Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Jos2
Nou, realistisch, je weet wel, er kwam niet echt iets in voor dat absoluut niet zou kunnen in de hedendaagse wereld.
Zoals praten tegen de kijker, lopen door een Ikeablad en spreken met een pinguin....?
Het einde was realistischer dan veel van de rest van de film!
FeZ
Cool, op de BBC proberen ze nu op de manier van Tyler Durden die zeep te maken, en het werkt ook nog
M. Rodriguez Fan
Ik ga hem nu maar weer eens kijken, is al tijdje geleden misschien als ik hem nu zie vind ik hem anders als hij in mijn geheugen staat
M. Rodriguez Fan
Hij is en blijft super, echt een goede film, toen ik hem de eerste keer keek vond ik hem tegenvallen totdat hij was afgelopen besefte ik hoe goed die film eigenlijk was. Fight Club en Memento zijn de enigste films die zo een impact heeft gehad op mij echt topfilms. Zijn ook de enigste films waar ik uren daarna nog lang heb zitten denken.
plofke
Ehm ik denk dat je hem wel 2 keer moet zien wil je hem echt snappen, tenminste ik dan.
Geweldige psychologische thiller.
Vooral de ingewikeldheid van deze film vind ik fantastisch.
M. Rodriguez Fan
Ja, ik snapte hem al toen ik hem de eerste keer al op het einde dan, het was zo verrassend dat had niemand kunnen denken, maar het is zeker een film om 2 x te kijken, in mijn geval meer want het is mijn lievelingsfilm. Fight Club is perfect voor mij en daarna volgt se7en ook perfect.
Banjo
- 2032 berichten
deze film moet je 2 keer en misschien ook wel 3 keer gezien hebben. voor dat je hem snapt.
ik vind dit een van de moeilijkste films om te beoordelen ik denk gewoon 4 sterren.
mr.Frielink
was toch allemaal wel duidelijk op het einde?
haagseharry
Smaken verschillen. 0,5 ster. Erg slecht.
Agony
- 1985 berichten
Smaken verschillen.
0,5 ster
JLO/50CenT FaN
So leuk vind ik deze film niet hoor maarja smaken verschillen en ik begrijp dat jongens de film leuker vinden dan meisjes maarja er zullen uiteraard ook meisjes zijn die de film leuk vinden maar denk toch de minderheid!! ik vind het iniedergeval helemaal niks. 1 ster
mister blonde
ik kan beter proberen om met mijn eigen geslachtsdeel mezelf van achteren te pakken, maar hier komt; j-lo als het uitkomt; waarom is dit dan niet jouw film????
lita80
Deze film moet je absoluut gezien hebben:en ik vind het einde juist verrassend en prachtig!!!Gewoon dat gevoel wat je ervan krijgt als je dat ziet:schijt aan de massacomsumptie-maatschappij,aan creditcards en oneerlijke verdelingen:we zetten gewoon alles weer op nul!
Edward Norton zet een fantastische prestatie neer en is mijn favoriete acteur,omdat hij zo realistisch overkomt.
M. Rodriguez Fan
Mister Blonde mijn vriendin mag haar mening geven lijkt me. Zij geeft haar reactie omdat het mijn lievelings film is en als zij bij mij is en hem ga kijken zij er ook getuige van is en daarom geeft ze haar mening.
mister blonde
het is een kansloze missie, maar waar het om gaat (het is al zo vaak gezegd, tot vervelens toe, dus het leek me vrij duidelijk) dat zoiets wordt toegelicht.
Je hoeft niet met diepgaande analyses te komen. Vaak is een simpele opmerking beter dan een lang betoog.
Nog een keer, en dit is de laatste keer dat ik het probeer, inhoudelijke opmerkingen, geen loze kreten als; het is jongens film, dus ik vond hem niet goed.
Ik vind trouwens MRF, dat jij het al een stuk beter doet. Nu je vriendin nog.....
M. Rodriguez Fan
Ja, ik heb aan het begin me misschien overdreven gedragen maar dat komt niet meer voor. Maar ze snapte de film niet echt, en ze let alleen op de film zelf en niet op verschillende andere aspecten die de film met zich mee draagt. Ik wil een mening ook geargumenteerd zien maar ik verzoek het deze keer te laten rusten.
mister blonde
terecht... ik liet me even meeslepen. Omdat ik het zelf een hele goede film vind kan ik me bijna niet voorstellen dat er goede argumenten zijn om deze film in dis-krediet te brengen. als ze er wel zijn wil ik ze graag horen.
Mijn argumenten staan nog wel ergens..maar daar was toch niemand het mee eens
mister blonde
Ik heb deze film nu voor de tweede maal gezien. Waar het in mijn herinnering nog wel een aardige film was, vind ik het nu eigenlijk bijzonder pretentieus en hypocriet.
VOOR DE REST ZIE PAGINA 9
Toch is de film knap gemaakt uit artistiek oogpunt met goede muziek en acteerprestaties. 2 sterren daarvoor.
dat zijn tenminste inhoudelijke argumenten.
ik zal niet helemaal op het bericht reageren, maar ik ben het er (uiteraard
) ook niet mee eens. Pas de derde of vierde keer dat ik hem zag, ging ik over de boodschap nadenken. Ik vind niet dat deze film je een wil oplegt of zo. het laat alleen de denkbeelden van durden zien. Ik moet weg dus ik licht het nog wel verder toe...
JLO/50CenT FaN
Mister blonde ik heb ten 1e niet gezegd dat het een jongensfilm was en hem daarom maar stom vond. Ik zei dat ik het meer voor jongens vind. Denk dat je wat beter begrijpend moet gaan leren lezen. Ik houd gewoon niet van zulk soort (vage) films. Niet mijn soort films. En vind brad pitt ook niet echt een super acteur. Dusja.
mister blonde
laten we er er gewoon mee ophouden. ik zal proberen om begrijpend te lezen, als jij wat begrijpelijkere berichten plaatst...
Banjo
- 2032 berichten
deze film moest ik gewoon 2 keer zien voor dat ik m waardeerde.
neo
Zondag op TV! (staat niet onder verhaaltje)
ja normaal werk ik het tv overzicht ruim op tijd bij maar deze week waren nogal stressfull times, dus ik was het even vergeten
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix