaal minder.

Zoals de meeste meningen over deze film dus.

Daarom wil ik eigenlijk een béétje off-topic gaan, want ik zou het 3D effect wel even willen belichten.

De film duurt 162 minuten en 162 minuten 3D zonder pauze vind ik iets teveel van het goede.

Ik betrapte mezelf ook er op dat ik de bril af en toe afzette.

Uiteraard wel bij de "logboek" scenes, want alle pracht en praal wilde ik natuurlijk niet missen.

Maar toch.

Waarom er geen pauze was weet ik overigens niet.

Tijdens, maar vooral ná, de film had ik toch duidelijk last van de ogen.

Beetje traantjes in de ogen, beetje lage hoofdpijn... jammer.

Heb meteen toen ik thuiskwam op internet gelezen dat ik waarschijnlijk te veel naar de voorgrond heb gekeken, naar de onscherpe dingen.

Cameron wil juist dat je je blik op het midden blijft richten, dan zou er niks aan 't handje zijn.

Weet ik dat voor de volgende keer.

De "in your face" 3D effecten zijn er niet of nauwelijks, denk dat dat een echt jaren 80 fenomeen was en dat we nu inmiddels een station verder zijn.

Pandora zag er werkelijk schitterend uit, tot in de kleinste details.

Als zelfs mijn vriendin op het puntje van haar stoel gaat zitten, dan weet ik dat er iets magisch gaande is, want zij is niet zo gevoelig voor "mooie dingen in films en indrukwekkende scenes".

Ik geef 4,5.

Eigenlijk 5, maar het verhaal haalt er een halfje van af.

avatar van Juvefan

Juvefan

MiekieMow schreef:

Maakt het nou veel uit of ik 'm ga kijken in IMAX (rotterdam) of alleen 3D?

Ja als het mogelijk is sowieso IMAX doen. Ik vond het een stuk beter dan in IMAX in A'dam.

swollenaer68 schreef:

Wat een portie hokjesdenkerij zeg Mijn filmvoorkeur gaat uit naar horror, sci-fi en fantasy en hoewel Avatar fantasy is, prikkelt het nergens je fantasie. Begrijp je dit verschil?

swollenaer68

Wat ik in het algemeen maar wil zeggen, is dat ik het argument dat het verhaal niet origineel is (wat ik trouwens zelf helemaal niet zo zie, maar hordes moeten blijkbaar opeens weer aan pocahontas....sorry...denken) een heel zwak argument vind, althans om het dan een superlaag cijfer te geven. Ik kan me voorstellen dat je het laat meetellen, maar om het dan meteen een zware onvoldoende te geven geeft alleen maar aan dat je het visuele aspect totaal, maar dan ook totaal niet laat meetellen. En dat is precies de reden dat ik dat zeer naief vind. Om de simpele reden dat je dat kunt verwachten. En de echte liefhebbers gaan ook niet naar avatar om een waanzinnige plot te zien. Ze gaan om te genieten van het uitzicht......en dat is genieten zoals we het nog nooit eerder hebben gezien. Als je dat niet op zijn waarde kunt schatten, dus zoals het bedoeld is ..tja.. dan houdt het op........ga dan niet kijken...ik hou niet van filmhuis films ...dus ik ga er niet heen. Ik ga naar een film om te genieten..en met een bepaalde verwachting. En ik wordt zelden teleurgesteld.

Begrijp jij het?

Wat had je van de film verwacht? Zeg het eens..

swollenaer68

Als je avatar op zijn originaliteit beoordeelt/veroordeelt..waarom dan niet voor alle films? Dat is wat ik graag zou willen begrijpen van de antistemmers hier die ver in de minderheid zijn maar hier wel het hoogste woord voeren..Ik erger me daaraan, dat mag je best weten. Jammer dat niet meer mensen een positieve reactie geven. Zoals zo vaak is het de zwijgende meerderheid die een minderheid lijkt.

swollenaer68 schreef:

Als je mijn recensie leest krijg je hier een mooi antwoord op.

swollenaer68

Het zou fijn zijn als wat meer liefhebbers, en dat zijn er vele, deze unieke film, een warm hart zouden toedragen en dat ook uitspreken. Dat zou verfrissend zijn....ik word echt moe...en ik denk niet dat ik de enige ben...van die paar negativisten ...die denken dat we zitten te wachten op steeds dezelfde commentaren over het niet origineel zijn van het verhaal. Als je dat maar vaak genoeg herhaald gaan mensen het geloven ook. Zo bij deze...positivo's ..geef je mening.

dutchtuga schreef:

Als je mijn recensie leest krijg je hier een mooi antwoord op.

Welke? .Ik zie je steeds in beeld. En noem me een reden waarom ik dat niet zelf zou beoordelen? Wat is je doel? Behalve jezelf profileren?

avatar van Prudh

Prudh

swollenaer68 schreef:

Ik lees eigenlijk liever berichten van de laagstemmers dan van al die fanbois die zich persoonlijk aangesproken voelen als Avatar wordt bekritiseerd. Een beetje meningsverschil is goed. Zolang het maar goed onderbouwd wordt (volgens mij wordt het negatieve commentaar hier trouwens beter onderbouwd dan het positieve).

Wat ben je dit topic verder op een vervelende manier aan het volspammen. Een wat vriendelijker toontje mag best wel...

Prudh schreef:

Omdat je dan beter en gedetailleerder moet zoeken waarschijnlijk.

Mijn totaalbeleving was fantastisch, in 2D zowel als 3D imax.

En voor mij gaat film om beleving. Geen gezever over de plot of de originaliteit. Uiteraard is dat voor iedereen anders, maar zoals ik al zei..dat kun je verwachten bij avatar...of niet?

swollenaer68

Ik vind trouwens " mannen die vrouwen haten" ook geweldig. En dat gaat om het verhaal. Maar daar kijk ik ook naar met een andere verwachting. En die verwachting komt ook uit...en bij avatar kwam de verwachting meer dan uit...Zo simpel is het.

avatar van rep_robert

Avatar is volgens mij wel de enige film met zo'n gigantisch gemiddelde en zoveel berichten onder de film van mensen die de film matig vinden, zegt genoeg denk ik