Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Ada
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
Zal er vast mee te maken hebben. Ik vond idd dat er nogal krampachtig moralististisch gedaan werd. Maar ik had nog meer problemen met de film. De te nadrukkelijke vormgeving, het kort-door-de-bocht scenario. Het over-de-top dramatische. ('Ja nu weten we het wel, moet nu ook zijn arm er af?')
Jordy
Ik bedoelde dus niet dat ik het met je eens was (even for the record
) maar dat óf als je het principeel oneens bent met een "drugs are bad mmkay" boodschap die je er in ziet, óf dat de film je een kant van drugs zien die je niet wíl zien persoonlijk, dat de film dan minder is...
Macmanus
Niet verslaafd zijn ze, sorry dat ik het zeg hoor maar ik denk dat je uit je nek lult, als ik zie hoeveel junkies hun leven kapot hebben laten maken door drugs, dan komt het erbij mij niet in dat er "te" hysteries over gedaan word.
Ik geef toe dat ik niemand ken die Hard Drugs doet.
Maar als ik zie, achter het Amsterdam Centraal Station en in de hoeren buurt hoeveel junks daar lopen, en er alles voor over hebben om aan drugs te komen.
Dan maak je mij niet wijs dat er te hysteries over gedaan word.
Jordy
denk dat er meer mensen zijn die door drank hun leven hebben vergooid... maar goed ik vind verder dat je gelijk hebt, dat deze film niet te hysterisch doet over harddrugs-gebruik
Jordy
Als deze film over drank ging vond ik 'm net zo goed, ondanks dat ik af en toe drink... kan toch geen kwaad als een film je de MOGELIJKE gevolgen van (...)-gebruik laat zien?
Echt niet. Geloof me maar.
Enig idee hoeveel dat er zijn? helemaal niet _zo_ veel hoor. Zeker niet als je het afzet tegen het aantal gebruikers.
Ik geef toe dat ik niemand ken die Hard Drugs doet.
Kijk dat scheelt al. Maar laat ik dan maar eens uit de school klappen. Ik heb meerdere malen harddrugs gebruikt. Niks aan de hand.
Ik kom daar ook regelmatig en vind dat het wel meevalt met die aantallen. Natuurlijk, als je er zo aan toe bent (en ik heb ook nog eens via werk met verslaafden te maken gehad) is het leven niet leuk. Maar dat is geen reden om ongenuanceerde dingen over drugs te gaan roepen.
Dan maak je mij niet wijs dat er te hysteries over gedaan word.
In Nederland valt het wel mee hoor. Daar weten de meeste mensen wel dat je van een pilletje of een snuif niet direct achter centraal station loopt.
Macmanus
Ok stel dat het waar is wat jij zegt.
Dan kun je deze film toch ook zien als een verhaal van een 3 drugsverslaafde waar het fout mee is gegaan.
En wil jij zeggen van die tientallen vrienden van jouw die drugs gebruiken met 1 het wel eens niet fout is gegaan, dan denk ik dat je jezelf echt voor de gek houd.
En nu zie je ze niet meer zoveel achter het Centraal omdat er veel politie toezicht is maar er zijn echt wel aardig wat, dat kun je echt niet ontkennen.
Ramon K
Ten eerste wil ik even melden dat ik dit een hele mooie film vind, ook al wordt het thema een beetje belerend uitgevoerd. Zelf ben ik van mening dat drugs ongevaarlijk zijn wanneer je ze verstandig gebruikt. Er zijn ook mensen die niet verstandig zijn en verslaafd raken; er zijn dus vele junkies en dat valt niet te ontkennen.
Maar Macmanus, jij bent 16 jaar, je hebt nooit drugs gehad en je kent niemand die drugs gebruikt....hoe kun jij IN GODSNAAM beweren dat Wouter zichzelf voor de gek houdt. Bij mij in de vriendengroep zijn er ook enkelen die drugs gebruiken en er is nog nooit iets fout gegaan!!! Drugs kunnen je leven verrijken en je horizon verbreden. Zie bijvoorbeeld Jimmi Hendrix of Janis Joplin; ze maakten prachtige muziek en schreven poetische teksten onder invloed van drugs. Maar daarna sloegen ze door omdat ze hun verstand er niet meer bij hielden. Vette pech voor hun. Wat voor drugs geldt, geldt ook voor alcohol; hoeveel alcoholisten zijn er wel niet in Nederland??? Ik denk dat die groep nog wel groter is dan de groep junkies. Drugs is nog altijd taboe voor de onwetenden. Dus Macmanus, denk een beetje na voordat je uitspraken doet over onderwerpen waar je maar weinig vanaf weet. Of experimenteer zelf eens een keer
Macmanus
Die laatste opmerking was zeker grappig bedoelt, haha.
Maar het is waar dat Wouter er waarschijnlijk meer van weet dan ik.
Alleen hij zegt dat zijn tientallen vrienden hard drugs gebruiken en wel eens gebruiken, en het goed gaat met hen.
Maar ik kan niet geloven dat niet 1 van zijn tientallen vrienden weleens een ziekenhuis bezoek heeft moeten maken (misschien hoefte zijn arm er wel niet af gehaalt te worden) of wel eens in de geldproblemen heeft gezetten door drugs.
En moet iemand altijd iets zelf hebben gedaan om er iets over te weten.
En dat laatste stukje is niet echt leuk, zeg het maar even anders ga je dat grapje vaker vertellen.:)
Jos2
Eh, volgens mij ben ik een van die vrienden en inderdaad dat gaat allemaal prima.
Een paar duizend in een stad van 800.000 man is toch niet veel?
Jos2
Zie hier het effect van films als RfaD. Natuurlijk kun je je leven vergooien met drugs, maar het gaat inderdaad vaker goed dan slecht. Veel vaker. Wake up and smell the coffee. Ook ik ken tientallen drugsgebruikers en geen een probleemgeval. Je zou verbaast staan als je wist wie er allemaal wel eens aan de drugs zitten...
Ramon K
Macmanus haal eens een voorlichtingsfolder man! Drugs zijn net zoals alcohol en sigaretten slecht voor je lichaam. Maar je bent er toch zelf bij! Wanneer je mate houdt, kan er in de regel niets gebeuren uitzonderingen daargelaten. Waar haal je dat wereldvreemde idee, dat 1 op de 10 regelmatige drugsgebruikers naar het ziekenhuis moeten, toch vandaan? Laat je toch niets wijsmaken door de maatschappij! En ik raad je noch aan, noch af om drugs te gebruiken. Dat moet jij voor jezelf maar beslissen.
Maar ik vind wel dat je juiste informatie moet bezitten, alvorens zulke misvormde uitspraken te doen.
Macmanus
Grappig dat iedereen een expert is, maar ik mag er niks over zeggen.
En Ramon lezen is ook een kunst ik heb nooit gezegt dat 1 op de 10 naar het ziekenhuis gaat.
En Ramon je hebt een hele vervelende manier van iemand iets vertellen.
Kijk Wouter en ik waren gewoon in een discussie verwikkelt, ik heb 1 keer gezegt dat ik dacht dat hij uit zijn nek lulde, maar voor de rest was het een redelijk rustige discussie.
Alleen dan kom jij meteen met dat ik niks mag zeggen want ik weet er niks van en je kunt beter ophouden want je verteld alleen maar lul verhalen.
Als ik nou echt alleen maar slap zat te lullen gaf ik je gelijk, maar ik heb echt niet alles verzonnen.
En als ik iets vertel dat misschien niet helemaal juist is kun je me misschien wijzen op een site, want met alle respect ik ken jullie allemaal niet alleen jullie naam en bij sommige hun leeftijd.
Als Wouter dan verteld dat hij een heleboel mensen kent die drugs gebruiken, dan ga ik dat natuurlijk niet meteen geloven, als ik andere denk.
Dus een beetje normaal praten is misschien beter volgende keer.
Meerdere hebben het al tegen je gezegt maar je trekt er je weinig van aan.
Jos2
Je mag alles zeggen, maar vindt het niet vreemd als men je niet helemaal serieus neemt.
Geloof hem nu maar. De meesten van die lui ken ik ook.
Macmanus
Ja, kan best zijn, alleen je neemt het me toch niet kwalijk als ik niet blindelings geloof wat een Wouter of Jos2 zegt als ik alleen jullie namen ken.
Maar na deze discussie geloof ik best dat jullie er meer van weten dan ik, maar dat kan natuurlijk op een beleefde en normale manier zoals jij en Wouter wel doen.
Maar Ramon niet echt.
Jos2
Tja, je moet maar geloven wat je wil geloven. Drugs zijn slecht en als je er van snoept kan het enkel maar slecht met je aflopen.....
Macmanus
Wil wel toegeven dat dat wel kort door de bocht is.
Maar dacht ik ga toch even zoeken op het internet over hard drugs of ik er echt ver naast zit.
En dat valt reuze mee.
Ik dacht dat je van heroïne erg slechte gezondheid krijgt, en dat blijkt wel mee te vallen alleen door de prijs komen veel verslaafden in slechte omstandigheden te leven.
Maar cocaïne daarin tegen is wel erg slecht voor je, je raakt er makkelijk verslaafd aan.
En je hebt vaak een slecht humeur, en je gaat veel minder eten en er zijn wel meer verschijnselen die niet best zijn.
voor meer info.
Dus als jij vrienden hebt die verslaafd zijn aan cocaïne en jij zegt dat het super gaat met ze en ik geloof dat niet, blijkt dat natuurlijk niet helemaal gek.
En als ik dan zeg dat ik niet geloof dat er nooit eens 1 van jouw vrienden naar het ziekenhuis moest omdat het niet goed was gegaan, en ik lees dat ik maar eens een voorlichtingenboekje moet halen, vind ik dat erg raar, dus ramon lees deze site maar even door.
Jos2
Toch zit het nog niet echt lekker met je kennis. Heroine is van de genoemde drugs het gevaarlijkst en de enige drug waar je lichamelijk verslaafd aan kunt raken. Ik ken mensen die het gebruikten, maar gelukkig lieten die het bij een paar keer. Heroine is op den duur killing. Coke is enkel geestelijk verslavend en natuurlijk ook niet gezond. Deze drug wordt echter in grote mate recreatief gebruikt zonder dat het problemen oplevert (of het zou de kater de volgende dag moeten zijn). Ikzelf gebruik het zelf ook wel eens en heb er nog nooit enige hinder van ondervonden. Je zou verbaast staan als je wist wie er allemaal wel eens gebruikt. (Pim Fortuyn was ook een notoire snuiver naar het schijnt) En nee, ik ken er geen die er verslaafd aan zijn.
Jordy
Pim Fortuyn snoof coke? ik ren gelijk naar m'n dealer op de hoek!
Ja, en dealer Volkert van der Graaff had nog geld van 'm tegoed.
Macmanus
Uhhh hallo ik wil niet lullig doen maar ik heb het van een site.
Lees hier
en lees dan bij overige risico's.
Jordy
maar ik blijf wel jammer vinden dat het prekerige van de film (voor mij het enige minpuntje) nu zo uitvergroot wordt, de film heeft zoveel meer te bieden...
maar goed
Mee eens. Ik heb het liever over de vorm van deze film, dan over de inhoud. Ik denk dat deze film niet enkel gemaakt is om een bepaalde boodschap over te brengen.
Trouwens, mijn duit in het discussiezakje; kijk maar eens naar junks wat drugs met je kunnen doen.
Jordy
precies, wat drugs KUNNEN doen. Jos en Wouter vinden blijkbaar dat de film doet alsof drugs ALTIJD tot de getoonde resultaten leiden, kan ik me een klein beetje in vinden, maar goed dan nog...
Macmanus
Ja, het gaat nu niet echt meer over de film neej, meer over drugs zelf.
Maar heb ik weer wat berichten gestuurd en kan ik misschien stijgen in de discussie lijst. LOL
Maar die vervelende EmDee kom ik maar niet voorbij.
Jos2

dat is wat Mat Herben beweerde destijds bij zijn Leefbaar Nederland sollicitatie. "'Herben beschuldigde Fortuyn van drugsgebruik'
woensdag 26 juni 2002. LPF-fractievoorzitter Mat Herben heeft begin dit jaar Pim Fortuyn, die toen lijsttrekker was van Leefbaar Nederland, beschuldigd van drugsgebruik. etc."
Dat hij blowde heeft hij eerder toegegeven, maar daar zal zo'n discussie niet om gaan lijkt me. Vele vrienden van Pim, zoals Theo van Gogh staan bekend om hun cokegebruik, dus....
Jos2
Juist die vorm vond ik nogal hyper en gekunsteld.
Lees hier
en lees dan bij overige risico's.
Eh... wat bedoel je? ik zie niks dat mijn woorden tegenspreekt hoor.
Ramon K
En Ramon je hebt een hele vervelende manier van iemand iets vertellen.
Dus een beetje normaal praten is misschien beter volgende keer.
Meerdere hebben het al tegen je gezegt maar je trekt er je weinig van aan.
Wat moet ik hier nu weer op zeggen??? Macmanus, JIJ begon met een beledigende uitspraak..." Wouter, je lult uit je nek". En je beweerde WEL dat je niet kon geloven dat van de 10 mensen die drugs gebruiken, er niemand ooit een ziekenhuisbezoek aan over heeft gehouden. Drugsgebruik staat niet gelijk aan verslaving! Die hele redenering is een illusie. Ook ik heb drugs gebruikt en bijna iedereen die ik ken en gekend heb. Maar we zijn NIET verslaafd! Ik gebruik nog steeds ooit drugs, maar wel op een recreatieve en verantwoorde wijze. En zo ook Jos en Wouter heb ik begrepen. JIJ probeert mij een illusie op te dringen, die ontstaan is door de negatieve klanken uit de maatschappij mbt het onderwerp drugs. Ik reageer dan ook zo volhardend omdat jij in een vertekend beeld gelooft waar jij maar niet van af stappen wil. Dus Macmanus, ik zit je hier niet te treiteren....ik probeer juist je blik te verruimen. En als je dat niet van me wil aannemen, reageer dan maar niet meer op mijn berichten. Je moet ook eens iets van anderen kunnen aannemen, zeker als die anderen meer ervaring hebben ten aanzien van het betreffende onderwerp.
Peace!!!!!

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film