Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Ik neem trouwens wel een radicaal andere stelling in dan kos, voor alle duidelijkheid
Eén van de redenen waarom je mij dikwijls hoort zeggen dat het verhaal me opzich niet veel uitmaakt trouwens. Ik beschouw het als verzonnen onzin, en hou het daar bij. Moraal laat ik gewoon links liggen, of het moest er irritant dik opliggen, en er moest verder niks te zien zijn. Wat mij betreft probeert een film als Fight Club dan ook niks te zeggen, en is het gewoon een leuke film.
flipsen
Onderhond, even een rekensommetje waar ik de uitkomst (nog) niet van weet:
(Fight Club) - (verhaal) - (moraal) = ....
Wat blijft er over van deze films als je het verhaal en de moraal links laat liggen? Dan gebeuren er toch juist allemaal "zieke" en "rare" dingen die nergens op slaan. Als ik naar zo'n film kijk, dan kan ik me onmogelijk afsluiten van het verhaal wat hij verteld en na de tijd blijf ik nog nadenken wat de filmmakers precies met zo'n film bedoelden.
Naomi Watts
Goed verwoord, flipsen. Ik voel het ook zo. ALs jet verhaal en het moraal links laat liggen dan mis je toch echt een hoop.
Niks mis met zieke en rare dingen die nergens op slaan wat mij betreft. Daarnaast is de vormgeving zeer leuk, en is Fight Club als fictieverhaaltje zeer leuk om volgen.
Wat zou ik trouwens missen. Wat onzinmoraal waar ik het toch niet mee eens ben ? Ik mis niet veel lijkt me zo, buiten wat ergernis dan.
Nogmaals, ik kan me niet vinden in de moraal/wereldvisie die Fight Club probeert op te hangen. Wat mij betreft onzin dus.
Japsol
Fantastiche film! Brad Pitt & Edward Norton in een rol die echt bij hen past. Mooie vliegtuig-scenes, leuk gezien.
MarkFish
Waarom is dat gelijk moraliserend? Hij vond het waarschijnlijk een mooi uitgangspunt voor een film en een origineel idee, wat het zeker is! Dat hoeft nog niet zijn wereldvisie te zijn.
as
Ik snap dat moraalverhaal eerlijk gezegd ook niet echt. Wat voor moraal heb je het in godsnaam over?
Mister_Pink
Het moraal zat mij niet dwars. ben het er ook mee eens.
Ik reageerde dan ook op iemand die dit wel ziet in Fight Club. Als het even kan wel de context van mijn berichten in rekening nemen. Ben het er niet mee eens, maar heb ook nergens gezegd dat ik me er aan zou storen.
kantoorpikkie
flipsen
1) Jack is voor het hele verhaal begint niet zichzelf. Eigenlijk wil hij iemand anders zijn. Jack wil helemaal geen saaie baan hebben, Jack wil niet allemaal wehkampspulletjes kopen en Jack wil uit de sleur komen waar hij in zit. Maar hij geeft er niet aan toe. Jack is niet eerlijk tegenzichzelf. Daar ga je aan onderdoor als je dat vol blijft houden, of niet, maar volgens mij heb je een saai leven als je altijd maar doet wat iedereen van je verwacht.
2) De hele kritiek op de consumptie maatschappij. Iedereen kan zo ontzettend veel spulletjes, soorten eten, whatever, die allemaal compleet overbodig zijn kopen, zonder dat ze er echt wat voor hoeven te doen en zonder dat ze er bij stil staan dat andere zaken veel belangrijker zijn dan wat je allemaal bezit. "back to zero" iedereen is dan wel een interessante gedachte vind ik.
John Doe
J.S.
Nu niet overdrijven.
feanaro surion
Maar om halverwege weg te lopen en dan 0.5! te geven vind ik ook nogal kinderachtig.
boondock
Daarom maar een 0,5, slechtere films zijn er niet
Je snapte hem dus gewoon niet, kan ook nog moeilijk, halverwege de film
GFM
Boondock heeft gelijk, als je het einde van deze film niet hebt gezien kun je er geen stem/cijfer/mening over geven...
Het einde is namelijk het meest elementaire gedeelte in deze film....
Kijk hem af en ik weet zeker dat je er anders over denkt...
Alsof er geen mensen bestaan die de film afzagen en alsnog afbranden.
gemaster
Dat blijf je nu eenmaal altijd houden, toch vind ik ook dat je Fight Club niet kunt beoordelen als je het einde niet hebt gezien.
AHWA
Ik heb deze op 3,5 staan, wil em graag nog eens herzien.
Vond hem de eerste keer niet zo geslaagd, het einde dan, maar ik denk dat ik daar nu anders tegenaan kijk.
as
Ik heb deze op 3,5 staan, wil em graag nog eens herzien.
mikey
Mannen vormen een cult en slaan erkaar en de maatsschappij in elkaar. Interessante film alhoewel ik een beetje genoeg begin te krijgen van het: 'My mind is playin' tricks on me'-genre. (Realiseer ik me nu).
AHWA

Het is er nog niet van gekomen. Druk, druk, druk
De ondertitelbusiness is booming
Diesel
Vervelende film,het is me niet gelukt m uit te zitten.
DidiusTheGreat
Goede film tot zeer goede film mist enkele fouten (al kan erover gediscusieerd worden)
1 vraagje, waarom sloeg hij die wittekop z'en oog uit?
grtz
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix