Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
AchmedATM
Ik vind dit wel een hele bijzondere theorie! 300 miljoen uitgeven om maar te zorgen dat het niet te veel op Titanic lijkt!
Nou, dat is niet zozeer wat ik bedoel. Ik begrijp best dat het 300 mil. gaat kosten om de CGI tot het uiterste te brengen, ik bedoelde puur het promoten. Maar het volledige hype achteraf komt neer op de "levensechte" CGI. Maar zijn wij dan echt zo ver gedaald dat we alleen hypen op de nieuwste technieken. En niet meer goede/originelen verhalen willen zoals oa.
- Fight Club
- Usual Suspects
- Taxi Driver
Ik heb liever een low-budget film, met een briljant verhaal dan een film die teveel op CGI rekent (Transformers 2) waardoor er weinig tijd wordt besteden aan een diepgaand verhaal.
Ik hoop echt dat ik het miss heb en dat dit volledig anders is, want je zou toch ook niet steeds hetzelfde boek willen kopen met een andere kaft?
wimnoot
Wat je nu schrijft is een compleet ander verhaal als wat je eerder schreef.Volgens mij leg jij zelf een link tussen Titanic en Avatar, en zeg je dat er zoveel promotie naar de special effects gaat, zodat we niet op het verhaal letten, en geen deja-vu krijgen.
Met wat je nu zegt stel je eigenlijk de vraag of het wel goed is dat er nieuwe technieken gebruikt worden omdat het de kwaliteit van het verhaal te kort zou doen.
Ik zeg dat Titanic en Avatar totaal niets met elkaar temaken hebben behalve dat ze door de zelfde regisseur gemaakt zijn.
En een goed verhaal en hoge kwaliteit CGI kunnen wel degelijk samen gaan.Daar zijn de Lord of the Rings films een goed voorbeeld van, als we dan toch met filmtitels gaan smijten.
Steeds hetzelfde boek met een andere kaft zou ik niet kopen.Daar heb je gelijk in.
AchmedATM
Met me eerste post probeerde ik te zeggen dat de aandacht naar de CGI wordt verwezen zodat het niet opvalt dat het verhaal niet Origineel is. Mijn wens naar meer originaliteit gaat door in mijn 2de post.
Ik stel die vraag helemaal niet, ik zeg alleen dat je films met CGI en een goed verhaal gewoon schaars tegenkomt (mijn mening). Ik vindt het alleen jammer dat doordat meesten mensen liever High-Tech films willen zien velen producers zullen denken van "Waarom een verhaal, als ik met explosies meer geld kan verdienen".
Ik stelde wel de vraag; Willen we liever CGI dan verhaal. (kort gezegd)
Wij kijken dan ook door verschillende ogen.
En een goed verhaal en hoge kwaliteit CGI kunnen wel degelijk samen gaan. Daar zijn de Lord of the Rings films een goed voorbeeld van, als we dan toch met filmtitels gaan smijten.
Hier zijn we het dan ook niet mee eens, de Lord of the Rings vond ik niet zo top. The Island en Sin City zijn dan wel films waar veel CGI in zit en toch een goed verhaal hebben (mijn mening).
- 2067 berichten
AchmedATM lijkt te vergeten zijn dat Cameron altijd vooruitstrevend is geweest met special effects en technologie, en daarvoor ook nooit een compromis in het verhaal heeft hoeven maken. Want alhoewel de plots van bijv. The Abyss en Titanic ogenschijnlijk weinig om het lijf hebben, is het verhaal wel gewoon verdomd goed uitgewerkt en zitten er altijd wel scènes in die klassiek worden ("King of the world" uit Titanic om er maar eens eentje te noemen).
wimnoot
Lees je posten nog maar een keer na, dan zie je hoe vreemd de dingen zijn die je zegt.Behalve dat je twee films vergelijkt die eigenlijk twee uitersten zijn, en je alvast een mooi einde verzint, Beschuldig je de producers er ook nog van de film zo te promoten dat niemand op het verhaal let.Wat volslagen onzin is want een film die zoveel stof doet opwaaien kan alleen maar meer falen dan slagen.
Ik denk ook dat je nog niet zoveel van James Cameron gezien hebt, want zijn films zijn alles behalve niet origineel te noemen.Je kunt wat Cameron doet niet vergelijken met wat Bay en Emmerich doen. Hoewel ik op zijn tijd allemaal kan waarderen.
Met je laatste uitspraak laat je zien waarom deze discussie geen zin heeft. LOTR is een boekverfilming van drie boeken die na de bijbel het meest verkocht zijn over de hele wereld.Als dat minder verhaal is dan Sin City of The Island (van Micheal Bay) dan weet ik het niet meer.
AchmedATM
De films zijn uiterste qua genre, maar delen van de plot komen sterk overeen. De grootste reden dat ik steeds terug kijk naar Titanic is omdat Titanic de laatste Cameron film is die ik heb gezien en die heeft mij teleurgesteld. The Abyss. Aliens, T1 en T2 heb ik ook gekeken en bij elke heb ik meer genoten dan Titanic.
Wat doet Cameron anders dan Bay en Emmerich, ze maken alle 3 films. En volgens mij doen ze het met evenveel passie en dat vindt ik voor een regisseur genoeg maar dat betekent niet dat al hun films goed zijn.
En kan jij eens laten zien waar ik zeg dat LOTR minder verhaal heeft dan Sin City of The Island (ik weet niet waarom je erbij heb gezet dat het van Micheal Bay is, betekent dat het dan voor jou dat het slecht is?).
Ik heb blijkbaar hier op de teentjes getrapt van een Cameron-Fanboy. Ik zal hierbij dan mijn excuses aanbieden; Sorry ik heb een andere mening.
@Mr_White
Niet iedereen houd van de Titanic en als iets klassiek is betekent niet gelijk dat het goed is voor iedereen. Het betekent alleen dat de meerderheid het leuk vond. En ik zal het niet altijd met de meerderheid eens zijn.
wimnoot
Jij gaat bewust niet in op de dingen waar je geen antwoord op weet. Namelijk de onzinnige uitspraken in je eerste bericht.Je vergelijking arm rijk en alien mens en de lokatie zinkende boot en wereld die vergaat is belachelijk.Ook je statement dat (voor de zoveelste keer) de film Avatar zo zwaar gepromoot wordt dat mensen geen deja-vu gevoel krijgen en niet op het verhaal letten is komplete onzin.Waarom zeg je daar niets over?
Is de reden voor deze nonsens omdat je teleurgesteld was in Titanic?En omdat je meer van zijn andere films genoten hebt?
Jij noemt zelf Transformers 2 (van Micheal Bay) als voorbeeld van een film met heel veel CGI en geen diepgaand verhaal.Roland Emmerich is ook een beetje zo'n regisseur.James Cameron maakt wel films met een goed doordacht verhaal(Titanic is wat minder). Films met robots uit de toekomst of aliens diep in de oceaan waren voor die tijd vrij nieuw.Bij T2 begon de echte opmars van de CGI. Het Morfen van de T1000 was nog niet eerder vertoond , en toch zat er een goed plot in deze film.Dat is wat Cameron anders doet.
LOTR vond jij niet zo top.The Island en Sin City zijn dan wel films waar veel CGI inzit en toch een goed verhaal hebben.(jouw mening).Daarmee zeg je dat in jou mening die twee films meer verhaal hebben dan LOTR.
Ik vind de term fanboy een beetje neerbuigend.Net alsof er iets mis is met waardering hebben voor een goede regisseur.
Je hoeft je excuses niet aan te bieden voor een andere mening.Daar is dit forum voor.
AchmedATM
Ik begrijp niet waarom je er zoveel moeite mee hebt; dat ik een verband zie tussen de films. Zoals ik in me allen eerste bericht heb gezegd doet deze film me (steeds meer) denken aan Titanic.
Rond de tijd van de Titanic was het een taboe dat rijken en armen mengelen.
En aangezien men vroeger ook al moeilijk deed met de relatie tussen zwarte en blanke, lijkt het me sterk dat mensen geen bezwaar zouden hebben als een mens verliefd werd op een alien.
Het zijn allebei verboden liefdes voor in hun tijd/film.
Bij de naam Titanic weten de meeste mensen al dat het schip gaat zinken een grote ramp dus.
In de Avatar trailer zie je legers tegen elkaar vechten op een planeet, die er waarschijnlijk veel littekens aan over zal houden.
Beide films spelen zich af op een locatie waar chaos los zal breken, dan heb je dus in beide films die de Verboden Liefde tussen de 2 hoofdpersonen volgen, waar je bij weet dat er chaos los zal breken die het nog onmogelijker maakt.
Ik heb niet de hele script gelezen dus ik weet niet precies hoe de film zal gaan. Maar van wat er vrij is gegeven heb ik dit geïnterpreteerd en ik vond het waardig om te melden. Dat vind jij blijkbaar onzinnig. Maar zoals je zegt een forum is voor meningen (en dus ook interpretaties).
Je zegt nu ook dat T2 mooie CGI heeft en daarnaast een goed plot heeft, en dat dit hem onderscheid van mensen als Micheal Bay en Roland Emmerich. Nou ik vind dat The Island en ID allebei het ook hebben. Dus die onderscheid zal ik zelf niet maken.
Bij wat je over LOTR zegt haal jij uit context, ik maakte een statement dat ik LOTR niet zo top vond. (punt) Toen ging ik verder om 2 films op te noemen waarvan ik vond dat ze veel CGI hebben en toch een goed verhaal. Ik zal volgende keer wel wat blanco regels voor je er tussen laten.
Het is natuurlijk moeilijk om toon aan te geven met tekst, maar ja zoals je zegt Fanboy is neerbuigend. Maar jij komt net zo neerbuigend over met de meeste reacties die je hebt gegeven. En al helemaal als je gaat zeggen dat iets nonsens/onzinnig is.
Bijna nog vergeten CGI promotie, dalijk blijkt het weer dat ik niet in wil gaan op bepaalde aspecten. Alles wat ik heb gehoord/gelezen om Avatar te promoten komt altijd neer op de CGI. Meestal kom ik bij andere films nog iets tegen van bv. “This is a riveting tale about….”. Maar dat ben ik maar 1 of 2 keer tegen gekomen tussen de tiental previews/promo’s die ik heb gelezen. Als velen dan ook nog het verhaal negeren en dan puur op de CGI afgaan. Dan heb ik het gevoel alsof het verhaal niks toevoegt. En dit is waarom ik zo over de promotie denk en het overlappen van het verhaal met CGI.
wimnoot
Ik heb geen moeite met dat verband, het is alleen belachelijk.Tussen al die prietpraat zitten bijna geen echte argumenten, vooral om dat je je eigen quotes later bijschaaft en verdraait.
Ik heb geen zin om nog langer door te gaan met deze discussie. Ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd.Ik hoop dat iemand anders het voor me overneemt.
Trollbericht en enkele reacties verwijderd.
erwku
Poeh, als het maar geen SW episode 1 deceptie wordt!
Maar toch, Ik kan niet wachten deze te zien!
en voor de sceptici die bij het zien van de trailer al afhaken;
Ik kan mij nog herinneren in 1995, dat ik een artikel in een filmblad las over het debacle Titanic, rommel op de set, overschrijdend budget en een verhaal waar de afloop al van bekent is, Dit moest en zou de grootste flop aller tijden worden.
Cameron verbaasde iedereen.
en het volgde:
-CGI is van WETA, naar mijn smaak veel beter dan al die ILM troep,
- Sam Worthington heeft me positief verast in terminator,
- Cameron heeft nog nooit een onsuccesvol film gemaakt
-Cameron heeft nog nooit een film gemaakt, in tegenstelling tot lucas, bay, emmerich, spielberg, die ondanks succes wel is neergesabeld door critici.
- HEt liefdesverhaal in Titanic werkte geweldig tot mijn verbazing, dus wieweet in deze film ook.
nog 3 maanden wachten
JacoBaco
Ik ben blij dat ik na het zien van de trailer minder enthousiast geworden ben. Want dat werkt juist alleen maar in mijn voordeel.
Pastichio Rocker
-Cameron heeft nog nooit een onsuccesvol film gemaakt
- 2067 berichten
Piranha 2 was ook niet bepaald een film waar Cameron controle op had. Het is ook vooral door zijn ervaringen met die film (en een producer die alles beter dacht te weten) dat Cameron zo'n perfectionistische control-freak is geworden. En iedereen moet ergens beginnen, niet alle regisseurs kunnen een Citizen Kane als eerste film afleveren.
Mai*
Gisteren de trailer gezien in de bios. Kippenvel! Wat een animatie! Ik gaat hem zekers te weten kijken.
Hier de trailer:
neo
Na het zien van de trailer niet erg nieuwsgierig meer. Ik kreeg het ´´tussen kunst en kitsch´´ gevoel. Jaren terug waren de morphing effecten van Terminator 2 een openbaring en ook al zijn ze nu gedateerd, het stoort niet. Nu de techniek steeds verder vooruit gaat zitten er in bepaalde producties nog steeds dit soort openbaringen. In Avatar schijnt de relatie met tussen een mens en een Na'v bijzonder te zijn. Het punt is alleen dat er zoveel films zijn die zo´n enorme vloedgolf aan CGI hebben dat het in de meeste gevallen mij niks meer doet.
deft0nes
Ik weet niet. Ik stoorde mij nog heel erg aan de sfx van Terminator. Bij mij word dat stoor-effect juist steeds minder door de steeds verbeterende CGI, en dat vind ik dus een pluspunt. Maarja, over smaak valt niet te twisten...
The One Ring
In Avatar schijnt de relatie met tussen een mens en een Na'v bijzonder te zijn.
Het klinkt voor mij als de zoveelste variant op het Romeo & Julia-verhaaltje, waarin twee personen uit tegengestelde milieu's verliefd op elkaar worden. Cameron tapte al eerder uit dat vaatje voor zijn romance in Titanic en dat element was nu al niet bepaald het boeiendste aan die film. Al doet het me hier meer aan het Pocahontasverhaal denken, met kolonisten en inboorlingen tegenover elkaar. Hopelijk maakt Cameron er iets interessants van, maar het verhaal trekt mij momenteel net zoveel als de 3D-effecten en de schijnbaar revolutionaire effecten die op mij toch echt overkomen als gewoon een kleine stap verder in wat al gedaan was. Als het al verder gaat.
Nicholas123
Visuele effecten zijn indrukwekkend. Verhaal klinkt simpel, maar laat het maar aan Cameron om zo'n clicé's toch nog te laten boeien.
gorelover
ga deze zeker een kans geven in de bios.
gister de trailer gezien bij Gamer.
trailer zag er ontzettend vet uit.
logisch dat deze film zo veel geld kost.
ziet er tof uit.
grote fan van cameron by the way.
wyatt earp
De trailer heeft mij best wel benieuwd gemaakt. Dit lijkt mij een film die volledig op de CGI rust, die er overigens gelikt uit ziet. Ik heb de beschrijving hierboven gelezen, en ik heb nog steeds geen flauw idee waar het over gaat. Maargoed, ik ben iig heel benieuwd.
YouTube - James Cameron's Avatar Toys Augmented Reality Demo
YouTube - James Cameron's Avatar Toys Augmented Reality RDA Gunship
Wow! En dan zijn er nog mensen die twijfelen aan de technische kant van deze film? Als het speelgoed dat bij de film komt er al zo uit ziet?
RamTheMan
Volgens mij vergeten we helemaal de link met de PC-game te leggen. Dit is een verfilming van een PC game en dat is maar zelden een succes gebleken. Mogelijk dat een regisseur als cameron met zijn visie op de combinatie van aktie en sc-fi er wel succes mee weet te boeken. En als deze link éénmaal is gemaakt: maak je maar klaar voor een nieuwe trend.
- 2067 berichten
Behalve dat dit geen verfilming van een PC game is maar van een idee dat Cameron al in de jaren '90 heeft vastgelegd.
JacoBaco
Het spel heet ook James Cameron's Avatar: The Game en de film heet niet James Cameron's Avatar: The Movie, maar gewoon Avatar.
Don MN
Zeer mooie effecten zoals we gewend zijn van Cameron, ben benieuwd of de film een spannend/interessant verhaal bezit.
movie acteurs
De trailer ziet er goed uit. Ik ben benieuwd naar deze film. James Cameron heeft geweldige films gemaakt o.a Terminator 1 en 2 en Aliens, dus deze zal ook wel goed worden denk ik.
- 2067 berichten
In Amerika (andere landen verder niet bekend) draait een nieuwe trailer van ruim 3 minuten vanaf 23 oktober in de bioscopen, en op 29 oktober komt hij online.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Beter!
Hopelijk bevalt deze trailer me wel goed, vorige keer vond ik de CGI toch wat tegenvallend als je het vergelijkt met de interviews.
wimnoot
Hier de nieuwe trailer.Het is helaas nog wel een bootleg.De echte trailer komt volgende week uit.Ik heb nu wel erg veel zin in deze film!

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful