Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
- 19752 berichten
Hij pleegt dus eigenlijk moord op zijn alter-ego. Blijft nu dus alleen de brave persoonlijkheid over?
chevy93
Naja, onbewust. Eigenlijk wilde hij zelfmoord plegen, omdat hij niet kan leven met het feit dat Tyler, zijn alterego, dit soort daden pleegt. Doordat dit mislukt, blijft hij alleen over.
Het is een moeilijk proces, dat einde, omdat hij aan de ene kant weet dat Tyler een hersenspinsel is, maar aan de andere kant is het geen hersenspinsel die hij kan wissen. Door zelfmoord te plegen, vermoordt hij Tyler. Wat volgens mij niet gepland is, is dat hij zelf blijft leven. Tyler verdwijnt toch, omdat hij, door een zelfmoordpoging te doen, zichzelf (zijn onbewustzijn wellicht) heeft duidelijk gemaakt dat Tyler niet meer mag bestaan.
Zo interpreteer ik het althans.
ExXxtreme
Zo interpreteer ik het althans.
Ik vind Karls uitleg toch veel logischer.. maarja...
Verder vond ik de film wel goed.. alleen het einde zag er wel super fake uit..
- 19752 berichten
Vaag einde dan eigenlijk. Begrijp er nog weinig van eigenlijk, ondanks alle uitleg. Hij schiet dus denkbeeldig zichzelf door de keel? Of schiet hij zichzelf echt door de keel en overleeft dit wonderwel?
orbit
- 12092 berichten
Gebruik je fantasie en maak er maar wat van!
ruud_sengers93
Rare trilfilm, ik weet niet echt wat ik er van moet denken.
Ik begon met erg hoge verwachtingen aan deze film, maar het was allemaal erg langdradig. Ik moest echt worstelen om door de film heen te komen. Het gedeelte waarin bekend werd dat hij schizofreen is boeide me weer wel, maar door het trip gedeelte erna dommelde ik weer in.
2,5* voor de wel ijzersterke acteerprestaties van de beide heren die echt overkomen als een stel gekken.
Beffrey28
Heerlijke rauwe film die steeds beter wordt bij elke keer dat ik hem kijk. De acteerprestaties zijn groots, de sfeer is donker, de montage is aangenaam snel en het verhaal zelf is meestelijk.
Samen met Seven stijgt deze film boven de rest van Fincher's werk uit.
El Guap0
Inventief verhaal, net zo lekker om te kijken als het magistrale 12 monkeys.
NickvG
Gisteren voor hem het eerst gezien (ik had hem al een tijdje in mijn collectie, maar gisteren dacht ik dat ik hem wel een keer mocht kijken)
Echt een top film, maar ik vond het einde, met alle gebouwen die instorten.. HEEL NEP, dus dat vond ik dan wel weer jammer
kevdndri
Erg vermakelijke film met ijzersterke acteerprestaties van Norton & Pitt.
Mijn interpretatie van de film is toch enigzins anders dan ik hier lees. In het begin zie je duidelijk dat hij zijn monotone, deprimerende leventje hem te veel wordt en hij naar een uitweg zoekt. Onbewust wordt er hierdoor een alter ego gecreëerd die zijn leven exact maakt zoals hij het wil. Een leven zonder prestatiedruk, stress om uiteindelijk mooie dingetjes te kunnen kopen. Op het eind, wanneer hij beseft dat dit alter ego bestaat, merkt hij dat dit eigenlijk enkel problematisch is en wil hij komaf maken met dit alter ego. Dit doet hij dan door zichzelf neer te schieten. Ik denk echter niet dat hij in het geheel zelfmoord wil plegen, maar enkel Tyler wil elimineren.
noke
Had deze gekocht maar na een half uur alweer afgezet. Super saai. Was de hele tijd met andere dingen bezig omdat hij mijn aandacht niet kon vasthouden
Karl van H.
Hoe je dit saai kunt vinden gaat me echt de pet te boven. De film begint nota bene met een man die een geweer in zijn mond krijgt geduwd, je zou toch wel denken dat dat ergens de aandacht moet trekken.
wavanbuuren
Het is maar net wat je boeiend vind. Er zitten zoveel onnozele geweldscenes in dat het voor sommigen wel degelijk saai kan zijn.
noke
Hoe je dit saai kunt vinden gaat me echt de pet te boven.
iedereen zijn eigen mening, toch.
Voor mij is een film saai als ik hem na een half uur alweer afzet.
ExXxtreme
iedereen zijn eigen mening, toch.
Voor mij is een film saai als ik hem na een half uur alweer afzet.
Oh dit is zo spijtig, het waren juist de laatste 109 minuten die geniaal waren...
maerk
Na een half uur de film afgezet? Dan heb je hem dus niet helemaal gezien en heb je geen flauw idee hoe de film in elkaar zit. Van mij mag je best 0,5* geven, maar kijk hem dan de volle twee uur.
noke
Sorry hoor, maar als ik het eerste half uur leukere dingen kan bedenken dan deze film te kijken dan hoef ik hem echt niet helemaal af te kijken. En als je kijkt dat ik ongeveer 300 dvd's in mijn kast heb staan, waaronder deze (wat een miskoop) dan weet ik wel waar ik over praat. Maar zoals ik al zei: iedereen zijn eigen mening
Maar geef dan ook geen stem, je hebt de film immers niet gezien.
maerk
Maar geef dan ook geen stem, je hebt de film immers niet gezien.
wavanbuuren
Tsja, het is natuurlijk wel een ongeschreven wet dat je een film moet afzien om te stemmen. Je weet nu natuurlijk niet of er zaken de overige tijd zitten die je stem zouden kunnen doen stijgen (al kan ik me dat natuurlijk niet indenken).
orbit
- 12092 berichten
Film wordt alleen nog maar slechter naarmate hij vordert, dus nee.. lijkt me niet. Maar anders ga je de afwas doen ofzo en zet je de film vanaf het laatste punt dat je keek aan en probeer je hem te af te kijken, ben je van dat gezeik af
Nomak
Of je laat het gewoon voor wat het is. Aangezien er hier geen 0,0* gegeven kan worden is 0,5* de enige juiste score voor dit wangedrocht.
wavanbuuren
Maar daar waren wij het al een tijdje over eens heren. Doet niets af aan een niet afzien = niet stemmen discussie.
Oja: wat een baggerfilm is dat Fightclub toch
4 x 0,5 op een rij bij de nummer 25, mijlpaal op zich denk ik
Jammer dat jij dat weer verpest met die belachelijk hoge 2,5 van je, mafketel
- 19752 berichten
Moet ik mijn bericht maar weghalen dan en hopen op nog een 0,5?
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix