Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
- 12092 berichten
Er zijn anders hele volksstammen aan users die hoog beoordelen en het verhaal zeer serieus nemen. Sterker nog: Die dat aanvoeren als argument om hoog te beoordelen.
Dat is mijn indruk ook ja..
- 12092 berichten
En daar vergis je je in.... Het verhaal is toch veel te idioot voor woorden om serieus te nemen. Ik kan me echt totaal niet indenken dat Fincher het idee of de bedoeling heeft het waterdicht aan elkaar te knopen. Hij doet ook nergens moeite daartoe. Hij laat het immers vrijwel volledig open hoe de Fight Clubs exact zijn opgericht.
Ik krijg sterk de indruk dat hij met die twist een soort van geniaal statement heeft willen neerzetten, van "zo, en nu klopt alles wat jullie hiervoor hebben gezien". Terwijl niets minder waar is.
Maar misschien is dat mijn interpretatie. Zo komt de film als geheel toch een beetje over. Alsof je iemand die totaal niet grappig is een goede grap hoort verknallen.
Waarom haal je die film er nu weer bij? Pretendeert die ook maar iets van wat deze film pretendeert? Kom op man, dat verschil zie je zelf toch ook wel? Jaws is luchtig entertainment.
Movielicious
Er wordt geweldig geacteerd door Norton en Pitt en ook het plot is onvoorspelbaar en verrassend. Desondanks is Fight Club "just not my cup of tea". Het duurt me allemaal net wat te lang en het verhaal is mij net wat te vaag. Hoe geniaal het einde ook mag zijn. Ik twijfelde tussen 2,5 en 3 sterren maar geef FC toch het voordeel van de twijfel omdat ik hem pas een keer heb gezien.
Wie zegt nou dat deze film meer pretendeert dan Jaws. Het zijn beide entertainment producten. De ene neemt de haai op de hak, de andere de maatschappij.
Volgens mij ben jij veel te veel bezig deze film af te kraken op zelfs bedachte pretenties.....
Don MN
Hoezo haal ik mezelf neer? Ik mag toch zeggen dat ik dat lelijk vind?
En wat bedoel je met weer?
Omdat je bij het eerste stuk aangeeft dat je er begrip voor hebt als iemand een film bewondert vanwege de vormgeving en in het tweede geef je aan dat de film lelijk ís. Of beter gezegd dat het niet als argument gebruikt zou mogen worden. Ten minste dat kon ik uit je post opmaken, misschien mijn verkeerde interpretatie? Je mening geven mag altijd, daar doelde ik niet op.
Edit: Het woordje 'weer' hoort inderdaad niet in die zin thuis, daarom verwijderd.
wavanbuuren
Ik snap je interpretatie, maar zo was het idd niet bedoeld....
Nick Theunis
Eens met Reinbo.. wie zegt dat deze film meer pretendeert.. het zijn tenslotte beide entertainment producten.. Je wil ons ervan bewust maken dat we verschil moeten zien 'dat verschil zie je zelf toch ook wel'.. wellicht zien mensen ook verschil, maar dat hoeft niet..jij bespeurt in ieder geval verschil, maar wie zegt je dat te doen.. wat belet jou om deze film anders te zien dan luchtig entertainment? Komt het doordat deze film zo hoog gewaardeerd wordt en een plek in de top 250 heeft? Aangezien ik (meerdere) berichten van je gelezen heb, neem ik ook aan dat je hem zelfs falend vindt als luchtig entertainment.. maar uit je laatste bericht veronderstel ik dat je meeer van deze film verlangt dan een b.v. een film als jaws en dat ligt helemaal aan jezelf. Ik denk overigens dat mensen films erbij halen, omdat je dit zelf ook doet/hebt gedaan.. zoals b.v. a clockwork orange.
Jawaddedadde
Voor de tweede maal gezien, de eerste keer was lang geleden, want op een aantal scènes na kon ik me er niets van herinneren.
Beetje een vreemde film toch. Is dit echt het meesterwerk dat sommigen hem hier toedichten? Nee, vind van niet. Is het een interessante film? Zeker wel, en ik ben blij dat ik hem gezien heb.
Het verhaal is zeker boeiend, beide acteurs (Norton en Pitt) acteren erg sterk en de muziek is geweldig. Vooral de eindscène is knap, met de quote van Jack "You met me at a very strange time in my life", de ontploffende gebouwen met op de achtergrond het nummer Where is my mind van de Pixies.
Waar ik een beetje over struikel is het hele schizofreniegedoe. Zal voor sommigen misschien een geniale ingeving zijn, vond dit eerder een zwakke twist in het verhaal, waardoor het hele verhaal in een ander daglicht komt te staan. Daarom niet minder interessant natuurlijk, maar ik voelde me toch een beetje bedrogen.
De maatschappijkritiek in deze film zie ik ook niet echt. Vechten om echt te leven? Vernieling en terrorisme om ons consumptiegedrag af te straffen? Hmm...nee dat werkt niet echt voor mij.
Maar zoals gezegd, interessante film met goeie acteurs en dito muziek, dus toch een 3.5, want ik heb me best vermaakt tijdens het kijken.
- 12092 berichten
Tsja, ik vind de pretentie van de film afschieten gewoon. Vind het overduidelijk dat meneer hier van alles probeert te zeggen met deze film over onze maatschappij. Het is ook amper als luchtig gebracht, vind je zelf ook niet? En van alle films, dit met Jaws vergelijken?? Niet bepaald de spijker op zijn kop, eerder een gebrek aan inzicht. Appels met planeten..
Ik vind de film ontzettend luchtig... alles gaat in sneltrein vaart en met veel humor. Dit is toch verre van een zwaarmoedig drama.
Ik vergeleek het met Jaws vanwege de grote ongeloofwaardigheden, waar jij hier zo over valt. Ik snap niet waarom je het daar (een haai valt dagenlang een boot aan en springt er zelfs op...
) wel voor lief neemt. En hier valt over een korte flashbacksequense die (enkel) aantoond dat je voor de gek bent gehouden door onze verteller, niet.
Nomak
Dit is toch verre van een zwaarmoedig drama.
Toch wou jij deze bagger persé in de drama ko.
Het is ook drama, maar niet zwaar of zwaarmoedig.... Snap je punt verder totaal niet. Aandacht te kort?
Nomak
Heeft niets met aandacht te maken.
Het is gewoon helemaal geen drama.
- 12092 berichten
Ik bekijk Jaws heel anders dan deze film.. inderdaad als ultieme ontspanning en entertainment. De film is ook als zodanig gemaakt en ziet er zo uit.
De lelijke grauwe beelden van Fight Club alléén al spellen weinig in die richting, zeg maar gewoon niets. Verder valt er ook weinig spanning te beleven of is er sprake van enigerlei inzet in die richting. Als je daar blind voor bent, jouw winst kennelijk. Ik zie nog wel het verschil tussen een avonturenfilm/thriller of een drama cq "zwarte humor"(waarvan ik nog steeds erg weinig terug zie, behalve die paar beginscènes met die praatclubs).
"t wordt steeds gekker... De film beoogt ook niet om spannend (a la een avonturenfilm, wel ben ik steeds nieuwsgierig naar wat er komen gaat) te zijn. En waarom mag het als het spannend is wel 'niet kloppen'. Waarom verwijt je deze film allemaal dingen niet te zijn, die het ook niet pretendeert.
En verder bevestig je mijn punt dat je Jaws anders benaderd. Ik zie elke film in beginsel als een entertainment product. Of een film daar in slaagt is een tweede, maar ik snap niet je andere benadering van deze film. En waarom zou grauwe beelden niet entertaining kunnen zijn?
Revolt
Ik had deze film nog niet meegekregen, en op advies van een vriend van me heb ik hem toch maar eens gedownload (shame, shame).
Mijn conclusie: Wat een geweldige film! Voor mij is het duidelijk; dit vind ik de beste film die ik ooit heb gezien.
9,8/10
Revolt
Ik respecteer je mening en die van Orbit echt wel.. maar serieus, je kan een film zoals deze tog niet waarderen op een 1/10? Geweldig geacteerd door Norton en Pitt. Een prachtig verhaal met veel diepgang. Wat je van de rest vindt maakt me niet uit, maar ik vraag me af hoe je voor zo iets een 1 kan geven..
Nomak
maar serieus, je kan een film zoals deze tog niet waarderen op een 1/10?
Gaat wel hoor, ik zie echt niets goed in deze film. Er staan heel wat argumenten te lezen in voorgaande berichten.
wavanbuuren
Neem even de moeite om op users orbit, nomak en mijzelf te zoeken en je hebt een karrevracht aan argumenten.
mikey
chevy93
Ik snap nog steeds niet dat je deze film een 0,5 kan geven.
Dat zou betekenen dat dit één van de slechtste films ooit is..
Kom is met concrete voorbeelden en met manieren hoe het anders had gemoeten.
Onlogische en onverklaarbare zaken en gebeurtenissen die niet te verklaren zijn.
Je hebt de film gewoon niet begrepen..
Jij vindt deze film slecht, maar de overduidelijk uitgebuite Rocky-serie krijgt een 4,5 en Blade II ook?
Net gedaan, maar bij jou kom ik er niet uit wat er nou precies slecht aan is
Ik vind ze anders geen van allen steek houden, zeker die van Orbit en alle anderen die over onlogischheden vallen niet... Die hebben er gewoon geen bal van begrepen of dichten de film allerlei bedoelingen toe die die niet heeft.
Verder kan het je smaak niet zijn, maar de film afdoen als bar slecht is gewoon niet goed te beargumenteren.
Nick Theunis
Wil niet meteen zeggen dat degenen die laag stemmen de film niet begrepen hebben, het kan ook dat het hen niet bevalt of ze zijn van mening dat men het gewoon vreselijk slecht uitgewerkt heeft.. maar om een film daartoe te beoordelen op een 0,5? Dat kan wel hoor, maar lijkt me ietwat onwaarschijnlijk. Mijn gevoel zegt dat zo'n lage score gepaard gaat met het feit dat de film hen niet bevalt en daarnaast door vele anderen wel gewaardeerd wordt en als beste film ooit wordt beschouwd.. wellicht speelt het tweede hier een zodanig grote rol, dat men allerlei bedoelingen erbij wil zoeken, waardoor het in hun optiek een flop is, een baggerfilm.. Wellicht waren ze wat milder in hun stem geweest als deze film een lager gemiddelde had..
Wat ik verder nog kwijt wil is dat in mijn optiek elke film bedoeld is als entertainment (uitgangspunt) en dat menig film daarnaast nog iets erbij wil zeggen.. of de kijker verder wil kijken dan het entertainment is aan henzelf.. waarbij iemand een film als lekker luchtig beschouwt en hem daardoor hoog oordeelt, kan iemand anders hem juist bewonderen omdat hij er meer in ziet dan entertainment (de kritiek op onze maatschappij).. Dus ik vind het kunnen dat iemand Fight Club ziet als een puur entertainment product, terwijl iemand anders Fight Club bewondert omdat hij er meer in ziet.. ik deel in ieder geval de mening dat ik Fight Club absoluut geen flop vind en ik respecteer ieders mening.. hoewel ik moeite heb met mensen die deze film 0,5 geven.. maar daar valt niets aan te doen
Nomak
Ik snap nog steeds niet dat je deze film een 0,5 kan geven.
Dat zou betekenen dat dit één van de slechtste films ooit is..
Dat is inderdaad exact hoe ik over deze film denk. En ik ga toch geen 5* geven als ik de film slecht vind.
Kom is met concrete voorbeelden en met manieren hoe het anders had gemoeten.
Ik kan enkel aangeven wat ik er niet goed aan vind.
Het is niet aan mij om hier te vertellen hoe het wel moet, ik ben namelijk niet de regisseur.
Je hebt de film gewoon niet begrepen..
Dat is het makkelijkste commentaar als je het niet eens bent met een lage stem.
Ik word een beetje moe van die opmerking. Het gaat me zelfs wat irriteren.
Dat ik de film slecht vind wil niet zeggen dat ik er niets van begrepen heb. Ik heb de film zelfs perfect begrepen.
En vooral jij moet niet met zo een opmerking komen.
In jouw commentaar bij erg makkelijke films als The Godfather, One Flew over the Cuckoo's Nest en Scarface stel je vragen waaruit duidelijk blijkt dat jij maar bitter weinig van die films begrepen hebt.
Uitgerekend jij gaat mij er dan van beschuldigen dat ik Fight Club niet begrijp.
Ja, en dan? Wat heb jij ermee te maken aan welke films ik een hoge beoordeling geef?
Ik bepaal toch wel zelf wat ik goed en slecht vind!
- 12092 berichten
Dat is prima te beargumenteren, en heb ik al zo vaak gedaan dat ik niet begrijp waarom je er steeds weer op terugkomt..
Ik vind de onlogischheden hier storend omdat Fincher in mijn ogen maar wat heeft afgeraffeld in de hoop de film wat interessanter te maken met een onnodig nevenplotje komt dat eigenlijk nergens op slaat. Het biedt Pitt de kans om de stoere jongen uit te hangen.. een van zijn meest trieste rollen ooit overigens. Zie 12 monkeys of Snatch eens voor echte overtuiging van Pitt. Dit is gewoon een neprolletje. Norton houd ik al niet van, dus die wordt van mij ook niet opeens beter. Verder vind ik de film lelijk en oninteressant vormgegeven, zie ik nergens iets origineels of cinematografisch iets waar ik van opveer. Gewoon saaie en droevige ellende. Kutfilm kan ik ook gewoon zeggen. Ik heb dat ook met Mongolia of een aantal andere films die hier enorm de hemel worden in geprezen. Je kan toch niet alles goed vinden? Ik vind het ook lastig om hier allemaal 5*-stemmers tegen te komen, maar so be it..
Jawaddedadde
Ik heb dat ook met Mongolia [...]
Leuke spelfout.
speranza
Je kunt ook een fan site voor deze film oprichten. Dan hoef je niet bang te zijn dat je orbit of Nomak tegenkomt.
Karl van H.
Ik denk dat Orbit en Nomak best kunnen discussiëren, maar deze discussie wordt zo lang gerekt dat het voor niemand nog zin heeft erop in te gaan. De redenen waarom zij deze film niet goed vinden zijn genoemd en het is tientallen keren gezegd dat anderen er niet mee eens zijn - verder dan dat zullen we toch niet meer komen.
speranza
Dat zijn hele wijze woorden. Je doet je avatar veel eer aan.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix