• 9.377.395 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

Macmanus

nou jij zegt dat heroine het gevaarlijkst is wanneer je er nauwelijks lichamelijke schade van krijgt.

Ramon K

Mee eens. Ik heb het liever over de vorm van deze film, dan over de inhoud. Ik denk dat deze film niet enkel gemaakt is om een bepaalde boodschap over te brengen.

Trouwens, mijn duit in het discussiezakje; kijk maar eens naar junks wat drugs met je kunnen doen.

Precies, KUNNEN doen.

Juist die vorm vond ik nogal hyper en gekunsteld.
Ach, we leven nu in het jaar 21 na MTV. De meeste mensen hebben er geen moeite mee vermoed ik.

Macmanus

En ik zei al lezen is een kunst.

Ik heb gezegt jij gaat mij niet vertellen dat 1 van jouw tienTALLEN vrienden niet eens een ziekenhuis bezoek heeft gemaakt.

En ik zei:sorry dat ik het zeg hoor maar ik denk dat je uit je nek lult.

Dus daarmee zeg ik niet dat het zo is maar ik denk het dus klinkt het al meteen een stuk minder erg dan je lult uit je nek wouter.

Kunnen jullie deze 'ruzie' voortzetten via prive berichten ? Dank.

Ramon K

En ik zei al lezen is een kunst.

????? Hoe bedoel je?.....om hun amandelen eruit te laten halen???? Van al mijn kennissen en vrienden die ooit drugs hebben gehad is er GEEN ENKELE naar het ziekenhuis geweest als gevolg van de ingenomen drug.

avatar van tovenaar

tovenaar

Heeft niks met MTV te maken, vind ik.

Ik denk ook niet dat dat zo serieus bedoeld was

Jos2

Ik zeg dat heroine het gevaarlijkste is, want het moelijkst in de hand te houden en zeer verslavend. dat zegt die site van je ook hoor.

Ramon K

Ruzie???....verschil van mening zul je bedoelen. En waar kun je deze discussie nu beter voortzetten dan bij een film die het thema behandelt??

Macmanus

Ja ben ik het mee eens, ik geef toe dat ik niet helemaal objectief ben maar ik betwijfel of jullie dat wel zijn.

En Ramon het was niet lullig bedoelt over dat je soms wat onaardig overkomt.

Maar misschien kun je er wel een beetje op letten.

Want bij discussies zoals bij Dancer in de dark en Reacties op lindastuurman is er ook wel eens wat over gezegt.

Peace Macmanus!!!!

Jos2

Wat is objectief in deze? Ik heb regelmatig gebruikt en zien gebruiken. En nog nooit problemen gezien. Waar zit het subjectieve in deze?

Poeeeeeeeee ik word moe

Ok je hebt helemaal gelijk jos2 ramon en wouter het valt allemaal reuze mee OK MENSEN GA LEKKER DRUGS GEBRUIKEN.

En geen boze ouders sturen he

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik gebruikte nooit drugs, maar door deze discussie ben ik van plan om vanavond eens te beginnen!

Macmanus

heel goed tovenaar zo hoort het, lekker onder The Matrix de rode of de blauwe pil slikken

Jos2

Gewoon je kop erbij houden en er is niks aan de hand.

Macmanus

Zeg je dat ook tegen je kinderen later of nu?

avatar van Jordy

Jordy

Heeft niks met MTV te maken, vind ik.

maar wel met het feit dat er anno 2000 best een film gemaakt kan worden met een aparte/drukke/snelle montagen zonder dat het gekunsteld hoeft te heten

Jos2

Zeg je dat ook tegen je kinderen later of nu?

Tuurlijk. Van liegen leren ze niks, namelijk.

Jos2

Dat heeft niks met 2000 te maken. gebeurde ook in de jaren '60.

Macmanus

Is er iets dat jos niet weet.

MTV heeft daar wel degelijk een grote invloed op gehad.

avatar van Goodfella

Goodfella

Jammer dat sommige mensen zo vallen over de boodschap die deze film uitdraagt. De film laat namelijk, zoals kappeuter al zei , zien wat drugs met je KUNNEN doen. En dàt wordt imho ontzettend indrukwekkend in beeld gebracht.

Wijze woorden Goodfella, wijze woorden.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik geloof trouwens ook dat ik deze discussie niet ga volgen; gaat sinds gisteravond volgens mij allang niet meer over de film!

avatar van sydney

sydney

Deze discussie heeft zijn uitwerking gehad. Ik ga hem vanavond kijken en wellicht discussieer ik mee.

avatar van Menni

Menni

.. mij bevalt de vorm ook niet zo, maar aan de oprechtheid van de filmmaker, de boodschap voor mijn part, twijfel ik vooralsnog geen moment. Lijkt me weinig zinvol om hierover met modder te gaan smijten. Goodfella concludeert inderdaad weer 's juist: er wordt iets getoond dat KAN gebeuren. Ik kan me niet herinneren dat er ook maar érgens in de film keihard wordt beweerd dat 'drugs slecht zijn'. Anders was mijn waardering nog wel 'n flink stukkie lager uitgevallen..

Geef elkaar eens een hand.

avatar van cornelis

cornelis

MTV heeft daar wel degelijk een grote invloed op gehad.

Ik geloof dat dat in het algemeen zwaar wordt overschat.

avatar van pjotr

pjotr

Ik kan me niet herinneren dat er ook maar érgens in de film keihard wordt beweerd dat 'drugs slecht zijn'. .

Heb je de film wel gezien?...

Deze film is één grote aanklacht tegen drugs.