Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
De GeuS
Erg rauw/ realistische kijk op (werking van) drugs/ verslavende middelen. Goed geacteerd door de gehele cast, gecombineerd met prachtige muziek die me kippevel gaf; 4,5 ster....
demonski
geweldige film jammer dat ik deze niet eerder zag ,mooie 5.1 effecten en die music ........aaahhhh toppie 5 sterren!!!
Chainsaw
Had geen idee wat ik hiervan kon verwachten, maar werd desondanks meteen in de film gezogen. Visueel ziet de film er werkelijk geweldig uit, het camerawerk is super en bepaalde shots zijn echt briljant. Verder valt het voortreffelijke acteerwerk meteen op, de vier hoofdrolspelers zijn geweldig gecast en leveren stuk voor stuk sterk werk af.
In het midden van de film voelde ik het een beetje inzakken, maar op een enkel momentje na ging het niet vervelen. Het einde daarentegen zorgde voor een flinke mokerslag en was werkelijk briljant. Zelden met zo'n rotgevoel achtergebleven bij het kijken van een film. Tel daarbij op de geweldige muziek van Mansell en je komt tot de conclusie dat Requiem for a Dream een film is om in te lijsten.
Voorlopig 4 sterren, maar verhoging in de toekomst is zeker niet uitgesloten.
pietje punk
top film! werd er echt gewoon depresief en misselijk van (misselijk gedeelte kan ook aan de doos pringles liggen)! mooi dat deze film niet alleen de drugsproblemen van de jeugd opneemt, deze film laat zien dat het iedereen kan gebeuren.
we have a winner werd wel vervelend na een tijdje
een dingetje dat ik niet snapte:
harry haalde tyrone uit de bak na die schietpartij in die auto, hij werd verdacht voor medeplichtigheid... de hele film hebben ze het er niet meer over, geen rechtzaak en gewoon de staat uit beetje raar voor in amerika... heb ik gewoon niet opgelet?
dikke 5*
DaSanniej
echt wat een geweldige film!!! heb hem gister vor het eerst gezien en het lijkt net of je er zelf naast staat!! Zo gefascineerd vind ik hem!! heb zelden zo film meegemaakt waar je echt alles om je heen vergeet!!
dikke 10 krijgt ie van mij
gemaster
Goede film, al hoef ik hem nooit meer te zien. Een erg onprettige kijkervaring, maar dan in de positieve zin van het woord, al montage begon mij na een uur echt flink te irriteren. 4 sterren
Tayama
Gemaster; Wel, over dat montage stuk..ik denk dat dat juist echt een van de bedoelingen was. Op ten duur werd het ook echt vaak herhaalt. Maar dat bracht toch een gevoel naar voren.
Vond 't zelf wel koel gedaan.
Tayama
Wow, koel. Denk dat ik 'm nog maar is ga kijken. Is alweer een paar maandjes geleden dat ik 'm voor het eerst zag.
as
Zondagnacht (8 aug) op nederland 3! kijken dus!!!
BoordAppel
Zondagnacht (8 aug) op nederland 3! kijken dus!!!
Dan is dit dus de keuzefilm van Theo Maassen? Puike keus.
as
Mogen we je bij deze depressieve film feliciteren?

Alleen jammer dat ik dan nog op vakantie ben. Ach ik heb hem vorige week nog tijdens een openlucht voorstelling gezien op Terschelling.
rik_kubrick02
de beste film in t genre... is er eigenlijk een genre voor? beetje trainspotting, beetje pulp fiction (das niet t genre trouwens) maar vooral veel drugs. maar dan met een moeder :-?
dikke 5 *
en iedereen zondag opblijven en kijken!!!
rik_kubrick02
zou het zo zijn - dat als je zelf wel eens een keer wat hebt geëxperimenteerd - dat je de film dan beter begrijp dan de rest?
iemand enig idee?
mister blonde
lijkt me onzin. tenzij je ook daadwerkelijk verslaafd bent geraakt als gevolg van het expirimenteren.
iemand enig idee?
Ik zou zou argumenten kunnen noemen waarom het tegengestelde waar zou zijn.
Derek Vinyard
Mooie film, nog betere soundtrack ! En een nog leukere website; http://www.requiemforadream.com
Tayama
Woot, morgen zal de film te zien zijn. Heb me vader overgehaalt de film te gaan kijken. Normaal houd ie niet zo van deprimerende films... maar deze is speciaal, te indrukwekkend om niet te zien...
Kan niet wachten xD
John Doe
Phoenix
Er zijn toch 2 verschillende versies (director's cut en normale)? Welke zenden ze uit? Zit er eigenlijk sowieso al veel verschil tussen?
Voor zover ik weet is er alleen een gewone en een licht gecensureerde versie. Maar die laatste is alleen in de VS gebruikt in de bioscoop en in sommige videotheken. Van een Director's cut heb ik nooit gehoord.
Phoenix
Stond in de naam van het bestand
. Naja, ik kijk vanavond wel en dan binnenkort die versie die ik nog heb en dan zie ik wel.
ThaMovieVoter
Straks maar even kijken, de film schijnt met name hier erg goed te zijn.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film