Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
Macmanus
nou jij zegt dat heroine het gevaarlijkst is wanneer je er nauwelijks lichamelijke schade van krijgt.
Ramon K
Trouwens, mijn duit in het discussiezakje; kijk maar eens naar junks wat drugs met je kunnen doen.
Precies, KUNNEN doen.
Macmanus
En ik zei al lezen is een kunst.
Ik heb gezegt jij gaat mij niet vertellen dat 1 van jouw tienTALLEN vrienden niet eens een ziekenhuis bezoek heeft gemaakt.
En ik zei:sorry dat ik het zeg hoor maar ik denk dat je uit je nek lult.
Dus daarmee zeg ik niet dat het zo is maar ik denk het dus klinkt het al meteen een stuk minder erg dan je lult uit je nek wouter.
Kunnen jullie deze 'ruzie' voortzetten via prive berichten ? Dank.
Ramon K
????? Hoe bedoel je?.....om hun amandelen eruit te laten halen???? Van al mijn kennissen en vrienden die ooit drugs hebben gehad is er GEEN ENKELE naar het ziekenhuis geweest als gevolg van de ingenomen drug.
tovenaar
Heeft niks met MTV te maken, vind ik.
Ik denk ook niet dat dat zo serieus bedoeld was
Jos2
Ik zeg dat heroine het gevaarlijkste is, want het moelijkst in de hand te houden en zeer verslavend. dat zegt die site van je ook hoor.
Ramon K
Ruzie???....verschil van mening zul je bedoelen. En waar kun je deze discussie nu beter voortzetten dan bij een film die het thema behandelt??
Macmanus
Ja ben ik het mee eens, ik geef toe dat ik niet helemaal objectief ben maar ik betwijfel of jullie dat wel zijn.
En Ramon het was niet lullig bedoelt over dat je soms wat onaardig overkomt.
Maar misschien kun je er wel een beetje op letten.
Want bij discussies zoals bij Dancer in de dark en Reacties op lindastuurman is er ook wel eens wat over gezegt.
Jos2
Wat is objectief in deze? Ik heb regelmatig gebruikt en zien gebruiken. En nog nooit problemen gezien. Waar zit het subjectieve in deze?
Poeeeeeeeee ik word moe
Ok je hebt helemaal gelijk jos2 ramon en wouter het valt allemaal reuze mee OK MENSEN GA LEKKER DRUGS GEBRUIKEN.
En geen boze ouders sturen he
tovenaar
Ik gebruikte nooit drugs, maar door deze discussie ben ik van plan om vanavond eens te beginnen!
Macmanus
heel goed tovenaar zo hoort het, lekker onder The Matrix de rode of de blauwe pil slikken
Jordy
Heeft niks met MTV te maken, vind ik.
maar wel met het feit dat er anno 2000 best een film gemaakt kan worden met een aparte/drukke/snelle montagen zonder dat het gekunsteld hoeft te heten
Jos2
Tuurlijk. Van liegen leren ze niks, namelijk.
Jos2
Dat heeft niks met 2000 te maken. gebeurde ook in de jaren '60.
MTV heeft daar wel degelijk een grote invloed op gehad.
Goodfella
Jammer dat sommige mensen zo vallen over de boodschap die deze film uitdraagt. De film laat namelijk, zoals kappeuter al zei
, zien wat drugs met je KUNNEN doen. En dàt wordt imho ontzettend indrukwekkend in beeld gebracht.
narva77 (crew films)
Ik geloof trouwens ook dat ik deze discussie niet ga volgen; gaat sinds gisteravond volgens mij allang niet meer over de film!
sydney
Deze discussie heeft zijn uitwerking gehad. Ik ga hem vanavond kijken en wellicht discussieer ik mee.
Menni
.. mij bevalt de vorm ook niet zo, maar aan de oprechtheid van de filmmaker, de boodschap voor mijn part, twijfel ik vooralsnog geen moment. Lijkt me weinig zinvol om hierover met modder te gaan smijten. Goodfella concludeert inderdaad weer 's juist: er wordt iets getoond dat KAN gebeuren. Ik kan me niet herinneren dat er ook maar érgens in de film keihard wordt beweerd dat 'drugs slecht zijn'. Anders was mijn waardering nog wel 'n flink stukkie lager uitgevallen..
Geef elkaar eens een hand.
cornelis
Ik geloof dat dat in het algemeen zwaar wordt overschat.
pjotr
Heb je de film wel gezien?...
Deze film is één grote aanklacht tegen drugs.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film