• 9.373.086 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.565.607)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van starbright boy

Wat onzinberichten verwijderd. Terug naar de film.

avatar van $mit$

$mit$

Een fantastische verhaallijn heeft deze film en ook nog eens knap geacteerd

avatar van jimboj

jimboj

het begin helaas wat langzaam, ma in dat ie brad tege kom is de film super

en hoe vaker je kijkt hoe meer je opvalt

avatar van Triple G

Triple G

In eerste instantie bekeken omdat de film idioot hoog in de lijst staat. Ik had zoiets van: hoe kan ik die in al die jaren gemist hebben..? Wel, ik heb me vermaakt en tevens geïrriteerd. De rollen zijn met verve gespeeld en het verhaal ging lang een aantrekkelijke kant op. Totdat min of meer duidelijk werd hoe de vork in de steel zit. Verwacht en toch vol met gaten en zaken die domweg niet kloppen (en dan heb ik het niet over de vertelling die er mogelijk een rommeltje van maakt). Of niet goed in beeld zijn gebracht. Heb een hekel aan films met een uitwerking in de geest van "dat zal dan wel zo bedoeld zijn". Maar goed, áls het dan allemaal zo bedoeld is als ik denk is de film meer dan acceptabel.

jipt

Er zitten geen plotgaten in, anders had Fincher die er echt wel uitgewerkt, denk ik althans.

Misschien een paar plotholes, maar niet zo groot als een paar bij the dark knight.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deze film is goed. Hij verdient alleen geen 23e plek, maar eerder de 26e plek.

avatar van boomkat

boomkat

avatar van RagnaToad

RagnaToad

jipt schreef:

Er zitten geen plotgaten in[...]

Misschien een paar plotholes[...]

Uhmm...

avatar van Triple G

Triple G

jipt schreef:

Kun je me het verschil uitleggen tussen plotgaten en plotholes...?

boomkat schreef:

Inderdaad. sommigen hebben wel een erg vertekend beeld van wat goede of slechte cinema is

Is hetzelfde

Goede film, maar geen topper, wordt naar het einde wel steeds sterker (ik ergerde me wat aan dat mokkel in het begin)

avatar van Donnienol

Donnienol

Echt een topper. Super rollen van Edward Norton en Brad Pitt! Zeker als je hem voor het eerst ziet is hij erg goed. Het stukje dat hij zijn baas uitdaagt is erg leuk

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Ik vond hem de tweede keer 10x beter dan de eerste keer, begreep hem niet denk ik, ik keek hem ook als eerst toen ik 12 was.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Terecht in de Top 25. Wat een film!

Plotwending maakt dit een must see!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

En niet alleen de plotwending.

avatar van mock turtle

mock turtle

totaal anders dan ik verwacht had.

erg goede film al moet ik wel zeggen dat het een stuk minder werd nadat bevestigd werd (ik zag het al een beetje aankomen) dat de twee hoofdpersonen dezelfde persoon waren.

goede rol van Helena Bonham Carter!

avatar van mock turtle

mock turtle

Hakunamatafaka schreef:

dus de eerste keer gaf je slechts 0,5* ?

avatar van Sjossa

Sjossa

mock turtle schreef:
totaal anders dan ik verwacht had.

goede rol van Helena Bonham Carter!

Ik vraag me altijd af hoe mensen dit soort dingen nou in hemelsnaam kunnen zien aankomen. Ik heb zo ook wel eens mijn verdenkingen tijdens het kijken van een film, maar dat komt dan geheel omdat ik er van te voren (kan een hele poos geleden zijn) iets (on)bewust over gelezen heb. Bij deze film kan ik me nu echt niet voorstellen dat je al voorspelde dat het een en dezelfde persoon was. Daarvoor zijn er teveel dingen onverklaarbaar, om daar op te komen.
Kan natuurlijk ook aan mijn intelligentie liggen, maar zo denk ik er over.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Denk dat als je intelligent bent je het JUIST niet ziet dat het 1 persoon is.
Zitten ook gewoon te veel scenes in FC die Einstein zelf ook zou uitleggen als: "Er zijn 2 personen nodig, anders klopt deze scene gewoon niet". Ik vind het daarom ook erg knap dat iemand dit van te voren zag aankomen.
Beetje als in het casino zeggen: Hij gaat op rood vallen en als hij er dan op valt zeg je ik zag het ergens aankomen. Tsjaa knap,maar onzin natuurlijk

avatar van Sjossa

Sjossa

Inderdaad, zo denk ik er ook over. Ik blijf me verbazen hier op MM.

• 12092 berichten

Tsja, ik heb meer zoiets bij deze draak van "who gives a fuck anyway?"

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Tsja, zitten hier op een filmforum dus ach laten we dan ook maar wat films recenseren hoe goed of slecht ook.

avatar van Asaharo

Asaharo

Kom nou , Er zitten toch genoeg verwijzingen in de film over de schizofrenie van Norton.En de plotwending, dat zie je van mijlenver aankomen. De verschijningen van Tyler Durden in het begin van de film, de neuk-en logeerpartij met marla( Tyler en Norton zijn nooit tesamen bij marla. ),Edward Norton zijn personage naam op de dvd-hoes is Jack, en wat vind Norton in het huis van Durden, allemaal weirde papieren ''ik ben de maag van jack..nogmaals een verwijzing, het gevecht met zichzelf. etc.

Als je het dan nog niet door hebt, ja, dan heb je toch niet staan opletten?

avatar van boomkat

boomkat

Mjaa je hebt altijd plotjagers die daar te veel mee bezig. Achteraf gezien zijn het duidelijke hints, maar als je je een beetje laat meevoeren valt het allemaal wel mee.

Het plot boeit ook niet zo. So what hij is dezelfde persoon. Geniet meer van de plaatjes, dialogen, humor etc. Maarja dat is al vaak genoeg gezegd.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Laten we ook niet vergeten dat de plottwist in Fight Club nog ontelbaar vaak dunnetjes is over gedaan in andere Hollywoodfilms (knip) bijvoorbeeld). Dan zie je 'm natuurlijk een stuk sneller aankomen.

Karl van H. schreef:

Komt ook omdat in (knip) de hele film op de wending zit te azen.
Fight Club doet dat niet, wie verwacht er nou een plotwending bij zo'n film als Fight Club, ik niet
Je kan de wending alleen verwachten als je weet dat er ééntje komt, daarom kan je maar beter ook geen recensies lezen of op moviemeter kijken voordat je Fight Club gaat kijken.

avatar van Nomak

Nomak

Hmmm, bij (knip) zag ik die plotwending helemaal niet aankomen. Bij die film vond ik het ook erg geslaagd.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

jipt schreef:

Komt ook omdat in (knip) de hele film op de wending zit te azen.

Ik zit nooit echt op een plotwending te azen, maar de 'hij is schizofreen!'-wending heb ik inmiddels al zo vaak voorbij zien komen, dat ik mensen al bij de minste of geringste afwijking al verdenk van meervoudige persoonlijkheidsstoornnissen, of iets dergelijks

• 12092 berichten

Mannetje Nerdton heeft nog op persoonlijkheidsstoornissen mogen oefenen in Primal Fear, weer wat jaar voor deze.. misschien wilde ie zijn trukkendoos wat uitbouwen.