• 9.379.042 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.569.099)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van vdc

vdc

Ik ben al blij met je respect, Zachery Glass, maar het staat wel los van de discussie “boodschap of niet”.

En ik hoop dat tovenaar begrijpt dat niet iedereen er méér in hoeft te zien. Ik wil de film nog wel eens herzien hoor, maar ik vrees dat ik er weinig méér uit haal.

avatar van tovenaar

tovenaar

vdc schreef:

Natuurlijk kan ik je begrijpen vdc, ik verbaasde me alleen over je opzienbarende opmerking. Dat is niets negatiefs natuurlijk, verbazen hoeft niet negatief te zijn he. Ik wil ook niet stellen dat ik er 'meer' uit haal dan jij, maar ik haal er wel ándere dingen uit. Die dingen zijn voor mij voldoende om de film naar het allerhoogste trapje te tillen.

Als je Fight Club geen goede film vindt, kan dat natuurlijk. Alleen is het moeilijk voor mij om te verplaatsen in jou, aangezien ik er heel anders over denk. Dat neemt echter niet weg dat ik benieuwd was/ben naar hoe jij zo'n film beleeft, vooral met het idee van: "er zit geen boodschap in". Vandaar.

Zachery Glass

Boodschap of geen géén boodschap, that's the question! Voor mij persoonlijk wel, voor een ander misschien niet. 't Is een film, hé? Iedereen haalt eruit wat hij wil, nietwaar?. Ik ging destijds met drie vrienden naar de bioscoop om deze film te bekijken:

nummer 1: vond er niks aan, "opgeklopte Hollywood-hysterie", zei hij.

nummer 2: is zich gaan inschrijven voor een cursus kickboxen (géén grapje - hij wou pijn voelen).

nummer 3 (ik dus): liep twee volle dagen met de film in zijn hoofd rond, mezelf constant vragen stellend over mijn consumptiegedrag (belachelijk eigenlijk gezien achteraf, want we zijn allemaal min of meer consumenten).

Meningen verschillen, zoals mensen verschillen. Gelukkig zou ik zo zeggen!

Dus een boodschap? Voor mij wel, voor u niet! Even grote MM-vrienden

avatar van tovenaar

tovenaar

Hey, that's what I said, maar dan in andere woorden .

Zachery Glass

Drie vrienden - moeten er twee zijn. Ik heb nog steeds geen fictieve vrienden

avatar van yosemite44

yosemite44

Zachery Glass schreef:

het gekoketteer met IKEA

dat heb je volgens mij dan verkeerd begrepen...

avatar van T®inity

T®inity

Als je dat niet in Fight Club ziet ok, maar er zijn mensen die er wel degelijk iets inzien, en die filosofieen betekenen ook wat voor de liefhebbers van Fight Club, bij de 1 is het het idee dat je je moet splitsen in Edward's geval dat hij te zachtaardig was om iets op te kunnen zetten dus creeerde hij een identiteit wat hij werkelijk zou willen zijn, zijn tegenpool. Bij de ander is het het idee dat wij als het ware alleen maar "consumenten" zijn of slaven van de hogere machten van de maatschappij om de welvaart te beinvloeden van het bepaalde land. En je kan door iets op te zetten ingaan tegen de hogere machten van de maatschappij. Dit zijn mijn theorieen van de film, zo beleef ik deze film dus...

Zachery Glass

Gelieve niet uit de context te rukken - dit is niet mijn persoonlijke commentaar: "het gekoketteer met IKEA", dat was het commentaar van mijn oudere vrienden! Lees het nog eens na indien je me niet geloofd - ik zou verdorie wel gek zijn om één van die films die me zo nauw aan het hart liggen zo aan te vallen

avatar van Jordy

Jordy

Trinity let op je op de spoilers? Of ben je weer op een ban uit?

avatar van T®inity

T®inity

Jordy schreef:

Trinity let op je op de spoilers? Of ben je weer op een ban uit?

Jordy, rustig niet te vijandig..;-)

Word voor gezorgd...

avatar van pjotr

pjotr

Zachery Glass schreef:

"het gekoketteer met IKEA"

Maar dan hebben je oudere vrienden er dus niks van gesnapt want dat was juist een sneer naar IKEA...

avatar van Macmanus

Macmanus

Die reclame van die smart auto, lijkt wel heel veel op de vechtscènes uit deze film.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Is dat die met die kussens? zo ja, dan hebben ze inderdaad hun ideeen van deze film afgehaald ja

avatar van Macmanus

Macmanus

Die lijkt er inderdaad ook op, maar die bedoelde ik niet, ik bedoelde die reclame van de smart met open dak.

avatar van Phooze

Phooze

Brooklyn schreef:

Die van die kussens is volgens mij van t-zones (T-Mobile). Daar vond ik het inderdaad ook al gejat van Fight Club op de een of andere manier.

avatar van Pierre1

Pierre1

De eerste keer dat ik 'm zag werd ik steeds verrast, leuke parodieen, heftige Brad Pitt, verrassend einde

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik vind deze film absoluut geen 4.21 sterren waard. Dat gedoe met dat vechten. En zelfs Brad Pitt verdient het om in een betere film te spelen. Seven years in Tibet bijvoorbeeld. ik geef deze film 2 sterren.

avatar van ToNe

ToNe

da's nou de hele misconceptie...

dat 'gedoe om dat vechten' is waarom ik hem pas 3 jaar na uitkomen heb gezien,

om uiteindelijk in m'n top 10 te belanden.

vechten is wat op het oppervlak zichtbaar is.

de werkelijke essentie van de film ligt dieper dan dat.

avatar van Mik

Mik

Nick Kang schreef:

Slim van je om dit 's nachts om half 5 te posten. Anders had het waarschijnlijk reacties geregend. Weleens gehoord van het woord "voor-oordeel"

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Nick Kang schreef:

Ik vind dat een film beoordeeld moet worden op de inhoud,acteerwerk,visualiteit etc. niet op bijkomstigheden. Leg is uit waarom ZELFS Brad Pitt het verdient om in betere films als Seven years in Tibet te spelen.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

een geintje over brad pitt.

Dat ik de film niet leuk vind komt waarschijnlijk gewoon omdat ik niks van het verhaal snapte, dus dan word het al gauw een beetje saai als je zo'n film aan kijken bent. verder was erop de film niks op aan te merken.

avatar van Redlop

Redlop

Nick Kang schreef:

...verder was erop de film niks op aan te merken.

Doe dat dan ook niet.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Touché

avatar van FeZ

FeZ

Nick Kang schreef:

Doe ons en jezelf een lol; kijk hem nog een keer. Je zult het verhaal veel beter begrijpen en het zou me dan ook niks verbazen als je m een stuk beter vind.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mik schreef:

Dit snap ik niet. Hij heeft de film toch gezien en geeft 2 sterren, hoe kan het dan een vooroordeel zijn?

avatar van Mik

Mik

Je hebt gelijk Narva, het kan geen voor oordeel zijn van Nick. Maar ik doelde meer op het algemene vooroordeel dat dit niet meer dan een film is die over vechten gaat.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Aha, oke dan. Dan snap ik het

avatar van jedymaster

jedymaster

stukje script

BOB
We're still men.

JACK
Yes. We're men. Men is what we are.

JACK (V.O.)
Bob cried. Six months ago, his testicles were removed. Then hormone therapy. He developed bitch tits because his testosterone was too high and his body upped the estrogen. That was where my head fit -- into his sweating tits that hang enormous, the way we think of God's as big.

avatar van empirekees

empirekees

Ik denk dat alles er al over gezegd is.

Ben toevallig vandaag naar de IKEA geweest!

avatar van jassonn

jassonn

ik heb de film ongeveer een maand geleden voor het eerst gezien,ik heb er lang mee gewacht om dat ik altijd dacht dat het z'n stomme vechtfilm was,mmaar niks van dat bleek waar.Ik vond hem zo goed dat ik hem wilde kopen maar blijkt dat hij bijna nergens meer te krijgen is,noch Mediamarkt Zwolle nog de Freerecord shop had hem.Ik hoefde er ook niet op te rekenen dat hij nog kwam(uit de collectie bij de filmmaatschapij).Ik ballen dus.....

Gelukkig hebben we in Zwolle ook nog een DVD-Fanatic store, ik als een gek daarnaar toe en gelukkig had hij er nog 1.

De prijs was ver boven wat ik in gedachte (34,95 euro)maar ik wou hem toch hebben dus toch maar gedaan

Toch vind ik het raar dat ze sommige films er gewoon uithalen,nou snap ik wel dat het niet de nieuwste film is,maar voor iemand die de film pas gezien heeft en ook nog niet zolang een dvd-speler heeft is het erg vervelend.